April 01, 2026, 02:57:35 pre podne

Autor Tema: Niko NE-zna da objasni..  (Pročitano 4697 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Gazda Miroslav

• Suvozac
  • *
  • Pol: Muškarac
Niko NE-zna da objasni..
« poslato: Jun 01, 2015, 01:47:58 posle podne »
...opet udar ... na motorcikliste..
pre par godina smo menjalimone stare "sive" saobraćajne dozvole za ove nove "ćipovane" sa rokom važnosti od skopro deset godina..
- ali AVAJ... opet namet.. pre isteka roka važnosti...
.. propustom i nestručnosti odgovornih u nadležnom ministarstvu koje propisuje sadržaj i izgled saobraćajne dozvole motorciklisti su opet na udaru, jer MORAJU NA SLEDEČOJ registraciji menjati VAŽEĆU saobračajnu dozvolu za novu i opet platiti oko 1300 dinara..... što je nepojmljivo jer u "čipovanoj" saobračajnoj dozvoli podatci mogu da se briši i da pišu.. ali AVAJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ... kako bi se opet uzele pare  ako se to ZANEMARI....
.. gde je tu MAS.. gde su aktivnosti i gde je tu praćenje  trenutne Zakonske regulative.. ?????
... Zašto MAS ne reagije... gospodo čitajte malo više Zakone, Uredbe i Podzakonske akte i preduzmite nešto ..
... Ja toliko a vi gledajte šta će te..

Van mreže MR.Čokanlija

• Administrator
  • Ultimate Biker
  • *
    • Moto KLub Čokanlija na WEB-u...
Odg: Niko NE-zna da objasni..
« Odgovor #1 poslato: Jun 01, 2015, 02:13:54 posle podne »
...opet udar ... na motorcikliste..
pre par godina smo menjalimone stare "sive" saobraćajne dozvole za ove nove "ćipovane" sa rokom važnosti od skopro deset godina..
- ali AVAJ... opet namet.. pre isteka roka važnosti...
.. propustom i nestručnosti odgovornih u nadležnom ministarstvu koje propisuje sadržaj i izgled saobraćajne dozvole motorciklisti su opet na udaru, jer MORAJU NA SLEDEČOJ registraciji menjati VAŽEĆU saobračajnu dozvolu za novu i opet platiti oko 1300 dinara..... što je nepojmljivo jer u "čipovanoj" saobračajnoj dozvoli podatci mogu da se briši i da pišu.. ali AVAJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ... kako bi se opet uzele pare  ako se to ZANEMARI....
.. gde je tu MAS.. gde su aktivnosti i gde je tu praćenje  trenutne Zakonske regulative.. ?????
... Zašto MAS ne reagije... gospodo čitajte malo više Zakone, Uredbe i Podzakonske akte i preduzmite nešto ..
... Ja toliko a vi gledajte šta će te..
Ja sam baš pre neki dan registrovao moj motor i niko mi nije tražio da menjam saobraćajnu dozvolu
nego sam kao i do sada registrovao na važeću saobraćajnu dozvolu koju sam izvadio pre tri godine!
Dajte link do te vaše vesti o kojoj pričate odnosno uredbe nadležnog ministarstva - pa ćemo sa njima popričati...
MAS JE JAK ONOLIKO KOLIKO SMO SVI MI ZAJEDNO JAKI!!!

Van mreže Gazda Miroslav

• Suvozac
  • *
« Odgovor #2 poslato: Jun 01, 2015, 05:50:36 posle podne »
... pre nekoliko dana ili tačnije... 16. maja smo o ovoj temi razgovarali na Lipovaći na MS Šid.. Iako podosta u kasne sate znam temu razgovora kao i da ste g.  Markoviću fotografisali saobraćajnu dozvolu moga motorcikla iz neverice da je MOGUĆE.. Pa evo i dokaz da je moguće..
Važeća saobraćajna dozvola se poništava iz razloga (??????) i izdaje se privremena Potvrda o registraciji vozila na punovažeči saobraćajnu dozvolu sa obavezom plaćanja ..
l.Uplata 654,00 din.. na ime računa br..840-42849-09 poziv na broj... 97-35-215  na ime primaoca PU Kikinda  i,

ll. Uplata od 660, 00 din.. na ime računa br. 980-333-07 poziv na broj 090901 na ime primaoca  ZIN-a  sa naznakom za saobraćajnu dozvolu...

.. Novu saobraćajnu dozvolu će te preuzeti u roku od 7-10 dana i bla...bla.blaaaaaaa..

Ko je kriv i ko treba da snosi odgovornost i troškove to niko ne zna.. kako se ta ista saobraćajna dozvola koristila nekoliko godina a sada odjednom nije VALIDNA...
Ja nisam usamljen slućaj ima ih na hiljade.. i svi ćute..

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #3 poslato: Jun 01, 2015, 10:23:26 posle podne »
Ja i dalje ne razumem zasto ti rekli da menjas saobracajnu ?

Bilo je u pocetku da nekima nisu upisali lepo broj osovina ili onaj odnos snage i mase pa morali na sledecoj registraciji da zamene .

Ja registrovao 8 maja i nikakav problem nisam imao ..
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže Gazda Miroslav

• Suvozac
  • *
« Odgovor #4 poslato: Jun 02, 2015, 05:52:52 pre podne »
Ja i dalje ne razumem zasto ti rekli da menjas saobracajnu ?

Bilo je u pocetku da nekima nisu upisali lepo broj osovina ili onaj odnos snage i mase pa morali na sledecoj registraciji da zamene .

Ja registrovao 8 maja i nikakav problem nisam imao ..

... pa u tome i jeste"STVAR" .... njihovu grešku sada vlasnici vozila plaćaju... Nisam ja niti bilo ko od nas to samostalno unosio ...nego su oni odnosno radnik MUP-a koji vrši registraciju...
Trebalo bi da bude "NJIHOVA GREŠKA" NJIHOV TROŠAK A NE MOJ ...
... Naime ... njihovo objašnjenje je jednostavno "MORATE ZAMENITI SAORAĆAJNU DOZVOLU"... KOJA JE IZDATA 05.06.2012. GOD.

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #5 poslato: Jun 02, 2015, 10:29:53 pre podne »
Podatke za saobracajnu su dobili od Tehnickog pregleda a oni su samo upisali ... to sto se tebi desilo se desavalo ljudima od kad su pocele saobracajne nove , uglavnom je bila greska na tehnickom.

Dokazati ko je kriv izmedju tehnickog i sup-a je nemoguca misija i suludo je pokusavati to resiti .

Onaj ko hoce da istera tu pravdu ima opciju da tuzi Srbiju sudu u Strazburu.
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže Gazda Miroslav

• Suvozac
  • *
« Odgovor #6 poslato: Jun 02, 2015, 01:38:56 posle podne »
Podatke za saobracajnu su dobili od Tehnickog pregleda a oni su samo upisali ... to sto se tebi desilo se desavalo ljudima od kad su pocele saobracajne nove , uglavnom je bila greska na tehnickom.

Dokazati ko je kriv izmedju tehnickog i sup-a je nemoguca misija i suludo je pokusavati to resiti .

Onaj ko hoce da istera tu pravdu ima opciju da tuzi Srbiju sudu u Strazburu.

cccccc...nisi me ubedio sa odgovorom Peco...
.. sistem i službu i poslove o kojima diskutujem vrlo dobro, čak odlično poznajem..
Zakazao je programer ili slučajno.."što nije moguće jer saobraćajna je važila kao takva tri godine"... ili NAMERNO pa da se šićariii..

:police: :police: :police: :police: :police: :police: :police:

Van mreže Mata

• Suvozac
  • *
« Odgovor #7 poslato: Jun 02, 2015, 10:32:15 posle podne »
Zemlja Srbija , zemlja cuda.

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #8 poslato: Jun 03, 2015, 12:42:28 pre podne »
Okreni obrni krivi smo mi jer nismo pregledali da li je sve dobro upisano ....

Dobrodosli u zemlju cuda !

Van mreže Gazda Miroslav

• Suvozac
  • *
« Odgovor #9 poslato: Jun 09, 2015, 05:44:16 pre podne »
... sada tek NErazumem...
- stigla ta nova Saobraćajna dozvola, za koju sam se nadao da će bar jedan podatak koji je na njoj vidljivo ošampan biti promenjen i zbog koje bi logički morala biti promenjena jer podatci koji su upisani u čip su podložni promenama ...odnosno pisanju i brisanju.. i gle AVAJJJJJJJ, sve identično kao na staroj Saoraćajnoj dozvoli osim NOVOG  serijskog broja same Saobraćajne dozvole.
...Pitam se zašto je VAŽEĆA SAOBRAČAJNA DOZVOLA KOJA JE IZDATA 2012. god. bila menjana (O MOM TROŠKU)... osim ako nije u pitanju nešto drugo.. što mi vlasnici motorcikala NE TREBA DA ZNAMO...
 :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: *3 *3 *3 *3 :police: :police: :police:

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #10 poslato: Jun 09, 2015, 10:58:06 pre podne »
trebalo bi da su rekli gde je bila greska i sta su to ispravili ..

Van mreže Gazda Miroslav

• Suvozac
  • *
« Odgovor #11 poslato: Jun 09, 2015, 03:07:36 posle podne »
trebalo bi da su rekli gde je bila greska i sta su to ispravili ..

... odgovor je tamo negde u Zoni Sumraka  .... jer kada bi bio saopšten postavilo bi se pitanje ... "ko je za to kriv... i ko snosi troškove"...

:icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: