« poslato: Februar 15, 2016, 08:43:56 posle podne »
EKSLUZIVNA VIDEO REPORTAŽA - ERNST EBERHARD JE OSTVARIO SVOJ DUGO SANJAN SAN!
On je sam napravio sam svoj motockl izrađen od drveta, nešto gvožđa i u njega ugradio diesel motor sa jednim cilindrom!
Predstavljamo vam i njegovu kratku biografiju:
Eberhard je imao sreće na maloj farmi u prekrasnoj nemačkoj regiji, pošteđen
odrastanja uz računar i današnjih tehnoloških novotarija u velikoj i skladnoj porodici.
"Zajedno sa svojim šestoro braće i sestara, imao je sve mogućnosti kako bi iskoristio svoje slobodno vreme za hobije i druženje.
Njegovi roditelji su u to vreme imali nešto malo alata i raznih materijala koji su mu bili dostupni - kaže Eberhard.
Tako je počeo zanimati se za vozila i opremu za iste...
U školi je naučio bravarski zanat, a nakon profesionalnog magistarskog ispita 1992. godine,
radio je uglavnom u području mašinstva i u izgradnju u vodenih turbina.
"Oldtajmeri su ga uvek fascinirali."
Inspiriran raznim eksperimentima, njegovu viziju egzotičnog i unikatnog drvenog motocikla je pretvorio u remek delo...
"Nakon dobivanja i merenja glavnih komponenti, počeo je sa preliminarnim radovima, a zatim nastavio sa izgradnjom u leto 2014-te.
Okvir ovog unikatnog motocikla se sastoji od drveta najkvalitetnije ,,Koruške Hrastovine",
kao i ručke odnosno kompletan volan koji je napravljen od krive grane odraslog drveta Smreke.
Ručni menjač sa tri brzine je od proizvođača Indian, proizveden daleke 1930 godine!
Agregat ovog motocikla je dizel motor sa jednim cilindrom sa 500 KS ccm3 i 5 PS,
proizveden 1945 godine a izvorno je godinama verno služio porodici kao motor u poljoprivredi...
Sedište je kao što se i vidi originalno sedlo za konja. Svaki detalj je ručni rad i jedinstven na celom svetu!!!
Nakon gradnje koja je trajala oko godinu dana stvoren je "Drveni Motocikl", koji se iz mašte pretvorio u stvarnost...Izvor:
http://woodbike.at/?page_id=14VIDEO PREZENTACIJA - JEDINSTVENI NA SVETU ,,DRVENI MOTOCIKL":
« Poslednja izmena: Februar 15, 2016, 09:05:15 posle podne od strane MR.Čokanlija »

Sačuvana
MAS JE JAK ONOLIKO KOLIKO SMO SVI MI ZAJEDNO JAKI!!!