April 02, 2026, 01:27:22 pre podne

Autor Tema: YAMAHA TDM 850[b][/b]  (Pročitano 14321 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

kuratista

• Gost
YAMAHA TDM 850[b][/b]
« poslato: Februar 08, 2009, 12:36:34 posle podne »
Tragajuci za Afrikom, video sam ovu Yamahu na mobile i deluje mi udobno i mocno ( velika je sto odgovara mojim dimenzijama) a cena je veoma prihvatljiva.Tu i tamo nadjoh po nesto o ovom motoru na netu ali ne sve sto me zanima. Naj pre me interesuje potrosnja a onda i iskustva ljudi koji su ovaj motor vozili ili ga jos uvek voze!!! Vidim da postoji i neka, verovetno ustrojena verzija ovog motora od 27 kilovata, pa me interesuje da li je problem skinuti tu blokadu!!! ;)

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Odg: YAMAHA TDM 850[b][/b]
« Odgovor #1 poslato: Februar 11, 2009, 01:41:51 posle podne »
Nije nikakav problem skinuti blokadu To su sigurno modeli iz Svajcarske oni su uglavnom pridavljeni  imaju cak i Hajabusu od 36ks a da ne govorimo o drugim modelima.Blokadu ce da ti skine svaki majstor obicno je stvar u izduvu i diznama na karburatoru redje stavljaju blokadu u elektronici.Inace ovaj motor o kome govoris ima 86ks.

Van mreže Vladica69

• Totalni Moto Manijak
  • Honda XL1000V Varadero,crni!
« Odgovor #2 poslato: Februar 11, 2009, 02:38:10 posle podne »
Predprosle godine kad sam isao za K.Mitrovicu uhvatio sam joj potrosnju od 4,5l na 100km,a ja bas i nisam solo vozac!Moja je bila 97god.
Predsednik Free Wheels-a Velika Plana
www.freewheels.velikaplana.info

kuratista

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Februar 13, 2009, 12:37:45 pre podne »
Predprosle godine kad sam isao za K.Mitrovicu uhvatio sam joj potrosnju od 4,5l na 100km,a ja bas i nisam solo vozac!Moja je bila 97god.
To je vise nego zadovoljavajuce za takav motor.
Nije nikakav problem skinuti blokadu To su sigurno modeli iz Svajcarske oni su uglavnom pridavljeni  imaju cak i Hajabusu od 36ks a da ne govorimo o drugim modelima.Blokadu ce da ti skine svaki majstor obicno je stvar u izduvu i diznama na karburatoru redje stavljaju blokadu u elektronici.Inace ovaj motor o kome govoris ima 86ks.
U pravu si Svajcarac je u pitanju!!!! Motor je 2000god i presao 18000 i dosta dobro izgleda. Za Africu tog godista i stanja bi morao izdvojiti vise nego duplo novca. Jedini problem sa tdm-om je registracija ali kad se sve uzme u obzir isplati se!!!! Za iste pare cu voziti 10 god mladji motor koji je 20-tak konja jaci od Afrike, dosta udoban i za put svrsishodan ( gradska voznja me mnogo ne zanima jer po gradu malo vozim).!!! ;)

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #4 poslato: Novembar 18, 2009, 11:44:09 posle podne »
Kupljena od DEXXRETA iz svilajnca pre nekih 2 meseca, i presao sa njom ok 13000 km  ustvari trudio sam da se ne ohladi. Po meni da me ne shvatite pogresno i da ne kazete da mi sve smeta ,,,,  ovako prvo da je kudimo,,,,,, fali jos 20ks,    fali  USD viljuska napred,,,, mana kod zadnjeg vesanja je sto ima neku ne difinisanu opciju hard i soft stelovanja ,,,, vibracije izmedju 3000-4000 a tu se dosta vozi,,,, malcice je gojazna,,,,, nema pokazivac goriva a vecina te generacije ima a ona druga od 2000 ima a ne pokazuje temperaturu jbg,,,, a sad pohvale dok se nesetim jos koje mane,,,,, a da mogla je zadnja da bude bar 160/60 17 fabricki,,,,, jbg.,,,,      Drzi krivinu kao RR,,,,  moja trosi posle stelovanja oko 5.5l,   udobna i po grdu i van grada i na duze,,, ima mesta i za vozaca i suvozaca dovoljno,,,, koci oci ispadaju u vizir BAR OVA MOJA ,,, precizna u upravljnju,,,, max brzina za opustenu voznju sa produzenim MRA  oko  170-180,,,,, solo,,,   SUVI KARTER MOZE NA TOCAK DO SOLUNA I NAZAD,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,  i to je to ako se necega setim dopisacu poto mi je postala navika pa vise ne obracam paznju na mane i prednosti kod nje,,,,,, ;)

"Svi su Crnogorci Srbi, a nijesu svi Srbi Crnogorci." P.P. Njegos

krele

• Gost
« Odgovor #5 poslato: Novembar 24, 2009, 01:41:06 pre podne »
vozio sam je od prijatelja i mogu reći samo pohvale za taj motor. ustvari, ništa mu ne fali, niti treba zadnja guma biti deblja, niti mu trebaju USD vilice, niti više konja i da ne nabrajam dalje. to je takav motor. pa nije to sportiva. ili custom. ili ne znam šta.
TDM je TDM. motor je odličan ako tražiš takav stil motora.
ja vozim xjr-a već dugi niz godina, sad sam se malo zamjenio s frendom za malog stroma i ne tražim u njemu ni bolje kočnice ni veći okretni moment. zakav je i gotovo. ja ću se njemu prilagodit.
ako je dobra cjena, uzimaj jer nema puno toliko pouzdanih motora kao što je TDM.

stevo

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Decembar 15, 2009, 10:39:46 posle podne »
 :)
« Poslednja izmena: Decembar 20, 2009, 01:31:18 pre podne od strane stevo »

Van mreže prpa_zr

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #7 poslato: Januar 28, 2010, 12:30:50 pre podne »
Kupljena od DEXXRETA iz svilajnca pre nekih 2 meseca, i presao sa njom ok 13000 km  ustvari trudio sam da se ne ohladi. Po meni da me ne shvatite pogresno i da ne kazete da mi sve smeta ,,,,  ovako prvo da je kudimo,,,,,, fali jos 20ks,    fali  USD viljuska napred,,,, mana kod zadnjeg vesanja je sto ima neku ne difinisanu opciju hard i soft stelovanja ,,,, vibracije izmedju 3000-4000 a tu se dosta vozi,,,, malcice je gojazna,,,,, nema pokazivac goriva a vecina te generacije ima a ona druga od 2000 ima a ne pokazuje temperaturu jbg,,,, a sad pohvale dok se nesetim jos koje mane,,,,, a da mogla je zadnja da bude bar 160/60 17 fabricki,,,,, jbg.,,,,      Drzi krivinu kao RR,,,,  moja trosi posle stelovanja oko 5.5l,   udobna i po grdu i van grada i na duze,,, ima mesta i za vozaca i suvozaca dovoljno,,,, koci oci ispadaju u vizir BAR OVA MOJA ,,, precizna u upravljnju,,,, max brzina za opustenu voznju sa produzenim MRA  oko  170-180,,,,, solo,,,   SUVI KARTER MOZE NA TOCAK DO SOLUNA I NAZAD,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,  i to je to ako se necega setim dopisacu poto mi je postala navika pa vise ne obracam paznju na mane i prednosti kod nje,,,,,, ;)

dozvoliću sebi da ponešto iskomentarišem...

na modelu tdm 900 (a moj je 2002. tj prva serija) zadnja guma jeste 160/60/17
ima pokazivač temp. [img][/img]
a potrošnja je na otvorenom je po mom proračunu oko 4.5 l ako ne i manje(kupio sam ga u Leskovcu i do Zrenjanina je pokazivao još dve "crte" za gorivo.. uglavnom auto put 100-120 km/h i malo kroz BGD. Ipak puno znači direktno ubrizgavanje i ECU
tako da kad pređeš na 900 biće ti drago da vidiš da su otklonjeni bar neki nedostaci koje si primetio na 850

...

Van mreže prpa_zr

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #8 poslato: Januar 28, 2010, 12:34:52 pre podne »
i jedna lepa sličica za sve ljubitelje tdm-a bez obzira na generaciju  ;D

[img][/img]
...

Van mreže Stronser

• Profi Vozac
  • **
  • Ova slika nije sa interneta !!!
« Odgovor #9 poslato: Januar 28, 2010, 08:47:52 pre podne »
Svaka cast na iskrenosti !!!
 ;)
PUN GAS PA POLAKO !!!

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #10 poslato: April 25, 2010, 01:39:19 pre podne »
Ko bre iskren, Darko ma kakvi?!
 Poverovaću mu tek kada mu je ukradem, da probam...šta se čudite, nikada niste čuli za dete koje se pentra babi na kredenac i dekra slatko!?!  ???

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #11 poslato: Maj 08, 2010, 08:38:00 pre podne »
Evo da bivsi vlasnik vidi kako je izgledalo sredjivanje TDMa...

Uploaded with ImageShack.us NEKAD

Uploaded with ImageShack.us SADA

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #12 poslato: Maj 08, 2010, 08:41:26 pre podne »

E sad slike kako je to izgledalo u medju vremenu.....

Uploaded with ImageShack.us

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #13 poslato: Maj 08, 2010, 09:47:25 pre podne »
Radovi na plastikama, spric git,  priprema za farbanje....

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #14 poslato: Maj 08, 2010, 10:04:42 pre podne »

E a sad malo igranja...  ;) ;) :D :D

Originalne nalepnice ;) ;) ;) ;)