Mart 31, 2026, 01:53:57 posle podne

Autor Tema: Ulje za kawu  (Pročitano 5745 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Darko MZ

• Suvozac
  • *
  • Pol: Muškarac
Ulje za kawu
« poslato: Avgust 07, 2010, 10:57:07 pre podne »
Moj drugar ima kawu kle 500 koji ima predjeno malo vise od 6000 km i doslo je vreme da se promeni ulje. E sad on nema para za sinteticko pa ga zanima koliko bi bila losija solucija da sipa polusinteticko?Pozz
Posetite i moj forum:
http://mzsrbija.s2.bizhat.com/

Van mreže DebeliZmaj

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
Odg: Ulje za kawu
« Odgovor #1 poslato: Avgust 07, 2010, 11:38:13 pre podne »
koliko desetina litara tog ulja ide u KLE ?

Van mreže Bobysha

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #2 poslato: Avgust 07, 2010, 04:00:57 posle podne »
Ha, ha, u KLE i ide polusintetičko 10-40, moja lična preporuka je castrol mada cela evropa u taj motor sipa Motul ester 5100 isto 10-40, treba mu 3,2 litra i filter, ulje je oko 800-900 din litar i filter ulja je od 600-800 din, znači menja ulje za manje od 50 jevreja i ostaje mu više od pola litra, tako da mu svako 4-5 menjanje ulja košta samo filter :-)
Motul ima u MAS company
Castrol hmm, tu je google dobar prijatelj a ja preporučujem jedno od ova dva sa ovog linka
  http://www.castrolmoto.com/en/products/power1_gps.php

Castrol Beograd
Beograd 11000, Takovska 46
tel      011-32-92-160

A ako baš nema kintu a hoće nešto kvalitetnije evo za 2600 din 4litra pa nek uživa
http://www.pegaz-moto.rs/whole_info2.php?artiklID=306

;)

Van mreže Darko MZ

• Suvozac
  • *
« Odgovor #3 poslato: Avgust 07, 2010, 06:35:02 posle podne »
E,hvala puno na odgovoru!
Posetite i moj forum:

Van mreže galepa

• Suvozac
  • *
« Odgovor #4 poslato: Avgust 07, 2010, 09:06:54 posle podne »
Ja sipam u KLE-a Gore pomenuti bel-ray. Super odnos cena-kvalitet.

Van mreže mrle

• Profi Vozac
  • **
  • BORN TO BE MRLE
« Odgovor #5 poslato: Avgust 09, 2010, 12:49:15 posle podne »
ja sada imam sipan motul, do sada sam ga vozio na polusintetiku motorex. Uvek menjao kos sube, ako kupis ulje kod njega , odmah ti i zamene.

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #6 poslato: Avgust 10, 2010, 01:22:29 pre podne »
Nek ti je Bog u pomoći s "motul"-om  :)

Van mreže Darko MZ

• Suvozac
  • *
« Odgovor #7 poslato: Avgust 10, 2010, 01:40:01 pre podne »
Nek ti je Bog u pomoći s "motul"-om  :)
Zasto?
Sipali smo danas motoul 15-50 polusinteticko.
Posetite i moj forum:

• Ultimate Biker
« Odgovor #8 poslato: Avgust 10, 2010, 02:05:18 pre podne »
Prošle godine u našem klubu imali smo 5 generalnih na agregatima, zbog "MOTUL"a.
Možda je to bilo samo kod nas u klubu ali smo detaljnom analizom došli do nemačke formule koja glasi " NISAM DOVOLJNO BOGAT DA PLATIM JEFTINO"

Evo ti malo uporedjenje cena,... znaš koliko si u Srbiji platio ulje, evo koliko je u svetu,http://matrixsyntheticoils.com/store/euro_motul_multi-atf.html
 da li misliš da smo mi privilegovani što se tiče cena...
ja ne mislim....

;)

Van mreže Darko MZ

• Suvozac
  • *
« Odgovor #9 poslato: Avgust 10, 2010, 02:52:57 pre podne »
E jebiga onda,valjda nece da crkne...
Na pakovanju pise da je zemlja porekla France.
Posetite i moj forum:

Van mreže Darko MZ

• Suvozac
  • *
« Odgovor #10 poslato: Avgust 24, 2010, 12:46:52 posle podne »
Evo jos jednog problema.Naime, sipali smo ulje i stavili nov filter pre jedno petnestak dana,ali nismo zamenili svecice. U poslednje treba malo duze da se vergla da bi se motor upalio. Da li je to zbog starih svecica ili zbog neceg drugog?
P.S. Vlasnik motor vozi lepo i polako i ne divlja sa njim.
Posetite i moj forum:

Van mreže RoaD GunneR

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #11 poslato: Avgust 24, 2010, 05:35:35 posle podne »
Prošle godine u našem klubu imali smo 5 generalnih na agregatima, zbog "MOTUL"a.
Možda je to bilo samo kod nas u klubu ali smo detaljnom analizom došli do nemačke formule koja glasi " NISAM DOVOLJNO BOGAT DA PLATIM JEFTINO"

Evo ti malo uporedjenje cena,... znaš koliko si u Srbiji platio ulje, evo koliko je u svetu,http://matrixsyntheticoils.com/store/euro_motul_multi-atf.html
 da li misliš da smo mi privilegovani što se tiče cena...
ja ne mislim....

;)

Gledano za Motul Multi ATF to jest sinteticko menjacko ulje koje se nalazi na ovom linku koji si postavio.
Izvini a sta je tu jeftino kod nas?! U MASS te kosta litra 1320 din  sto mu dodje po nbs konvertoru 15.84 dolara po litri ovaj sajt koji si dao kaze pakovanje od 12 komada te kosta 137 dolara sto mu dodje 11.4 dolara po litri i sta je to kod nas jeftino?!

Ja ne znam kakav ste vi problem imali sa motulom. ja kitu smem da stavim na panj da pola Novosadskih motorista koristi Motul u raznim motorima i bez ikakvih problema i u raznim stilovima i uslovima voznje. Ja po knjizi za svoje motore sam uvek koristio Motul polusintetiku koja se za menjac barem kod Suzukija bolje pokazala i od Castrola i od Silikolene za koje sam se zajebao pa probao.

PS Posto vidim da si postavio link za automatske menjace pocinjem da dolazim u dilemu da niste sipali to ulje u motore kada ste imali 5 generalnih, e sad jebiga kontam da znate sta radite pa da si link postavio kao primer za poredjenje cena.

• Ultimate Biker
« Odgovor #12 poslato: Avgust 24, 2010, 11:01:53 posle podne »
Verovatno smo sipali ulje za hidrauliku u motore, pa su zbog toga prolupali ;)
Na tom sajtu sa leve strane imaš još mnoga ulja pa uporedi cene, sasvim slučajno je link baš ka ulju za automatske menjače, verovatno si dovoljno kompjuterski pismen da vidiš i cene za druge proizvode.
Odličan je Motul, samo nastavi da sipaš, a kitu nemoj na panj ima pametnija mesta gde možeš da je upotrebiš  ;) Pozdrav pa ćemo uz pivo da prostudiramo  :D

Van mreže RoaD GunneR

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #13 poslato: Avgust 25, 2010, 11:32:06 pre podne »
Pa stvar jeste u tome sto sam pogledao i ostale cene i gledajuci ulje za motore motul je najskuplji i na tom sajtu.
Osim ako ja nesto nisam dobro video a ti me ispravi ako gresim.

Druga stvar uzmi npr sa tog sajta motul 300V ( sintetika)  Factory Line double ester 15W50 za pakovanje od 4L data je cena od 50 dolara sto mu dodje 12.5 dolara po litri a to isto ulje u MASS-u kosta 1760 din po litri ili ti kantica od 4L te izadje 66.4e, isto to ulje i isto pakovanje u hain gericke kosta 62.15e dok ti  Castrol Power 1 RS sintetika takodje kosta i u Polu i Louis 56e pakovanje od 4 litre.

Pa sta je tu jeftino sto se Motul-a tice ?!

PS ja nisam uspeo da nadje da su cene ostalih ulja na tom sajtu manje od motula ajd molim te baci linkove posto se ja ocigledno nisam snasao.

Van mreže RoaD GunneR

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #14 poslato: Avgust 25, 2010, 11:40:57 pre podne »
Eh sto se tice piva hvala ne pijem al ako mi pokazes da je motul preko najeftinije ulje placam rucak u Kolibi u Jugovu  *70

Van mreže Darko MZ

• Suvozac
  • *
« Odgovor #15 poslato: Avgust 25, 2010, 04:45:30 posle podne »
Evo jos jednog problema.Naime, sipali smo ulje i stavili nov filter pre jedno petnestak dana,ali nismo zamenili svecice. U poslednje treba malo duze da se vergla da bi se motor upalio. Da li je to zbog starih svecica ili zbog neceg drugog?
P.S. Vlasnik motor vozi lepo i polako i ne divlja sa njim.
Ma daj te bre ljudi pustite ulje,ulje smo sipali,sad nas ovo muci!
Posetite i moj forum:

Van mreže Bobysha

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #16 poslato: Avgust 25, 2010, 05:33:46 posle podne »
Laički gledano novo ulje bolja kompresija, bla, bla što i zašto, mislim da je karburacija eventualno filter vazduha u pitanju   ;)

• Ultimate Biker
« Odgovor #17 poslato: Avgust 26, 2010, 04:42:08 posle podne »
Pa stvar jeste u tome sto sam pogledao i ostale cene i gledajuci ulje za motore motul je najskuplji i na tom sajtu.
Osim ako ja nesto nisam dobro video a ti me ispravi ako gresim.

Druga stvar uzmi npr sa tog sajta motul 300V ( sintetika)  Factory Line double ester 15W50 za pakovanje od 4L data je cena od 50 dolara sto mu dodje 12.5 dolara po litri a to isto ulje u MASS-u kosta 1760 din po litri ili ti kantica od 4L te izadje 66.4e, isto to ulje i isto pakovanje u hain gericke kosta 62.15e dok ti  Castrol Power 1 RS sintetika takodje kosta i u Polu i Louis 56e pakovanje od 4 litre.

Pa sta je tu jeftino sto se Motul-a tice ?!

Nisam ni pominjao da je motul preko najjeftinije ulje već sam pričao o razlici u ceni kod nas i preko i tvrdim (jer sam kupovao iz Nemačke) da je tamo motul skuplji nego kod nas, pa sam na osnovu toga rekao da je ovaj u Srbiji lošijeg kvaliteta. Moguće da ovaj nesrećni link koga postavih ispade da je skoro ista cena ali u principu nije. Moram da nadjem račun koliko sam tačno platio 4 litra u Nemačkoj pa postavim ovde....

Van mreže RoaD GunneR

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #18 poslato: Avgust 26, 2010, 08:56:57 posle podne »
Ma daj te bre ljudi pustite ulje,ulje smo sipali,sad nas ovo muci!

Fora jeste druze u tome da si ti sipao ulje ali ima drugih ljudi koji ce citati ovu temu za mesec dva i naci se u dilemi da li motul valja ili ne.

Nisam ni pominjao da je motul preko najjeftinije ulje već sam pričao o razlici u ceni kod nas i preko i tvrdim (jer sam kupovao iz Nemačke) da je tamo motul skuplji nego kod nas, pa sam na osnovu toga rekao da je ovaj u Srbiji lošijeg kvaliteta. Moguće da ovaj nesrećni link koga postavih ispade da je skoro ista cena ali u principu nije. Moram da nadjem račun koliko sam tačno platio 4 litra u Nemačkoj pa postavim ovde....

OK sad konacno znamo o cemu pricas, mada si nesretni link postavio za americko trziste gde su cene u dolarima i neverovatno su niske cak i da su u evrima su niske, ko nas jebe kad smo sa ove strane bare  :)

Brate ja motul kupujem u MASS-u mada ima lik u Novom Sadu koji ga donosi od negde i daje nesto zanemarljivo jeftinije, pa ne rizikujem da uzmem od njega. a lepo sam ti napisao u svom prethodnom postu

motul 300V ( sintetika)  Factory Line double ester 15W50 pakovanje od 4 litre te u MASS-u kosta 66,4e a sto se tice preko evo ti link iz Hain Gericke http://www.hein-gericke.de/technik/ol/motorol/motul-300v-4t-factory-line-15w50-vollsynthetisch-4-liter.html
tako da ne vidim kako je to kod nas jeftinije posto je Hain Gericke nemacka firma, imaju radnju i u Holandiji i mozda jos negde po evropi.

Znaci kod nas je motul skuplji nesto sitno tj. 4.5e na 4 litre, vidim ja da ces ipak ti placati rucak u Kolibi  ;D
« Poslednja izmena: Avgust 28, 2010, 11:01:18 pre podne od strane RoaD GunneR »