Pravo pitanje je šta je ,,starije" odnosno zakonski jače odluka Skupštine ili STATUT Moto Asocijacije Srbije?
Statut u ovom slučaju predstavlja ono što predstavlja USTAV za jednu Državu koji nijedna Skupština ne može nikako nadglasati!
Moto Asocijacija Srbije je udruženje Moto Klubova Srbije i ako neko nije član nijednog Moto Kluba učlanjenog u Moto Asocijaciju Srbije kako se može smatrati članom Moto Asocijacije i samim tim zauzimati bilo kakve funkcije?
Mesto u Upravnom Odboru može zauzimati čini mi se samo predstavnik Moto Kluba koji ima status punopravnog člana Moto Asocijacije Srbije!
Ako neko napusti svoj matični Moto Klub koji ga je na to mesto posredno i doveo a da ne pređe istog momenta u neki drugi Moto Klub koji je takođe punopravni član Moto Asocijacije Srbije, taj neko ko je napustio matični klub se nikako ne može smatrati članom Moto Asocijacije Srbije pa samim tim njegove sve funkcije automatski prestaju pod uslovom da se poštuje Statut odnosno naš zakon koji smo mi sami napisali i koji predstavlja valjda zakon isti za sve!?!
P.S.
Ovo je samo moje lično mišljenje a pravo tumačenje bi lako mogao dati bilo koji pismeniji čovek...
Nadam se da grešim i da niko nije u ovom slučaju prekršio naš Statut Moto Asocijacije Srbije...