Mart 30, 2026, 01:30:02 pre podne

Autor Tema: KAKO ORGANIZOVATI MOTO SKUP?  (Pročitano 15143 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
  • Rade-Squi
Odg: KAKO ORGANIZOVATI MOTO SKUP?
« Odgovor #40 poslato: April 10, 2010, 12:26:36 pre podne »

Što bi rekli... Svašta!  :)

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #41 poslato: April 10, 2010, 12:26:58 pre podne »
Tako je godinama u SMEDEREVU :icon_scratch:

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #42 poslato: April 10, 2010, 10:20:44 pre podne »

Što bi rekli... Svašta!  :)

Inače ovo je sve u okviru novog zakona koji se primenjuje od početka 2010.g i do sada nije trebalo trećina od ove papirologije. Mogu se pojaviti i problemi na protestu ako se ZOBS tumači do slovce, ne daj Bože....

Van mreže MIKA ARHANGEL

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #43 poslato: April 21, 2010, 06:11:59 posle podne »
...
« Poslednja izmena: April 05, 2011, 05:02:13 posle podne od strane MIKA ARHANGEL »

• Ultimate Biker
« Odgovor #44 poslato: April 21, 2010, 08:27:49 posle podne »
О полици

Van mreže SAĆO

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #45 poslato: April 21, 2010, 10:14:32 posle podne »

Van mreže CveleZEC

• Moto Manijak
« Odgovor #46 poslato: April 26, 2010, 10:00:38 posle podne »
Ima li neko br. tel. za ozvucenje i rasvetu za binu?

Van mreže GoranVojska

• Totalni Moto Manijak
  • Vozim dokle mogu ikoliko hocu
« Odgovor #47 poslato: Avgust 15, 2010, 08:47:55 posle podne »
resili da i nas dovedu u red jbg svesce se na 5 skupa ali pravih.
Suzuki Bandit 1200s

Van mreže NS Sound Servis

• Suvozac
  • *
  • www.nssound.rs
« Odgovor #48 poslato: Mart 21, 2011, 06:55:44 posle podne »
Pozdrav bajkeri......

NS Sound je firma koja bavi rentiranjem bina, konstukcija, ozvucenja, rasvete, binske opreme i svega ostalog sto je potrebno za tehnicku realizaciju moto skupa. Polako se blizi sezona moto skupova, iz tog razloga odlucili smo da Vas informisemo o tome sta realno mozemo da Vam ponudimo za Vas moto skup.
Iskreno nemamo neki ipozantni broj uradjenih moto susreta, ali do sada smo dogovorili veliki broj gde pocinjemo od moto skupa u Sremskoj Mitrovici (MK Srem) gde Vas ovim putem pozivamo da nas posetite i da se sami uverite u kvalitet usluge koju i Vama nudimo.

Konkretnu ponudu nismo u mogucnosti na dati ovaj nacin ali neka okvirna ponuda u zavisnosti od toga koja kolicina tehnike Vam je potrebna(prosecna ili srednja), od toga gde ne mi nalazimo vikend pre-posle Vaseg moto skupa ( sto blize to bolje ), nekih konkretnih dodatnih zahteva i ostalog cena se krece od 1200 do 1500e. Takodje postoji mogucnost za dobijanje predracuna radi Vasih potrazivanja sredstava iz budzeta, uz naravno kasnije i dobijanje samog racuna.

Kratke informacije o Nama mozete dobiti na nasem sajtu www.nssound.rs (koji je u ranoj fazi redizajna)

Kontakti: Marijo 065/2878875  marijosound@gmail.com
             Dino 061/1662553    dino@nssound.rs

Ili preuzimanjem dokumenata:
             Brosura : http://www66.zippyshare.com/v/43664615/file.html
             Slike : http://www65.zippyshare.com/v/64263885/file.html
             Video: http://www4.zippyshare.com/v/15966257/file.html

Takodje cemo Vas redovno obavestavati o tome gde i sta radimo, naravno sve to mozete pratiti i na nasem sajtu.
Svaka informacija o datumima i mestu narednih moto skupova bi nam puno znacila, naravno mi cemo to znali da cenimo.

Pozdrav i svako dobro!!!! NS Sound Servis

Do sada potvrdjeni moto skupovi u nasoj realizaciji

29.30.april,01. maj  Sremska Mitrovica MC "Srem";
27.28.29. Barosevac MK "Čokanlija"
03.04.05. Lazarevac MK "La moto"

i nastavljamo dalje......
« Poslednja izmena: April 05, 2011, 12:57:48 posle podne od strane NS Sound Servis »
Rental Manager

060/0-870-130

Van mreže EXTREM

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #49 poslato: Mart 21, 2011, 07:16:06 posle podne »
Vudu ja imam konbinaciju za hemiske wc e pa ako ti treba zovi.Pozdrav

• Suvozac
  • *
  • www.nssound.rs
« Odgovor #50 poslato: Mart 21, 2011, 08:12:18 posle podne »
Vudu ja imam konbinaciju za hemiske wc e pa ako ti treba zovi.Pozdrav
Zadrzao bi se iskljucivo na audio-binskoj tehnici :D ;D
Rental Manager

060/0-870-130

Van mreže EXTREM

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #51 poslato: Mart 22, 2011, 09:07:59 pre podne »
Zato sto ti tu imas interesa a ja pomazem da braca prodju jeftinije za skup

• Suvozac
  • *
  • www.nssound.rs
« Odgovor #52 poslato: April 05, 2011, 01:00:18 posle podne »
Do sada potvrdjeni moto skupovi u nasoj realizaciji

29.30.april,01. maj  Sremska Mitrovica MC "Srem";
27.28.29. Barosevac MK "Čokanlija"
03.04.05. Lazarevac MK "La moto"

i nastavljamo dalje......
Rental Manager

060/0-870-130

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #53 poslato: April 05, 2011, 04:22:19 posle podne »
Inače ovo je sve u okviru novog zakona koji se primenjuje od početka 2010.g i do sada nije trebalo trećina od ove papirologije. Mogu se pojaviti i problemi na protestu ako se ZOBS tumači do slovce, ne daj Bože....
Od kako su dosli ovi zlikovci na vlast ukinuce sve manifestacije, mene privodise, prijave i odoh na sud ni kriv ni duzan samo sto su neki po gradu palili gume i tockirali a ja nisam ni bio tu.Navodno ja sam organizator i odgovaram za sve sta se desava ne samo u kampu nego i na ulicama. Ubili su ovaj narod pa ce tako i ukinuti i moto susrete. Nisam imao problema sa policijom 13godina a u cetrnaestoj problemi. U policiji su cak proveravali kod svog pravnika resenje o klubu koje je izdato od ministarstva 1994godine i tu nisu mogli da nadju zasta da se zakace samo da zabrane skup koji je odrzan na njihovu zalost. Pazi sad ovo zabranjene manifestacije na putevima a svake godine obezbede do jaja biciklisticke trke u Nisu i neki polumaraton za to imaju razumevanja a za motoriste nikako.Zasta li im punimo guzice placajuci registracije , radi bezbednosti najbolje je da registrujemo motore i ostavimo u garazu da bi oni bili mirni.

Van mreže Crni Leptir

• Moto manijak u usponu
  • Free Rider
    • Private Website
« Odgovor #54 poslato: April 05, 2011, 05:02:29 posle podne »
Ti si Rendi bio dužan da prijaviš javni skup i odgovoran si za dešavanja u okviru skupa, tj. u tvom slučaju na Vrežinskim bazenima. Ako si prijavio skup a policija ga nije zabranila i pismeno te o tome obavestila znači da je skup odobren, samo što te u tom slučaju ne obaveštava. Bar je tako do sada stajalo u zakonu. Za one što samostalno točkare po gradu (sećam se da nije bilo defilea) mogu da samo da te "uhvate". Nije mi jasno kako za njih možeš da odgovaraš?

Crni Leptir© 2006 All Rights Reserved

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #55 poslato: April 05, 2011, 05:31:37 posle podne »
Ti si Rendi bio dužan da prijaviš javni skup i odgovoran si za dešavanja u okviru skupa, tj. u tvom slučaju na Vrežinskim bazenima. Ako si prijavio skup a policija ga nije zabranila i pismeno te o tome obavestila znači da je skup odobren, samo što te u tom slučaju ne obaveštava. Bar je tako do sada stajalo u zakonu. Za one što samostalno točkare po gradu (sećam se da nije bilo defilea) mogu da samo da te "uhvate". Nije mi jasno kako za njih možeš da odgovaraš?
U zabludi si skup je uredno kao i svake godine prijavljen i ti mesec i nesto vise dana pre i nije bilo zabrane sve dok ovi nisu divljali po ulici a onda su me priveli a na moje pitanje zasto policija koja je bila tamo nije intervenisala komandir mi je odgovorio da nece da pravi krvoprolice jer je bilo oko 800ljudi prisutno sa gledaocima divljanja. Pa sta ja treba da se obracunavam sa lokalnim mangupima koji sam ja faktor  ako sam organizator. Ja sam organizator samo u kampu a ne ulicni organizator. Sprovodili su defile uspesno 13 godina za redom i sada im nesto smeta. Mislim ti si u policiji ali moras nesto da shvatis mi zivimo u policiskoj drzavi, mozda neznas ali novi zakon su pisali policiski pravnici i strucnjaci. Kada sam izasao na sud mozes misliti koliko mi je trebalo da objasnjavam zeni od pedesetak godina koja veze nema sa motorima i motoristima da nisam kriv za slucaj koji me tereti. Na kraju je ipak nesto skontala i obecala mi da cu da prodjem najblaze sto je moguce.

Van mreže Crni Leptir

• Moto manijak u usponu
  • Free Rider
    • Private Website
« Odgovor #56 poslato: April 06, 2011, 04:19:20 posle podne »
Pa pretpostavljam da si prijavio, ne praviš skupove od juče, zato mi je sve to malo nejasno, sećaš se da sam te i tada pitao u kampu šta hoće od tebe? Ako hoćeš moje lično mišljenje, to je nesposobnost lokalne policije da reši problem koji je dužna da reši. I mi smo u Zemunu imali nelegalno organizovanje trka (do duše automobilima) pa smo rešavali, bar onda kada smo za to imali informaciju. I niko tu posebno nije odgovarao kao organizator, već svi djuture, ko se navata.
A što se tiče suda, šta sam sve proživljavao tamo po nekad, kao da sam ja okrivljeni a ne svedok, znam sve, pričaćemo kad se vidimo...

Crni Leptir© 2006 All Rights Reserved

Van mreže marko vitez

• Moto manijak u usponu
  • Tattoo by Mare
    • ASTRAL INK TATTOO STUDIO
« Odgovor #57 poslato: April 06, 2011, 05:05:28 posle podne »
S obzirom da se priblizava pocetak sezone skupova,bilo bi interesantno cuti od ljudi sa dugogodisnjim iskustvom u organizaciji skupova,sta sve i na koji nacin treba odraditi!

-kakve sve dozvole trebaju i kome sve treba prijaviti skup
-kako osigurati skup i ucesnike skupa i fizicki i materijalno
-kako nabaviti kompletnu binu i koji su uslovi najbolji
-kako pregovarati s bendovima i koje su okvirne cene "malih' i "velikih" bendova
-kako organizovati ishranu ucesnika, i onog sto se sprema u kazanu i rostilj,i kakvi su uslovi dogovora sa ljudima kojima je poverena prodaja rostilja
-kako se dogovoriti sa nekom pivarom i pod kojim uslovima
-kako izdavati prostor za prodaju moto-opreme i delova
-kako obezbediti vodu(za pice,umivanje)
-kako obezbediti hemijske WC-e, u kolikom broju,od koga i pod kojim uslovima
-kako obezbediti policijsku pratnju defilea ili izleta
-da li je potrebno obezbediti prisustvo hitne pomoci ako se organizuju trke ubrzanja,stunt...
-kako obezbediti ciscenje prostora nakon zavrsetka skupa
-kako...

Evo i mog predloga :)

-dozvola ti ne treba osim ako koristis zemljiste koje pripada opstini,samo prijava javnog skupa u policiji;

-obezbedjenje ti ne treba ako ima dovoljno clanova i prijatelja u moto klubu,a i kakvo obezbedjenje kad su svi u dobrim odnosima,valjda smo svi mi "braca" bajkeri?

-najbolji su uslovi ako se interno u gradu raspitate ko ima dobar razglas i binsku opremu (kod nas je za 2 puna dana oko 200 eura) i nadjes malo vecu prikolicu od kamiona,uglavnom daju gratis samo da ne buse gume;

-sto se tice bendova,opet se raspitas po gradu i kod klubslih prijatelja i poznanika koji sigurno znaju neki dobar bend koji ce za 2 dana svirati sa 300 eura (tako je kod nas,a mozda i manje),posetis koji rok kafe koji organizuje svirke,godjes,vidis,cujes,pitas,dogovoris se;

-za klopu pozoves coveka koji drzi neki dobar restoran u gradu,pitas jer moze da skuva rucak o svom trosku,a za uzvrat mu das mesto gde ce da prodaje rostilj da nadoknadi trosak,ali pre svega probas kako sprema,uglavnom svi imaju i osoblje i inventar da nahrane 100-tinak ljudi u servi...(tako smo mi uradili i svi bili zadovoljni,a uz to nam covek obezbedio i svadbarski sator za 300 ljudi sa stolovima i klupama);

-za pivare vise i ne treba dogovor,svaka uglavnom daje 20% gratis na utrosak robe,znaci kako god imas 20% rabata ili vrednost u robi,ako hoces da se reklamira na vasem skupu onda oni vama treba da plate (tako je bilo i bice kod nas);

-prodaja moto opreme i raznih dzidza-bidza na skupu u vecem broju slucajeva lici na vasar,ako ima interesenata,treba im dati ogranicen broj mesta i naravno ne uzimati lovu,nego neki poklon za klub,ili za bajkerske igre,npr...;

-u svakom gradu postoji JKP koji se bavi vodom,ciscenjem,wc-ima itd,lepo odes,kulturno i sazeto objasnis o cemu se radi,svako ce izaci u susret sa 3-4 wc (jer znam da imaju) i cisternom vode za pice i umivanje sto je dovoljno za 500 ljudi da piju i umivaju se za 2 dana;

-defile se prijavljuje u odseku saobracajne policije u vidu elaborata rute voznje po ulucama,po sluzbenoj duznosti moraju da izadju,naravno pre toga prijava javnog skupa;

-hitna pomoc,policija itd uopste nisu potrebni ako se pravi moto skup,za trke,stunt i ostale extremne dogadjaje moras da budes prijavljen kao sportsko udruzenje,a za takva desavanja je mnogo ozbiljnija organizacija....ovde pisemo o skupovima i vecim zurkama.

Toliko od mene,nadam se da je ovo ok,jer sve sto sam napisao je iz licnog iskustva,a i na kraju,necemo valjda vasare i posela.POZZ... :)
Tattoo
Body Piercing
Air Brush
065-8.123.144

• Ultimate Biker
« Odgovor #58 poslato: Decembar 14, 2011, 09:26:55 posle podne »
Član 17.

Svaki skup mora da zadovlji sledeće kriterijume:
 -cena ulaznice za moto skup mora biti u skladu sa dogovorom u MAS-u;
 -obavezno obezbeđenje čiste vode i sanitarnog čvora;
 - dužnost organizatora je da na ulazu na moto skup vodi pisanu evidenciju gostiju;
-obavezno obezbediti šator ili drugi pokriveni prostor za posetioce i pokrivenu binu za program;
 -obavezno obezbeđivanje besplatnog ručka;
 -cena hrane i pića moraju biti u skladu sa dogovorom u MAS-u;
 -obezbediti konstantno obezbeđenje skupa;
 -za probleme u organizaciji skupa obratiti se predsedništvu MAS-a za pomoć;
 -na svakom skupu poželjno je prisustvo bar jednog motorciklista iz kluba člana MAS-a;
 -obavezno prisustvo 24 h organizatora skupa;
 -svaki klub je obavezan prijaviti se na ulazu organizatoru skupa;
 -zabranjeno je neovlašćeno penjanje na binu;
 -zabranjeno je neovlašćeno rušenje i penjanje na motorcikle;
 -zabranjeno je turiranje i pucanje motorciklom kao i glasna muzika posle 3.00 h;
 -organizator je dužan da na moto skupu obeleži motor i njegovog vozača;
 -dužnost organizatora je da ulaz na moto skup bude non stop obezbeđen;
 -organizator je dužan da na moto skupu organizuje razna takmičenja i dodele prigodnih nagrada i zahvalnica;

odgovor na ovu temu je dat na skupštini, a na MASu je da kazni "prestupnike" odnosno one koji se ne pridržavju ovoga gore navedenog