Pozdrav braco bajkeri i sestre bajkerke, moj zivot na dva tocka sa Yamahom Virago 535 se privodi kraju, moj prvi motor i malo mi je moram priznati i zao, jer svi vi na svoje masine gledate kao na clana porodice, a s obzirom da mi je motor jedina porodica jako cesto mi je rezervoar bio pun a frizider prazan.
Posle pet godina i nebrojeno kilometara iza sebe sa Viragom 535 apetiti su mi malo porasli, veca kubikaza vise konjskih snaga na otvorenom putu mi jako nedostaje.
Vase misljenje me zanima, jer se dvoumim izmedju Yamahe dragstar 1100 i HD sportster 883.
E sad.... sve ima svoje zasto i zato, dragstara kada nadjem, to je po principu sedi i vozi uz minimalne izmene tipa produzene komande, eventualno veci korman, dok kod Sportstera moram menjati gotovo sve jer njegova linija vise vuce na sportski motor nego na choper/cruiser varijantu, ali je on ipak Harley, ima taj nenadjebivi zvuk, kvalitet same masine i tradiciju.
Imao sam priliku da vidim nekoliko customiranih sportstera i uglavnom sam ostajao bez teksta.
Razlika u ceni mozda i pravi prevagu na stranu Dragstara jer odlican dragstar 1100 sedi i vozi sada moze da se nadje i za 3500 evra, dok sportster fabrikant kosta oko 4500 i uz sve prepravke preko 5000 evra.
Da li da kupim Dragstara 1100, ili da se strpim do sledece sezone, skupim jos love i kupim Sportstera ?
Potrebna su mi vasa iskustva kako u vezi HD-a tako i za Yamahu