Mart 29, 2026, 09:13:54 posle podne

Autor Tema: Honda CBF 600 s(2004-2007)  (Pročitano 4932 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ivica744

• Suvozac
  • *
  • Pol: Muškarac
Honda CBF 600 s(2004-2007)
« poslato: Februar 16, 2018, 10:31:30 pre podne »
Pozdrav svima.Prevrcem razne stranice i ne uspevam da pronadjem podatke o motoru iz naslova,Ivta-MK Extrem je 2009-te je preneo ocene strucnjaka sa testa,ali to nije to.Mene konkretno zanima da li je neko imao(vozio) ili jos uvek ima ovaj motor,koje su mane, najcesci kvarovi(honda je to,to se ne kvari),kakav je za voznju,itd.Znaci,vlasnici bivsi ili sadasnji kakvi su vasi utisci i ocene ovoga motocikla.Hvala
MK Sorabi

Van mreže Milos_gsxR

• Vozac
  • *
  • Suzuki gsxr 600 SRAD, Yamaha TDM 850!
Odg: Honda CBF 600 s(2004-2007)
« Odgovor #1 poslato: Februar 16, 2018, 01:04:50 posle podne »
Evo ti jedan od odgovora sa bjb foruma.... https://forum.bjbikers.com/

-potrošnja od 6 litara pa na gore (ako se lepo vozi naravno)
-relativno nezanimljiv motor do 7000 obrtaja, onda se nekako budi
-izuzetno osetljiv na gume (lično nikada više ne stavljam Dunlop na taj motor, trese korman)
-skupo održavanje (servisi na 6000 kilometara, na 12000 kilometara se menjaju i svečice, vazdušni filter je skup ko sam đavo...)
-meni lično je premekan spreda (pri kočenju propada ko lud) ali postoji i lek za to
-najveci problem svecice, cesto riknjavaju kod prvog paljenja, mali akumulator (6Ah)

A evo i onoga sto sam ja nacuo o tom motoru..

Uglavnom iz razgovora sa drugarima bajkerima malo njih je imalo taj motocikl mozda jednog ili dvojicu znam.. Kazu da je dosta tezak i lenj nekako, secam se da je ovaj drugar izgurao jedu sezonu samo sa njim posle ga dao za neku bagatelu samo da ode sto pre.. zamenio za Suzuki V-Storm 650 sa kojim je prezadovoljan (kod njega je 3 sezone bez vecih pehova)..
Moto Asocijacija Srbije

*600 *200 *600

Van mreže Dak-Y MK Midnight Riders

• Moderator
  • Moto Manijak
  • *
    • FaceBook
« Odgovor #2 poslato: Februar 16, 2018, 01:28:38 posle podne »
Ja mislim da o tom modelu ne treba raspravljati, sto ti kazes Honda je to, imao sam prilike da se vozim i da vozim, prezadovoljan voznjom, opet ukusi su raziliciti, a sto se tice izdrzljivosti kao i u svemu, odrzavas na vreme i to traje, sigurno ima neko ko ce opsirnije reci o tom modelu, neko ko je vozio ili vozi.. Srecno sa kupovinom ako odlucis o tom modelu!  :)
Dalibor Daky Ilić

Van mreže ivica744

• Suvozac
  • *
« Odgovor #3 poslato: Februar 16, 2018, 05:03:16 posle podne »
Hvala obojici na brzim odgovorima,svideo mi se motor pa ajde da se raspitam.Te neke uopstene stvari sam znao,kazu da je tezak ali ni dovilka nije lagana pa sam se navikao.Razmisljace se jos jednu sezonu pa cemo videti
MK Sorabi

• Moderator
  • Moto Manijak
  • *
    • FaceBook
« Odgovor #4 poslato: Februar 16, 2018, 05:30:06 posle podne »
Samo nadjes nekog drugara ko ima, sedis probas i vidis. Ja dok nisam kupio VFR prvo sam ceo internet prostudirao, pa ga gledao na YT pa uzivo, pitao ove sto imaju, i kad seo i probao, tu sam cvrsto odlucio da je moja kad tad i eto vozim je.. :) Cak sam i na forumu pisao, i Peca iz Stiskih orlova mi odgovorio brzo da o tom modelu ne treba da razmisljam i mogu ti reci da se uopste ne kajem i da je bio u pravu za taj motor da je preodlican... :) Tu smo da pomognemo, javice se jos neko sigurno.. Posto ne zuris, onda imas vremena da se predomislis, ali jedno bi ti rekao, e sad zelje su jedno mogucnosti drugo ili nebitno kako god.. Ako si a verujem da jesi, stariji od mene, i pripadas kategoriji preko 80kg onda ipak 1000 kubika.. :) Nekako mi 600 slabo.. Ja imam 19 godina i 64kg, a Honda mi ima 240 kg, ali ipak sam isao na malo jace, nek bude malo snage visak.. :)
Dalibor Daky Ilić

Van mreže ivica744

• Suvozac
  • *
« Odgovor #5 poslato: Februar 16, 2018, 06:15:42 posle podne »
Stariji jesam,ali je kilaza pala na 77,nemam potrebu a ni zelju za 1000,tri godine vozim deauville 650 i zadovoljava moje potrebe za laganim vozikanjem kojekuda tako da cu se zadrzati na slicnoj kubikazi.Najvazniji mi je polozaj sedenja a gledajuci po slikama vrlo je slican mom motoru,a kao sto si i rekao nema nista dok se ne sedne i proba,mozda mi uopste nece odgovarati.Uskoro hvala bogu krecu skupovi pa ce se valjda naci neka da se uzivo pregleda i isproba.
MK Sorabi

• Moderator
  • Moto Manijak
  • *
    • FaceBook
« Odgovor #6 poslato: Februar 16, 2018, 07:20:51 posle podne »
E dobro, kako ti kazes. Ja sam uvek za malo jacu varijantu, ali Boze moj, kazem, ukusi su razliciti.. Bice, polako samo, srećno i samo neka bude zdravlja biće svega.. :) Ako ne mozes da nadjes, nacicemo, bez brige.. Pozdrav.. :)
Dalibor Daky Ilić