Zajebano skroz!
Ali nisi ti jedini sa tim problemima:
Primer prvi Hteo ja da kupim Hondu CB 900 Boldor,pre 4-5 godina od svojih drugara iz Zarkova.Oni motor kupili neregistrovan,sa saobracajnom,od nekog lika,sredili ga do bola,lutka jedna!
Sve se mi lepo dogovorili oko cene i nazovemo lika iz Panceva,na koga se motor vodio,da se dogovorimo oko registracije.Kaze lik da nema nikakvih problema,samo da dodjemo.
Lepo ja poranim jedno jutro iz VA,pokupim ortake u Zarkovu, i pravac PA.Nadjemo se tamo sa likom,a on nama da sacekamo da dodje i njegov drugar,kome je motor prodao,jer mu je dao ovlascenje,pa nema smisla da se nista bez njega ne radi!
Dodje i taj "drugar" i odmah udri po kuknjavi

Prodao on motor svom "drugaru",pa mu ovaj ostao kratak 1000 maraka,pa je na gubitku,
pa bi bilo lepo da mu mi damo bar 500 maraka kako ne bi bio na gubitku skroz 
I da bez toga,on ne moze da nam uradi registraciju!!!
Doslo mi bilo da ih pokoljem na licu mesta!
Drugari iz Zarkova,otkinuli,pare naravno ne daju!
Epilog: motor stajao neregistrovan,sve do ove godine,kad su drugari na fintu uspeli da ga prebace na sebe i registruju.Ali,posle toliko stajanja,lepe pare ulozili da ponovo motor dovedu u pristojno,vozno stanje stanje!
Primer drugi:
Kupim ja auto,stranac,i resim da ga registrujem u CG!
Pojavi se drugarov kum iz Sapca,ciji zet radi registracije u CG,a ne mora da se dole vozi auto!Cena vrlo korektna!Jos ubacim u celu pricu i brata od tetke,koji takodje kupio stranca!Damo Sapcanima 2500 eura i,pored rodbinskih veza sa mojim drugarom(koji je takodje u ovoj prici najeb'o) koje su bile "garancija" da nece biti problema,naglasim im za svaki slucaj da imam mogucnost da u CG proverim legalnost uradjenog posla!
Sapcani se skoro nadju uvredjeni zbog toga,ali ipak od posla ne odustaju!
Dobijemo mi tablice,saobracajne,polise,sve full,u januaru 2006.,nakon nekih 2 nedelje cekanja!Zadovoljni,pocnemo da vozimo kola,kad posle 4-5 dana belaj!Jave mi drugari iz BG-a,koji su mi radili proveru u CG,da niti ima tih tablica u Podgorici,niti ti ljudi na koje saobracajne glase,postoje!!!
Zovnem ja kretena u Sapcu i kazem mu da su provaljeni i da cu im se keve najebati!Pocnu oni meni da se pravdaju da nije moguce,da su i oni prevareni,i da ce bar za pocetak,potruditi se da mi vrate papire od auta.I ,zaista,vratise ih nakon 3-4 dana,ali od para nista ???Kao,pare su potrosene,ali nema frke,vrati ce ih za koji dan dok odrade neki poslic!!!
Naravno,obratim se ja nekim jakim ljudima u Valjevu,sa jakim poslovima i poznanstvima s druge strane zakona,za pomoc!I oni me posavetuju,da nastupim polako,da ne poplasim dripce kako bi uhvatili maglu,a kako ce se oni vec potruditi da "radi gepek" i da cu pare dobiti natrag,i to u ime nekih starih dana i mojih "usluga" koje sam ja njima cinio!I naravno me posavetuju da ne ukljucujem SUP u pricu,jer cu onda pare dobiti 2050.,a mozda i kasnije!
Zovem ja,malo-malo, dripce u Sapcu,da vidim sta je sa parama,a oni ili me nesto foliraju,ili se ne javljaju.ili iskljuce telefon...I tako dodje maj i skup u Sapcu !
Epilog:Na skupu u Sapcu,nadjem coveka,koji mi pokaze gde kreten stanuje,kad on u blizini kampa!Skupim ja 8-9 prijatelja,iz Valjeva,Cacka,Banje Koviljace,pa svi zajedno,motorima,kod djubreta na kapiju!Izadje on sa malim detetom u narucju ispred kapije,i meni onako ladno:""O,'de si ti"? A ja njemu:"Pusti to dete iz ruku,pa da ti pokazem 'de sam,mamicu ti jebem debilnu"!
Poce on da se pravda i povede me do garaze da mi pokaze da je puna poludisperzije,i da mogu sve da uzmem i tako resimo dug!Kazem ja majmunu,da on lepo zna da sam ja doktor,a ne trgovac i da se zajeb'o sto je mislio da sam uz to i ovca!I da sam pored fax-a,diplomirao i "Ulicnu skolu",sto cu da mu i pokazem!Pravda se on da,mogu i da ga ubijem,ali para nema!Udjem ja u kucu,napravim malu premetacinu i nadjem 500 evra!Pocelo dete da place,zena i majka njegova zapevaju,meni se sve smucilo!Kako sam emotivac,popustim ja i dam mu rok od 20 dana da mi donese pare u VA!
Kasnije,cujem od coveka,koji mi je pokazao gde majmun zivi,a koji je nakon naseg odlaska ostao kod njega,da je kretenova majka rekla:"Daj sine pare ovome!Vidis da mu krv bije iz ociju"!!!
I zaista,nakon 13 dana,javi se dripac i donese mi pare u VA,do poslednjeg eura!
Bio sam opsiran,ali iz ova dva epiloga mozes videti,koje ti otprilike,jedine dve mogucnosti stoje na raspolaganju