April 02, 2026, 01:31:00 pre podne

Autor Tema: HONDA VARADERO XL 1000 V  (Pročitano 18563 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
Odg: HONDA VARADERO XL 1000 V
« Odgovor #20 poslato: Maj 10, 2010, 09:32:57 pre podne »
Sve sto si nabrojao vazi za VTR-a kog trenutno vozim. Agregat je potpuno isti na VTR-u i na Varaderu. Zadnja kocnica jeste meksa, ali to je fabricki i to je dobro. Nije za grad definitivno, ali za to mi i ne treba.
 Jedna molba za sve. Tema je Varadero, a ne Strom ili GS. Dakle o Varaderu pisemo. Hvala
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #21 poslato: Maj 10, 2010, 10:34:58 pre podne »
 Nema,bre,sta da se o Vari prica !
 Obecao sam se da cu da ga kupim,ali nisam ja od tih sto drze obecanja pa kupih BMW R 1100 RT !!!
 Kazu da Vara do 2003. mnogo trosi !
 Pa trosi i moj VFR kad ga vozis 150-180km/h na 7-7,5 K obrtaja,preko 10l.,a manji motor od Vare ihaha !!!
 Tezak za grad !
 Pa neces da ga nosis na ledjima !!!
 Jest',da nije isto kad se kaze grad,a zivis u BG ili VA  ;)

Probao sam na kratko Stronserovog Varadera i ono sto sam mogao da zakljucim je da odlicno poteze i koci !
 Sve ostalo zavisi od toga,znas li ili ne znas da vozis !!!

Prema tome,carapu na glavu,plasljivac pod jaknu i u prvu banku  ;D
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #22 poslato: Maj 10, 2010, 10:43:34 pre podne »
Moje magare posle Markovog ( Visnjica ) servisa trosi mnogo manje. Na otvorenom puti 7 - 7,5 l, ali u gradu ume i 11 l.
Varadero kupujem sigurno, jedino je pitanje kad... :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch:

www.mkvaljevo.com

Van mreže Flojd

• Suvozac
  • *
« Odgovor #23 poslato: Maj 10, 2010, 07:33:13 posle podne »
Moje magare posle Markovog ( Visnjica ) servisa trosi mnogo manje. Na otvorenom puti 7 - 7,5 l, ali u gradu ume i 11 l.
Varadero kupujem sigurno, jedino je pitanje kad... :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch:

Auh...Pa koliko li je srkao pre servisa onda?
Coito ergo sum!

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #24 poslato: Maj 10, 2010, 11:52:21 posle podne »
10+  ::) ::) ::)

ali sad je mnogo bolje  :D

www.mkvaljevo.com

kuratista

• Gost
« Odgovor #25 poslato: Maj 14, 2010, 02:31:39 posle podne »
Varadero je moj sledeci motor!!! ;)

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #26 poslato: Maj 15, 2010, 07:47:08 pre podne »
Vidim da cemo napraviti Vara-sektu *570

www.mkvaljevo.com

Van mreže spid deda

• Suvozac
  • *
    • www.mkspid.tk
« Odgovor #27 poslato: Maj 15, 2010, 10:21:02 pre podne »
polako sa kupovinom,
imao sam model 08, 1000 VA ( sa ABS-om),bordo- kao sa druge slike.
Odmah mu ugradio i MRA vizir sa krilcem koji je pružio mnogo bolju zaštitu od vetra od fabričkog. Takodje su neophodni rol-barovi,
nezgrapan je motor, pri kretanju i stajanju- da se preduprede eventualna oštećenja plastike. Prešao sa njim oko 12000 , uglavnom sa
suprugom, na vožnjama van grada. U odnosu na drugarov model sa karburatorima, potrošnja se kretala oko 6,5 litara, recimo 1l manje od njegovog. U odnosu na DL 1000, koji sam vozio pre njega, kočnice su neuporedivo bolje, mnogo bolje leži u krivinama, i pri vecim brzinama je stabilniji (nema podizanja ,,nosa" preko 150 km/h, po autoputu). Snaga ti je poznata, istu mašinu voziš.
Visok sam 184 cm, i ko je niži od recimo 1,80 - ne bi trebao da razmišlja o kupovini ovog motora....imao bi problema pri kretanju i stajanju....Postoji mogućnost da se promeni ,,trougao", i motor spusti za par cm, ali onda natovaren može da kači u ,,krivinama" pri normalnoj vožnji. Prilikom jedne takve vožnje, natovaren( supruga i koferi) oko 230 kg(dozvoljena nosivost 215 kg) procureo mi je zadnji amortizer, (teški smo-znam..ali sam zato i kupio ovaj motor).Skupa zamena, motor je kupljen preko, ko će da juri garanciju).Odlučio da ga prodam posle jedne vožnje od 1000 km u dva dana (nisam mogao 5 min. da ustanem sa njega, po meni jako tvrdo sedište,potreban pajser da te odlepe sa sica...ili gel-ani Bagster)...a i dosadilo mi da na semaforu gledam sa ,,visine" vozače kombija i njihovu kabinu.Sve u svemu to je enduro motor koji nije za skretanje sa asfalta, pa zašto ga onda kupiti,(ako izuzmemo modni trend big endura) kad recimo postoji Pan-Europa...ili BMW K1200LT ,koji sada vozim sa zadovoljstom...jeste veći ali upravljiviji, lakši za obaranje...a i posle varadera..nemam problem stani.. kreni...a motor teži 100 i kusur kilograma.
Vudu... pravi izbor...ne treba ti vara..

kuratista

• Gost
« Odgovor #28 poslato: Maj 15, 2010, 10:45:23 pre podne »
Znam da Varadero nije za off road ali mislim da moze da pegla neki makadam.... mnogo bolje od BMW K1200LT a ovaj je opet udobni za asvalt.... Opet napominjem da sem probne voznje od par km na Varaderu nemam iskustva ali mi se ovaj model bas dopada... sa mojih 193 i oko 105kg i prtljagom (citaj zenom) koja isto nije sitna treba mi veliki motor sa kojim bi ponekad skrenuo na sa asvalta na makadam ali bi recimo 90% voznje bilo asvaltom a po gradu skoro nikad.... ;)

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #29 poslato: Maj 15, 2010, 12:05:57 posle podne »
Koja je razlika izmedju RT i LT BMW-a.Gledam nesto i sad nisam siguran da oba imaju boxer agregat.Ili se na LT-u ne vidi?
http://www.motornews.eu/cms/upload/berichte_motorrad/bmw/bmw_k1200_rt_2.jpg

http://content.eaglerider.com/Vehicles/BMW-K1200LT.jpg
SUPER TEŠKA DOŽIVOTNO :)
MIXED MARTIAL ARTS.....GENERACIJA 1972.

http://picasaweb.google.com/112617047077522863095/MEMENTOMORI?authkey=Gv1sRgCPrTzu7Z0NPC8wE#

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #30 poslato: Maj 16, 2010, 12:20:16 posle podne »
 RT je bokser,a LT redni  ;)
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #31 poslato: Maj 16, 2010, 12:25:33 posle podne »
Gledaš ono slovce ispred i ako piše R znaš da je neki 'borilački' boxer!! ???
Ali dok budeš gledao kupi Hondu da se navozaš! ;D

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #32 poslato: Maj 16, 2010, 01:22:46 posle podne »
Hvala.Sad vidim da je redni.Ali je žustriji. ;)

http://picasaweb.google.com/112617047077522863095/MEMENTOMORI?authkey=Gv1sRgCPrTzu7Z0NPC8wE#

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #33 poslato: Maj 16, 2010, 05:37:19 posle podne »
Razumem ja vas sto terate BMW-ejce  ;) . Sad cu da otvorim drugu temu o BMW-u, pa vi tamo pisite o Hondi.

Znam da Varadero nije za off road ali mislim da moze da pegla neki makadam.... mnogo bolje od BMW K1200LT a ovaj je opet udobni za asvalt.... Opet napominjem da sem probne voznje od par km na Varaderu nemam iskustva ali mi se ovaj model bas dopada... sa mojih 193 i oko 105kg i prtljagom (citaj zenom) koja isto nije sitna treba mi veliki motor sa kojim bi ponekad skrenuo na sa asvalta na makadam ali bi recimo 90% voznje bilo asvaltom a po gradu skoro nikad.... ;)
Skoro isto...par cm i par kg razlike...

www.mkvaljevo.com

zodiac

• Gost
« Odgovor #34 poslato: Maj 19, 2010, 06:02:10 posle podne »
Varadero jeste velik, ali nikako ne bih mogao da se slozim da je nezgrapan, jer se ovaj motor vozi kao igracka. Bolju all round masinu putnog karaktera nikad u zivotu nisam vozio, a imao sam prilike da je provozam i po gradu, i na otvorenom, i dugo sam bio pod utiskom. Uporedjivati Varadero sa Stromom ili BMW-om je sasvim neumesno, bar po mom iskustvu. Storm 1000 mi je delovao sve vreme kao da ima bar 100kg vise nego sto ima, kocnice nisu tako dobre kao kod Varadera, i nije ni izbliza tako okretan. DL 650 je sasvim druga prica, i to sam probao, mislim da je hiljadarka inzenjerski promasaj fabrike, na to nijedan proizvodjac u istoriji nije bio imun. BMW po upravljivosti ne moze da se poredi, vozio sam onaj cuveni R 1200 GS, sem boljeg obrtnog momenta i gomiletine dodatne opreme, tesko da bih mogao da navedem ista sto je bolje nego kod Varadera.

Uostalom, odabir motora je prilicno individualna katerogija, stvar licnog afiniteta i slaganja sa koncepcijom, zato i uzivamo u razlicitim masinama, i zato ih toliko ima. Ne daj boze da postoji savrsen motor, bilo bi strasno dosadno. U ovoj klasi, moj glas ide Varaderu, definitivno.

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #35 poslato: Maj 19, 2010, 06:37:47 posle podne »
Slazem se.Sasa iz Umaga mi licno rece da je planirao da kupi velikog GS-a i da je razovaran kada ga je probao tj.nije dobio nista posebno u odnosu na Varadero sa kojim je presao mnooogooo.