A ti u stvari Boki hoćeš da kažeš da komunalni policajci ne smeju da se približavaju uličnim prodavcima, to je nešto drugo.
Ja ti pričam o pravilu službe, 1,5m to je to odstojanje, ali to su već nebuloze i time se ne bave ni oni što moraju da napišu neku temu da brane doktorate pa izmišljaju toplu vodu. Zna se i u normalnoj komunikaciji koliko treba da bude rastojanje izmedju ljudi prilikom konverzacije. Malo kod od nas voli kad mu se sagovornik unosi na 20 cm od face ili kad ga non stop ćuška kad mu nešto objašnjava.
Ja sam tako imao lujku u Zemunu, zvala majka i baba da pravi haos po kući, histeriše razbija stvari i šta ti ja znam. Mi došli, zvali i hitnu pomoć jer je delovala kao da je za "Lazu". Medjutim oni kažu da nije za njih, da je zdrava. Znači da je samo bezobrazna. A ona na sebi samo brus i kupaći. (Indikativno je za žene kad prsnu da se često tako skidaju, češće nego muškarci) Odoše lekari, ostado ja s njom

Histeriše i dalje i non stop se unosi u facu: "Šta je, oćeš da gledaš golu ribu? Nisi nikad imao žensku pederu?" Ja je gurnem na krevet, (da se ne povredi, mogao sam i na patos) malo podviknem da se smiri, ona opet u facu:"Ja idem na pravni, daj mi broj značke, skinuću vas ja s posla! Ja ovo, ja ono! Vi ste glupi, onakvi, onakvi, da si pametan završio bi fakultet..." Ne mogu da je udarim, žensko, klinka, nije me ni napala, al unosi mi se i dere u lice na 5 cm. Ja je opet gurnem na onaj krevet i tako 3x. Ona majka i baba mole da nešto uradim, ne smeju da ostanu tako s njom, poludela, a doktori opet kažu da nije za njih. Kad mi se zadnji put unela u facu a ja onda popizdim pa je bacim na onaj patos i za lisice. U to iskoče keva i baba pa u kuknjavu: "Nemoj je, nemoj je!" Ja onda uzmem i vratim one lisice nazad u futrolu: "Ma nosite se svi u tri..." i odem. Ima tako čudnih situacija, i ajde sad ko je tu kriv a ko prav, koliko treba da bude odstojanje i kako postupiti?
p.s. izašla je još jedna priča na blogu.