Mart 30, 2026, 05:43:20 posle podne

Autor Tema: Pocetnicka pitanja :)  (Pročitano 1490 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sntshane

• Suvozac
  • *
Pocetnicka pitanja :)
« poslato: Oktobar 09, 2013, 01:28:08 pre podne »
Pozdrav, skoro sam postao punoletan i kupio sam motorce od para koje sam prikupio, u pitanju je Tomos BT50s, e sad pitanja su sledeca, sa obzirom da je registrovan za PSP uz njega dobio staru saobracajnu iz '89 znaci iz socijalisticke republike srbije, imam probnu vozacku i istice sad u novembru, koje su mi mogucnosti da ga isteram malo na ulice a da ne budem kaznjavan zbog necega sto mi fali. "Guglovao" sam dosta o ovom novom zakonu, koji nalaze da ovaj tomos pripada A1 kategoriji jer prelazi 60kmh, pa da li bi morao da polazem za A1 i da ga ponovo registrujem? Ili mogu da teram i ovako? :)

Van mreže Gnjat - MK La Moto

• Predstavnik Kluba
  • Bajker Bez Granica
  • **
Odg: Pocetnicka pitanja :)
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 09, 2013, 07:54:09 pre podne »
Moraš i da ga registruješ i da polažeš, najbolje za A kategoriju. Jer sa A možeš da voziš i A1 a obrnuto ne. Sad sa A možeš da voziš do 125 ccm a posle, mislim, 24 godine i sve ostale. Polaganje za A košta oko 50.000,00.
A što se tiče vožnje možeš uz rizik da te navataju i platiš kaznu koja je 100.000,00 pa ti vidi šta je jeftinije.
Srećno i samo napred propise i testove u šake pa na polaganje.

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 09, 2013, 10:42:06 pre podne »
bolje je da polazes i registrujes motor .

Kad isteras napolje da samo jedan krug napravis bas tad te zaustave .. nepisano pravilo .

Cinimi se da krenes na put oko sveta niko te nista ne bih pitao ..
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže sntshane

• Suvozac
  • *
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 24, 2013, 04:27:06 posle podne »
hvala na savetima :) uplacujem vozacki prvom platom koju zaradim :))