April 01, 2026, 06:54:37 posle podne

Autor Tema: BMW 1200 GS  (Pročitano 26727 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Odg: BMW 1200 GS
« Odgovor #60 poslato: Maj 20, 2010, 06:39:19 posle podne »

Bucko druze ali ti ventile stelujes OBAVEZNO na 10000 km a na igracki od TDM kojku si imao na 50000 KM I IZMEDJU NEMA NISTA NIKAKVOGF SERVISA.Ne znam ko te slagao za cesce intervale servisa kod japanaca.
   I da, iz ugla recimo vozaca FJR 1300 i GS 1200 izgleda upravo kao igracka a zasto je to tako kasce ti se samo kad probas FJR 1300 ili ako bas volis bvmw LT 1200 ....ZNACI PRAVE PUTNE MOTORE a ne satro maksienduro.Da ne mislis da imam nesto protiv GS generalno mislim za celu klasu ukljucujuci tu i STROMA i VARADERA.Znaci za off-roud nisu a za asfalt su brate PREVISOKI i to im je velika mana.Naravno ovo je neko moje razmisljanje ko ima maksienduro naravno da ce da ga hvali i velica ali on sam zna kako mu je ili ne zna jos uvek.

na bmw boxer ?????  jedino ako ti je mnogo dosadno pa nemas pametnija posla....
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

bucko

• Gost
« Odgovor #61 poslato: Maj 20, 2010, 06:50:50 posle podne »

Taman posla da leti perje,necemo ovde da prenosimo duh nekih drugih foruma,ovde bi trebalo da bude malo drugacije i bol;je nadam se .DSvako vozi sto mu se svidja.Ako je tebi dobar GS meni je jos bolji.
Jašta. Ali samo da znaš da su mu poboljšali katalizator da bi bilo prijatnije ovima sa japanskim motorima iza  >:D >:D >:D,tako da mu sada iz auspuha izlazi čist zlatiborski vazduh.
hebeš forum bez prepucavanja  :)
I stvarno a što bi mu svako malo štelovao ventile? Nećeš  se tako lako izvući ;)

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #62 poslato: Maj 20, 2010, 08:12:00 posle podne »
Ma to Vas Pit samo pali, a nije se pohvalio sta je to novo kupio >:D, izgleda je to bas.......... ;D ;D ;D ;D

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #63 poslato: Maj 20, 2010, 08:57:48 posle podne »
Ma to Vas Pit samo pali, a nije se pohvalio sta je to novo kupio >:D, izgleda je to bas.......... ;D ;D ;D ;D

Stvarno sam bio u pregovorima da uzmem jedan rs 1100 2005 vrlo povoljno....al ne mogu brate kad ga vidim sa onim boxerima sa strane....ne znam sportak lep,kvalitetan verovatnoi ali boxer i jos sportak nekao nisam mogao nikako da svarim i odustao sam....a i ne bi preziveo od bmw sekte ni 5 min.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #64 poslato: Maj 20, 2010, 09:13:23 posle podne »
....a i ne bi preziveo od bmw sekte ni 5 min.

Ovo si 100% u pravu ;D ;D, tako se i Kepo lomio da uzme TDM ali ga bilo sramota sta ce Tenerasi da mu urade ako se procuje :P, ni on ne bi duze izdrzao.  ;D ;D

Van mreže velimlje

• Vozac
  • *
  • BMW R1200GS
« Odgovor #65 poslato: Maj 25, 2010, 04:34:48 posle podne »

Taman posla da leti perje,necemo ovde da prenosimo duh nekih drugih foruma,ovde bi trebalo da bude malo drugacije i bol;je nadam se .DSvako vozi sto mu se svidja.Ako je tebi dobar GS meni je jos bolji.

Dobro kaze moj prijatelj Pit

Svako vozi sta mu se svida i sta moze sebi da priusti

Kao kolega MILJAN , i ja sam preferirao ( i jos uvek zelim ) RT-jca , ali zelje su jedno , a novcana realnost je drugo . Plus toga , ima drugih razloga , od nedostaka garaze pa nadalje

Da je GS skup ? jeste , mora da ima razloga u ne toliko jeftinoj radnoj snazi , plus ljudi jih kupuju . Da BMW ne moze da jih proda , ukinuo bi proizvodnju ili premestio istu u Kinu.

Da se kvari zadnji amortizer , primer Long Way Down ? Nemam vlastitih iskustava , pa ne mogu da kazem , moj je tek na 20000 milja , ali sam primetio na zadnjem putu , sa kojeg sam se juce vratio , da mi ''zao'' motora koliko ga tovarim ... Ja imam plasticne ''vario'' kofere i kad jih navece nosim u hotelsku sobu hoce rucicu da odvali .. Sigurno bar 20 kila svaki , onaj sto imam u njemu alat i pribor za krpljenje tocka mozda i vise od 25 .
Nisu proizvodaci predvideli takve terete ...

A tek ono dvoje , samo sto frizider nisu poneli sa sobom ...

Ocigledno je , a i svetski putnici ( u koje se ne ubrajam ) su pokazali da je 1100 najbolji , 1150 losiji a 1200 najosetljiviji za neko ozbiljno putovanje , npr preko citave Afrike . Ali je BMW izgleda ukapirao da velika vecina tih motora nece ni prasinu da vidi , a kamo li Afriku , pa su dodali razno razne kerefeke , elektronske igracke i slicno ...

Ja sa mog slucaja i okolnosti tesko da sam mogao naci prikladniji motor za mene i moju zenu . Ima jih nekoliko , ali su odpali iz kombinacije iz ovog ili onog razloga , vecinom financijske prirode ...

Senzor za pritisak u gumama se ne kvari , koliko je meni poznato , ali je osetljiv ( kao i neke druge sitnice na 1200 modelu ) i moze da se desi da ga vulkanizer prilikom normalne demontaze tocka unesposobi , ako mu ne obratite paznu na to

Kardan , koliko mi je poznato , jedino sto se dosta redovno ''kvari'' je taj zadnji zubcanik , pod kosinom , neznam kako se srpski zove , ali to je u vecini slucajeva na 80000 + milja , to mu dode kao potrosni materijal , a ne kvar ..

Ne pada mi na pamet da se upustam u bilo kakve ''razprave'' oko toga , tvrdo sam ubeden da treba da se druzimo a ne svadamo .
A istina je , i meni je jasno to , da je boxer u najmanju ruku zastareo i neobican motor za motorcikl , ko je o tome citao , zna da ga je i BMW hteo ukinuti , ali tokom svih godina razvoja tog agregata , uspeli su da mu daju ''karakter'' . I ja nikad nisam pomisljao kad sam imao 20 godina da cu da vozim BMW-ja , u to vreme to je bio sinonim za policiju ... Nemam , nit sam imao nesto protiv njih ( policije ) , ali meni je oduvek vise prijao zvuk mog nekadasnjeg Suzukija 1000 sa Yosimurom ... i danas je tako

Ali , po neznam vec koji put , na mom zadnjem putu ( uzgred , dajte mi nedelju dve , da sredim slike i napisem tekst , bice i putopisa ... ) video sam tolike motoriste koji su sa zaviscu gledali mene i moju zenu , u udobnosti koju oni nemaju ..
E sad , gledao sam i ja neke RT-je sa istom dozom zavisti , a moja zena Goldwingove , ali ne moze svakome njegova zelja ( bar to ja tako kazem mojoj zeni u vezi Goldwinga )

Da saberem

Neznam za ni jedan motor koji toliko deli misljenja kao GS , i mnogi koji ga ono bas ne vole , sve i da ga provozaju dan dva , nebi promenili misljenje , a verujte , mnogi bi .

Sve ima svoje

Ja sam dobro razmislio pre no sto cu da kupim mog GS-a , i evo skoro dve godine , ni jednog momenta mi nije bilo zao zbog te odluke .
Mada , priznajem i sad volim da cujem zvuk nekog GSX-R ili R1 sa Akrapovicem ili Yoshimurom ...

Ove godine navrsavam 47 godina , ko zna , za moj 50-ti rodendan mozda i menjam GS-a za RT-ja i kupim pride neku ''zujalicu''  ...  nikad se nezna

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #66 poslato: Maj 25, 2010, 10:48:16 posle podne »
@VELIMIJE
Pusti zuje..*200. :D Mene i sad zeza trapezoid i jos po nesto sa 38 godina. *8 Za mene a i tebe je jedan RT i samo da pevamo! To je bajk da se smrznes....balavim kad ga vidim mamicu mu...
SUPER TEŠKA DOŽIVOTNO :)
MIXED MARTIAL ARTS.....GENERACIJA 1972.

http://picasaweb.google.com/112617047077522863095/MEMENTOMORI?authkey=Gv1sRgCPrTzu7Z0NPC8wE#

Van mreže zzz

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #67 poslato: Maj 25, 2010, 10:52:00 posle podne »
Miljane, pojuri bre neke VIP (veze i poznanstva) da pazarimo pandurske RT-ove za sitne pare, mislim da svake godine rashoduju po nekoliko, i meni se cini da je mekse sediste na RT-u nego na mom sTromu :)

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #68 poslato: Maj 26, 2010, 12:13:57 pre podne »
Miljane, pojuri bre neke VIP (veze i poznanstva) da pazarimo pandurske RT-ove za sitne pare, mislim da svake godine rashoduju po nekoliko, i meni se cini da je mekse sediste na RT-u nego na mom sTromu :)
Ma izakano je to.Bolji je moj nov Strom nego izakani RT.
Ostaje mi samo da mastam o novom r1200rt-u.Ovi stari mi se ne svidjaju nesto posebno.Potpisujem da je Strom best buy(novac i dobijeno) ali ovaj novi RT je krstarica/. *3
SUPER TEŠKA DOŽIVOTNO :)
MIXED MARTIAL ARTS.....GENERACIJA 1972.

http://picasaweb.google.com/112617047077522863095/MEMENTOMORI?authkey=Gv1sRgCPrTzu7Z0NPC8wE#

tocrank

• Gost
« Odgovor #69 poslato: Maj 26, 2010, 10:36:25 posle podne »
Dobro kaze moj prijatelj Pit

Ja sam vama dvojici na jednom drugom forumu u jednoj temi o BMW-u prorekao vezu!

Van mreže bokilic

• Totalni Moto Manijak
  • brmmmm brmmmm
« Odgovor #70 poslato: Maj 26, 2010, 11:04:57 posle podne »
bmw pravi auta,motori su im onako..svaki bmw motor koji pocnes da vrtis u crveno taj dan i sahranis,bas ako si malko nezniji samo mu taj dan potpises smrtnu presudu,sledeci put,,egzekucija, e za novije modele tu i tamo,naravno bmw,a i ne kupuje neko ko ce da se izivljava sa njim,bar je to moje vidjenje, doduse kad bi se japanac vozio tako nezno ko bmw,trajao bi bar tri puta duze,ali ko ce da sedne na linijska 4 i da ga sa nekim akrapovicem nezavrne....inace posedujem rt,a 1150,za godinu ipo dana me niko nije zvao na oglas,davo sam ga i na rate,i za zamenu,,serem se u njega,pocrkale mu dizne od stojanja,pumpa za gorivo,relej,abs se upalio,kanta najobicnija,tolko kubika a snage nigde..
sad sam u fazi trazenja delova za njega,cami kod taste u podrumu neispravan,jadan sav je prasnjav,sluzi i kao polica za zimnicu  :D :D :D dado dzabe pare za carinu,ma nije ga svaba dzabe prodo,ima da se nadje po nemackoj sve i svasta,mada na svakom kog sam naso za delove ili fali elektronika ili je skucan,ima i jedan u stutgartu sa 30.oookm koji je zakovo  :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch:
i moja uljara kod bih mogo dda je vozim normalno presla bi...zilion,ali,,tesko  ;D ;D ;D
nekazem da ga jednog dana necu voziti,ali,,,ja bi onog starog 80 rt,al da gu negazim..kad ostarim jos malko..
nije bmw za tesku ruku na gasu,ko moze to polako da vozi mada on i neide nesto za svoju kubikazu navozace se.... :)
brm brmmmmmmmm

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
« Odgovor #71 poslato: Maj 26, 2010, 11:08:41 posle podne »
Naslov teme je BMW 1200 GS

*307 *307 *307 *307 *307

Van mreže bokilic

• Totalni Moto Manijak
  • brmmmm brmmmm
« Odgovor #72 poslato: Maj 26, 2010, 11:10:27 posle podne »
ma sve ti to ista g......  :)
sam gu sprzi u crveno ko japanca 10x i poljubi radulovica... ;D ;D ;D
brm brmmmmmmmm

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #73 poslato: Maj 26, 2010, 11:12:48 posle podne »
ma sve ti to ista g......  :)
sam gu sprzi u crveno ko japanca 10x i poljubi radulovica... ;D ;D ;D

Samo se ti zavaravaj...a i sto bi terao u crveno, kad i bez toga ide kao azdaja...

;D ;D ;D ;D ;D

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #74 poslato: Maj 26, 2010, 11:15:24 posle podne »
sto u crveno kad pri 1000 obrtaja ima punu snagu.. ;D

nije to japanac pa samo ide kad su obrtaji u crveno... ;D
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže bokilic

• Totalni Moto Manijak
  • brmmmm brmmmm
« Odgovor #75 poslato: Maj 26, 2010, 11:19:27 posle podne »

Samo se ti zavaravaj...a i sto bi terao u crveno, kad i bez toga ide kao azdaja...

zato sto mu na bilo koju kubikazu fali bar jos 30ks da stigne japanca,uporedi tu tvoju pumpu za vodu sa japancem te kubikaze pa ce ti biti jasnije,
opet napominjem,,nije svaki motor za svakog vozaca,ja sam jos uvek sa bubicama u glavi pa jos uvek imam tesku ruku na gasu,,,
a bmw nwmoze da ti pruzi adrenalinsku injekciju,,jako tesko,prvom ko japanac u petoj,tu je razlika,bar te masine sa sisama sa strane  ;D ;Dsto vole da se boksuju  :D :D :D
a kad jos malo ostarim,,mozda i bmw  ;D ;D ;D ako se ne otarasim ovog uskoro ko zna  8) 8) 8) ima da ljubim radula svaki dan  ;D ;D ;D
trazi bmw odrzavanje nije bas robusan kao bmw automobili...jos oni mora da uce da stignu neke proizvodjace,, :) :) :)
p.s. bmw ima i drugu stranu medalje,mislim ovi novi fensi,nevozi ga svaka sirotinja...a ako ga sirotinja ko ja uzne,ili dobije od majke kao ja,
taj je kanta nad kantama  :)
brm brmmmmmmmm

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #76 poslato: Maj 26, 2010, 11:39:16 posle podne »

mogu ti samo reci ....

S 1000 RR

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #77 poslato: Maj 27, 2010, 08:10:43 pre podne »
mogu ti samo reci ....

S 1000 RR

Kazi mi kad vidis jednog da je prosao 100.000 KM.do tada za mene je i on marketinski trik....aj vise dosta sa tim bmw-ima nije vam ovo bjb pa da vas stite Lajavi i motoholic >:D :) hehehehe.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #78 poslato: Maj 27, 2010, 09:50:50 pre podne »

Kazi mi kad vidis jednog da je prosao 100.000 KM.do tada za mene je i on marketinski trik....aj vise dosta sa tim bmw-ima nije vam ovo bjb pa da vas stite Lajavi i motoholic >:D :) hehehehe.

E jedva cekam da Pit kupi BMW...onda je stvarno gotov...upropastice ga BMW sekta za sve pare...a da ce ga kupiti, pa svi zanamo da hoce, jel u stvari sve vreme zeli BMW kao pravi motor.

;)

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #79 poslato: Maj 27, 2010, 10:15:08 pre podne »

Ma kupio bi ga ja odavno da hocu al nije BMW za moj stil voznje,ja volim da zavrcem gas a sa bmw -om je to malo teze ...odnosno ne isplati se sto rece Bokilic jednom dvaput u crveno i gotov je.Tako da neka hvala ,po meni je bmw za ljude mirnijeg karktera koji vole opsteno kruziranje...mada kad ja dodjem u tu fazau a nadam se ne skoro kupicu sebi jedan kruzer velike kubikaze i to je to.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru