Taman posla da leti perje,necemo ovde da prenosimo duh nekih drugih foruma,ovde bi trebalo da bude malo drugacije i bol;je nadam se .DSvako vozi sto mu se svidja.Ako je tebi dobar GS meni je jos bolji.
Dobro kaze moj prijatelj Pit
Svako vozi sta mu se svida i sta moze sebi da priusti
Kao kolega MILJAN , i ja sam preferirao ( i jos uvek zelim ) RT-jca , ali zelje su jedno , a novcana realnost je drugo . Plus toga , ima drugih razloga , od nedostaka garaze pa nadalje
Da je GS skup ? jeste , mora da ima razloga u ne toliko jeftinoj radnoj snazi , plus ljudi jih kupuju . Da BMW ne moze da jih proda , ukinuo bi proizvodnju ili premestio istu u Kinu.
Da se kvari zadnji amortizer , primer Long Way Down ? Nemam vlastitih iskustava , pa ne mogu da kazem , moj je tek na 20000 milja , ali sam primetio na zadnjem putu , sa kojeg sam se juce vratio , da mi ''zao'' motora koliko ga tovarim ... Ja imam plasticne ''vario'' kofere i kad jih navece nosim u hotelsku sobu hoce rucicu da odvali .. Sigurno bar 20 kila svaki , onaj sto imam u njemu alat i pribor za krpljenje tocka mozda i vise od 25 .
Nisu proizvodaci predvideli takve terete ...
A tek ono dvoje , samo sto frizider nisu poneli sa sobom ...
Ocigledno je , a i svetski putnici ( u koje se ne ubrajam ) su pokazali da je 1100 najbolji , 1150 losiji a 1200 najosetljiviji za neko ozbiljno putovanje , npr preko citave Afrike . Ali je BMW izgleda ukapirao da velika vecina tih motora nece ni prasinu da vidi , a kamo li Afriku , pa su dodali razno razne kerefeke , elektronske igracke i slicno ...
Ja sa mog slucaja i okolnosti tesko da sam mogao naci prikladniji motor za mene i moju zenu . Ima jih nekoliko , ali su odpali iz kombinacije iz ovog ili onog razloga , vecinom financijske prirode ...
Senzor za pritisak u gumama se ne kvari , koliko je meni poznato , ali je osetljiv ( kao i neke druge sitnice na 1200 modelu ) i moze da se desi da ga vulkanizer prilikom normalne demontaze tocka unesposobi , ako mu ne obratite paznu na to
Kardan , koliko mi je poznato , jedino sto se dosta redovno ''kvari'' je taj zadnji zubcanik , pod kosinom , neznam kako se srpski zove , ali to je u vecini slucajeva na 80000 + milja , to mu dode kao potrosni materijal , a ne kvar ..
Ne pada mi na pamet da se upustam u bilo kakve ''razprave'' oko toga , tvrdo sam ubeden da treba da se druzimo a ne svadamo .
A istina je , i meni je jasno to , da je boxer u najmanju ruku zastareo i neobican motor za motorcikl , ko je o tome citao , zna da ga je i BMW hteo ukinuti , ali tokom svih godina razvoja tog agregata , uspeli su da mu daju ''karakter'' . I ja nikad nisam pomisljao kad sam imao 20 godina da cu da vozim BMW-ja , u to vreme to je bio sinonim za policiju ... Nemam , nit sam imao nesto protiv njih ( policije ) , ali meni je oduvek vise prijao zvuk mog nekadasnjeg Suzukija 1000 sa Yosimurom ... i danas je tako
Ali , po neznam vec koji put , na mom zadnjem putu ( uzgred , dajte mi nedelju dve , da sredim slike i napisem tekst , bice i putopisa ... ) video sam tolike motoriste koji su sa zaviscu gledali mene i moju zenu , u udobnosti koju oni nemaju ..
E sad , gledao sam i ja neke RT-je sa istom dozom zavisti , a moja zena Goldwingove , ali ne moze svakome njegova zelja ( bar to ja tako kazem mojoj zeni u vezi Goldwinga )
Da saberem
Neznam za ni jedan motor koji toliko deli misljenja kao GS , i mnogi koji ga ono bas ne vole , sve i da ga provozaju dan dva , nebi promenili misljenje , a verujte , mnogi bi .
Sve ima svoje
Ja sam dobro razmislio pre no sto cu da kupim mog GS-a , i evo skoro dve godine , ni jednog momenta mi nije bilo zao zbog te odluke .
Mada , priznajem i sad volim da cujem zvuk nekog GSX-R ili R1 sa Akrapovicem ili Yoshimurom ...
Ove godine navrsavam 47 godina , ko zna , za moj 50-ti rodendan mozda i menjam GS-a za RT-ja i kupim pride neku ''zujalicu'' ... nikad se nezna