Mart 28, 2026, 04:06:57 posle podne

Anketa

Da li clanstvo u moto klubu ima znacaja na bezbednost i sigurnost voznje motora?

Da
Ne
Nema znacaja

Autor Tema: Clanstvo u moto klubu  (Pročitano 13671 puta)

0 Članovi i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Raja

• Nedostizni Vozac
Odg: Clanstvo u moto klubu
« Odgovor #40 poslato: Januar 03, 2009, 10:43:23 pre podne »
Biti clan nekog kluba je cast a ne cas bezbedne voznje! >:(

Slazem se s tobom Vladice,ali u klubu imamo i neka pravila koja se odnose na zajednicku voznju,a koja su usmerena u cilju nase bezbednosti!
Slazem se!I ne samo to,vec postoje i pravila ponasanja i na skupovima!
Ja se mahom vozim u maloj grupi 2-3 motora ali moram da navedem jedan vrlo jak utisak koji je na mene ostavila voznja u velikoj grupi sa clanovima kluba gde postoje pravila u voznji ponasanju i svemu ostalom.Jednom prilikom sam se vozio sa clanovima jednog kluba da ih nehvalim znaju oni koji su, od kafane u gruzi do kraljeva.Dvadesetak motora u koloni jedan po jedan bez i jednog preticanja 80km na sat,vozio sam jednom rukom,neverujem da sam pipnuo kocnicu do Kraljeva.I svako ko se nekada vozio sam zna koliko je lakse i pametnije imati nekoga pored sebe

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #41 poslato: Januar 03, 2009, 10:57:51 pre podne »

Slazem se s tobom Vladice,ali u klubu imamo i neka pravila koja se odnose na zajednicku voznju,a koja su usmerena u cilju nase bezbednosti!
Ja se mahom vozim u maloj grupi 2-3 motora ali moram da navedem jedan vrlo jak utisak koji je na mene ostavila voznja u velikoj grupi sa clanovima kluba gde postoje pravila u voznji ponasanju i svemu ostalom.Jednom prilikom sam se vozio sa clanovima jednog kluba da ih nehvalim znaju oni koji su, od kafane u gruzi do kraljeva.Dvadesetak motora u koloni jedan po jedan bez i jednog preticanja 80km na sat,vozio sam jednom rukom,neverujem da sam pipnuo kocnicu do Kraljeva.I svako ko se nekada vozio sam zna koliko je lakse i pametnije imati nekoga pored sebe

Upravo tako,ista situacija je i kod nas 5-6 Smederevaca koji stalno idemo zajedno,doduše nismo članovi niti jednog kluba ali smo dobri drugari,stariji po godinama i vožnji i razumni kao ličnosti u smislu grupne vožnje.
Nikada se do sada nije desio incident (i ne daj Bože nikada) a prisutni smo na putu tokom cele sezone.Mislim da se znaju pravila kako se vozi u grupi.U principu za sve postoje pravila i norme i u kafani kada sediš i na moto-skupu kako se ponašaš i u defileu kad voziš i kako se ophodiš prema starijima.... Postoje i oni koji ne žele da poštuju pravila ali njih ignorišeš lagano i voziš za sebe.Retko može da me isprovocira neko da se jurim sa njim i kada sam a kamoli kada sam u grupi.
« Poslednja izmena: Januar 03, 2009, 11:19:26 pre podne od strane vudu »

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
« Odgovor #42 poslato: Januar 04, 2009, 05:30:48 pre podne »

Upravo tako,ista situacija je i kod nas 5-6 Smederevaca koji stalno idemo zajedno,doduše nismo članovi niti jednog kluba ali smo dobri drugari,stariji po godinama i vožnji i razumni kao ličnosti u smislu grupne vožnje.
Nikada se do sada nije desio incident (i ne daj Bože nikada) a prisutni smo na putu tokom cele sezone.Mislim da se znaju pravila kako se vozi u grupi.U principu za sve postoje pravila i norme i u kafani kada sediš i na moto-skupu kako se ponašaš i u defileu kad voziš i kako se ophodiš prema starijima.... Postoje i oni koji ne žele da poštuju pravila ali njih ignorišeš lagano i voziš za sebe.Retko može da me isprovocira neko da se jurim sa njim i kada sam a kamoli kada sam u grupi.
;) ;D ;D

Dule Ekvideti bugs

• Gost
« Odgovor #43 poslato: Januar 07, 2009, 03:45:07 posle podne »
Ja mislim da to nema veze sa pravilnikom, to je jednostavno zato sto u svim normalnim klubovima postoji velika doza sloge i jedinstva kako u voznji tako i na suvom...Pa i kad u nekim trenutcima vozis sam u podsvesti ti stoji ta neka vaza sluzna voznja....

Van mreže MAGNUM

• Totalni Moto Manijak
  • HARLEY DAVIDSON NIGHTSTER
    • MP MOTOR
« Odgovor #44 poslato: Januar 15, 2009, 01:13:04 posle podne »
MNOGO JE LEPSE U GRUPI,BAR MENI.A TO STO TAKO PUT DUZE TRAJE JE U STVARI BOLJE
MK SPID

olja

• Gost
« Odgovor #45 poslato: Januar 21, 2009, 12:36:15 posle podne »
Ljudi bez svadje clanstva u mk nisu prisila nego necija volja a ko kako hoce tako nek se vozi lepo je napraviti kolonu od 30 motora pa svi zajedno na skup a isto tako zbog svacijih obaveza teze izvodljivo. Tako da se Lojalnost klubu i clanovima mk pokazuje na sasvim jedan drugi nacin meni licno neznaci nista neko ko se stalno vozi svuda i sa svima a kad treba da se zapne zalegne i pukne po ledjima onda nigde nikog.Nadam se da se razumemo
Tačno tako. Nikad se nisam vozila sa svojim klubom ili da sam bila samo sa jednim klubom u koloni. Jednostavno ne mogu se ljudi okupiti i dogovoriti kad se negde ide. Svi se nekako ospemo na sve strane. I onda iz par klubova oni koji se i privatno druže, sednu dogovore se, i idemo. Ima tu dosta i free bajkera koji nisu ni u jednom klubu. To je nekada i spontano. Ali bar u mom okruženju nisam videla da je bar 10 ljudi iz jednog kluba otišlo zajedno negde (a u NS ima par klubova). Ne ulazim u to zašto je to tako, da li je ljudima teško dogovoriti se, ili ne znam šta, ali malo mi smeta što je tako. Jer ako smo u jednom klubu zar ne možemo napraviti u sezoni bar dve ture zajedno negde? :icon_scratch:
Lepo je biti član nečega ali nekada mi se čini da članstvo ne podrazumeva samo okačiti boje, treba tu zapeti, i kad je sajam motora, i kad je rodjendan kluba, i kada treba uzvratiti posetu nekom klubu i primiti goste, i pobrinuti se gde će gosti spavati, itd...ja se nekada osećam usamljeno u svemu tome..jer onda se pitam, e, a gde su ti članovi kada treba?

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
« Odgovor #46 poslato: Januar 21, 2009, 12:50:54 posle podne »
 Olja u pravu si , ali... Nema lepšeg osećaja od vožnje u grupi. To jedinstvo, zajedništvo,snaga...moć! Za mene je to najlepši osećaj. 2007g.smo nas 40 išli u Petrovac,ove godine nas 10 u Trst, 30 u Belu Crkvu,itd. Složno, disciplinovano, bez i jednog ekscesa...  Ja sam u vrhu mog moto kluba već 5 godina i naš najveći uspeh (kao klub prelazimo oko 15.000 km godišnje) je u tome što  dosad (Bogu hvala) koliko nas je otišlo, toliko nas se i vratilo...živo!

olja

• Gost
« Odgovor #47 poslato: Januar 21, 2009, 01:06:49 posle podne »
Vožnja u grupi je prava stvar, i svaka čast vama kad ste toliko složni da uspete da se dogovorite i okupite. Ovde kod nas moraš da 'navataš' ljude kad se treba putovati negde. Ili neko ima neki drugi plan (godišnji odmor sa porodicom, stigli gosti, neko na svadbi, na sahrani...), ili se nema novca jer ovo je skup sport, ili je motor u kvaru ili ne znam šta...pa ja sad idem na rodj. moto kluba My way u OS, i jedva sam uspela da nekako organizujem da kolima nas par ode (ja moja koleginica iz kluba i njen muž!). A ljudi su nam bili par puta gosti u klubu i red je odazvati se. Na moto susret u OS za 1.maj odem busom (sramota, smešno baš me briga, trenutno sam bez motora i idem bilo čim nemam kompleks da ne smem otići negde bez motora). Ne možeš ljude okupiti kad se negde ide, eto to je npr. problem u mom klubu. Ne mogu reći kako je kod ostalih ali čini mi se da ni ostali klubovi u NS nisu išli negde u grupi od 20-30 u koloni ali baš iz kluba bez ljudi sa strane...čemu onda članstvo pitam se, kad ne možeš okupiti ljude, pitam se :icon_scratch:
U svakom slučaju zavidim vama koji ste baš organizovani. *300

Van mreže marta63

• Bajker Bez Granica
  • Lutalica na dva tocka!!!
« Odgovor #48 poslato: Januar 21, 2009, 01:16:48 posle podne »
Posto u nasem klubu ima dosta sporohodnih masina uvek vozimo u koloni i stalno u koloni i tako je najbolje za sve. *95

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #49 poslato: Januar 21, 2009, 05:19:06 posle podne »
Da li ponesete i suvu hranu za usput *49 *49 *49

Van mreže marta63

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #50 poslato: Januar 21, 2009, 05:52:05 posle podne »
Ma jok vucemo prikolicu sa alatom ako se neko pokvari generalka na licino mesto *339

olja

• Gost
« Odgovor #51 poslato: Januar 22, 2009, 09:08:38 pre podne »
Najbolje je kad jedan auto ide u koloni (zbog alata, šatora, stvari). A ako idu žene i devojke, pa tu je potreban jedan kombi u koloni obavezno ;D

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
  • Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter
    • M.K.Valjevo
Re: Odg: Clanstvo u moto klubu
« Odgovor #52 poslato: Januar 28, 2009, 04:16:05 posle podne »
Najbolje je kad jedan auto ide u koloni (zbog alata, ??atora, stvari). A ako idu ??ene i devojke, pa tu je potreban jedan kombi u koloni obavezno ;D

Predhodna decenija aktivne voznje me je naucila da sve sto mi je potrebno nosim sam tako da, kada na putu sretnete motoric natovaren kao "zadruzno magare" zna se koje.
4 TOCKA SLUZE ZA PREVOZ TELA- 2 SU ZA DUSU!!!

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
Odg: Re: Odg: Clanstvo u moto klubu
« Odgovor #53 poslato: Januar 29, 2009, 07:01:01 posle podne »
Najbolje je kad jedan auto ide u koloni (zbog alata, ??atora, stvari). A ako idu ??ene i devojke, pa tu je potreban jedan kombi u koloni obavezno ;D

Predhodna decenija aktivne voznje me je naucila da sve sto mi je potrebno nosim sam tako da, kada na putu sretnete motoric natovaren kao "zadruzno magare" zna se koje.

Ovo je ispravno 100%

Van mreže cybertoy

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #54 poslato: Februar 09, 2009, 02:44:07 posle podne »
МК В

Van mreže marta63

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #55 poslato: Februar 09, 2009, 03:32:32 posle podne »
A kakve su sankcije ko nepostuje pravila ako su kao u MAS-u onda do m....a. *95

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #56 poslato: Februar 09, 2009, 03:55:34 posle podne »
 Je li sekretaru?
 Jesi li se ti registrovao na ovaj forum mene da zajebavas  :icon_scratch: ;D ;D ;D
 Pazi da ne padne napusavanje psihoaTRAktivnim supstancama  >:D ;D ;D ;D
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #57 poslato: Februar 09, 2009, 07:40:16 posle podne »
Ma jok vucemo prikolicu sa alatom ako se neko pokvari generalka na licino mesto *339

A jel vucete i onu jahtu sto poseduje Marta za svaki slucaj ako naidjete na vodu

Van mreže marta63

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #58 poslato: Februar 09, 2009, 08:05:14 posle podne »
Pa normalno ona nam dodje kao kamp prikolica za omor a i rekreaciju ako neko nesto navata, samo ti zezaj matori. *95

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #59 poslato: Februar 09, 2009, 08:13:21 posle podne »
Decaci vratite se na temu. ;) :D