Pa da radimo generalnu na sred puta. Rezervni delovi i alat stanu u ceger. Ja sam bas dosta kuburao sa tim cvajama.
Prvo kao klinac budzio automatik. Polirao usis i izduv, busio stublinu, stavljao L klip..... Taj automatik sam cak terao i na lokalne trke. Bila je to jaka konkurencija. Sve sami apenci i cetrnestice. U tri trke osvojio sam trece i drugo mesto. A trecu sam bio peti.
Nakon toga APN-6. Kakva je to masina bila u to vreme. Pravi zmaj. Bio sam zestok momak u moje selo. Vozio sam apenca sesticu.

I nakon toga sam se bas lepo usrecio. Kupio sam Jawu Twin Sport. Majko moja pa to je bila prava umetnost voziti je. Nije bila nesto. Menjac je malo zezao tako da ako ga malo ne pretisnes na unutra on odma prebaci na kurblu. A platine i kondezatori...... Jao majko moja. Bez rezervnih u dzepu nisam ni sedao na nju. Dimila je za medalju samo u trenutcima kad je radila. Jer sam je vise gurao nego sto sam je vozio. A kad je isla, isla je kao zmaj. Lud motor. Bas sam se lepo obradovao kad sam je prodao.
Pa me je onda jedan moj prijatelj vencao tako sto mi je prodao Moto Guzzi V35. Majko moja pa kad je posle dva tri dana voznje pocela da lupa i stekce. Na motor je radjena generalna u Kraljevo kod nekog majstora. I posle te generalne nije prosao pa skoro nista. Taj majstor je tako zbudzio masinu da sam se danima cudio kako je radila. Imalo je unutra delova od svega i svacega. Pa cak i od Renaulta. To je kao radio neki specijalista za Moto Guzzi-je.
Dosta toga sam prosao sa tim dvotaktolom. Uvek sam ga nosio sa sobom. Posle svake voznje dva dana mirisem na njega.
A danas svaki tatin sin ima motor. Dosta njih ga ima samo zato sto i komsija ima. Ili drug. A da vidim da li bi neko od njih seo na Jawu ili na MZ. Kad bi kojim slucajem ostali bez motora i para za isti takav ili bolji, da li bi uzali gori od tog? Da li bi kupili neki MZ da se vozikaju?
A kao sto rece vetar u kosi..... Covece pa proputovao sam skoro celu sumadiju i pomoravlje bez kacige. Sa majicom bez rukava i sorc. Ali i to su bile male brzine. Cinimi se da ni automobili nisu terali tako ludo? Kako sam prelazio na ozbiljnije masine tako sam i imao potrebe za sve boljom opremom.