Mart 30, 2026, 05:56:24 posle podne

Autor Tema: Predlog o kvalitetnijem radu MAS-a  (Pročitano 15426 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže darko dav

• Totalni Moto Manijak
Predlog o kvalitetnijem radu MAS-a
« poslato: Novembar 18, 2008, 05:38:43 posle podne »
Nebi bilo lose da ovde napisemo ako imamo neki predlog kako da poboljsamo rad MAS-a
Evo jednog od mojih predloga
Mnogo puta smo pricali o bini,kako je dobro da je MAS kupi,i tako smanji veliki trosak klubova koji prave skupove,mada realno,ja mislim da je to jako tesko izvodljivo,a skoro i ne moguce,Razlozi su jasni,kad bi kupili binu,trebali bi da uvedemo jedan vikend,jedan skup,zasta cisto sumljam da se moze ostvariti,Mi imamo 2,3 pa i 4 skupa za jedan vikend,plus ostali klubovi koji nisu clanovi MAS-a,pa bi onda trebalo kupiti jos jednu binu, a i to bi bilo malo.Zatim tu postoje troskovi odrzavanja,pa troskovi prevoza bine sa skupa na skup,pa odgovorno lice za ispravno koriscenje opreme,i td,i td.Zato mislim da imam bolju ideju,a vi recite vase misljenje
Moja ideja je da na jednoj od sednica sakupimo sve brojeve telefona,od ljudi koji se bave izdavanjem bina i pratece opreme.Zatim,pretsednik MAS-a,da pozove jednog po jednogvlasnika bine ,i ponudi mu posao.Dobar dan,dobar dan,ja sam taj i taj,i interesuje me kolko ti bajo trazis,da radis na 20 do 25 moto skupa,znaci pravimo ugovor,da smo mi duzni da ti obezbedimo tezgu za najmanje 20 skupa godisnje(to je bukvalno svaki vikend)Onaj ko je pametan,napravice dosta nizu cenu nego inace,jer pre mu je bilo,dal ce da radi ovde ili nece,dal ce da me pozovu,ili ce da pozovu nekog drugog,i onda je logicno da uzima vecu cenu od realne,jer ne zna koliko ce svirki imati te godine,a covek mozda od toga zivi.Ovako je svima bolje,jer on kada bude znao,da ce imati 20 skupa zagarantovanih godisnje,njemu ce se isplatiti i za trecinu da spusti cenu.
E takvih izaberemo dvoje ili troje,koji su raspolozeni za takav rad,i blago nama,a i njima
Sa druge strane,oni koji nisu hteli da spuste cenu,nece imati kome da izdaju svoju opremu,odnosno izdavace onima koji nisu clanovi MAS-a,pa ce zbog nedostatka potraznje,morati drasticno da povecaju svoje cene,da bi zaradili neku paru,jer nece raditi na desetak skupova kao do sad nego na jedva 2,3 skupa
Samim tim klubovi u MAS-u ce najzad imati neke privilegije u odnosu na druge klubove.
Voleo bih da cujem vase misljenje povodom ovoga
MK KRALJEVI SLOBODE
       SVILAJNAC
www.mk-kraljevislobode.com

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Odg: Predlog o kvalitetnijem radu MAS-a
« Odgovor #1 poslato: Novembar 18, 2008, 05:59:27 posle podne »
Dobra je to ideja.
A ja isto tako mislim da MAS moze da napravi ugovor sa osiguravajucim drustvima da se spusti cena osiguranja za clanove MAS-a.
Pa mozda cak i da se angazuje neki advokat koji bi mogao da pomogne klubovima clanovima MAS-a oko registracije kluba.
Da se napravi ugovor sa pivarama za prodaju piva po skupovima.....

Postoje dosta mogucnosti kako bi moglo da se pomogne klubovima clanovima MAS-a.

Van mreže darko dav

• Totalni Moto Manijak
« Odgovor #2 poslato: Novembar 18, 2008, 07:28:14 posle podne »
Kao sto bi uradili sa binom,tako isto ,ali bas isto mozemo i sa pivarama,i naravno osiguravajucim drustvima,koje su nam najbitnije
MK KRALJEVI SLOBODE
       SVILAJNAC
www.mk-kraljevislobode.com

Zmajcek79

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Novembar 19, 2008, 12:30:56 pre podne »
@Dexxter
Imam jedno malo pitanje jer se to vec negde potezalo na forumu. Kada bi se uradilo to za smanjenje osiguranja(koje je naravno i najveci izdatak pri registraciji), da li bi to onda vazilo samo za klubove tj. clanove tih klubova koji su u MAS-u? Sto bi onda opet implicitno znacilo da bi svim klubovima bilo u interesu da budu clanovi Asocijacije jer bi clanarinu npr. otplatili kroz razliku osiguranja svojih clanova koja nek bude samo -10% pa se isplati.
Mozda to nije lose. Mada doduse nisam hteo to da pitam.  :icon_scratch: Kako bi to onda uticalo na nas koji nismo clanovi nijednog kluba?

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #4 poslato: Novembar 19, 2008, 12:36:06 pre podne »
 Pa znas kako!
 Verovatno bi to u pocetku znacilo samo za klubove MAS-a,ali verujem da bi se tad osiguravajuca drustva malo "lomila" oko bajkera bilo da su u MAS-u,AMSS-u ili nekoj drugoj organizaciji >:D
 Pojedinacno,bez udruzivanja,tesko da moze nesto da se uradi :(
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
« Odgovor #5 poslato: Novembar 20, 2008, 11:07:33 pre podne »
 Dobra je tema iako bi mozda bila bolja: PITAJTE MAS ili Upravni odbor?

Da probam da odgovorim na neka pitanja i predloge.

- Osiguranje koje placamo za registraciju motora je osnovno osiguranje. Za sada je na osnovno osiguranje nemoguce dobiti bilo kakve popuste. Postoje popusti na dodatna osiguranja. Takodje nije moguce (kao sto se radi u mnogim evropskim zemljama) osigurati vozilo na 1,3,6,9 i 12 meseci. Pa ko' voli i koliko zeli...

- Advokat je mozda dobra ideja ali nas predlog je bio jedan tehnicki sekretar (sekretarica) kojem bi ovo bilo dodatno zanimanje (student, radnik...) i koji nas nebi kostao kao advokat (verovetno znate   njihove   ''tarife,,).

- Pivare, ima samo jedan mali problem, trebamo se sloziti, neko voli Lav, neko Jelen, neko ima coveka u ovoj pivari, neko u onoj.....vredi razgovarati.

-Bina, ja sam bio najveci zagovornik kupovine nase bine. Vrlo je tesko organizovati (zbog nase ''sloge'') prebacivanje, postavljanje, a tek ozvucenje... Ipak posto imamo dosta skupova vec postoji neka konkurencija kod izdavanja bina, pa se moze iznajmiti od 1.000 evra pa nadalje.

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #6 poslato: Novembar 20, 2008, 04:42:44 posle podne »
a zašto vi unutar masa,na nekoj sednici ili skupštini.....ne izglasate koji je bio najbolji skup prethodne godine,i onda organizatoru tog skupa ne date neku vrstu povlastice(u smislu članarine,ili izbora datuma za susret ili sl...) to bi verovatno bila neka vrsta stimulacije za sve klubove.....

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #7 poslato: Novembar 20, 2008, 05:29:38 posle podne »
a zašto vi unutar masa,na nekoj sednici ili skupštini.....ne izglasate koji je bio najbolji skup prethodne godine,i onda organizatoru tog skupa ne date neku vrstu povlastice(u smislu članarine,ili izbora datuma za susret ili sl...) to bi verovatno bila neka vrsta stimulacije za sve klubove.....

u sustini clanarina u MAS-u nije toliko velika 100 eura za godinu dana po klubu nije nista da bi se smanjivala i da bi nekom klubu bila stimulacija za dobro organizovan skup... Po meni clanarina treba biti veca i drugacije se naplacivati i uopste ne znam kako MAS posluje sa ovako malim budzetom... Trazimo od predsednika MAS-a da uradi cudo a sa ovakvim budzetom nista i ne moze da se uradi... Treba promeniti statut i pravilnik i dati veca ovlascenja predsedniku MAS-a i upravnom odboru... Ovako ispada da skupstina sve odluke donosi sama sto znaci da uprava MAS-a i nije potrebna jer nema nikakvu funkciju u odlucivanju...

Znaci dajmo ljudima veca ovlascenja i odresene ruke pa da vidimo sta i koliko mogu... a ne ovako...

to je sve ok.ali po meni bi trebalo isto tako i smisliti nešto oko čega bi se i sami klubovi potrudili,jer kao prvo(nisam baš upućen),ali mislim da bar za sada MAS kao organizacija ne može da napravi neke bitne promene(tipa:jeftinijeg osiguranja,6-to mesečne registracije...)već eventualno neku vrstu popularizacije motociklizma i moto-kulture,i to putem samih klubova....Ja koliko sam shvatio u mas-u se uglavnom klubovi "kolju" oko datuma susreta,i onda se pozivaju na tu "smešnu" članarinu koju plaćaju....trebalo bi po meni napraviti neku vrstu "konkurencije",u smislu "ko je šta uradio" u predhodnoj godini....ne moraju to biti susreti....mogu to biti i humanitarne aktivnosti(ne kažem da ih nema,ali ima klubova koji uplate 100jura,ne rade ništa cele godine i onda bi 20 jun za susret...)  e a kada bi se ti klubovi svi trudili,zbog neke"sitne" nagrade,onda bi svaki drugi dan u novinama pisalo :moto klub xxx je uradio to,pa onda moto klub yyy je iradio to i to..........e onda bi moglo verivatno i tražiti od države nešto.....to je verovatno malo duži proces,ali ni Rim nije sagrađen za dva dana....
to je barem neko moje razmišljanje

Van mreže NOCA

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #8 poslato: Novembar 21, 2008, 12:20:35 posle podne »
 Sto se tice najboljeg (najgoreg) skupa to je vrlo nezahvalno... Uvek ce se neko uvrediti (posebno za najbolji). Moj predlog je da se Skupstina izjasni o skupovima koji su dobili prelazne ocene i koji nisu. Oni koji nisu zadovoljili osnovne kriterijume treba da izgube termin odrzavanja moto skupa!

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #9 poslato: Novembar 21, 2008, 01:57:36 posle podne »
Sto se tice najboljeg (najgoreg) skupa to je vrlo nezahvalno... Uvek ce se neko uvrediti (posebno za najbolji). Moj predlog je da se Skupstina izjasni o skupovima koji su dobili prelazne ocene i koji nisu. Oni koji nisu zadovoljili osnovne kriterijume treba da izgube termin odrzavanja moto skupa!

Amin  *556

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
  • Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #10 poslato: Novembar 22, 2008, 11:06:44 pre podne »
 *351 Od necega mora se poceti i smatram da je jedino trenutno sto MAS moze da preuzme je oduzimanje termina klubovima koji nisu ispostovali osnovne kriterijume. Pored toga trebalo bi videti kako su Asocijacije iz okruzenja resile pitanje ovlascenja UO i Predsednistva, pa mozda i od njih pozajmiti neki konkretan i pametan predlog, a smatram da nebi bilo ni preterano skupo da neki pravnik napise novi Statut i Pravilnik MAS.
4 TOCKA SLUZE ZA PREVOZ TELA- 2 SU ZA DUSU!!!

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #11 poslato: Novembar 22, 2008, 12:54:01 posle podne »
*351 Od necega mora se poceti i smatram da je jedino trenutno sto MAS moze da preuzme je oduzimanje termina klubovima koji nisu ispostovali osnovne kriterijume. Pored toga trebalo bi videti kako su Asocijacije iz okruzenja resile pitanje ovlascenja UO i Predsednistva, pa mozda i od njih pozajmiti neki konkretan i pametan predlog, a smatram da nebi bilo ni preterano skupo da neki pravnik napise novi Statut i Pravilnik MAS.

najgore je što ukoliko se nekom oduzme termin...taj će verovatno odmah napustiti MAS.....a zar nije cilj samog masa da se sastoji iz što je više moguće klubova?

ja i dalje mislim,da je nagrađivanje mnogo bolja metoda,nego kažnjavanje.....a i dovoljna je kazna kad ne nagrade tebe već nekog drugog....

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
  • Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #12 poslato: Novembar 22, 2008, 05:07:09 posle podne »

najgore je što ukoliko se nekom oduzme termin...taj će verovatno odmah napustiti MAS.....a zar nije cilj samog masa da se sastoji iz što je više moguće klubova?

ja i dalje mislim,da je nagrađivanje mnogo bolja metoda,nego kažnjavanje.....a i dovoljna je kazna kad ne nagrade tebe već nekog drugog....

Ovde se ne slazem s' tobom. Po mom misljenju je bolje posedovati kvalitet nego kvantitet!!! Evo sada trenutno MAS broji 52 kluba, i sem par klubova niti jedan nece da se odrekne svog termina organizacije iako ga ne zasluzuju, a sezona traje svega 25 vikenda pa racunaj... Uostalom hoces da budes clan MAS-a pokazi se i dokazi, i imaces termin, a ako iz godine u godinu ne postujes kriterijume i treba da izgubis termin.
Pravila su za sve ista, bili to klubovi koji su ove godine postali clanovi ili klubovi koji su u MAS-u od osnivanja!!!
4 TOCKA SLUZE ZA PREVOZ TELA- 2 SU ZA DUSU!!!

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #13 poslato: Novembar 22, 2008, 05:59:15 posle podne »

Ovde se ne slazem s' tobom. Po mom misljenju je bolje posedovati kvalitet nego kvantitet!!! Evo sada trenutno MAS broji 52 kluba, i sem par klubova niti jedan nece da se odrekne svog termina organizacije iako ga ne zasluzuju, a sezona traje svega 25 vikenda pa racunaj... Uostalom hoces da budes clan MAS-a pokazi se i dokazi, i imaces termin, a ako iz godine u godinu ne postujes kriterijume i treba da izgubis termin.
Pravila su za sve ista, bili to klubovi koji su ove godine postali clanovi ili klubovi koji su u MAS-u od osnivanja!!!

u pravu si sasvim.....ali budu li se oduzimali termini....npr. oduzmeš termine svima"koji ne zaslužuju" ostaće svega par klubova u mas-u,jer počni od sebe...kada bi tebi oduzeli termin i ti bi automatski napustio mas...
 a kada bi rekli:"evo ti si predhodne godine uradio najviše,sad imaš prava da biraš termin...."e onda bi se verovatno i ja i svi drugi puno više trudili......
no mišljenja su različita.....moje mišljenje je da nije baš pametno ono"ja pa ja,kome se ne sviđa neka ide"
jer uvek je dosta više onih kojima se neće sviđati....naravno ne mislim ni to da MAS bude podređen klubovima,čak nasuprot tome klubovi moraju biti podređeni mas-u....jedino smatram da nije pametno "na silu",već bi trebalo da svi oni shvate i da žele da sam mas napreduje,a po meni to je nemoguće postići kažnjavanjem,već stimulacijom

nadam se da nisam nikoga uvredio....

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #14 poslato: Novembar 22, 2008, 07:52:16 posle podne »
 U,sto mi poznata ova taktika "stapa i sargarepe"  :D
 Licno mislim da za MAS i ne bi tako lose bilo,ako bi ga napustili klubovi koji su u njemu samo zbog termina!
 Recimo LOYD Sutomore i nije klub,jer mu predsednik nije nikada vozio motor,ne znam da osim njega ima jos clanova,nema "boje" ili ih ja bar nikada nisam video :icon_scratch:
 Ako je imanje termina za moto skup,jedini razlog sto je neki klub u MAS-u,daleko mu lepa kuca!
 Na ovaj nacin bi se bar malo mogao steci utisak ko je zaista zainteresovan za rad i funkcionisanje MAS-a,a ko se za to samo deklarativno zalaze!
 Pa zatim primenitim metod stimulacije u odnosu na na klubove koji ostanu u MAS-u.

MK Valjevo nema za sada aspiracije da pravi skup,ali nas to ne sputava da budemo clanovi MAS-a!
 Prvo,kroz MAS smo razvili bolja poznanstva i odnose sa drugim klubovima,clanovima MAS-a!
 Drugo,kao klub,a ne pojedinacno smo ucestvovali u akcijama koje je MAS pokrenuo sto je doprinelo masovnosti!
 Trece,svojim clanstvom u MAS-u pokusavamo,da na organizovan nacin,izdejstvujemo poboljsanje statusa bajkera,a samim tim i clanova naseg kluba,u zakonodavnom i svakom drugom smislu!
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #15 poslato: Novembar 22, 2008, 10:10:19 posle podne »
vudu :slazem se sa tobom jedini problem i mislim i najveci je sto klubovi koji su clanovi MAS-a
apsolutno nemaju nikakve privilegije,u odnosu na klubove koji nisu u MAS-u.
drugo bio je dogovor da svako iz kluba posalje po jednog ili vise clana na neki skup
to nije ispostovano.tu mas i nema neki uticaj ,ali klubovi imaju, pa sto to nismo ispostovali,a mogli smo
sto znaci da nema dovoljne saradnje izmedju klubova,
trece mislim da je krajnje vreme da mas postavimo kao jednu organizaciju na saveznom nivou
koja ima neke veze sa vlascu,(dali nam se to svidja ili ne to nema veze )ali samo tako mozemo da
dodjemo do jace organizacije,svi volimo motor to je cinjenica ali danas to nije dovoljno moramo da se
priblizimo vlasti kao jaka organizacija,ili je sve to sto radimo nedovoljno.

SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #16 poslato: Novembar 23, 2008, 12:45:35 pre podne »
 Slazem se Dejane s tobom!
 A sto se tice posete skupova bar jednog ili vise clanova,bar u MK Valjevo,lova i nemanje vremena su najveci problem!
 Vecina momaka radi kod privatnika,cista radnicka populacija!A znamo kako se placa u Srbiji.Pomagali smo se uzajamno,davali novac iz kase kluba,trudili se momci maksimalno,ali to opet nije bilo dovoljno da se ispostuju svi skupovi!
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #17 poslato: Novembar 23, 2008, 03:03:20 pre podne »
CLAN 2.
    Sediste  MAS-a se nalazi u                                                                                       
Svoju aktivnost  MAS obavlja na teritoriji Republike Srbije.

CLAN 12.
    Strani moto klub moze biti clan moto saveza ukoliko to nije u suprotnosti sa interesima Republike Srbije, ukoliko to nije zakonom ograniceno I ako licno prihvata odredbe Statuta.

Znaci ako klub izvan Srbije moze da bude clan MAS-a onda moze i da bude na kalendaru moto skupova.
 A kad taj klub pravi moto skup,pravi ga on,a ne MAS!!!
 I tu nema delovanja MAS-a izvan teritorije Srbije!!!
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #18 poslato: Novembar 23, 2008, 12:00:30 posle podne »
Slazem se Dejane s tobom!
 A sto se tice posete skupova bar jednog ili vise clanova,bar u MK Valjevo,lova i nemanje vremena su najveci problem!
 Vecina momaka radi kod privatnika,cista radnicka populacija!A znamo kako se placa u Srbiji.Pomagali smo se uzajamno,davali novac iz kase kluba,trudili se momci maksimalno,ali to opet nije bilo dovoljno da se ispostuju svi skupovi!

ja sam samo naveo jedan najbanalniji primer, gde recimo zavisi iskljucivo od klubova
svi smo manje vise u istoj situaciji besparica svuda.slabo se posecujemo kao klubovi
neracunam zurke i skupove,saradnja nam je nikakva sto na humanitarnom planu
sto u drugim stvarima,ovim mislim na nas sve pocev od mog kluba pa nadalje
SMEDEREVO SRBIJA

Van mreže NOCA

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #19 poslato: Novembar 25, 2008, 11:09:27 pre podne »
 Mislim da je MAS preglomazan. Trebalo bi da se regionalizuje. Moje misljenje...