Mart 29, 2026, 12:27:41 pre podne

Autor Tema: Ruski gas, Ukrajinski tranzit, nasa posla.  (Pročitano 1606 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

paperinos

• Gost
Ruski gas, Ukrajinski tranzit, nasa posla.
« poslato: Januar 08, 2009, 12:29:10 pre podne »
Evo po ko zna koji put se u praksi pokazalo sta znaci biti mali a uz to i neodgovoran.

Mislim na ovu nasu malu i neodgovornu drzavu koja je mala najvise zaslugom njenih gradjana.

U maloj drzavi zive mali gradjani, mali u svakom smislu.

Eto nam prakticne pouke po stohiljadu i prvi put koliko vredi vera u nekog drugog.

Sta znaci verovati i osloniti se na druge?

Ko veruje da ce neko voditi brigu ....glupji je i naivniji od bajkera koji staje policiji misleci da ga nece kazniti... ;D

Dok sedim (i cvokocem) u hladnom stanu svasta mi pada na pamet.

Grejanje koje uredno placam...nemam.

Znam, znam da to  sto se placa nije realna cena.

Znam da  je tih pet hiljada dinara ili sezdeset evra koliko placam grejanje mesecno ..... malo i nerealno.

Ali s obzirom kako  to grejanje funkcionise u praksi ....... :icon_scratch: :'( dajem i previse.

Tu mislim na temperaturu koja je u danima kad ga ima  mizerna i nikad ali bas nikad nije presla 18 stepeni...  ???.

I kad pogledam cinjenicu  koliko cesto radijatori budu hladniji od frizidera, to sto im placam  je i previse.

Mozda je to sto oni naplacuju zapravo usluga hladjenja...bio bih im zahvalan kad bi to postizali za vreme letnjih vrucinstina.

Gospodo meni sad treba grejanje...GREJANJE.

Platio sam vam.....dao sam lovu.

Da malo je to love... spram onoga koliko placaju ljudi koji se greju samostalno.

Previse je spram broja dana koji prodju a da je u stanu iole prijatno.

Stalno moram da dogrevam sa klimom u danima kad je temperatura ispod  nule.

Kad se to sabere ispadne mi grejanje sigurno poput vrbovog klina.

Racun za utrosenu elektricnu energiju je duplo veci od racuna za grejanje. >:(

Cena  tog grejanja je samo na izgled  povoljna.

Tu je cenu drzava odredila da bi nam dala lazni prikaz da se od one sugave prosecne plate moze ziveti.

Cenu te iluzije cemo kad tad morati da platimo....mada sam siguran da je mi ustvari oduvek i placamo u vidu drugih nameta i haraca sa kojima nas ista dere.

Placamo mi to a da nismo ni svesni.

Znam da ljudi koji kupuju drva, ugalj ili mazut daleko vise potrose novca za grejanje svojih kuca , plus moraju da investiraju u sopstveni kotao i da sami odrzavaju ceo sistem.

Mi smo liseni tih problema, imamo komfor i odlozeno placanje...ali eto koliko je to pouzdano i koliko je to grejanje zaista i grejanje.

Sistem je star stalno imamo neka havarijska iskljucenja.

Navikli smo se da trpimo kojekakve zajebancije.

S obzirom da znam u kakvoj drzavi zivim i koliko je ista odgovorna doneo sam konacnu i definitivnu odluku.

Paja (Ja) pod hitno prodaje ovaj pilicarnik (stan).

Svoja kucica svoja slobodica,...... pravim  svoje gnezdo (kucu).

Kuca sa sopstvenim grejanjem, sopstveni bunar za vodu, septicka jama......dvoriste.

Obavezno cu da imam i svoju bastu....za proizvodnju zelenisa...... ;D

Znaci ne treba mi ni drzavna kanalizacija ni drzavni vodovod ni drzavno grejanje,grejacu se na drva, ugalj ili bio masu.

Klopacu svoju salatu, svoj krompir i luk.

A onda Paja kad zasedne pored sporeta i raspali vatru...pa zaboli me za Rusiju, Ukrajinu i Drzavu....neka se kolju , zavrcu plin, bombarduju...zaboli me sve..Paja ce da se baskari pored tople peci...a do tad cvokotanje...... >:(

« Poslednja izmena: Januar 08, 2009, 09:24:50 pre podne od strane paperinos »

Van mreže serginho

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
  • Uzivaj dok si jos ziv.
Odg: Ruski gas, Ukrajinski tranzit, nasa posla.
« Odgovor #1 poslato: Januar 08, 2009, 12:44:49 pre podne »
Pa drvo ti je jos uvjek zakon.Svugde ga ima puno, pa i u parkovima.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #2 poslato: Januar 08, 2009, 12:50:15 pre podne »
 A sta da radi sa drvetom,kad na zgradama nema ni jednog jedinog odzaka  :icon_scratch:
 Zajebano brate skroz  >:(
 Ja se u Valjevu,u stanu,grejem na struju,ali svakog casa ocekujem obavestenje "da se zbog prekomerne potrosnje,uvode redukcije " >:(
VALJEVSKA PODVALA

paperinos

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Januar 08, 2009, 01:15:54 pre podne »
Ta sad bih ja sa sikirom otisao do parka...al gde da nalozim vatru.

Na sred stana.. ???...u  mojoj zgradi su dimnjake pametnjakovici koji su  nadogradili zgradu porusili .... ???

Nemam gde da postavim sporet ili neku pec.

Kuda sa dimom... ???

Dimnjacki prikljucak je neupotrebljiv.

Kroz njega je sad provucena kablovska, neki su tu izveli ventilaciju za kuhinjske respiratore.....

U mojoj zgradi su svi (osim mene) potpisali preduzimacu dozvolu da izvrsi nadogradnju jos dva sprata da bi za uzvrat dobili kablovsku, interfon i novu fasadu sa izolacijom.

Potpisali su  time smrtnu presudu ovoj zgradi.

Zgrada je od tad pocela da se raspada.

Jedini ja nisam hteo da potpisem pa je na mene tad dignuta halabuka.

Urlali su svi do jednog da sam osobenjak i da sam osim sveta.

Prozivan sam na svakom kucnom savetu.

Svadajli smo se mesecima.

Bez mog potpisa preduzimac nije mogao da pocne sa gradnjom.

Pokusao je na kvarno..ponudio mi je cak i novac da potpisem.

Kad mu to nije proslo, onda je poceo da preti.

Dosao je sa nekim bilmezima celavim da me zaplasi.

Naravno tu se zajebao....izlomio sam ga na mrtvo ime i njega i neke njegove gorile. ;D

Svu trojicu sam spakovao na traumatologiju.

Bilo je tu i izlomljenih ruku polupanih noseva, rebaraca, a bogami pukla je i kljucna kost debelom preduzimacu....

Zbog toga me je policija privela...i Paja se baskario u istraznom zatvoru na Klisi celih dvadeset i sedam dana.

Sudija me je rebnuo bas lepo, mene je proglasio nasilnikom ??? a njih neduznim zrtvama.

Moj advokat je pokusao da sve to ospori cinjenicom da ih je bilo trojica, ali avaj sudija je neka budala kretenska koja je samo gledao u izvestaj lekara specijaliste o nanesenim teskim telesnim povredama.......dobio sam pun kantar.

Kostalo me je to poprilicno ali ne zalim, otkinuo sam ih od zivota.

Pili su supicu na slamcicu i sumnjam da ce se ikad vise drznuti da na nekoga nasrnu.

Preduzimac i kompanija su masakrirani i bice nepogresivi prognozeri svih promena vremena u buducem periodu.

Za to vreme dok sam ja bio na "odmoru" u sudu je taj olos izboksovao da dobije dozvolu za gradnju. ??? >:(

Preduzimaceva ekipa je porusila dimnjake razvukla kablove svima (osim meni) i polepila stiropor koji je vec na nekim mestima otpao.

Napravio je dva sprata plus potkrovlje..... ???

Prodao je stanove nekim jadnim ljudima kojima je uzeo novac unapred.

Skarabudzio je te stanove uzeo je lovu i zbrisao.

Od tad pocinju nevolje.

Preopteretio  je elektro mrezu zgrade pa i kanalizaciju, vodovod je izgubio pritisak.

Zgrada je pocela da tone, zidovi nam pucaju, stepeniste je popustilo....

A kucni savet sad jauce  mene pita da ja idem da zavrcem usi preduzimacu.

Tebe se on boji...Pajo spasavaj nas....dosli su mi na vrata stana onako coporativno.

Oterao sam ih u P.M....sad ste se setili ....a kad sam  ja pricao onda je bilo drvlje i kamenje....idite sad vi pa ga trazite i mlatite ga...sto se mene tice meni je dosta.

Ja iz ove zgrade idem...prodacu stan...i vise nikad necu ziveti u kolektivnom golubarniku.

Budale jedne.....posle Jeb...a nema kajanja...skinuli ste gace i naguzili ste se..pa i treba da vas jebe.......kad ste kukavice.

Odlazim jer ne zelim da zivim sa takvim ljudima.

« Poslednja izmena: Januar 08, 2009, 03:07:57 pre podne od strane paperinos »

Van mreže Rider girl

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Žena
« Odgovor #4 poslato: Januar 08, 2009, 01:26:51 pre podne »
Ja se u stanu grejem na gas... Kao ima neka opcija da se predje na mazut, al to ne vazi za moj dao grada, jer to na Keju iz nekog razloga nije izvodljivo... Videcemo sta ce biti... ::)
Never ride faster than your angel can fly!

Van mreže serginho

• Bajker Bez Granica
  • Uzivaj dok si jos ziv.
« Odgovor #5 poslato: Januar 08, 2009, 01:57:01 pre podne »
Ja sam u iznajmenom stanu i grijem se na ulje. Moram reci ,da mi se sada isplati, jer je ulje sada palo na pola eura.Bas sam zadovoljan ali dokle.Vec se prica,da ce poskupit naftu.Mada nema sta,sad je ok.. Racunam ,tamo negde oko 130 eura na mesec placam za grijanje.Skupo al ono prije, duplo. Jebiga,stan je od 120 k. Patak,a ti svasta sto ne kazes. Dobar si ,svaka cast.

paperinos

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Januar 08, 2009, 09:02:36 pre podne »
Crkoh od cvokotanja......nisam oka sklopio. :(

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #7 poslato: Januar 08, 2009, 09:17:10 pre podne »
i kod mene u temerinu situacija ista......još malo greje....ali sad već štuca zapravo.......
elek.instalacije loše,tako da struja ne dolazi u obzir,dimnjak nemam....a i da imam....nemam ni šta da ložim...ni u šta da ložim.....

sva sreća pa je centralno....ne treba mu neki pritisak.....ovi što imaju peći na plin već od noćas ne greju....a po mojoj nekoj proceni svaki čas će i kod mene da stane.......
ne znam šta ću.......verovatno na selo kod matoraca........

Van mreže Moto Laci

• Bajker Bez Granica
  • Stara Pazova
« Odgovor #8 poslato: Januar 08, 2009, 03:10:56 posle podne »
jeste da ni je komforno, ali je sigurno i udobno drva i ugalj u supu i nista nas nesme iznenaditi a agregat u podrum!!

paperinos

• Gost
« Odgovor #9 poslato: Januar 08, 2009, 08:50:00 posle podne »
Proverena narodna mudrost, napredak i tehnoloska revolucija su pali na ispitu.

Dolazi vreme mnogo neizvesno i bice lomova......sto rece deda Miloje "bice tumbanje po celom svetu"

Zato pod hitno povratak na tradiciju.......meso u pusnicu, sporet u kucu.....drva u supu, lovu u slamaricu.

Sto je sigurno sigurno je.

Van mreže WARU

• Bajker Bez Granica
  • SLOVENIJA
« Odgovor #10 poslato: Januar 10, 2009, 01:37:14 posle podne »
TREBA DA RADITE FEŠTU SVAKI DAN TAKO ČETE IMATI 300 LJUDI NA JEDNOM MJESTU I SIGURNO ČE VAM BITI TOPLIJE, I JOŠ ČETE IMATI FEŠTU
:police: come in peace or stay at home *3