Mart 29, 2026, 12:29:09 pre podne

Autor Tema: potrebna pomoć(savet)  (Pročitano 1507 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
potrebna pomoć(savet)
« poslato: Januar 08, 2009, 08:16:42 pre podne »
 potreban mi je savet sa pravnog gledišta,ili ukoliko je neko imao sl. situaciju.....

evo ovako do prošle godine sam imao automobil suzuki svift 1.3 gti,115 ks,16v,twin cam............
i reših da ga promenim,za nešto tromije,udobnije,sa plinom(jeftinije)....stavim ti ja to sve u oglase,i pojavi se tip sa sijerom,plin,podizači......medjutim sierra solidan krš,i ja kao neću....tip,ajde,ajde....pa kolko ćeš još para......i tako se dogovorimo da mi da još 400e....medjutim tip nema,ali sieru svakako treba registrovati u maju(a ovo je bio kraj marta),pa će mi do registracije spremiti pare...i zamenimo se mi,s tim da nismo pravili nikakav kupoprodajni ugovor,niti punomoć i sl.....jer svakako se vidimo za mesec i po dana.....
 sutradan vidim ja da je siera extra krš,i shvatim koliko su me zajebali.....na svu sreću imam dobrog prijatelja,koji radi fordove...pa kupuje sve krševe sa fordovim znakom....najgore što ga on namesti ženi(sredi,prepakuje,delova kolko oćeš,extra)....kad dodje maj,treba registrovati,ja zovem tipa.....on nema para....žena deca....biće sutra....prekosutra.....pa onda promeni broj telefona.....ja ga nadjem....opet sutra....opet promeni broj......i tako sve u krug.....

e kada je već došlo vreme da se ford mora registrovati,pronadjem ja vlasnika forda,pošto nije bio na imenu ovog tipa(od sada ću ga zvati dejan).....i kažem vlasniku da sam kupio tog forda od dejana,i da bih hteo da ga prepišem....kaže vlasnik može,nikakav problem....čim mi "dejan" plati dug od 100e,prepisaću ga......a od dejana ni traga ni glasa.....pa ga nadjem,pa biće sutra.....pa preksutra......
 na kraju odem ja u Bački Petrovac,pošto je tamo auto registrovan,nadjem vlasnika,dam mu pare,on prepiše auto na mog druga kome sam ga prodao....lepo se ispričamo i ispostavi se da je dejan veliki prevarant i da nismo prvi,niti poslednji koga je tako zajebao.....medjutim sreća je što je i taj dejan iz b.petrovca,pa mi "vlasnik" forda da ime,prezime,adresu itd......
 nisam otišao do njega,jer sam ja miroljubiv tip.....već sam mu sada našao fixni broj,pa opet mobilni...pa sam se opet natelefonirao....biće sutra...........preksutra.....pa opet promeni broj.....i tako stalno u krug
ispostavilo se da je on suzukija prodao već drugi dan.....
 nikako nisam mogao da saznam gde je suzuki,jer jednostavno nije hteo da mi kaže......
nakon par meseci,batalim ja sve to....mislim se jebeš pare,a uostalom ističe mu registracija krajem februara.....pa moraju doći do mene jer je na mom imenu,drugačije ga ne mogu registrovati svakako......
  medjutim,pre neki dan stiže meni kazna za parkiranje iz kragujevca....rok za uplatu 8 dana......
e tu sam već popizdeo.......
odem ja u sup objasnim ljudima šta je kako je.....kažu oni:staviće zabranu dalje registracije.....i da idem kod"operatvca"pa će on videti šta dalje.....
 odem ti ja i kod operativca......opet objasnim sve izpočetka......ubaci on dejanovo ime u kompjuter....ispostavi se da je dejan neki žešći lopov,provale,kradje,falsifikacija novca.........i reče mi da oni ne mogu sa njm ništa.....da mogu eventualno da idem kod advokata i da ga tužim....

e sad tu dolazi do mog pitanja......da li neko zna,dali se to meni isplati da pokrećem tužbu....i kolike su mi šanse da ja tu izvučem svoje pare?da li bi me advokat isvi ti troškovi izašli još više?i u krajnjem slučaju pošto je auto na mom imenu,a nikakvih papira nema,što se tiče duga tu je moja reč protiv njegove....mogu li ja jednostavno da tražim auto nazad.....pa ko ga jebe,biću ja dužan njemu.......

paperinos

• Gost
Odg: potrebna pomoć(savet)
« Odgovor #1 poslato: Januar 08, 2009, 08:46:57 pre podne »
Evo ovako ces da uradis.

Prvo kad ti se pojave ti ljudi za registraciju auta ispostavi im  racun za auto.

Dakle Dejanov dug sa svim troskovima.

Ako nece da ti plate..ok nemoj da im registrujes auto.

Ti si platio njegov dug kad si registrovao Forda neka oni plate tebi.

Ako nece ok...reci da ces prijaviti da ti je auto ukraden.....ukrao ti ga je Dejan.

Neka oni jure njega ti samo cekaj, nemas sta da izgubis, oni su u svakom slucaju na gubitku.

Ako te Dejan bude zvao ne veruj mu nista.

Neka ti obecava sta god hoce, i neka prica sta god hoce ali ti auto ne prevodi niti ga registruj.

Prevarant treba da najebe...a ti ga samo iskuliraj.

Ako ti bude pretio ili tome slicno..ok pozovi muriju.

Ako se drzne da ti dodje na adresu..pa mislim uvuci ga u svoj stan ili dvoruiste i tu ga otkini od zivota, pa pozovi muriju.....

A sto se tice advokata, angazuj ga samo uz uslov da mu se plati kad i ako dobije slucaj...znaci ni centa mu ne daj unapred.
Samo se tad advokat zalozi i povuce iz sve snage.

U drugim situacijama odugovlace i otezu naplacuju svaki dan i sat sto te zastupa avreme se oteze, on kulira, jebe mu se za tvoj problem.

Ako nece da to prihvati znaci da su ti sanse nikakve da se slucaj moze dobiti, pa i to je ok neces se dzaba trositi i angazovati ga bez veze.

PS, Backi Petrovac  mi je blizu.....pa ako ti nesto znaci...mislim da mi posaljes adresu...da malko porazgovaram u cetiri ili tri oka sa tim olosem. ;D

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #2 poslato: Januar 08, 2009, 08:55:05 pre podne »
hvala za savet....
otići ću svakako do advokata da vidim šta on kaže.....
najgore što bi i kaznu trebalo da uplatim....
a druga stvar je što mi žao čoveka kome je on prodao suzukija....

paperinos

• Gost
« Odgovor #3 poslato: Januar 08, 2009, 08:59:02 pre podne »
Kaznu ne placaj, a ne zali nikoga osim sebe.

Ko zna u kakvom su dilu oni sa tim likom  i koje su tu bile kombinacije, pusti ih neka se oni lome sa njim.

Ti samo trazis svoju lovu..dok je ne dobijes ne daj nista.

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #4 poslato: Januar 08, 2009, 11:53:18 pre podne »
Imao sam problem isti kao ti. I ja sam resio tako sto sam otisao u SUP i stavio zabranu na registraciju. Otisao kod advokata i to me je kostalo 2000 din da napravi tamo neke papire kako on nebi mogao da tuzi mene sto necu da mu prenesem auto. Kad se lik pojavio ista prica zana... deca... posao... pare... itd. Ja mu kazem da necu da ga prenesem sve dok mi ne isplati pare do kraja. Ali ne pominjem advokata ni zabranu. On kao nesto poceo da me moli ja se lepo okrenem i odem. Pa poceo da preti kako ce da me tuzi. Ja mu lepo kazem da mi nemamo nikakav ugovor da sam mu prodao auto niti on ima bilo kakvo ovlascenje od mene da moze da upravlja tim autom. I sto se mene tice on je ukrao auto od mene. Covek se popismani i ode. Nakon nekoliko dana dolazili i kurta i murta da me mole i da mi prete ali nisam obracao paznju. Jer sam imao sredjene papire kod advokata i stavljenu zabranu na registraciju. Stvarno neznam kakvi su to papiri bili kod advokata ali mislim da je neka izjava ili potvrda tako nesto. Jednog dana dodje on sav nervozan i baci na sto pare koje mi je dugovao, pare za advokata i pare za prenos i porez. Ja mu zavrsim posao oko prenosa i vise ga nikada nisam vidao.
Samo moras da se obezbedis na sve moguce nacine jer je nas zakon takav da stiti lopove. Uradi kao sto sam ja i neces se pokajati. ;)

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #5 poslato: Januar 08, 2009, 12:15:02 posle podne »
 Zajebano skroz!
 Ali nisi ti jedini sa tim problemima:

Primer prvi
 Hteo ja da kupim Hondu CB 900 Boldor,pre 4-5 godina od svojih drugara iz Zarkova.Oni motor kupili neregistrovan,sa saobracajnom,od nekog lika,sredili ga do bola,lutka jedna!
 Sve se mi lepo dogovorili oko cene i nazovemo lika iz Panceva,na koga se motor vodio,da se dogovorimo oko registracije.Kaze lik da nema nikakvih problema,samo da dodjemo.
 Lepo ja poranim jedno jutro iz VA,pokupim ortake u Zarkovu, i pravac PA.Nadjemo se tamo sa likom,a on nama da sacekamo da dodje i njegov drugar,kome je motor prodao,jer mu je dao ovlascenje,pa nema smisla da se nista bez njega ne radi!
 Dodje i taj "drugar" i odmah udri po kuknjavi  ??? Prodao on motor svom "drugaru",pa mu ovaj ostao kratak 1000 maraka,pa je na gubitku,pa bi bilo lepo da mu mi damo bar 500 maraka kako ne bi bio na gubitku skroz ??? I da bez toga,on ne moze da nam uradi registraciju!!!
 Doslo mi bilo da ih pokoljem na licu mesta!
 Drugari iz Zarkova,otkinuli,pare naravno ne daju!
 Epilog: motor stajao neregistrovan,sve do ove godine,kad su drugari na fintu uspeli da ga prebace na sebe i registruju.Ali,posle toliko stajanja,lepe pare ulozili da ponovo motor dovedu u pristojno,vozno stanje stanje!

Primer drugi:

Kupim ja auto,stranac,i resim da ga registrujem u CG!
 Pojavi se drugarov kum iz Sapca,ciji zet radi registracije u CG,a ne mora da se dole vozi auto!Cena vrlo korektna!Jos ubacim u celu pricu i brata od tetke,koji takodje kupio stranca!Damo Sapcanima 2500 eura i,pored rodbinskih veza sa mojim drugarom(koji je takodje u ovoj prici najeb'o) koje su bile "garancija" da nece biti problema,naglasim im za svaki slucaj da imam mogucnost da u CG proverim legalnost uradjenog posla!
 Sapcani se skoro nadju uvredjeni zbog toga,ali ipak od posla ne odustaju!
 Dobijemo mi tablice,saobracajne,polise,sve full,u januaru 2006.,nakon nekih 2 nedelje cekanja!Zadovoljni,pocnemo da vozimo kola,kad posle 4-5 dana belaj!Jave mi drugari iz BG-a,koji su mi radili proveru u CG,da niti ima tih tablica u Podgorici,niti ti ljudi na koje saobracajne glase,postoje!!!
 Zovnem ja kretena u Sapcu i kazem mu da su provaljeni i da cu im se keve najebati!Pocnu oni meni da se pravdaju da nije moguce,da su i oni prevareni,i da ce bar za pocetak,potruditi se da mi vrate papire od auta.I ,zaista,vratise ih nakon 3-4 dana,ali od para nista ???Kao,pare su potrosene,ali nema frke,vrati ce ih za koji dan dok odrade neki poslic!!!
 Naravno,obratim se ja nekim jakim ljudima u Valjevu,sa jakim poslovima i poznanstvima s druge strane zakona,za pomoc!I oni me posavetuju,da nastupim polako,da ne poplasim dripce kako bi uhvatili maglu,a kako ce se oni vec potruditi da "radi gepek" i da cu pare dobiti natrag,i to u ime nekih starih dana i mojih "usluga" koje sam ja njima cinio!I naravno me posavetuju da ne ukljucujem SUP u pricu,jer cu onda pare dobiti 2050.,a mozda i kasnije!
 Zovem ja,malo-malo, dripce u Sapcu,da vidim sta je sa parama,a oni ili me nesto foliraju,ili se ne javljaju.ili iskljuce telefon...I tako dodje maj i skup u Sapcu !
 Epilog:Na skupu u Sapcu,nadjem coveka,koji mi pokaze gde kreten stanuje,kad on u blizini kampa!Skupim ja 8-9 prijatelja,iz Valjeva,Cacka,Banje Koviljace,pa svi zajedno,motorima,kod djubreta na kapiju!Izadje on sa malim detetom u narucju ispred kapije,i meni onako ladno:""O,'de si ti"? A ja njemu:"Pusti to dete iz ruku,pa da ti pokazem 'de sam,mamicu ti jebem debilnu"!
 Poce on da se pravda i povede me do garaze da mi pokaze da je puna poludisperzije,i da mogu sve da uzmem i tako resimo dug!Kazem ja majmunu,da on lepo zna da sam ja doktor,a ne trgovac i da se zajeb'o sto je mislio da sam uz to i ovca!I da sam pored fax-a,diplomirao i "Ulicnu skolu",sto cu da mu i pokazem!Pravda se on da,mogu i da ga ubijem,ali para nema!Udjem ja u kucu,napravim malu premetacinu i nadjem 500 evra!Pocelo dete da place,zena i majka njegova zapevaju,meni se sve smucilo!Kako sam emotivac,popustim ja i dam mu rok od 20 dana da mi donese pare u VA!
 Kasnije,cujem od coveka,koji mi je pokazao gde majmun zivi,a koji je nakon naseg odlaska ostao kod njega,da je kretenova majka rekla:"Daj sine pare ovome!Vidis da mu krv bije iz ociju"!!!
 I zaista,nakon 13 dana,javi se dripac i donese mi pare u VA,do poslednjeg eura!

Bio sam opsiran,ali iz ova dva epiloga mozes videti,koje ti otprilike,jedine dve mogucnosti stoje na raspolaganju  ;)

VALJEVSKA PODVALA

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #6 poslato: Januar 08, 2009, 01:06:58 posle podne »
hvala ljudi......na savetima....kako ja vidim,moraću na silu,al ću ipak sačekati registraciju,da se oni meni jave...

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #7 poslato: Januar 08, 2009, 01:16:37 posle podne »
u svakom slučaju,ukoliko neko vidi suzuki....molio bih da mi javi,jer uopšte ne znam gde je.....evo jedne fotke
« Poslednja izmena: Januar 08, 2009, 03:44:49 posle podne od strane dencse1 »

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #8 poslato: Januar 08, 2009, 03:14:46 posle podne »
u svakom slučaju,ukoliko neko vidi suzuki....molio bih da mi javi,jer uopšte ne znam gde je.....evo jedne fotke

Bajo u Petrovac,pa skota za uvo i u gepek dok ne vrati 500 evrica. Uradio te,ocigledno. Ti si miroljubiv,a on bas od takvih i zivi