Mart 29, 2026, 03:39:19 posle podne

Autor Tema: koji motor nikom ne preporucujete, i sto????  (Pročitano 12636 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Odg: koji motor nikom ne preporucujete, i sto????
« Odgovor #20 poslato: Februar 10, 2009, 11:46:15 pre podne »
Kinezi kako neko rece sluze svrsi dok neskupis kes bolje kinez nego nista.

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
  • Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #21 poslato: Februar 10, 2009, 12:11:18 posle podne »
Kinezi kako neko rece sluze svrsi dok neskupis kes bolje kinez nego nista.

Bas tako!
4 TOCKA SLUZE ZA PREVOZ TELA- 2 SU ZA DUSU!!!

Van mreže riderlady

• Totalni Moto Manijak
  • Pol: Žena
  • Moto Klub VARJAK Srbija
« Odgovor #22 poslato: Februar 10, 2009, 12:13:13 posle podne »
Bas tako!

Pa ja baš i nisam za tu varijantu. Jeste da sam vozila Koreanca ali to je nešto drugo ali Kinez nikada. Bolje malo sačekati i prikupiti parice nego kalirati na Kinezima.  :P
Moto Klub VARJAK Srbija

kuratista

• Gost
« Odgovor #23 poslato: Februar 10, 2009, 04:49:49 posle podne »
Pa ja baš i nisam za tu varijantu. Jeste da sam vozila Koreanca ali to je nešto drugo ali Kinez nikada. Bolje malo sačekati i prikupiti parice nego kalirati na Kinezima.  :P
Lepo receno!! ;)

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
« Odgovor #24 poslato: Februar 10, 2009, 04:52:24 posle podne »
    Onda vozis patike bolje kinez nego patike moje misljenje. *5 :o

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #25 poslato: Februar 10, 2009, 05:44:42 posle podne »
Ne silazim sa kineza, vozim ga gde god da me put nanese i nemam problema, a  nisam vikenda bajker..(ukoliko neko smatra da vozac  kineza nije bajker) postujem bajkere koje ne voze kineze pa makar oni i bili vikend bajkeri!
« Poslednja izmena: Februar 10, 2009, 08:17:02 posle podne od strane Pacov »
Небитни пролазник

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #26 poslato: Februar 10, 2009, 06:02:00 posle podne »
Ma nema veze sta vozis ako si ti zadovoljan bas te briga.Ja sam znao ponekad da odem radi fazona na skupove skuterom Malaguti 100ccm i pored toga sto sam u garazi imao uvak makar 2-3 motora

Van mreže Joe

• Suvozac
  • *
« Odgovor #27 poslato: Februar 10, 2009, 07:52:21 posle podne »
Svidja mi se taj stav :-)
Sta su ljudi ranije prelazili na Jawama,MZ-ima,NSU-ima pa cak i na Tomosima i nisu bili potcenjivani.To sto neko vozi kineza a ne japanca starog 20 godina je njegov izbor.Ukoliko je on zadovoljan motorom i lepo ga sluzi nema razloga da mu se neko mesa u uzivanje.Pa Jawa li je dobra i pouzdana a prilicno je zasluzna za razvoj motociklizma kod nas.Lepa stvar kod kineza je sto vracaju motorima jednu osobinu koju su davno izgubili,a to je da budu jeftino prevozno sredstvo.Zahvaljujuci tome sto su kinezi jeftini a dopadljivi dizajnom mavuci ce nekog ko nije ni razmisaljo o motoru da ga kupi,posle ce lako taj neko da predje na nesto vece i skuplje.Nemojte da potcenjujete kineze jer vrse veliki uticaj na popularizaciju motora.

Nikola

• Gost
« Odgovor #28 poslato: Februar 10, 2009, 09:53:22 posle podne »
nije problem u  R1, već u onome ko njom upravlja

U pravu si! Mislim da za pametnog coveka nije mnogo ni 2000 ccm, a za budale je mnogo i 50 ccm!

IVKE

• Gost
« Odgovor #29 poslato: Februar 10, 2009, 11:10:45 posle podne »
Svaki motorcikl moze biti i dobar i los u zavisnosti od odrzavanja i upotrebe a za pocetnike se nikako ne bi slozio da da mogu da voze bilo sta ipak u motorciklizam treba uci sa manjim kubikazama i konjima jer ja to jedini nacin da se pravilno nauci vladati tim spravama. Ipak neko ko je bez iskustva koliko god pameti i kontrole da ima nemoze da predvidi jer nema iskustva kako se ponasa motorcikl sa mnogo konja i kubika. I najbolji grese pa je ocekivati od pocetnika greske i zato je optimalno da se uci na necemu malom sto koliko toliko prasta greske neiskustva. ;)

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #30 poslato: Februar 11, 2009, 12:03:51 pre podne »
 *556 *556 *556 *556 *556 *556 *556 *556 *556 *556 *556

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #31 poslato: Februar 11, 2009, 09:41:55 pre podne »
Ja mislim da je tema malo promasena i da bi se trebalo bazirati na konkretan model konkretne marke,bar tako sam ja shvatio postavljaca teme.
  Evo ja recimo nikome ne bih preporucio GS 1200 BMW,zato stu mu riknjava kardan ili kardanski sklop ,ima gomilu elektronickioh gresaka a preskup je ,mada se gomila ljudi lozi na njega ne znajuci ili zanemarujuci ove nedostatke.
   Zatim skoro sve vrste Ducatija zato sto treba non stop da se drka sa njim steluje ga popravlja menja kaiseve,mada ima ljudi koji to sve znaju pa ga ipak voze al ti osim sto ga vole su i mehanicari pa im i nije veliki problem da se zezaju sa njim.   
    Starije modele Harlija zato sto im otpadaju delovi usput ,odnosno mora posle svake voznje da dotezes sta se otstrafilo.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0

Van mreže Boban

• Moto manijak u usponu
  • Africa RD07
« Odgovor #32 poslato: Februar 11, 2009, 10:53:05 pre podne »
Svidja mi se taj stav :-)
Sta su ljudi ranije prelazili na Jawama,MZ-ima,NSU-ima pa cak i na Tomosima i nisu bili potcenjivani.To sto neko vozi kineza a ne japanca starog 20 godina je njegov izbor.Ukoliko je on zadovoljan motorom i lepo ga sluzi nema razloga da mu se neko mesa u uzivanje.Pa Jawa li je dobra i pouzdana a prilicno je zasluzna za razvoj motociklizma kod nas.Lepa stvar kod kineza je sto vracaju motorima jednu osobinu koju su davno izgubili,a to je da budu jeftino prevozno sredstvo.Zahvaljujuci tome sto su kinezi jeftini a dopadljivi dizajnom mavuci ce nekog ko nije ni razmisaljo o motoru da ga kupi,posle ce lako taj neko da predje na nesto vece i skuplje.Nemojte da potcenjujete kineze jer vrse veliki uticaj na popularizaciju motora.
Sto se mene tice, onaj ko gleda s podozrenjem i podsmijehom sta vozi neko drugi, nije ni covjek ni bajker. Valjda je vazno da se vole 2 tocka. Svi bi znali sta bi kad bi bilo dovoljno para.

Van mreže WARU

• Bajker Bez Granica
  • SLOVENIJA
« Odgovor #33 poslato: Februar 11, 2009, 03:00:17 posle podne »
NA POČETKU KAD VOZIŠ PRVE DANE MOTOR, NIKAKO NE PRIPORUČUJEM BRZE MOTORE, DA ČOVEK DOBIJE OSJEČAJ SA MOTOROM. A POSLE TOLIKO KM MOŽE DA UZME I JAČI MOTOR
:police: come in peace or stay at home *3

Van mreže HD

• Dobar Vozac
  • **
  • HD Dyna Low Rider
« Odgovor #34 poslato: Februar 11, 2009, 06:01:16 posle podne »
Ja mislim da je tema malo promasena i da bi se trebalo bazirati na konkretan model konkretne marke,bar tako sam ja shvatio postavljaca teme.
  Evo ja recimo nikome ne bih preporucio GS 1200 BMW,zato stu mu riknjava kardan ili kardanski sklop ,ima gomilu elektronickioh gresaka a preskup je ,mada se gomila ljudi lozi na njega ne znajuci ili zanemarujuci ove nedostatke.
   Zatim skoro sve vrste Ducatija zato sto treba non stop da se drka sa njim steluje ga popravlja menja kaiseve,mada ima ljudi koji to sve znaju pa ga ipak voze al ti osim sto ga vole su i mehanicari pa im i nije veliki problem da se zezaju sa njim.  
    Starije modele Harlija zato sto im otpadaju delovi usput ,odnosno mora posle svake voznje da dotezes sta se otstrafilo.

Izvini, ma jel ti ovo sve iz iskustva, ili.... :icon_scratch: :icon_scratch: ???

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #35 poslato: Februar 11, 2009, 06:15:22 posle podne »
Izvini, ma jel ti ovo sve iz iskustva, ili.... :icon_scratch: :icon_scratch: ???

Ja pouzdano znam da su nekim ljudim koji su ovde na forumu a inace su vozili nekad harlije ispadale plombe iz zuba a da ne pricamo o delovima usput ,tako da .....ne vuci me za jezik da ti pricam o manam harlija.Harli generalno nema problem za agregatom (radilica ,klipovi,karike) ali ostalo ....bog neka je u pomoci onome ko to vozi ,pogotovu stariji modeli.Naravno ovo je samo moja preporuka koja nikoga ne obavezuje ni na sta .
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #36 poslato: Februar 11, 2009, 07:14:20 posle podne »
Ako se ja dobro secam taj problem je Harli imao sve do tamo neke 93-94 (tako nesto) i onda je poceo da koristi odredjene supstance za ucvrscivanje srafova. I na nekim modelima su probali i sa drzacima motora.

Van mreže HD

• Dobar Vozac
  • **
  • HD Dyna Low Rider
« Odgovor #37 poslato: Februar 11, 2009, 09:57:06 posle podne »

Ja pouzdano znam da su nekim ljudim koji su ovde na forumu a inace su vozili nekad harlije ispadale plombe iz zuba a da ne pricamo o delovima usput ,tako da .....ne vuci me za jezik da ti pricam o manam harlija.Harli generalno nema problem za agregatom (radilica ,klipovi,karike) ali ostalo ....bog neka je u pomoci onome ko to vozi ,pogotovu stariji modeli.Naravno ovo je samo moja preporuka koja nikoga ne obavezuje ni na sta .

Kada sam pitao dali ti sve ovo pricas iz iskustva ili ne, uopste mi nije bila namera da polemisem ili da branim odredjene marke motora.
Posto je tema ova sto jeste, jednostavno sam mislio da si ti sve gore navedene motocikle vozio, imao ta losa iskustva, pa ih nama ne preporucujes. A ti citao...
Ti, naravno, imas pravo da mislis da stotine hiljada vlasnika GS-ova imaju problem sa kardanom na svojim motorima, ili da su nekoliko stotina hiljada vlasnika Ducatija, svi mehanicari pa ih sami popravljaju, ja u to sumnjam, ali nemam iskustva sa tim motorima pa ne mogu da tvrdim.
Sto se tice Harley-a, ja nikada nisam rekao da je perfektan i da nema mana. Ima ih,posebno oni stariji modeli, ali mnogo manje nego sto sam cuo i citao.
A, verujte mi,u odnosu na price koje sam cuo o Harley-u i BMW-u, one lovacke i ribolovacke su "sitna riba"!!

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #38 poslato: Februar 11, 2009, 10:21:51 posle podne »
Kada sam pitao dali ti sve ovo pricas iz iskustva ili ne, uopste mi nije bila namera da polemisem ili da branim odredjene marke motora.
Posto je tema ova sto jeste, jednostavno sam mislio da si ti sve gore navedene motocikle vozio, imao ta losa iskustva, pa ih nama ne preporucujes. A ti citao...
Ti, naravno, imas pravo da mislis da stotine hiljada vlasnika GS-ova imaju problem sa kardanom na svojim motorima, ili da su nekoliko stotina hiljada vlasnika Ducatija, svi mehanicari pa ih sami popravljaju, ja u to sumnjam, ali nemam iskustva sa tim motorima pa ne mogu da tvrdim.
Sto se tice Harley-a, ja nikada nisam rekao da je perfektan i da nema mana. Ima ih,posebno oni stariji modeli, ali mnogo manje nego sto sam cuo i citao.
A, verujte mi,u odnosu na price koje sam cuo o Harley-u i BMW-u, one lovacke i ribolovacke su "sitna riba"!!

Kolega , ja nigde nisam rekao da sam citao ,ne znam otkud ti to,ovo sto sam napisao su iskustva nekih ljudi koje znam i koji su vozili Harli i ne vidim razlog sto bi tebi bilo sta dozazivao,a Harli je takav kakav je i ti tu ne mozes nista da promenis.I sve te nejapance ja naravno ne bih preporucio prijateljima da voze a ko ih vec ima njegov motor njegov problem tema je ionako koji motor ne bi preporucili i ja sam to napisao i stvarno ne bi zeleo sa tobom da se prepirem na tu temu,ti slobodno napisi sve najbolje o Harliju ,nahvali ga kako najbolje umes a onoga koga to interesuje on ce za sebe da izvuce vec neke zakljucke.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #39 poslato: Februar 11, 2009, 10:22:09 posle podne »
E sada ce vlasni Harleja da vam kaze.Imao sam ga 5 godina i presao 39000km bez ikakvog problema.HARLI DAVIDSON je najrokerskiji motor koji postoji ,pravi muski motor.HD je prica posebna ima ovakvih i onakvih motora ali je samo jedan HD.Ima vibracija sad su i to resili .Smatram da sam potpuno kompetentan da napisem sta mislim jer sam ga vozio,oni koji samo pricaju o njemu a nisu ga imali nemogu davati procene njegove vrednosti.Kvalitet mu je odlican svih delova a moj je imao Japansku elektroniku,Mikuni karburator i prednju viljusku japansku izuzetno je malo trosio a mogao je da ide 186km na sat.Kupio sam ga novog u predstavnistvu u Bgd. Vrlo sam bio zadovoljan sa njim i ne bi ga sigurno prodao da mi tog trenutka nisu trebali novci. Jos da napomenem to je bio Sportster xl 1200 .