Mart 29, 2026, 08:03:47 posle podne

Autor Tema: Hocu da nabavim puh poni expres i napravim ga kao sto je moj prvi izgledao  (Pročitano 3305 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Stronser

• Profi Vozac
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Ova slika nije sa interneta !!!
Hocu da nabavim puh poni expres i napravim ga kao sto je moj prvi izgledao
« poslato: Februar 13, 2009, 11:55:02 posle podne »
Danas sam nesto razmisljao kako stalno nesto srafim i popravljam koje cije motore i ustanovio sam da bi mogao posvetiti malo vremena i sebi, napraviti jedan motoric koji ce stajati negde u garazi i potsecati me kako je Sve pocelo a bilo je to davno!!!
Pre neki dan sam se doradjivajuci sinovog krosa vratio deceniju,dve u nazad i potsetio se kako je nekada to bilo lepo i kako sam sa ushicenjem jedva docekivao delove kojih nije bilo i jedva cekao da upalim svaki svoj motor i provozam ga!!!
Kasnije je to sve preslo u mehaniku i bez tog pocetnickog Zara. Nekada nisam mogao da se suzdrzim i nenasmejem i kada bi bilo kakav krs prosao pored mene vazno je bilo da ima dva ili bar jedan tocak i da ima neki zvuk eee kako je nakada dobro bilo!!!
Znaci zadatak mi je da nadjem jedan doobro ocuvani poni expres i napravim ga kao sto je nekada moj prvi motor izgledao!    ;)
Ukoliko neko zna gde bi tako nesto dobro mogao naci neka mi javi Unapred zahvaalan !    ;D
PUN GAS PA POLAKO !!!

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
Odg: Hocu da nabavim puh poni expres i napravim ga kao sto je moj prvi izgledao
« Odgovor #1 poslato: Februar 14, 2009, 12:08:05 pre podne »
Nabavicu ti broj tel. ali tek na prolece ima dolaze sa njim dvojica na pijacu automobila ko novi su.

Van mreže Stronser

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #2 poslato: Februar 14, 2009, 12:24:51 pre podne »
Nabavicu ti broj tel. ali tek na prolece ima dolaze sa njim dvojica na pijacu automobila ko novi su.
OK matori !!!    ;D
PUN GAS PA POLAKO !!!

Van mreže boskegsxr

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #3 poslato: Februar 14, 2009, 01:00:12 pre podne »
ima jedan kod mene u sm.palanci na prodaju sutra ti javljam cenu,ako hoces
samo polako i pun gas

Van mreže Stronser

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #4 poslato: Februar 14, 2009, 08:43:52 pre podne »
ima jedan kod mene u sm.palanci na prodaju sutra ti javljam cenu,ako hoces
OK !    ;)
PUN GAS PA POLAKO !!!

Van mreže schmajser

• Moto Manijak
  • AfricaTwin , Hoerx Regina ,Triump 3SW, NSU 175 ,
« Odgovor #5 poslato: Februar 14, 2009, 12:32:26 posle podne »
Evo ja ti poklanjam sliku mog ,jos uvek je ziv ali se ne vozi....to je takodje bio moj prvi motor i dan danas ga cuvam.
Meni propao cilindar i delimicno karburator ,ako ima neko neka javi posteno placam! Stvarno zelim opet da ga vozim  ::)

POMPEZNI, KVANTI, CIVILNI, AERONAUTICKI MLADIC NUDI SVOJE USLUGE PRI TOM SIRECI OPTIMIZAM I ZDRAVOMENTALNO DOTICANJE SRECE U VAS ZIVOT.
NIJE SEKTA!

Uploaded with [URL=http:

Van mreže Moto Laci

• Bajker Bez Granica
  • Stara Pazova
« Odgovor #6 poslato: Februar 15, 2009, 02:13:10 pre podne »
pre godinu dana sakupljaci starog gvozdja su mi obili staru kucu i pokrali pun kamion motora izmedju ostalih i pucha  ali ostalo mi neki delovi od masine pa ako ti nesto zatreba tu sam imam i novu klipnjacu a ako nemas drugo resenje ima drugar celog kao sredjenog mada moze i u delovima dogovorite se022/313-282borivoj.pozzz.

Van mreže Stronser

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #7 poslato: Februar 15, 2009, 11:07:49 posle podne »
E ovako je to pocelo!!!                                                                                                                                                                               Moj Pule kako sam ga zvao je imao par reinkarnacija tj kada sam ga kupio bio je skroz fabricki sa nekim malim nedostacima ali prvi je bi pa ja to nisam od ushicenja ni primecivao, malo kasnije sam to shvatio al ko ga sisa imam ja moj motor!Posto sam bio dosta nemiran sa svojim biciklom koji sam vozio do pre Puleta moj tata Srba je izrekao zabranu da mu nepada napamet da vidi motor u dvoristu, jer je verovatno pretpostavljao da ce tek tada poceti sranja (sto je i pogodio). I tako ja rsim da svoj raspust izmedju petog i sestog razreda provedem radno i zaradim za neki motoric, odemo ja i drugar do odgajivacnice pasa kod Sirkovic Mirka i dogovorimo se da radimo celo leto. Pristanemo na uslove i pocinje nas 2ipo ili tromesecni rad ustajemo rano odlazimo hranimo kerove trcimo sa njima po poligonu,dobijamo domaqci da nadjemo curke neke za snimanje kusturicinog filma sve zavsavamo i na kraju raspusta dobijam ja jedan poni expres u delovima. donosim ga u dvoriste ponesen mislju sta li ce srba da uradi kada ga ugleda u dvoristu dali ce da sevne cekic i da ga razbije ili ne. sreca pa nije bio kuci , ja pocinjem da montiram gume i cilindar koji je bio skinut kada sam dosao do pred kraj radova nailazi on i smeska se ja gledam u njega i razmisljam sta bude neka bude, medjutim on se nasmeje, okrene i ode svojim poslom. Tada sam dobio jos vecu volju za srafljenjem i u zurbi da ga upalim uspem da pretegnem navoj na loncetu karburatora i nemogu da to zavrnem. MUKA !!!
Uspevam uz pomoc neke teflon trake da to privremeno resim znajuci da je sve to DRZI SVODE DOK MAJSTOR NEODE, ali zelja za prvim paljenjem je bila jaca i upali on posle par pokusaja negde oko 23h a poceo sam oko 16h da srafim. Moj prvi mehanicarski poduhvat je krunisan reskim zvukom mog prvog motora. Te noci nije bilo spavanja ujutru rano dok se jos rosa nije podigla guram ja moj motor da upali i odlazim po rosnoj travi na moju prvu voznju koja je doduse kratko trajala ali je bila Prva.
Kasnije sam ga prepravio u kros model, kada mi je i to dosadilo dobio je krace amortizere i vracnu prednju viljusku na standardnu meru heblove, sipku na ramu na koju je namontiran rezervoaar od tomosa 14 i sediste od tomos automatika ali ne ono presvuceno skajem vec Gumirani odlivaak to je bilo lepse. kojekakve prepravke i prva friziranja neka uspesna neka manje cak i mogu ih nazvati nazadovaanja itd.Sve u svemu par agregata gomila klipova i cilindara radilica i lezajeva je promenjeno na njemu u toku naseg druzenja. u najacim danima svog zivota jurcali smo nas dvojica do 85kmh. Na kraju sam ga prodao drugarovom drugu i tu mu se gubi svaki trag !On odlazi a ja pocinjem sa svojim jurcanjima za kojekakvim motorima i tu pocinju muke u pocetku slatke a kasnije ...
EEEeee    to su bila vremena !!!      ;)    ;D    ;)
PUN GAS PA POLAKO !!!

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #8 poslato: Februar 15, 2009, 11:12:41 posle podne »
 E,lepo smo o tome sinoc pricali,ali tek sad vidim koliko su se emocije prema prvoj ljubavi na dva tocka ponovo rasplamsale  ;)
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Stronser

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #9 poslato: Februar 15, 2009, 11:24:24 posle podne »
E,lepo smo o tome sinoc pricali,ali tek sad vidim koliko su se emocije prema prvoj ljubavi na dva tocka ponovo rasplamsale  ;)
Rekao sam ti da sam kupio deci Krosice i doka sam SRAFIO oko njih vratilo se sve kao nekada, pa kada vec nemozemo godine da vratimo mislim da je ovo lepo resenje !  im tu dosta o njemu da se pise samo ja kuckam ko baba pa JBG !    ;)
PUN GAS PA POLAKO !!!

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Stronser

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #11 poslato: Februar 17, 2009, 10:19:18 posle podne »
Mislim da cu sutra resiti problem nabavke Pucha, malopre mi je bio drugar koji kuci ima dva komada. Posto je veceras kasno i on nema osvetljenje u garazi dogovorili smo se da sutra oko 16h kada on dolqazi sa posla odem do nejga i pogledam dali mi odgovara koji !     ;)
PUN GAS PA POLAKO !!!

Van mreže Stronser

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #12 poslato: Februar 18, 2009, 11:47:34 posle podne »
Bili smo danas kod drugara i yuspeli da preberemo samo dva agregata koja smo odmah po dolasku u moju garazu rasklopili i ustanovili da imamo osnovu za pocetak radova!    :)
PUN GAS PA POLAKO !!!

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #13 poslato: Februar 18, 2009, 11:48:37 posle podne »
 Znaci,krenulo SRAFLJENJE  ;)
VALJEVSKA PODVALA