Mart 29, 2026, 06:44:10 posle podne

Anketa

Treba li zabraniti pushenje na SVIM javnim mestima????

da, svakako
17 (51.5%)
ne, nikako
16 (48.5%)

Ukupno glasova: 26

Anketa završena: Februar 27, 2009, 07:58:36 posle podne

Autor Tema: Zabraniti pushenje???  (Pročitano 8325 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže HD

• Dobar Vozac
  • **
  • Pol: Muškarac
  • HD Dyna Low Rider
Odg: Zabraniti pushenje???
« Odgovor #20 poslato: Februar 21, 2009, 03:08:45 posle podne »
Slazem se u potpunosti !!
Kao i mnogi, poceo sam da pusim sa svojih 16 god. Srecom u 30-toj sam (konacno) ukaprao da ne postoji niti jedan pametan razlog da to i dalje radim. I tako sam prestao da trujem sebe, svoju porodicu, (niko u kuci ne pusi), prestao sam da trosim novac, da imam obavezu da svako jutro kupujem cigarete....

Ovde (u Italiji), taj zakon postoji i funkcionise vec godinama. U pocetku su svi bili skeptici po pitanju toga dali ce uspeti, dali ce se pridrzavati odluke o zabrani. Srecom, uspelo je, malo sbog same svesti ljudi i ubedjenja da je zakon ispravan, a malo i zbog rigoroznih sankcija protiv onih koji isti krse. Novcana kazna za prekrsioce je 50e, ukoliko se to radi u blizini dece ili trudnica, kazna se udvostrucuje!
Znam da se pusaci nece sloziti samnom ali budimo realni..dali je u redu da druge i trujemo samo zato sto smo odlucili da to sami sebi radimo? Naravno da nije. Ali sta oni drugi treba da rade dok se ne izglasa zakon koji ce da ih stiti; da sede kuci, da ne izlaze nigde? Nije li lepse da petkom i subotom izadjemo svi u iste lokale, da se druzimo, zabavljamo, i kad se vratimo kuci nikome ne smrdi odeca, kosa, ne peku nas oci, i sto je najvaznije, nepusaci nisu morali pasivno da se truju? Bilo bi lepo, a ja kazem da je i moguce, i to jednim malim gestom: hoces da zapalis? izadjes ispred lokala 5 minuta, ispusis cigaretu i vratis se!! Nista jednostavnije, zar ne?
A, umalo da zaboravim.. Kad se vratis ceka te pivo, ja castim, u ime svih nepusaca!! ;) *109

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #21 poslato: Februar 21, 2009, 11:59:18 posle podne »
Sve je lepo i ispravno sto ste rekli o stetnosti pusenja ali da li vam je poznato kolike akcize uzima drzava na duvan.Ljudi moji pa penzosi ne bi imali od cega da prime penziju da nije duvana  sve to ide u budzet i jos od benzina,alkohola itd. To su glavni izvori prihoda drzave.

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #22 poslato: Februar 22, 2009, 12:04:31 pre podne »
A Rendi sto bi se mi uzbudjivali zbog drzave, pa oni drpaju lupaju akcize i takse gde god stignu. Dal se nekad drzava uzbudila zbog nas.

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #23 poslato: Februar 22, 2009, 12:18:16 pre podne »
"Forum nema nikakav nacionalni, politicki, religiozni ili stranacki profil niti ce tolerisati bilo sta slicno."

http://www.motoasocijacijasrbije.com/forumm/index.php?board=2.0

Mislim da bi se svi bez izuzetaka trebali pridrzavati pravila foruma i da je vec svakome muka od politike,koju ne vidim razlog provlacimo i na moto forumu.

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #24 poslato: Februar 22, 2009, 12:30:18 pre podne »
Ma kakva politika Ivto to je cisto nas realni zivot niko ne prica o politicarima niti ih pominje.

Van mreže HD

• Dobar Vozac
  • **
  • HD Dyna Low Rider
« Odgovor #25 poslato: Februar 22, 2009, 02:10:21 posle podne »
Sve je lepo i ispravno sto ste rekli o stetnosti pusenja ali da li vam je poznato kolike akcize uzima drzava na duvan.Ljudi moji pa penzosi ne bi imali od cega da prime penziju da nije duvana  sve to ide u budzet i jos od benzina,alkohola itd. To su glavni izvori prihoda drzave.

Rendi druze, sve je to tacno, ali ja ne vidim nikakvu logiku u tome da JA trujem sebe i DRUGE, da bi PENZIONERI dobijali penzije!! :icon_scratch: :icon_scratch:
Na njih neka misli drzava, neka skrate od plata oni "sarlatani" koji sede u skupstini!! >:( >:(
Mi treba da mislimo na nase zdravlje i zdravlje nase dece, pa posto vec moramo da se trujemo vazduhom koji udisemo, hranom koju moramo da jedemo, itd, itd, NE MORAMO i cigaretama; tu bar svako od nas moze da bira, hoce ili nece!!
Ustvari ne moze bas svako da bira...Nepusaci ipak moraju da se truju duvanskim dimom samo zato sto se nalaze u istoj prostoriji sa onima koji su odlucili da sami sebe truju, nazalost.. :'(

Van mreže Damir-Junior

• Totalni Moto Manijak
  • Vozi srcem i dusom
« Odgovor #26 poslato: Februar 22, 2009, 05:58:57 posle podne »
Jeste ba je pusenje stetno, ali jeli i naj stetnije? Po meni pre treba izglasati da se recimo droga ne rastura po osnovnim skolama i to da se spreci, da se zaustavi nasilje medju maloletnicima da nebi poslao dete u skolu a drug ili drugarica ga teraju da pase travu ili slicno.

Van mreže HD

• Dobar Vozac
  • **
  • HD Dyna Low Rider
« Odgovor #27 poslato: Februar 22, 2009, 10:21:55 posle podne »
Jeste ba je pusenje stetno, ali jeli i naj stetnije? Po meni pre treba izglasati da se recimo droga ne rastura po osnovnim skolama i to da se spreci, da se zaustavi nasilje medju maloletnicima da nebi poslao dete u skolu a drug ili drugarica ga teraju da pase travu ili slicno.

Koliko ja znam, tekvi zakoni vec postoje.  :icon_scratch:
To sto ti navodis je zakonom vec zabranjeno, a to sto se ne sprovode to je vec druga stvar.
Tako ce biti i kad se izglasa (ako se izglasa) zakon o zabrani pusenja...nece se postovati, nazalost..

Van mreže Little angel87

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #28 poslato: Februar 22, 2009, 10:25:06 posle podne »
Slazem se da je pusenje stetno ali ima i previse pusaca u Srbiji tako da dzaba im zakon kad ce ljudi pored njega pusiti

Van mreže schmajser

• Moto Manijak
  • AfricaTwin , Hoerx Regina ,Triump 3SW, NSU 175 ,
« Odgovor #29 poslato: Februar 23, 2009, 12:35:54 pre podne »
Apsurdno je polemisati o ikakvim zakonima. :icon_scratch:

Nije potreban nikakv zakom da zabrani pusenje,vec je potrebna svest sta su cigarete!
VELIKO ZLO!

Na kraju krajeva zanemarimo zdravlje i lepotu. Razmislite(pusaci) koliko vam vremena,energije,paznje....oduzimaju cigarete ,a pritom ih placate!
POMPEZNI, KVANTI, CIVILNI, AERONAUTICKI MLADIC NUDI SVOJE USLUGE PRI TOM SIRECI OPTIMIZAM I ZDRAVOMENTALNO DOTICANJE SRECE U VAS ZIVOT.
NIJE SEKTA!

Uploaded with [URL=http:

Van mreže WARU

• Bajker Bez Granica
  • SLOVENIJA
« Odgovor #30 poslato: Februar 23, 2009, 06:17:26 posle podne »
KODNAS VEČ ČETIRI GODINE NESME SE PUŠITI NA JAVNOM MJESTU ALI MENI OVO NE PRAVI PROBLEME JER NE PUŠIM. SAMO DA NEČE ZABRANITI PIVO NA JAVNIMA MJESTIMA, ALI VEČ IMAMO ZAKON DA SE POSLE DEVET SATI NEMOŽE VIŠE DOBITI ALKOHOLA U MARKETIMA I NA PUMPAMA SAMO U GOSTIONICI I PRIJE DESET UJUTRO NESMIJE SE TOČITI ŽGANE PIJAČE.
:police: come in peace or stay at home *3

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #31 poslato: Februar 23, 2009, 07:02:31 posle podne »
Eto vidis Waru kod nas mozes kad hoces dapijes i danju i nocu dok ti ne dosadi nema ogranicenja.

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #32 poslato: Februar 23, 2009, 07:06:32 posle podne »
Mozes da pusis gde god hoces >:D >:D >:D ;D ;D ;D

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
« Odgovor #33 poslato: Februar 23, 2009, 07:08:21 posle podne »

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #34 poslato: Februar 23, 2009, 07:09:34 posle podne »
Pa WARU. Ako resi da propusi :D :D ::) ::) :P :P

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #35 poslato: Februar 23, 2009, 07:10:11 posle podne »
E Miso svaka rec ti ima rep *76 *76

Van mreže WARU

• Bajker Bez Granica
  • SLOVENIJA
« Odgovor #36 poslato: Februar 25, 2009, 02:35:28 posle podne »
Pa WARU. Ako resi da propusi :D :D ::) ::) :P :P

JA UVJEK SAMO POPUŠIM NA VELIKO
:police: come in peace or stay at home *3

Van mreže Rider girl

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Žena
« Odgovor #37 poslato: Februar 26, 2009, 11:22:25 posle podne »
Never ride faster than your angel can fly!

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
« Odgovor #38 poslato: Februar 27, 2009, 01:17:51 pre podne »
E Miso svaka rec ti ima rep *76 *76
Meni majok. :o

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #39 poslato: Februar 27, 2009, 01:26:58 pre podne »
Miso ti i Ivta ste najbolji likovi na forumu ali mnogo zezate narod sa zaraznim smehom i zajebancijom