Mart 30, 2026, 01:40:04 pre podne

Autor Tema: Moto filmovi  (Pročitano 8587 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže činčin

• Moto manijak u usponu
  • Pol: Muškarac
Moto filmovi
« poslato: Mart 30, 2009, 10:58:39 pre podne »

U ovoj rublici donosimo Vam popis filmova i dokumentaraca povezanih sa motociklima. Ovdje ćete moći pronaći popis filmova koji su povezani sa moto tematikom, bilo da je riječ o američkim akcijskim filmovima, dokumentarcima sa raznih moto događanja ili moto putovanja i pustolovina.
Ghost Rider - Švedski moto luđak
Naravno sve ste čuli za njega i svi se furate na njega. Imate jedinstvenu priliku na stranicama MOTOTEKA moto portala skinuti 4 njegava uratka, koja prikazuju njegove luđačke vožnje Švedskom i diljem Europe. Sve što vidite u ovim filmovima stvarno je, ludo je i molimo Vas, ne pokušavajte to raditi kod kuće!

Easy Rider (prijevod kod nas: Goli u sedlu)
Billy i Wyatt u Kaliforniji naprave posao s dopom i s lovom odlaze na svojim Harleyima na put. Prolaze kroz  Arizonu gdje posjete komunu jednog stopera, Texas u kojem zaglave u zatvoru samo zato što su to što jesu. U zatvoru upoznaju odvjetnika koji ima problema s alkoholom. On polazi na put s njima želeći posjetiti najbolji bordel Juga, onaj u New Orleansu.  Tragičan kraj trojice lutalica na motorima bila je šaka u oko onoj tvrdokornoj, konzervativnoj, rasističkoj Americi. Film je isplivao na površinu svom snagom i postao nekom vrstom himne slobodi i jednoj drugačijoj Americi. Pitanje koje u filmu izgovara Hanson “Što se k vragu, dogodilo ovoj zemlji” postavljali su si u to vrijeme mnogi Amerikanci. Film je dobio nagradu za najbolji debitantski film u Cannesu, te nominacije za originalni scenarij i sporednu mušku ulogu. Jedan od svakako najznačajnih filmova u povijesti USA.
The World's Fastest Indian (prijevod kod nas: Legenda o motoru)
Burt Monroe (Anthony Hopkins) ljubitelj je brzina koji preuređuje svoj stari motor marke Indian. Njegova najveća želja je otići s motorom na Tjedan brzine u američki Salt Lake City te tamo postaviti brzinski rekord u svojoj kategoriji. Budući je star i ima srčanu bolest, a nema novaca, doživljava stalni podsmijeh okoline. No, Burt je pravi motorist i iskreni entuzijast koji se ne predaje tako lako...

Torque (prijevod kod nas: Bijes na dva kotača)
Martin Henderson je Cary Ford, poznati biker koji se iz Azije vraća u SAD kako bi riješio nedovršene poslove te istovremeno vratio bivšu ljubav. Kod kuće ga čeka ne baš prijateljski raspoložena djevojka koju je napustio, ostavivši je u nezavidnoj situaciji. Traži ga i lokalna banda na čelu sa Henryjem Jamesom (Matt Schulze) čija dva motora Ford drži skrivena...

Biker Boyz (prijevod kod nas: Najbrži i najžešći)
Manuel, poznat kao 'King of Cali' neporaženi je prvak moto utrka i predsjednik je moto kluba čiji su članovi isključivo afroamerikanci. No to nisu klasični bikeri koje viđamo na gradskim ulicama. Riječ je uglavnom boljestojećim, uglednim pripadnicima viskog društva koji odijela i kravate noću zamjenjuju kožnim jaknama i hlačama.
Priča se vrti oko Manuella čiji je naslov najboljeg motociklista nakon dugo godina ugrožen. Na scenu stupa talentirani, mladi i žestoki Kid (Derek Luke) koji nema respekta prema Gallowayu i njegovim naslovima. Stari lisac ubrzo gubi titulu prvaka, no ubrzo će dobiti priliku da je povrati...

Wild Hogs (prijevod kod nas: Divljaci na kotačima)
Glavni junaci filma su Doug (Tim Allen), Woody (John Travolta), Bobby (Martin Lawrence) i Dudley (William H. Macy), četvorica prijatelja iz predgrađa koji žive dosadnim životima obiteljskih ljudi. Našavši se u krizi srednjih godina, odlučuju opet sjesti na motore. Glumeći opake motoriste, prijatelji se putem odlično zabavljaju sve dok u Novom Meksiku ne sretnu  'Del Fuegose', bandu motorista predvođenih sadističkim pustolovom Jackom (Ray Liotta). Kada im 'Del Fuegosi' ukradu motor, naši junaci kreću u potjeru...

Ghost Rider
Jednom davno, motociklistički kaskader Johnny Blaze (Nicholas Cage) sklopio je ugovor s Mefistofelesom (Peter Fonda) ne bi li spasio voljenog oca i svoju ljubav iz mladosti Roxanne (Eva Mendes) od sigurne smrti. Sad je vrag došao po svoje i angažirao Johnnya za svoje mutne poslove. Preko dana, Johnny je hrabri junak na motoru, a preko noći postaje Ghost Rider, đavolji lovac na demone. Premda je prisiljen izvršavati Mefistofelesove naredbe, Johnny je odlučan u tome da svoje prokletstvo, ali i nevjerojatne moći koje je dobio kao Ghost Rider iskoristi u plemenite svrhe. U najtežem od svih zadataka, superjunak se bori protiv zlog Blackhearta (Wes Bentley), Mefistofelesova sina koji se namjerio preuzeti svjetsku vlast i biti još opakiji od svog oca.

Motorcycle Diaries (prijevod kod nas: Dnevnik Che Guevare)
Dnevnik Che Guevare govori o putovanju dvojice prijatelja koji su se uputili na daleko putovanje, koristeći oronuli motocikl kao prijevozno sredstvo, a koje će izazvati nekoliko smiješnih situacija.Njihova pustolovina će od početne bezbrižnosti prerasti u nešto više i važnije. Na svojem putovanju prijeći će preko 12 tisuća kilometara, uputit će se u samo srce Latinske Amerike, tamo gdje su svi problemi vidljivi, a rješenja nema nigdje. U svojim susretima sa siromašnim ljudima, Indijancima koji gube poslove, izrabljivačkim poslodavcima, Guevara i Granado primjetit će velike probleme na koje se nitko ne obazire. Sve ono čemu će svjedočiti na putu oblikovat će, na kraju, Ernesta u revolucionara.

*200

K
činčin

krele

• Gost
Odg: Moto filmovi
« Odgovor #1 poslato: Mart 30, 2009, 08:55:37 posle podne »
i najnoviji " Hell Ride "
tarantino.
hrpa dobrih glumaca što je i bilo za očekivati, dobrih komada (ipak je to tarantino) i nasilje.
radi se o borbama između moto klubova kakvih je šezdesetih godina bilo diljem U.S.A.

komita

• Gost
« Odgovor #2 poslato: Mart 30, 2009, 09:27:03 posle podne »
i najnoviji " Hell Ride "
tarantino.
hrpa dobrih glumaca što je i bilo za očekivati, dobrih komada (ipak je to tarantino) i nasilje.
radi se o borbama između moto klubova kakvih je šezdesetih godina bilo diljem U.S.A.
He, he ....  Tarantinovski OPAK film. Preporuka.

Van mreže tenk

• Suvozac
  • *
« Odgovor #3 poslato: Mart 30, 2009, 10:19:40 posle podne »
Ljudi, dali se neko seca jednog starijeg filma rec je o spanskom govornom podrucju a mislim da se film zove Pacovi sa asvalta! Gledao sam ga jako davno ali vise nikad nisam mogao da ga nadjem. U filmu se voze triumfi, harleyi i mislim da nema japanaca jer je snimljen dosta davno. Ne secam se najbolje ali moguce je da je crno beli. Ako neko zna nesto o ovom filmu jako bih voleo da mi kaze gde bih mogao da ga nadjem! Usput da vam kazem da sam zbog MAD MAX/a kupio svojevremeno Z1000 a kasnije i Z900, i cuvam ih jos uvek...
Vozac, on the road again...

Van mreže HD

• Dobar Vozac
  • **
  • HD Dyna Low Rider
« Odgovor #4 poslato: Mart 30, 2009, 10:20:04 posle podne »
Harley Davidson and the Marlboro Man

Mickey Rourke i Don Johnson. Prica je mozda tipicno americka, ali ima puno dobre muzike! Na samom pocetku filma, dok Rourke na svom Harley-u pici Route 66, u pozadini se cuje jedna od najlepsih rock balada "Wanted Dead or Alive" Bon Jovi!!

Ovo je taj pocetak:   

Van mreže marta63

• Bajker Bez Granica
  • Lutalica na dva tocka!!!
« Odgovor #5 poslato: Mart 30, 2009, 10:37:41 posle podne »
A gde je tu i MAD MAX

Van mreže HD

• Dobar Vozac
  • **
  • HD Dyna Low Rider
« Odgovor #6 poslato: Mart 30, 2009, 11:06:41 posle podne »
A gde je tu i MAD MAX

Jbg, nisu "vozili" u istom vremenu, on je tad bio mali... ;)

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #7 poslato: Mart 31, 2009, 12:15:11 pre podne »
Ima jedan dobar film sa motorima i dobrom muzikom  Vatrene ulice.

Van mreže Damir-Junior

• Totalni Moto Manijak
  • Vozi srcem i dusom
« Odgovor #8 poslato: Mart 31, 2009, 02:00:01 posle podne »
Neke sam gledao a neke cu tek gledati. Te sto sam gledao bili su extra.

Van mreže RASTKO NIS

• Suvozac
  • *
« Odgovor #9 poslato: Mart 31, 2009, 10:47:43 posle podne »
LJudi postojao je jedan film da Djordje Davidom (pevac grupe generacija 5) secam ga se kroz maglu josh kao klinac sam ga gledao ,da li neko zna o kom filmu je rec ,secam se da voze motore i da su krenuli u potragu za nekom kidnapovanom bebom ,stvarno neznam bio sam mnogo mali kad je taj film bio emitovan....

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #10 poslato: Mart 31, 2009, 11:26:34 posle podne »
LJudi postojao je jedan film da Djordje Davidom (pevac grupe generacija 5) secam ga se kroz maglu josh kao klinac sam ga gledao ,da li neko zna o kom filmu je rec ,secam se da voze motore i da su krenuli u potragu za nekom kidnapovanom bebom ,stvarno neznam bio sam mnogo mali kad je taj film bio emitovan....

Ako se ne varam "Secerna vodica"
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže tenk

• Suvozac
  • *
« Odgovor #11 poslato: Mart 31, 2009, 11:38:55 posle podne »
Neznam tacno ime tog filma ali sigurno nije secerna vodica! Film je sniman delom i u Vrnjackoj Banji, igraju i Maja Sablic, Milan Strljic a vozi se jedan BMW R 80gs enduro sto znaci da bi mogao biti snimljen negde 82/83 godine. Evo dok kucam setih se i imena filma, Groznica Ljubavi.     P.S. tih godina sam zvanicno usao u motociklizam i nijedan film sa moto tematikom nije imao sanse da prodje neopazen od ekipe mojih vrsnjaka rokera.

Van mreže tenk

• Suvozac
  • *
« Odgovor #12 poslato: Mart 31, 2009, 11:47:45 posle podne »
A film DIVLJAK sa Marlon Brandom u glavnoj ulozi. Sta kazu mladji rokeri o njemu...

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #13 poslato: April 01, 2009, 12:17:27 pre podne »
Neznam tacno ime tog filma ali sigurno nije secerna vodica! Film je sniman delom i u Vrnjackoj Banji, igraju i Maja Sablic, Milan Strljic a vozi se jedan BMW R 80gs enduro sto znaci da bi mogao biti snimljen negde 82/83 godine. Evo dok kucam setih se i imena filma, Groznica Ljubavi.     P.S. tih godina sam zvanicno usao u motociklizam i nijedan film sa moto tematikom nije imao sanse da prodje neopazen od ekipe mojih vrsnjaka rokera.

Da,da, u pravu si brate !!!
 Secerna vodica je sa pok. Sonjom Savic i Svetislavom Goncicem  ;)
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže schmajser

• Moto Manijak
  • AfricaTwin , Hoerx Regina ,Triump 3SW, NSU 175 ,
« Odgovor #14 poslato: April 01, 2009, 01:13:02 pre podne »
U Secernoj Vodici ,Goncic vozi verovatno tada tek izmisljenu Kawu Z 1000!!!  ;D uh ala je bio macan u to vreme.  ;D

A ima jos nasih filmova gde se provlace motori...neke honde boldor,kawe i slicno, Decko koji obecava ,Oktobar fest....bla bla bla

Iskreno receno, davnih godina, gledajuci ove filmove i mnoge druge, kao klincu mi se rodila zelja da jednog dana vozim motor!

&feature=related
POMPEZNI, KVANTI, CIVILNI, AERONAUTICKI MLADIC NUDI SVOJE USLUGE PRI TOM SIRECI OPTIMIZAM I ZDRAVOMENTALNO DOTICANJE SRECE U VAS ZIVOT.
NIJE SEKTA!

Uploaded with [URL=http:

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
« Odgovor #15 poslato: April 01, 2009, 07:57:48 pre podne »
Da li ste provalili da u secernoj vodici cas vozi Kawu sa prednjom maskom a cas bez. To mi je oduvek smetalo.

Van mreže riderlady

• Totalni Moto Manijak
  • Pol: Žena
  • Moto Klub VARJAK Srbija
« Odgovor #16 poslato: April 02, 2009, 01:06:46 posle podne »

Ako se ne varam "Secerna vodica"

Film se zove "Groznica Ljubavi " snimljen 1984.god. http://rapidlibrary.com/index.php?q=film+groznica+ljubavi
« Poslednja izmena: April 02, 2009, 01:53:22 posle podne od strane riderlady »
Moto Klub VARJAK Srbija

Van mreže Sandra_EXTREM

• Moto Manijak
  • Pol: Žena
  • moto psycho
    • www.extrem-mk.com
« Odgovor #17 poslato: April 03, 2009, 01:19:51 pre podne »
gledala sam i ja ovaj novi hell ride..super je..ima dobra serija ako uspe neko neka skine sa interneta zove se Sons of Anarchy...radi se o istoimenom klubu
>>>Live to ride,ride to live<<<

Van mreže sweex83

• Profi Vozac
  • **
  • MK.FAMILIJA
« Odgovor #18 poslato: Jun 06, 2010, 01:41:38 pre podne »
« Poslednja izmena: Jun 06, 2010, 11:46:30 pre podne od strane sweex83 »
MK.FAMILIJA

Van mreže prpa_zr

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #19 poslato: Jun 06, 2010, 09:04:27 pre podne »
Harley Davidson and the Marlboro Man

Mickey Rourke i Don Johnson. Prica je mozda tipicno americka, ali ima puno dobre muzike! Na samom pocetku filma, dok Rourke na svom Harley-u pici Route 66, u pozadini se cuje jedna od najlepsih rock balada "Wanted Dead or Alive" Bon Jovi!!

Ovo je taj pocetak:   

Sećam se dobro ovog filma, u vreme kad su se kasete rezervisale po video-klubovima, ovaj film si morao da tražiš nedeljama unapred..

naročito mi je upečatljiva scena sa devojkom koja je pandur na motoru...
...