Mart 29, 2026, 10:28:10 posle podne

Autor Tema: UVESTI NOVO PRAVILO u saobracaj !!!!  (Pročitano 992 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Moto Laci

• Bajker Bez Granica
  • Stara Pazova
UVESTI NOVO PRAVILO u saobracaj !!!!
« poslato: Mart 31, 2009, 01:28:18 pre podne »
Usled katastrofalnog saobracaja od strane ne bajkera predlozio bih uslov sticanja ucesca u saobracaju  voznja 5 god. motocikla u saobracaju pa ko prezivi nek vozi auto.Takvi bi bili  bolji vozaci shvatali saobracaj i time bi se bezbednost vrlo brzo popravila ko nesme da vozi bajk nema ucesca u saobracaju opet dobro ovoj bahatosti ,nesposobnosti nevidi se kraj.Preostaje prirodna selekcija ,pa nek pocne sto pre ,a sa puteva nestane ko nije sposoban za saobracaj.Dodajte svoj predlog.Da li postoji resenje. U drugim zenljama  vozacka sposobnost i kultura na mnogo visem je nivou.

paperinos

• Gost
Odg: UVESTI NOVO PRAVILO u saobracaj !!!!
« Odgovor #1 poslato: Mart 31, 2009, 02:22:32 pre podne »
Poenta cele price je da mi nismo uporedivi sa ostalim  ( normalnim)zemljama na koje se ovi nasi papani pozivaju.
Zato sto se njihovi zakoni jednostavno ne mogu ovde prosto preneti i prepisati.
Zakon koji je za njih napisan je pre toga imao obezbedjene sve uslove pa je tek onda uvedena kaznena norma.
U svakom normalnom pravnom sistemu da bi ste bili u prilici da postujete neki zakon on vam prvo mora dati uslove da se pridrzavate istog.
Ne mozete prvo uvesti kaznene norma a da niste omogucili uslov da se prekrsaji ne cine.

Nije smisao zakona da puni budzet nesposobne i rastrosne drzavne administracije.

Kad sam  na jedvite jade uz izricito licno insistiranje usao u polemiku sa nekim "strucnjacima" koji su palamudili o tom famoznom zakonu odmah su pozeleneli.

Na jednoj javnoj tribini mi se lik iz policije nasmejao kad sam ga rasturio sa pitanjima na koje nije imao odgovor ni on ni njegovi strucnjaci koji su dosli da tupe o novom fenomenalnom zakonu o bezbednosti na saobracajnom fakultetu.

Poltroni koji su se tu okupili su samo klmali glavama  i aplaudirali dok im je taj udbas srao o materiji za koju ne da nije kompetentan..nego je smesan i jadan.... >:( koji je  to ljudi buzdovan.

Bukvalno su bili zabezeknuti kao djaci prvaci na moja neugodna pitanja...kao kad ih uciteljica prozove....a oni nemaju pojma. ;D

Zavladao je muk.

A ja sam ih opleo iz najtezeg naoruzanja.

Vadili su se da drzava nema novca za bolje puteve...i da je potrebno vreme i razumevanje..od strane vozaca i ostalih ucesnika u saobracaju. ???

E pa sta to mene zanima.

Ja placam osiguranje putarinu, porez .....registraciju akcizu za benzin.....kaznu...drzava mi nece pokazati razumevanje ako ne budam imao da platim bilo sta od toga i nece se "strpiti".

Znaci prvo putevi infrastruktura evropske plate........pa onda evropski zakoni.

Opet je zavladao muk.

Pandur se na kraju jedini usudio da mi odgovori..i rekao..pa dobro vi ste advokat....vi ocito bolje poznajete problematiku bezbednosti u saobracaju ali nama je tako receno da mora..to je zakon uskladjen sa Evropskim zakonom .. demokratizacija celog drustva je u toku..i uskladjivanje nasih zakona je jedan prirodan proces...tako mora...i tako ce biti.

E onda sam rekao da ja nisam advokat i da nisam cak ni sa saobracajnog fakulteta...ja sam vozac....bajker. ;D

I znate sta je bilo.....rekli su mi da napustim salu.

Toliko o demokratiji i evropskoj toleranciji......Udbas je udbas.....pa makar obukao i evropsku uniformu i seo u evropski auto......

Mora da je pozvao nekog njegovog poltrona i rekao...deder proveri mi ko je onaj mali lajavi..bajker...da mu mi jaja uvrnemo... ;D..on nasao mene da ispituje...ej on..... :icon_scratch:

Dakle ljudi ne dozvolimo da nam usi uvrcu.
Bas me briga za sve...iam love..nema love...ne zanima me...hocu slobodu i ravnopravnost necu da me niko pravi ludim.
Oni ako ne mogu neka puste druge koji ce moci.
Ako i ti drugi ne budu mogli daj trece..daj sto pete..ali dok se sve ne uradi nema kazni.....nema evropskih zakona...dok i ovde ne bude kao u evropi.   i tacka.

Prvo i osnovno pre bilo cega  sta treba uraditi je da se urade putevi i kompletna infrastruktura.
Znaci putevi, koji ce da budu u duhu vremena u kojem zivimo i sparam vozila koja se sad proizvode.
Asfalt koji se nece topiti na suncu a na mrazu pucati.
ako ne znaju kako to izgleda pa neka idu u evropu..eno im ga tamo....neka naprave takav isti..nema tu mudrosti neke.
Sirina puteva, kvalitet asfalta i njegova konstrukcija je 99 % uzrok nesreca koje se ovde desavaju.
Ljudi gine se zbog drzavne nebrige i njihovog fuseraja u poslu koji oni treba da odrade.
Zasto se u Nemackoj ne moze desiti da ti ovce izlete na auto put, ili da ti na putu stoji krater od pola metra dubine ......

Za sve imaju primer od njihove voljene Evrope na koju se stalno  pozivaju.
Ispraviti krivine i skloniti saobracajnice iz naseljenih mesta.
Uraditi obilaznice i rasteretiti saobracajnice po gradovima.
Onemoguciti izlazak poljoprivredne mehanizacije na frekventne puteve.
Spreciti kamione  i gradjevinsku mehanizaciju da na puteve iznose blato i da prosipaju gradjevinski materijal po asfaltu.
Znakovi treba da budu propisane velicine da daju tacnu imformaciju da su logicni a ne da vas zbunjuju.
Sta me briga sto je neko ukrao znak...neka plate policajca da ga cuva ako ne mogu da ga zamene.
Pored svakog znaka pandur....ionako ih ima besposlenih sto primaju platu a cesu jaja i dremaju po kafanama uz put.

Izvrsiti ciscenje  korova pored puta koji zaklanja vid i sluzi samo kao kamuflaza za policiju.

Uvesti kruzne tokove koji ce biti osvetljeni, pruzni rpelazi da se urade po standardu a ne da preko njih prelazite kao preko lansirne rampe.

Ko normalan moze da shvati ogranicenje brzine na 60 km od Zrenjanina do Novog Sada.
To ogranicenje ima za cilj da se otima novac vozacima i nista vise.

Pogledaje kako su semafori regulisani....sinhronizacija je strana rec..semafori su nastelovani da rade haoticno.
Zuto se pali za iza zelenog na tren i odmah je crveno...i gle cuda tu je odmah i policija.

U Novom Sadu su se budale dosetile pa semafore iskljucuju u ponoc.....zasto da ih odmaraju mozda...... ??? tad ljudi najvise i nastrada jer ko ne zna za tu foru a zalomi mu  se da naleti oko ponoci eto kataastrofe.

Znakovi su poredjani da vas zbune   na izlazu iz Iriga prema Rumi imate znak dozvoljeno preticanje...i odmah puna linija i znak zabranjeno preticanje...a tu je bas benzinska stanica..i gle cuda opet policija.

Na tom istom pravcu kod one pumpe prema Rumi vrebaju vas drumski razbojnici jer je i u tom delu opet 60......i opet kazna ili njima u dzep..

E to znaci do Loznice ogranicenje opet 60.
Na spustu niz Frusku Goru tradicionalno prema Paragovu opet dremaju panduri i vrebaju ljude koji posle guslanja uz Iriski venac iza nekog kamiona odluce da ga obidju.

Vrebaju vas i na delu kod Miseluka kad izlazite iz tunela....ma propast ziva.....ima dana kad kao pogana pseta pored puta vrebaju plen, besni i osioni kao da su vozaci plen.
« Poslednja izmena: Mart 31, 2009, 02:55:33 pre podne od strane paperinos »