Mart 29, 2026, 07:05:05 posle podne

Autor Tema: Fun Factory!  (Pročitano 894 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

sstruja

• Gost
Fun Factory!
« poslato: Maj 07, 2009, 10:52:45 posle podne »
Rešio sam da od motora koji je nepresušni izvor zabave napravim fabriku zabave! Ovo je prvi i najvažniji korak u transformaciji:

Tek stigo brzom poštom, sveže raspakovan:

Ko vidi majstorovo lice - umreće u najstrašnijim mukama :)

Još nije ni montiran a već mami osmeh od uva do uva :)

Malo upoređivanje veličine:

Da je veći - veći je:

Dalje slike su izostale jer lanac podmazujem insison a nije skoro pran lanac pa smo bili umazani do laktova jer smo morali da produžujemo lanac... Stari lančanik nije bio loš ali je imao samo 40 zubaca, dok nov ima 47! Nije bilo para da se zameni i prednji ovoga puta, tako da je prednji ostao na starom - ne znam koliko, nisam brojao... Za tih 7 zubaca više, lanac je morao da se produži za 4 zubca. Dovoljno je bilo i 3 al mora da bude paran broj....

Izostale su slike i sa prve probe jer je već bio sumrak a i slika ne može da dočara preporod motora! Ranije sam da bih a podigao visoko morao da se igram kvačilom (imam 127kg) a sada ne može da se zadrži na zemlji prednji točak u prvoj brzini... pored startnosti koja mi je bila primarna namena, dobio sam i odlični obrtni moment kada krstarim sa 50km/h u četvrtoj brzini. Sa starim lančanikom sam morao da idem bar 60km/h ako hoću u 4 brzini sa švaler gasom da vozim na ravnom i blagim, blagim uzbrdicama... a o naglom ubrzanju nije bilo ni reči... Sada već mogu i sa 60km/h da prebacim u 5 brzinu i vozim... ranije bez 80km/h nije ni video petu brzinu...

Jedina loša strana je manja maksimalna brzina... ranije sam išao do 150 (ako ne laže cajger) i imao još malo gasa, bez zaleganja na motor, sada 130 i to je kraj... no, svakako mi tolika brzina nije potrebna jer na auto-put idem samo kada moram... Još ostaje da probam kako će se motor ponašati van asfalta na nekim zahtevnijim terenima....

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Odg: Fun Factory!
« Odgovor #1 poslato: Maj 07, 2009, 11:26:13 posle podne »
Tebi bas nije dosadno. ;D ;D ;D ;D ;D