Januar 16, 2019, 06:38:20 pre podne

Autor Tema: APEL SVIM BAJKERIMA  (Pročitano 768 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

isak

  • Gost
APEL SVIM BAJKERIMA
« poslato: Jun 21, 2009, 04:33:26 posle podne »
                               A  P  E  L   

                    SVIM BAJKERIMA SRBIJE
                                     I
              BAJKERIMA KOJI PUTUJU KROZ SRBIJU    Ja,majka Isaka Ahmada,vašeg brata,druga i prijatelja,apelujem i upozoravam Vas,da za ubistvo bajkera na motoru većina predstavnika sudskih vlasti koji bi trebali da štite i zastupaju javni interes i interes žrtava i oštećenih, gledaju  da sa svim mogućim sredstvima i načinima, krivce za smrt bajkera oslobode krivice. Veliki broj vozača po putevima u Srbiji ne posmatra motoriste kao učesnike u saobraćaju ,zbog svojih krajnje primitivnih  predrasuda, zajedno sa velikim brojem predstavnika sudskih vlasti,smatraju vas ljudskim talogom i dnom društva.
    Sa takvim predrasudama i nakaradnim i umobolnim razmišljanjima,smatraju da imaju pravo da Vas ubijaju,a sudske vlasti da zaštite ubice bajkera.
   Apelujem i molim Vas da smrt Isakova i Sašina ne budu uzaludne.
   Apelujem i molim za solidarnost,ja,majka vašeg brata Isaka Ahmada.
   Na ovaj apel me je naveo postupak istražnog sudije Opštinskog suda u Požarevcu,koji je jednim obaveštenjem na pola lista papira,bez ikakvog objašnjenja,skinuo krivičnu odgovornost za nasilnu smrt moga sina Isaka Ahmada(18)i njegovog druga suvozača Sašu Spasića(22),sa okrivljenog kamiondžije Radiše Mitića(55) iz Požarevca,koji je u noći 01-06-2008. između
 2 i 30 i 3h,  ne poštujući pravo prvenstva motorcikliste koji se kretao magistralnim putem,izašao sa nekategorisanog puta-iz njive, kod zabelske petlje, na magistralni put,sa leve strane gledajući ka Velikom Gradištu,neosvetljen i sa neispravnim kamionom koji je natovario košnicama,i krenuo bezobzirno,kabadahijski da tako neosvetljen manevriše po putu,ne obraćajući pažnju na motor koji se kretao magistralnim putem, koji mu je dolazio sa desne strane,a kojim je upravljao moj sin Isak,koji se kretao ispravno,svojom trakom i propisnom brzinom.Ne mareći za to, što ga bilo koje drugo vozilo ili lice ne može uočiti jer nije osvetljen,ubica moga sina Isaka i njegovog druga Saše,Radša Mitić vozač neosvetljenog i neispravnog kamiona je iz njive,koja je nivelacijski ispod puta,bez zaustavljanja izašao na magistralni put i započeo polukružno okretanje iz leve trake u desnu kojom je nailazio moj sin Isak,jer je kamion dugačak 8.6 m,a put je na tom mestu širok 6.0 m.Ne uočivši ga na vreme,jer je bio neosvetljen,moj sin Isak je pokušao da ga u zadnjem momentu zaobiđe,gde je došlo do kontakta motora moga sina Isaka i neosvetljenog krša od kamiona,te usled udara o zadnju levu ivicu kamiona moj sin Isak i njegov drug Saša su popadali na drugu stranu kolovoza,pored kamiona,koji je i posle kontakta sa motorom i dalje nastavio kretanje(da ne bi uznemirio pčele),i parkirao se posle više od 22m.krajnje desno,na desnoj kolovoznoj traci,gledajući u pravcu kretanja motora ka Velikom Gradištu.
  Kada je uparkirao neosvetljen kamion,ubica Radiša Mitić se najverovatnije setio da upali svetla,da vidi šta može još da  uradi.Kazaljka na brzinometru Isakovog motora zaustavila na 57km/h,(brzina kojom se kretao motor pre kontakta je bila sigurno i manja,jer pri obilaženju normalno je da vozač ubrzava a ne usporava).Isak i Saša su ležali i bili živi i lakše povređeni na drugoj kolovoznoj traci pored kamiona, sa leve strane gledajući ka Velikom Gradištu.Moj sin Isak je čak pokušao i da ustane,ali nije mogao zato što je prilikom udara u zadnj levi deo kamiona polomio desno koleno(prema sudsko-medicinskom veštačenju)
  Radiša Mitić koji je namerno izazvao pad motorista na put, bio je navodno sa suvozačem u kamionu,izvesnim Milanom Paunovićem iz Požarevca,i umesto da odmah sklone dvojicu povređenih mladića,vaše braće i drugova sa puta,oni su se vrzmali oko kamiona,gledajući (po njihovoj izjavi) da nisu slučajno pale košnice sa pčelama sa kamiona,a ne pružajući pomoć Isaku i Saši ,koji su povređeni pokušavali da ustanu i sklone se sa puta.
  Posle izvesnog vremena(koje je bilo dovoljno dugo da se sa puta sklone dvojica povređenih mladića) ne vozi nego"leti" putnički auto "fiat punto" kojim ne vozi nego"pilotira"izvesni Jovo Kokotović(54)izbeglica iz Gospića koji živi u Borči kod  Beograda i gazi obadvojicu,i Isaka i Sašu.Isak je bio u sedećem položaju,gazi ga preko glave i nogu,rolajući ga po asvaltu gotovo 15 m,pa zatim gazi Sašu preko rebara i stomaka i takođe njega rolajući,preko 12m.i ne planirajući da se zaustavlja,dok se auto sam nije zaustavio,jer mu je otpao hlanjak,i to na više od 50m.posle gaženja motorista.
  Isak i Saša su ubijeni,umrli su nasilnom smrću,koju je započeo Radiša Mitić iz Požarevca,a njihove živote je okončao Jovo Kokotović iz sela Borče kod Beograda,tako što ih je žive gazio,vozeći veoma velikom brzinom na puta gde je ograničenje do 60 km/h.
  Kada su ubili Isaka i Sašu,ubice su stale da se dogovore kako će sve prikazati kao saobraćajnu nesreću u kojoj su morali okriviti moga Isaka,da bi oni prošli nekažnjeno i mogli da nastave i dalje da ubijaju,kao što su ubili ko zna koliko dece,žena,ljudi,generacija.To su serijske ubice,koji će uvek u njihovim iščašenim mozgovima tražiti razloge za ubijanje i opravdanje svojih zlodela.
  Trebalo im je više od sat vremena da se dogovore i pozovu policiju,pošto nisu mogli tek tako da napuste mesto zločina.


    Istražni sudija Dobrica Živković i javni tužolac Slobodan Kovačević Opštinskog suda u Požarevcu,izašli su na lice mesta da izvrše uviđaj.
     Istraga se odmah usmerava tako da ubice i krivce za smrt dvojice mladića koji su vozili ispravan motor marke "Suzuki M800 Intruder", oslobode i  proglase da nisu krivi.
     Istražni sudija je odmah na licu mesta dao nalog da se izvrši veštačenje motocikla marke "Suzuki-M800 Intruder"koji je vozio moj sin Isak Ahmad,kao i nalog za vršenje obdukcije unakaženih tela moga sina i njegovog druga.Istražni sudija nije dao  odmah nalog za veštačenje kamiona koji je vozio prvi ubica Radiša Mitić,kao ni auta koji ih je gazio do unakaženosti i smrti a kojim je upravljao drugi ubica Jovo Kokotović.Istražni sudija je takođe dao nalog za zadržavanje motora moga sina,dok traje istraga.
    Istražni sudija i javni tužilac nisu odmah 01.06.2008. po izvršenom uviđaju na licu mesta odredili pritvor ni drugu meru zadržavanja osumljičenom vozaču kamiona Mitić Radiši ni drugim učesnicima u izvršenju krivičnog dela ubistva.Mitić Radiša je tek  02.06.2009.god,navodno priveden u 16.00.kada je lišen slobode,samo forme radi, i saslušan u 19.25 u prisustvu svog branioca i posle saslušanja pušten.Ukupno je bio lišen slobode 3h,i to 43h kasnije po učinjenom krivičnom delu.
     Verovatno je da je istražni sudija,dao dosta vremene okrivljenom,43h!!!da može da utiče na iskaze drugih učesnika u ubistvu moga sina i njegovog druga,te da se međusobno dogovore o lažnim iskazima. Pošto stanuje neposrednoj blizini mesta zločina vozač tog krša od kamiona Radiša Mitić poučen od strane svoga advokata falsifikaovao je najverovatnije i neke od dokaza sa mesta gde je izvršio zločin,jer posle završenog uviđaja sud nije naložio da se obezbedi mesto zločina.
     Jovu Kokotovića, vozača auta koji ih je pogazio nisu ni osumljičili za smrt dvojice mladića,njega su odmah isključili kao krivca i ubicu moga sina i njegovog druga.
       Sve radnje koje je preuzimao zamenik javnog tužioca u Požarevcu istražni sudija,preuzimane su da se okrivljeni Mitić  Radiša oslobodi optužbi za ubistvo,a istovremeno i drugi učesnici,koje su istražni sudija i zamenik javnog tužioca kvalifikovali samo kao svedoke,a ne kao učesnike u izvršenju teškog krivičnog dela,ubistva dvojice mladića.
   
    Delimično uvidevši šta radi istražni sudija Dobrica Živković i zamenik javnog tužioca Slobodan Kovačević,da ceo postupak montiraju i izvrću,da su se stavili u odbranu izvšilaca krivičnog dela, napisala sam predstavku MUP RS ministru g.Ivici Dačiću,Ministarstvu Pravde g-đi Snežani Malović i načelniku PU Požarevac g. Radovanu Živkoviću,u kojoj sumljam u objektivnost rada suda i policije u Požarevcu.
   Do danas nisam dobila odgovor šta su preduzeli za takvo činjenje i nečinjenje ljudi koji su predstavnici suda i policijeje u Požarevcu
 
 
  Smatram da su istražni sudija Dobrica Živković i zamenik javnog tužioca Slobodan Kovačević,pružili pomoć učiniocima krivičnog dela,tako što su sve prduzete radnje od početka istrage usmeravali da se onemogući  dokazivanje krivice za učinioce krivičnog dela,da su od samog početka istrage nesavesno radili,a takođe sa namerom da se oteža dokazivanje učinjenog krivičnog dela.


   Krajnje nesavesno radeći istražni sudija za tako tešku tragediju koja se dogodila pozvao je zamolnim putem Prvi Opštinski sud u Beogradu da sasluša drugog učesnika u nasilnoj smrti dva mladića,Jovu Kokotovića,vozača fiata,kao svedoka,a koji ih je pogazio vozeći kao da vozi avion a ne autao,(u policijskom izveštaju stoji da je preleteo preko mladića koji su ležali lakše povređeni na asvaltu).Dalje nesavesno radeći sud u Požarevcu prihvata njegovu izjavu da je vozio oko  60km/h kao tačnu,ne obazirući se na policijski zapisnik gde stoji da je "preleteo"preko njih.
   Sud postupa prema vozaču auta koji ih je pogazio i usmrtio,kao da je pogazio dva dugmeta,a ne dva ljudska bića,dva života.Dva čoveka je ubio.
   Zar neko leti ako vozi do 60km/h,i zar je zaustavni put vozila koje još nailazi na prepreke na putu(dva ogromna mladića),a vozi tom brzinom posle gaženja prvog tela do zaustavljanja viši od 50m.
    Kazaljka na brzinometru na motoru je posle udarca o zadnji levi deo kamiona ostala na 57km/h,zašta postoje svedoci koji su videli to jutro.U sudskim spisima se ta brzina motora nigde ne pominje,jer nebi išla u prilog ubicama moga Isaka i Saše.
    Sve izjave svedoka i okrivljenog su nelogične i lažne,a uz pomoć falsifikovanih dokaza(fara i sijalice,) uzetih navodno naknadno sa mesta zločina devet dana posle ubistva Isaka i Saše,uz namerne propuste i nečinjenja istražnog sudije Dobrice Živkovića i zamenika javnog tužioca Slobodana Kovačevića ,ceo postupak je montiran,ali nelogično i suprotno zdravom razumu i pameti,da se ubijeni proglase krivim za sopstvenu smrt,a počinioci krivičnog dela oslobode krivice.
  Na osnovu svih lažnih svedočenja i falsifikovanih i lažnih dokaza istražni sudija Dobrica Živković je naredio dana 12.01.2009.god. da se izvrši saobraćajno tehničko veštačenje kako je on nazvao "saobraćajne nezgode"na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu.

   Na osnovu lažnih i falsifikovanih dokaza,izvršeno je pomenuto veštačenje,a da sudija nije naknadno imao potrebu da bilo koga od počinilaca krivičnog dela ponovo sasluša ili uzme dopunsku izjavu,ili sasluša moguće svedoke ,da je bar pročitao predmet video bi nelogičnosti u sopstvenom postupku .
  Prema dobijenom veštačkom nalazu,kojim su se veštaci Saobraćajnog fakulteta izjasnili  na osnovu dobijenog(falsifikovanog) materijala i (lažnih)činjenica od strane suda iz Požarevca,(a ni oni se nisu upitali da li su logične i normalne činjenice i navodni dokazi koji su im servirani od strane suda iz Požarevca),veštaci Saobraćajnog fakulteta,umesto da ukažu sudu na nelogičnosti i sumlju,zvanično u svom veštačkom nalazu okrivljuju moga sina  Isaka  Ahmada da je kriv što  nije blagovremeno uočio kamion koji je izašao iz njive na magistralni put, a zato što je bio u pijanom komatoznom stanju,te da je vozio motor oko 75km/h bez svetla od Smedereva do mesta gde su ga ubili. Vozač kamiona Radiša Mitić nije kriv uopšte, jer nije mogao da vidi neosvetljen motor,motorista je morao da vidi njega,pošto je on po njihovim navodima imao sva ispravna svetla i bio osvetljen i ispravan.Sud i veštaci prihvataju izjavu Jova Kokotovića koji ih je pogazio,da je on bio zaslepljen velikim svetlom od kamiona,te da je vozio do 60km/h,te tako po (bednom) mišljenju saobraćajnih veštaka,on nije mogao da ih uoči i prkoči,a od početka gaženja i rolanja po kolovozu moga sina Isaka,koji je bio visok 194cm.i težak 105 kg. pa onda gaženja i rolanja Saše,takođe krupnog i visokog momka,auto se zaustavio tek posle više od 50m.
 
  Zar možemo dopustiti da prođe tolika gomila laži i falsifikovanih dokaza,da se veruje ubicama i nasilnicima,a žrtve da ne smeju ništa ni da kažu.Da tek tako pustimo ubice i njihove pomagače da i dalje ubijaju i prođu nekažnjeno!!!!

  Da li je možda moj sin kako su utvrdili veštaci Saobraćajnog fakulteta na osnovu materijala koji im je dostavljen možda imao infracrvena svetla u očima i mogao da vozi motor noću pri brzini od 75.6km/h,i to u komatoznom stanju,a na osnovu uzorka koji je uzet u Požarevačkoj bolnici sat vremena posle ubistva moga sina(!!???)-zar bi neko normalan mogao poverovati u tako nešto.

       Dana 11.06.2009.primila sam od istražnog sudije obaveštenje da je istražni sudija svojim rešenjem od 05.06.2009.obustavio istragu protiv okrivljenog Mitić Radiše.


   Smatram da je sve što je uradio zamenik javnog tužioca Slobodan Kovačević i istražni sudija Dobrica Živković sramoćenje ne samo prava i suda,već i naroda ove zemlje.Istraga koju su oni vodili  uvredila bi inteligenciju svakog prosečnog građanina ove zemlje.
   Ne bi me iznenadilo da na osnovu svega što je uradio zamenik javnog tužioca i istražni sudija Opštinskog suda u Požarevcu, mi roditelji Isaka Ahmada i roditelji Saše Spasića dobijemo naredbu od suda u Požarevcu da se zahvalimo ubicama zato što su nam ubili decu,i da im se još i izvinemo za uznemiravanje.


  Svesna sam da mog sina Isaka i Sašu sa tužbama protiv krivaca za njihovu nasilnu smrt i tužbama za nesavestan rad u službi i pomaganjem izvršiocima krivičnog dela od strane suda ne mogu povratiti.
  Nadam se da mogu učiniti sa Božijom i Vašom pomoći da se takvi ljudi i njima slični, nađu u zatvorima,daleko od mesta i događaja gde mogu opet ponavljati svoje zločine,ubijati nedužne,a krivce oslobađati krivice. Da se nebi usudili slični njima činiti isto što su oni učinili,a poučeni njihovim iskustvom da su prošli nekažnjeno.
  Nadam se da ću sa Božijom i Vašom pomoći uspeti krivce za nasilnu smrt moga sina Isaka i njegovog druga Saše i njihove zaštitnike i pomagače,bez obzira što je prošlo više od godinu dana od njihovog ubistva,smestiti tamo gde im je mesto,jer olako su shvatili da mogu da rade nezakonito i prođu nekažnjeni.

   A  P   E  L  U  J  E  M    i M  O  L  I  M  da svi koji budu ovo pročitali,a imaju neku informaciju  o zadnjoj noći našeg Isaka i Saše,obaveste nas,M O L I M O njihovu braću bajkere koji su vozili neposredno ispred njih te noći na putu iz Smedereva ka Požarevcu i Velikom Gradištu,da nam se jave zarad istine i pravde,da upoznamo javnost,da bajkeri ne mogu voziti motore u komatoznom stanju i to noću bez prednjih svetala,da im kacige ne spadaju sa glava kao kape,da sav falsifikovan materijal i lažne izjave ubica potpomognute od strane javnog tužioca i istražnog sudije u Požarevcu,ne mogu da prođu kao istina,da bi se krivci za smrt Isaka i Saše mogli osloboditi tako olako krivice i pripisati se Isaku i Saši krivica za sopstvenu smrt,jer prava istina je da su te noći Isak i Saša
 vozili ispravan i sa upaljenim dugim svetlom motor Suzuki -M800Intruder,propisnom brzinom,svojom trakom,u svesnom pribranom stanju,da je Isak veče pre ubistva popio samo 2 do 3 piva,a da je Saša pio samo sokove, da je vozaš kamiona Radiša Mitić te noći krenuo da seli pčele za Dobru,sa neosvetljenim i neispravnim kamionom,da je sa namerom da ubije bajkera koji mu je dolazio sa desne strane,izašao sa tako neosvetljenim kršom na put bez zaustavljanja i da je to sve gledao i njegov suvozač,izvesni Milan Paunović iz Požarevca,koji je kasnije lažno svedočio u korist ubice,a protiv žrtava.Istina je da ni vozač kamiona Radiša Mitić ni njegov suvozač  nisu povređenim bajkerima pomogli i sklonili ih sa puta a imali su dovoljno vremena,pre nego što je naišlo vozilo kojim je upravljao Jovo Kokotović.Istina je da je Jovo Kokotović vozio "Fiat punto"preko 120km/h,i da je mogao da izbegne povređene bajkere koji su popadali na kolovoznu traku,kojom je on "leteo"iz pravca Velikog Gradišta ka Beogradu,ali nije hteo da se zaustavlja,niti da skrene malo u desno,da bi izbegao žive ljude na putu,pratio je radijus krivine posle raskrsnice i gazio žive ljude,jer je njegova glad za ubijanjem bila veća od njegovog malog mozga. ISTINA UVEK POBEĐUJE,Istina je da su bajkeri najhrabriji,  najlepši , najbolji i najpametniji momci, da vole ljude i život,i da znaju da uživaju u životu,jer ga žive punim plućima,da Isak i Saša žive i dalje u svima nama koji smo ih poznavali i voleli, istina je  da voljeni nikad ne umiru.

APELUJEM I MOLIM SVE ISAKOVE DRUGARE I DRUGARICE KOJI SU TO VEČE,BILI I DRUŽILI SE SA ISAKOM  I VOZILI ISPRED NJEGA KA POŽAREVCU I VELIKOM GRADIŠTU DA MI SE JAVE
  TEL:012 662-308
           063 89 28 445

                                                                 majka Isaka Ahmada
                                                               Nevenka Martić-Ahmad
                                                                  iz Velikog Gradišta,
                                                                        19.06.2009


« Poslednja izmena: Septembar 04, 2009, 04:49:30 posle podne isak »