Pozdrav,
ma nisu te razlike zaista tolike kolikima ih cini pisana rec, ali sve ostalo jeste ozbiljnije od onoga cime ga smatramo, dokle god nas frustrira medjusobno ispisana rec. To "sve ostalo" je nesto sto najdirektnije moguce pogadja moto-populaciju i gubljenje vremena i energije na trivijalne stvari kao sto su forumska prepucavanja, inacejna i govori mrznje, zaista predstavljaju plodno tlo za sve sto nam se objektivno desava. Mnogo smo anatemisani, ne uspevamo da se predstavimo bolje ljudima oko sebe, ne obezbedjujemo sebi skoro nikakvu privilegiju, uz ovako snaznu moto-pricu u Srbiji po svakom osnovu, nigde nas nema na internacionalnoj karti jos uvek.....okreni-obrni, neke krucijalne stvari nam se migolje a uvek nadjemo povoda da se medjusobno kritikujemo ili cak pljujemo.
Zao mi je sto je Bane ostao ovako razocaran prilikom upoznavanja na Adi sa ostalima, ja sam usred pozdravljanja malo izgubio to iz vida, ali verujem da j moglo pogoditi coveka. Eto gde nas odvede pisana rec, ziva rec je uvek nesto drugo i treba prihvatati svaku priliku da se ta ziva rec iskoristi a ne da se eliminise na osnovu pisane reci.
No dobro, idemo mi dalje, nema sta....
Svaka cast!
Mene samo boli ta samovolja gazde i dela uednistva BJB-a da brisu i zakljucavaju teme bez ikakvog obavestenja. Siguran sam da je UO MAS-a znao da se istog dana i u isto vreme odrzava akcija DDK u organizaciji AMS-a izabrali bi sadasnju ili neku drugu lokaciju za polazak na VOZNJU PODRSKE. Kada su vec videli post ili culi sta i gde MAS organizuje trebali su pozvati organizatora i predociti mu situaciju, a eventualno i predloziti neku lokaciju s' obzirom da organizator zaduzen za akciju nije iz Bgd-a! Isto tako sam siguran da bi Sasa prihvatio sugestiju bez pogovora i promenio pocetnu lokaciju kao sto je to i ucinjeno odmah kada je sve izaslo na videlo.
....
Zreli ljudi, sve se zrelo resi, nema ni potrebe pominjati sada.
Nekakvi benefiti od akcije davanja krvi koja se odvijala na tradicionalnoj lokaciji u isto vreme zaista ne postoje usled razdvajanja lokacija polaska. Ne, procenjivana je samo eventualna steta po moto-svet uopste eventualnim slanjem kontradiktorne poruke i to bas u vreme kada nas mediji zestoko uzimaju na zub i sve nas proglasavaju istim, i to onim najcrnjim. U svakom slucaju, ove akcije DDK su, kao i vecina takvih aktivnosti ne samo bez ikakve materijalne dobiti, vec su u tom smislu uglavnom u minusu, a sa druge strane, jos jedan pokusaj da se animira i ostali, non-moto svet po pitanju davanja krvi, opet je samo u bledim konturama uspeo. Ono sto je benefit bilo kakve od ovih akcija jeste samo sakupljena kolicina krvi. Stoga nema nikakvog "kajmaka", kao sto ga ni inace nema u akcijama AMS.
Pitanje klubova i pozivanja na uvodnu rec povodom osnivanja AMS....da, pozvan je samo deo klubova, ja sam bio sve vreme u toj prici osim u samom izboru klubova koji ce biti pozvani. Potreba za nekim izborom klubova je postojala usled ogranicenosti prostora sa kojim se raspolagalo, a izbor je trebalo da bude takav da se pojave predstavnici MAS-a i klubova koji imaju odredjeni uticaj u moto-prici, kako bi oni mogli ostalim klubovima preneti svoje impresije. To je bila ideja da se na neki nacin kompenzuje ogranicenost prostora. Nije prakticno, moze i ruzno da zvuci, nije potpuni efekat postignut, sve smo to znali i pre tog pozivanja ali zaista nismo mogli bolje. Oko samog izbora klubova ja nisam znao nista do trenutka dolaska predstavnika klubova na taj sastanak, jer nije to ni predstavljalo neki moj deo posla. Za to je bio zaduzen drugi covek, pa sam opet u situaciji da postoji deo koji ne mogu da pojasnjavam ili komentarisem. Verujem da nije previse bitno ko je taj covek, ali verujem i da je on taj izbor pravio prema nekakvoj svojoj proceni, a na osnovu pomenutog pokusaja kompromisnog resenja kroz izbor klubova koji su pozvani.
Kao i uvek, zao mi je sto neko ostane na odredjeni nacin povredjen u takvim kompromisima. To je, jednostavno, sve sto se moglo u takvoj situaciji, izbor je bio na bazi pretpostavke o komunikativnosti pozvanih klubova sa ostalim klubovima, i ako to nismo uspeli da objasnimo, time smo promasili deo poente ali sad, sta je - tu je. Nije bilo namere diskriminacije niposto.