Mart 30, 2026, 05:54:51 posle podne

Autor Tema: Protestna nota  (Pročitano 11425 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Odg: Protestna nota
« Odgovor #20 poslato: Oktobar 15, 2009, 11:44:53 pre podne »
Nema vremena i nema ko da sanira štetu druže...
Kad bre i ko da sanira štetu kad ti je sledeća skupština i to IZBORNA SKUPŠTIINA  zakazana za decembar.
Van pameti....
 Sad će moj brat Noca da se oglasi sa rečima... " ja sam rekao da neću da budem više predsednik MASa i sazvao sam izbornu skupštinu" ... ALI KADA u decembru, strašno. Ko će i šta da radi do decembra.
Bato ako nećeš da budeš više predsednik i UO ako neće da bude više u tvom svojstvu dajte što pre skupštinu i izglasajte one koji hoće da rade.
Svi se ogradjujete od ovog foruma, a svako ima bar po jednog člana na forumu koji može da obavesti članstvo kluba na sastanku šta je kad zakazano i šta promenjeno, u krajnjem slučaju šaljite pisano kao i pre.
U principu Dalibor ima najviše  prava kad kaže da sve ovo ide nekom stranputicom.....

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #21 poslato: Oktobar 15, 2009, 12:37:33 posle podne »
  *541divlji ...pitomi *302 *508

reakcija

• Gost
« Odgovor #22 poslato: Oktobar 15, 2009, 01:09:30 posle podne »
Lidija je slala nekoliko mejlova MAS-u ali nije dobila odgovor na poziv za saradnju i razgovor. Možda nije bajker ali je profesionalni novinar.

E sad što se ovoga tiče:

Ja ne vidim zbog cega bi mi trebali da se oglasavamo,povodom ovog teksta!
 Da demantujemo pisanje neke pizde,kojoj je i dalje Rade Vojvodic najveci poznavalac sveta motora ,a koja verovatno uz zvuke turbo folka moli nekog od "pravih bajkera" da je provoza jedan krug !!!

novi zakon o javnom informisanju kaže ovo:

Citat
Clan 11.
U javnom informisanju mora se postovati nepovredivost ljudskog dostojanstva i prava na privatni zivot coveka.
Javno glasilo ne moze objaviti ili reprodukovati informacije, clanke ili podatke u kojima se vredjaju cast i ugled lica, sadrze uvredljivi izrazi i nepristojne reci.
Ako javno glasilo objavi neistinitu informaciju kojom se narusava ugled ili interes pravnog ili fizickog lica na koga se informacija odnosi, ili kojom se vredja cast ili integritet pojedinca, iznose ili prenose neistiniti navodi o njegovom zivotu, znanju, sposobnostima, ili na drugi nacin vredja njegovo dostojanstvo, to lice ima pravo na tuzbu nadleznom sudu za naknadu stete protiv osnivaca, odnosno izdavaca javnog glasila,odgovornog urednika i autora informacije.

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #23 poslato: Oktobar 15, 2009, 03:02:10 posle podne »
 Dobar zakon al se odnosi na pojedinca (ime i prezime) a gospodja je pisala uopsteno - generalno - globalno... Sto ce reci da je citala zakon... ;D  Stvarno nema koristi od teranja maka na nonac i prepucavanja sa doticnom. Treba traziti nacine da se sto vise pise i prica o bajkerima ali naravno pozitivno. Nego dal vi znate te masne, nasilne, opasne bajkere? Videste li to negde? Film se ne racuna. ;D
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #24 poslato: Oktobar 15, 2009, 03:02:48 posle podne »
Maka na konac... :icon_scratch:
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
  • Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #25 poslato: Oktobar 15, 2009, 06:31:46 posle podne »
  Moze i tako. Ni ja se nisam prepoznao. Ne prepoznaju nas ni oni sto gledaju iz kola.....Svi smo im isti. To sta mi mislimo o novinarki  je nebitno. Bitna je steta naneta svima nama pisanjem te novinarke.

Bas to je  i moje misljenje!!! Iz tog razloga sam i postavio temu i dao predlog da se NIN- u uputi demanti na text koji je doticna novinarka napisala. Pogotovu hvalospevom divljima, i delom texta( citiram): "Ovih motordzija, izgledom nalik na olinjale " Andjele pakla", koji su s obe noge ugazili u klimaks, najvise ima u lokalnim moto klubovima( cast izuzecima). Prepoznaju se lako, po nesrazmerno velikoj potrebi za prikazivanjem i bednom konceptu vikend zabave. Od svega najteze im pada ono sto pravog bajkera najvise raduje- voznja motora. Kad nekako stignu gde su krenuli, smesta se bacaju na srkanje corbastog pasulja i zalivanje mlakim pivom. Kada glava potpuno utrne od alkohola, filozofiraju. Sve sto imaju da kazu stane u parolu: " Pesaci su dosadni, pesaci su spori zato ih obori. Baba 50, a trudnica 150 poena"! Zavrsnica je obicno u znaku igre " uhvati ribicu za butkicu", a posle ovakvog " provoda" povratak kuci je, nazalost precesto, tragican epilog."

Bez obzira dali se neko pronasao u ovom citatu ili ne, neminovno je da se nas oko 50%( ako ne i vise) bajkerske populacije nalazi u lokalnim Moto klubovima i aktivno posecuje bedni koncept vikend zabave i da zbog svih nas treba skrenuti paznju i demantovati gore navedeni text. Jbg, nemamo svi u dzepu zaludnih desetinu hiljada Evropske valute da bi putovali oko sveta, i dalje...

p.s. I to bi mogao biti pocetak jedne opsezne akcije animiranja javnog mnjenja u pogledu poboljsanja slike svih nas. Generalno.
« Poslednja izmena: Oktobar 15, 2009, 07:10:52 posle podne od strane grunf014 »
4 TOCKA SLUZE ZA PREVOZ TELA- 2 SU ZA DUSU!!!

Van mreže TRIKES-M-D

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI VN 800
« Odgovor #26 poslato: Oktobar 15, 2009, 06:52:49 posle podne »
Ta popisulja sto je sve to pisala nije sama izmislila.

Ali moze ona i taj sto je to  pricao sa njom da dodju na nekom skupu pa da me prosetaju kroz ceo kamp umesto defilea.

I ovo motramo da ispravimo,ili ona da nam ispravi k...
LUMBES-TRIKES-Dača   " COPER SRBIJA "

Markec

• Gost
« Odgovor #27 poslato: Oktobar 15, 2009, 07:42:55 posle podne »
Bez obzira dali se neko pronasao u ovom citatu ili ne, neminovno je da se nas oko 50%( ako ne i vise) bajkerske populacije nalazi u lokalnim Moto klubovima i aktivno posecuje bedni koncept vikend zabave i da zbog svih nas treba skrenuti paznju i demantovati gore navedeni text. Jbg, nemamo svi u dzepu zaludnih desetinu hiljada Evropske valute da bi putovali oko sveta, i dalje...

p.s. I to bi mogao biti pocetak jedne opsezne akcije animiranja javnog mnjenja u pogledu poboljsanja slike svih nas. Generalno.

27.725 motora je registrovano u 2008 godini, pola od toga je 13.863 (jedan više jer kažeš da vas je više od 50%). Ako uzmemo da jedan prosečan klub ima 30 članova, to mu onda izađe na 462 klubova u zemlji Srbiji - nešto tu ne štima! U MAS-u je oko 50 klubova (ako se izuzmu klubovi iz RS i CG, koliko ostaje?) i neka je još 50 klubova van MASa i neka svaki ima po 30 članova u proseku, to je 3.000 motorista (nema svaki član kluba motor al nije ni bitno)! To znači da od 27.725 motora ostaje 24.725 i to bez neregistrovanih i necarinjenih motora (kakvih je MNOGO)...

Sveusvemu, u klubovima je tek oko 10% motorista a u MASu jedva oko 5%...

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
  • Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #28 poslato: Oktobar 15, 2009, 07:52:12 posle podne »
27.725 motora je registrovano u 2008 godini, pola od toga je 13.863 (jedan više jer kažeš da vas je više od 50%). Ako uzmemo da jedan prosečan klub ima 30 članova, to mu onda izađe na 462 klubova u zemlji Srbiji - nešto tu ne štima! U MAS-u je oko 50 klubova (ako se izuzmu klubovi iz RS i CG, koliko ostaje?) i neka je još 50 klubova van MASa i neka svaki ima po 30 članova u proseku, to je 3.000 motorista (nema svaki član kluba motor al nije ni bitno)! To znači da od 27.725 motora ostaje 24.725 i to bez neregistrovanih i necarinjenih motora (kakvih je MNOGO)...

Sveusvemu, u klubovima je tek oko 10% motorista a u MASu jedva oko 5%...

Majstore ja ne pricam o broju motora, vec o broju pravih aktivnih motorciklista, i tu ne racunam "kafe bajkere" jer oni nisu motorom videli kako izgleda tabla grada s' kontra strane. Isto tako u tu cifru koju si izneo ubroj i one silne XY motore koji su uvezeni i registrovani radi dalje prodaje, i ta tvoja cifra ce se drasticno smanjiti, a ujedno i povecati % koji si naveo!
4 TOCKA SLUZE ZA PREVOZ TELA- 2 SU ZA DUSU!!!

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #29 poslato: Oktobar 15, 2009, 08:52:17 posle podne »
i tu ne racunam "kafe bajkere" jer oni nisu motorom videli kako izgleda tabla grada s' kontra strane.

;D ;D *302 *302 *302 *76 *76 *76

Markec

• Gost
« Odgovor #30 poslato: Oktobar 16, 2009, 03:45:01 posle podne »
Moš ti pričati o kupusu a ja o salati do sudnjeg dana i nećemo se razumeti jer ti u bajkersku populaciju ne računeš sve koji voze motore, već samo određenu grupaciju tebi bliskih ljudi. Ja taj elitizam ne furam. Ni moj poštar mopedom nije video tablu grada sa kontra strane al čovek vozi 12 meseci! Vozi moped kada meni nije svejedno da auto isteram na put. Pretpostavljam da ni on za tebe ne spada u "bajkersku populaciju".

Po tvojoj definiciji onda nije vas 50% od bajkerske populacije u klubovima već 100% jer nas ostale ne računaš kao deo te populacije.

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #31 poslato: Oktobar 16, 2009, 05:36:16 posle podne »
reakcija@
Lidija je slala nekoliko mejlova MAS-u ali nije dobila odgovor na poziv za saradnju i razgovor. Možda nije bajker ali je profesionalni novinar.

E sad što se ovoga tiče:

Ja ne vidim zbog cega bi mi trebali da se oglasavamo,povodom ovog teksta!
 Da demantujemo pisanje neke pizde,kojoj je i dalje Rade Vojvodic najveci poznavalac sveta motora ,a koja verovatno uz zvuke turbo folka moli nekog od "pravih bajkera" da je provoza jedan krug !!!

novi zakon o javnom informisanju kaže ovo:

Citat
Clan 11.
U javnom informisanju mora se postovati nepovredivost ljudskog dostojanstva i prava na privatni zivot coveka.
Javno glasilo ne moze objaviti ili reprodukovati informacije, clanke ili podatke u kojima se vredjaju cast i ugled lica, sadrze uvredljivi izrazi i nepristojne reci.
Ako javno glasilo objavi neistinitu informaciju kojom se narusava ugled ili interes pravnog ili fizickog lica na koga se informacija odnosi, ili kojom se vredja cast ili integritet pojedinca, iznose ili prenose neistiniti navodi o njegovom zivotu, znanju, sposobnostima, ili na drugi nacin vredja njegovo dostojanstvo, to lice ima pravo na tuzbu nadleznom sudu za naknadu stete protiv osnivaca, odnosno izdavaca javnog glasila,odgovornog urednika i autora informacije.

Znas kako,pametnjakovicu,nepredstavljeni ...

Citat iz NIN-a :
  "
VALJEVSKA PODVALA

reakcija

• Gost
« Odgovor #32 poslato: Oktobar 16, 2009, 06:27:28 posle podne »
Znas kako,pametnjakovicu,nepredstavljeni ...

Citat iz NIN-a :
  "

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #33 poslato: Oktobar 16, 2009, 06:37:34 posle podne »
 Jedini razlog sto reakcija jos nije otisao u istoriju ovog foruma,a zbog nepostovanja osnovnih Pravila istog,je sto ocekujem da procitam,kao i verovatno vecina vas,jos poneko visokoumno i zakonskim clanovima,potkovano,misljenje,skriveno iza nadimka ili nicka!
 Za razliku od njega,Admin ovog foruma,iza svojih reci stoji imenom i prezimenom!
 Takodje,samo u MAS-u,koga cini 50-ak klubova, clanovi istih,koji imaju svoje ime i prezime,licni identitet i integritet i iza kojih stoje licne biorafije,jedva cekaju jos poneku baljezgariju ovog tipa,pa da presavijemo tabak i tuzimo autorku zbog povrede licnog dostojanstva i uvredu,koju nam je nanela pisuci ovakav,uvredljiv,po clanove klubova,tekst !!!

U citatu iz novina se nigde ne pominje pojedinac već grupa, te se taj zakon ne može primeniti na isti, osim ako si se ti lično prepoznao u citiranom odlomku...

Svaku grupu cine pojedinci,kako po prirodnim,tako i po zakonima svakog uredjenog drustva !!!
« Poslednja izmena: Oktobar 17, 2009, 09:37:33 pre podne od strane vudu »
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #34 poslato: Oktobar 16, 2009, 06:43:37 posle podne »

Citat
Zapamtite jednom za sva vremena,da je ovo bajkerski forum,a ne Akademija nauka.

Kako sad pase ovaj citat!
« Poslednja izmena: Oktobar 17, 2009, 10:50:06 pre podne od strane Misa Pacov »
Небитни пролазник

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #35 poslato: Oktobar 16, 2009, 06:58:01 posle podne »
     T u tvoju izreku za pesake i babe i trudnice sam prvi put cuo i pored toga sto sam u svetu motorciklista skoro celi zivot. Nevolim da niko kritikuje bajkere jer smo mi svet za sebe ,nikome ne smetamo a oni koji pisu lose o nama verovatno samo sanjaju da budu kao mi. Sto se tice motosusreta to je takvo iskreno i lepo druzenje kakvo takodje ne postoji u nasoj zemlji a i sire. Elem mozete samo da nam zavidite na nasoj slobodi, nasem druzenju i nasoj povezanosti i pored toga sto zivimo po par stotina kilometara jedni od drugih. Zao mi je samo sto se uvek uhvate neki diletanti od novinara koji ne poznaju materiju da pisu o nama verovatno kompleksasi koje je strah da voze i kola a ne motore. Tvoje opservacije o nama uopste nam ne nedostaju a zameram urednicima foruma koji volim sto dozvoljavaju da se desavaju ovakve stvari na istom. Licno tebi oprastam sve u stilu OPROSTI IM BOZE NEZNAJU STA RADE.

Van mreže TRIKES-M-D

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI VN 800
« Odgovor #36 poslato: Oktobar 16, 2009, 07:01:41 posle podne »
@vudu
Kako sad pase ovaj citat!
Miso sta ti je  ??? ??? ???
LUMBES-TRIKES-Dača   " COPER SRBIJA "

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #37 poslato: Oktobar 16, 2009, 07:16:31 posle podne »
Miso sta ti je  ??? ??? ???
Moj odgovor na celu temu.
Sa Rendijem se u potpunosti slazem, kao sto covek rece "OPROSTI IM BOZE NEZNAJU STA RADE".
Небитни пролазник

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #38 poslato: Oktobar 17, 2009, 09:43:11 pre podne »
Znaju oni dobro šta rade i sve to u korist marketinga za sopstvenu firmu, pusti to....

Van mreže Vladan_BC

• Moto Manijak
  • Bela Crkva
« Odgovor #39 poslato: Oktobar 17, 2009, 10:35:06 pre podne »
Sto bi  rekao Šojić: " Što se uzbuđavate ".

Ja sam već odavno shvatio da novinari moraju da nakite tekst zbog publiciteta i eksluzivnosti, samo što se dosta često zanesu, pa dođe do neprepoznavanja događaja, bez obzira što sam im lično diktirao podatke u " pero ".

Koliko puta ste u štampi pročitali tekst o događaju na kome ste lično bili, pa se zapitate da li je to isto mesto, jer je napisano do neprepoznavanja.

Ja se ne prepoznajem u tekstu, kao i ogromna većina. Drugima može da bude krivo što znamo da uživamo i u malim i jednostavnim stvarima.

Citat

Све