Mart 31, 2026, 05:56:30 pre podne

Autor Tema: Drzava dala jos jednu sansu  (Pročitano 3185 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Drzava dala jos jednu sansu
« poslato: Novembar 02, 2009, 09:26:39 posle podne »

REGISTRACIJA UDRUŽENjA

Narodna skupština Republike Srbije donela je Zakon o udruženjima („Službeni glasnik RS”, broj 51/09) koji je stupio na snagu 22.07.2009. godine, a počeo da se primenjuje 22.10.2009. godine.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu doneo je Pravilnik o sadržini, načinu upisa i vođenja Registra udruženja i Pravilnik o sadržini, načinu upisa i vođenja Registra stranih udruženja (Službeni glasnik RS”, broj 80/09). Ovim pravilnicima uređena je i sadržina i izgled prijave za upis udruženja odnosno predstavništva stranih udruženja u registar.

Prema novom Zakonu o udruženjima, Registar udruženja i Registar stranih udruženja vodi Agencija za privredne registre, preko Registratora udruženja i Registratora stranih udruženja, kao povereni posao državne uprave u delokrugu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu koje će odlučivati o žalbama na prvostepena rešenja Registratora i vršiti nadzor nad sprovođenjem ovog zakona.

Agencija za privredne registre, saglasno članu 87. Zakona o udruženjima, preuzela je od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu Registar udruženja građana, društvenih organizacija i političkih organizacija, predmete, arhivu i registraturski materijal nastao u radu na vođenju Registra.

Sve društvene organizacije, udruženja građana i njihovi savezi osnovani prema Zakonu o društvenim organizacijama i udruženjima građana, kao i oni koji imaju sedište na teritoriji Republike Srbije, a upisani su u Registar prema Zakonu o udruživanju građana u udruženja, društvene organizacije i političke organizacije dužni su da u roku od 18 meseci od dana početka primene ovog zakona usklade svoj statut i druge opšte akte i Agenciji za privredne registre podnesu prijavu za upis usklađivanja.

Sve informacije o registraciji i preregistraciji udruženja/saveza i predstavništva stranih udruženja mogu se dobiti u Agenciji za privredne registre, Beograd, ulica Brankova broj 25, kao i na telefone: 011/3331-426 i 3331-466 i web sajtu www.apr.gov.rs

evo i link    http://www.drzavnauprava.gov.rs/pages/article.php?id=75

« Poslednja izmena: Novembar 20, 2009, 01:12:01 posle podne od strane Ivta »

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
Odg: Drzava dala jos jednu sansu
« Odgovor #1 poslato: Novembar 13, 2009, 12:16:12 pre podne »
 ;)
« Poslednja izmena: Novembar 20, 2009, 06:33:19 posle podne od strane Sveta SD »

• Ultimate Biker
« Odgovor #2 poslato: Novembar 13, 2009, 09:36:49 pre podne »
 ;)
« Poslednja izmena: Novembar 20, 2009, 01:12:29 posle podne od strane Ivta »

Van mreže bucow

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #3 poslato: Novembar 13, 2009, 03:53:37 posle podne »
BEZ TE SLEPCI STIZU SMEDEREVCI
vas dvojica u kafanu pa tamo raspravite nemoraju svi da citaju vasa prepucavanja
brukate mi rodni grad sta ljudi da misle o SMEDEREVU???? ???

Van mreže K_A_W_A

• Totalni Moto Manijak
  • SUZUKI *GSX-R **1000 K9** **ALSTARE Edition***
« Odgovor #4 poslato: Novembar 13, 2009, 04:02:08 posle podne »
sta ljudi da misle o SMEDEREVU???? ???
Ja mislim sve najbolje :) Lep grad, imam puno dobrih drugara tu, extra zurke i super susreti :)

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #5 poslato: Novembar 13, 2009, 05:02:17 posle podne »

P.s. novim zakonom roditelji,supruznici i rodjena braca i snaje razne ne mogu da budu clanovi udruzenja ili ti moto kluba  :D :D :D :D

Moracu po novom zakonu da izbacim iz kluba rodjenog brata koji zivi u BGD i pored toga sto je aktivan clan ove godine bio na desetak susreta i ako nije finansiski dobar, takodje cu morati da izbacim cerku koja je vec par godina na skupovima cak i inostranstvu.Ovakvu glupost moze da napravi samo naki moron u drzavnom aparatu a njih je u ovom momentu izgleda u izobilju. Napominjem da je moja cerka bila na prvom skupu samostalno sa Jamahom 125ccm i to bas u Smederevu u tvrdjavi kad je Sveta pravio skup na pocetku sezone. Neka oni izbace bolje svoje rodjake koje su zaposlili od kada su na vlasti i svoju decu sa svih mogucih svetskih univerziteta a nas motoriste neka ostave na miru da se organizujemo kako mi znamo jer to nije njihov posao.

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #6 poslato: Novembar 14, 2009, 11:53:33 pre podne »
 ;)
« Poslednja izmena: Novembar 20, 2009, 06:36:37 posle podne od strane Sveta SD »

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #7 poslato: Novembar 14, 2009, 11:56:34 pre podne »
 ;)
« Poslednja izmena: Novembar 20, 2009, 06:33:59 posle podne od strane Sveta SD »

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #8 poslato: Novembar 14, 2009, 01:51:32 posle podne »
BEZ TE SLEPCI STIZU SMEDEREVCI
vas dvojica u kafanu pa tamo raspravite nemoraju svi da citaju vasa prepucavanja
brukate mi rodni grad sta ljudi da misle o SMEDEREVU???? ???
Dobar post bas si u pravu. Posto sam sa svim Smederevcima dobar i posto nisam propustio ni jedan moto susret u SD a takodje ni zurke, mislim da imam pravo da kazem jedno svoje zapazanje. Niko od nas nije idealan pa ni Sveta ali je jedno sigurno da on ima za sobom  dug period druzenja medju motoristima a ovo kazem ne da bi ga branio nego sam siguran da bi on u svakom slucaju koristio Smederevu i smederevskim bajkerima . Kako , tako sto garantujem da Sveta na telefon uvek moze da pozove 200. 300 ljudi na skup ili zurku i da ce se isti odazvati u velikom broju. Slozice te se samnom da je to vrlo vazno jer se svi borimo za sto vecu posecenost manifestacija koje pravimo.

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #9 poslato: Novembar 14, 2009, 05:24:20 posle podne »
 ;)
« Poslednja izmena: Novembar 20, 2009, 06:35:01 posle podne od strane Sveta SD »

panta

• Gost
« Odgovor #10 poslato: Novembar 14, 2009, 10:32:13 posle podne »
P.s. novim zakonom roditelji,supruznici i rodjena braca i snaje razne ne mogu da budu clanovi udruzenja ili ti moto kluba  :D :D :D :D

Nekako nisam uspeo da nađem ovaj član u zakonu. Može pomoć? Ili je link na smajlijima?

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #11 poslato: Novembar 15, 2009, 03:22:00 pre podne »
 ;)
« Poslednja izmena: Novembar 20, 2009, 06:35:34 posle podne od strane Sveta SD »

• Ultimate Biker
« Odgovor #12 poslato: Novembar 15, 2009, 04:38:24 posle podne »
 :)
« Poslednja izmena: Novembar 20, 2009, 01:12:58 posle podne od strane Ivta »