Mart 30, 2026, 01:26:52 pre podne

Autor Tema: Virus A H1N1  (Pročitano 8735 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
Virus A H1N1
« poslato: Novembar 04, 2009, 11:03:11 posle podne »
Preporuka je vakcinacija, pojacavanje imuniteta , "C" vitamin, ...sta jos?
Kakva su vasa saznanja?
Kako se zastititi?
Pricajmo o tome, cela Srbija o tome govori, hajdemo i mi!
« Poslednja izmena: Novembar 05, 2009, 10:14:01 posle podne od strane Misa Pacov »
Небитни пролазник

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
Odg: Virus H1N1
« Odgovor #1 poslato: Novembar 04, 2009, 11:49:32 posle podne »
domaca ljuta i kiseo kupus, mislim zbog vitamina C  ;D ;D ;D

kuratista

• Gost
« Odgovor #2 poslato: Novembar 05, 2009, 12:23:31 pre podne »
A ljuta da se dezinfikujemo iznutra!!!! ;)

Van mreže serginho

• Bajker Bez Granica
  • Uzivaj dok si jos ziv.
« Odgovor #3 poslato: Novembar 05, 2009, 12:47:44 pre podne »
Bas juce umrla zena od tog virusa u slo. Tu su i prve vakcinacije dosle danas ali bez ikakve panike.Kazu ,da stanu u red prvi oni koji imaju kronicnu bolest i lekari. Za mene je to jos daleko da bi se vakcinirao ali za moje kcerke razmisljam sve cesce jer u skoli i u vrticu dobiva se svasta. :icon_scratch:

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #4 poslato: Novembar 05, 2009, 07:56:17 pre podne »
jebemliga od cega cemo sve da ................
pa i nas ministar narucio vakcine ali stizu u januaru................
mi smo nebeski narod nece nas to...... :D :D :D :D
SMEDEREVO SRBIJA

kuratista

• Gost
« Odgovor #5 poslato: Novembar 05, 2009, 08:09:18 pre podne »
Ma misli nas ministar na nas, ko veli bolje da sticemo imunitet prirodnim putem, ionako kad se zarazis stvoris anti tela pa sto da bacamo pare na vakcine!!!! ;)

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #6 poslato: Novembar 05, 2009, 11:47:48 pre podne »
Ja bih trebao na osnovu profesije da branim vakcinaciju, al ne mogu. Da li shvatate da cete primiti vakcine koje su u upotrebi tek dva-tri meseca. Jos uvek nisu objavili cije ce vakcine to biti, da li sa aditivima ili bez njih. Zbog hitnosti, postupak provere nece biti uradjene. U moj organizam to nece uci, a bogami ni u organizam moje dece. I jos nesto da podsetim, da je prosle godine od obicnog virusa gripa umrlo izmedju 42-46000 hiljada ljudi u Americi, pa niko nije digao frku oko toga.
Ono sto nama nedostaje u borbi protiv tog gripa je nedostatak aparata za vestacko disanje (respiratora), i onda bi situacija sasvim bila pod kontrolom.
Dalje moje izlaganje bi otislo u politiku, pa cu se za sada zadrzati na ovim cinjenicama.

Van mreže Vladan_BC

• Moto Manijak
  • Bela Crkva
« Odgovor #7 poslato: Novembar 05, 2009, 12:11:17 posle podne »
domaca ljuta i kiseo kupus, mislim zbog vitamina C  ;D ;D ;D

Zaboravio si beli lukac i ljutu papriku, a može i adidas slanina pride.

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #8 poslato: Novembar 05, 2009, 12:24:03 posle podne »
ma ja sam mislio kao predjelo kupus i domaću ljutu, mada i pihtije idu s godinama........

Van mreže WOLVERINE

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #9 poslato: Novembar 05, 2009, 01:15:53 posle podne »
Imam ja lek za VIRUS. A nije KASPERSKI.... ;) ;) :P

"Svi su Crnogorci Srbi, a nijesu svi Srbi Crnogorci." P.P. Njegos

Van mreže SAĆO

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #10 poslato: Novembar 05, 2009, 01:53:53 posle podne »
Ma koliko se mi zezali na ovu temu cinjenica je da je virus tu. U Uzickoj bolnici lezi moj drugar sa kojim se znam 25 godina i u kriticnom stanju je.
To je onaj vozac iz Pozege koga svaki dan pominju na TV-u. Inace je motorista u srcu i vozi motor od rane mladosti i sad ima jedan MZ u garazi. :-[

Van mreže Rider girl

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Žena
« Odgovor #11 poslato: Novembar 05, 2009, 06:53:28 posle podne »
Nemam pojma al u svakom slucaju nemam nameru da primim tu vakcinu!
Never ride faster than your angel can fly!

kuratista

• Gost
« Odgovor #12 poslato: Novembar 05, 2009, 07:51:57 posle podne »
U bre Rider girl pa ti si direktno ugrozena, kod vas u Cacku proglasena epidemija ako se ne varam!!! No ima toga sigurno po celoj Srbiji. Evo ja dosao malopre iz teretane  a tamo ni zive duse, uplasili se ljudi!!!! S`obzirom me situaciju sa vakcinama jedino sto nam preostaje su kiseli kupus i domaca rakija!!!! ;)

Van mreže bokilic

• Totalni Moto Manijak
  • brmmmm brmmmm
« Odgovor #13 poslato: Novembar 05, 2009, 08:09:17 posle podne »
meni je najvise za moje dete,cerkicu,i za ostalu decu po obdanistima i skolama,oni su najugrozeniji,za mene je sve jedno,i da crknem nema veze,nego,,,
necim mora da se kupuje socijalni mir,pa mozda i krmecim gripom.... :)
brm brmmmmmmmm

Van mreže Anka

• Profi Vozac
  • **
  • Kcer ludog oca
« Odgovor #14 poslato: Novembar 05, 2009, 08:21:41 posle podne »
U Srbiji ne moze nista da uspe pa ni svinjski grip !  *8 *90
Devojka moze da bude sa sela ali motor mora da je iz Japana

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #15 poslato: Novembar 05, 2009, 09:13:19 posle podne »
Ja sam ga pregrmeo na nogama...  ::)

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #16 poslato: Novembar 05, 2009, 09:43:54 posle podne »
Ja bih trebao na osnovu profesije da branim vakcinaciju, al ne mogu. Da li shvatate da cete primiti vakcine koje su u upotrebi tek dva-tri meseca. Jos uvek nisu objavili cije ce vakcine to biti, da li sa aditivima ili bez njih. Zbog hitnosti, postupak provere nece biti uradjene. U moj organizam to nece uci, a bogami ni u organizam moje dece. I jos nesto da podsetim, da je prosle godine od obicnog virusa gripa umrlo izmedju 42-46000 hiljada ljudi u Americi, pa niko nije digao frku oko toga.
Ono sto nama nedostaje u borbi protiv tog gripa je nedostatak aparata za vestacko disanje (respiratora), i onda bi situacija sasvim bila pod kontrolom.
Dalje moje izlaganje bi otislo u politiku, pa cu se za sada zadrzati na ovim cinjenicama.
  U pravu si citao sam da su u Rusiji zabranili tu vakcinu . Mislim da je cela ova ujdurma stvorena zbog profita farmaceutske industrije koja pravi ogromne pare na nesreci ljudi koji su bolesni. Ranije nije to bilo a danas te pticiji pa svinjski a potom verovatno konjski ili od neke druge zivotinjske vrste. Ylotvori su tako i sidu ubacili u Afriku samo da smanje populaciju na zemlji. Kod nas se masovno umire od raka posle milosrdnog andjela ko zna koja su sve go... bacali na ovu napacenu zemlju.

Van mreže Arpad

• Nedostizni Vozac
Odg: Virus A H1N1
« Odgovor #17 poslato: Novembar 06, 2009, 09:11:42 pre podne »
Ovo se šalje po mailovima pa i ja dobio pa da podelim sa vama.

H1N1 – predostrožnost za grip

Jedina vrata za ulaz su nosnice i usta/grlo.U globalnoj epidemiji ove vrste gotovo je nemoguće izbeći dolazak u kontakt sa H1N1, uprkos svoj predostrožnosti. Kontakt sa H1N1 nije toliko problem koliko je problem njegovo širenje.

Dok ste još uvek zdravi i nemate nikakve simptome H1N1 infekcije, u cilju prevencije širenja, ublažavanja simptoma i razvoja sekundarnih infekcija, neki vrlo jednostavni koraci, koji nisu dovoljno istaknuti u zvaničnim komunikacijama, mogu biti preduzeti (umesto da se usredsredite na to kako da sebi napravite zalihe N95 ili Tamiflua):

1. Često pranje ruku (dobro je naglašeno u svim zvaničnim komunikacijama).

2. Pristup "Ruke sklanjati sa lica". Odoleti svim pokušajima dodirivanja delova lica (osim ako želite da jedete, da se kupate ili ošamarite).

3. *Dva puta dnevno ispirajte grlo slanom vodom (koristite Listerine ako ne verujete soli)... *Virusu H1N1 treba 2-3 dana nakon inicijalne infekcije u grlu/nosnim šupljinama da se razmnoži i pokaže karakteristične simptome. Jednostavno ispiranje sprečava širenje. Na neki način, ispiranje slanom vodom ima isti efekat na zdravu individuu, koju Tamiflu ima na inficiranu. Nemojte potcenjivati ovu jednostavnu, moćnu i ne skupu preventivnu metodu.

4. Slično sa 3 gore navedena, *čistite nozdrve najmanje jednom svakog dana toplom slanom vodom. Jako duvanje nosa jednom dnevno i brisanje obe nosne šupljine vatom dobro natopljenom toplom slanom vodom vrlo je delotvorno u snižavanju virusne populacije.*

5. *Ojačajte svoj prirodni imunitet hranom koja je bogata vitaminom C (Amla i ostali agrumi). *Ako imate dodatke u vidu tableta vitamina C, uverite se da one takođe imaju i cink, kako bi se pojačala apsorpcija.

6. *Pijte što više možete tople tečnosti (čaj, kafa i ostalo) *Uzimanje tople tečnosti ima isti efekat kao i ispiranje, ali u suprotnom pravcu. Ove tecnosti spiraju razmnožene viruse iz grla u stomak, gde oni ne mogu preživeti, razmnožavati se ili načiniti bilo šta loše.

Predlažem vam da ovo prosledite na vašu celu e-mail listu.Nikada ne znate kojih 20 može obratiti pažnju na to - i OSTATI ŽIVI zbog toga…..

Van mreže Rider girl

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #18 poslato: Novembar 06, 2009, 04:36:55 posle podne »
U bre Rider girl pa ti si direktno ugrozena, kod vas u Cacku proglasena epidemija ako se ne varam!!! No ima toga sigurno po celoj Srbiji. Evo ja dosao malopre iz teretane  a tamo ni zive duse, uplasili se ljudi!!!! S`obzirom me situaciju sa vakcinama jedino sto nam preostaje su kiseli kupus i domaca rakija!!!! ;)
Ma nece to mene  ;D xexe, zezam se, a to je cisto preuvelicavanje, pa ovde ljudi skroz normalno zive i krecu se, grip retko ko i pomene (jedino u sali ;D) bar u mom okruzenju...
Never ride faster than your angel can fly!

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
Odg: Virus A H1N1
« Odgovor #19 poslato: Novembar 06, 2009, 07:10:19 posle podne »
U Valjevu na zvanicnom sajtu pise sledece:"6. novembar 2009.

Iz Zavoda za javno zdravlje Valjevo danas je stigla potvrda da je od tri slučajno uzorkovana brisa novi grip potvrđen u dva slučaja.

Radi se o dva srednjoškolca koji su na kućnom lečenju sa blagom kliničkom slikom, više od 48 sati bez povišene temperature i bilo kakvih komplikacija i dobro se osećaju. 

U Zdravstvenom centru Valjevo primenjuju se mere postupanja u situacijama kada je potvrđen novi grip, u skladu sa Operativnim planom aktivnosti pre i u toku pandemije gripa za područje Kolubarskog okruga. U Bolnici Valjevo su već zabranjene posete bolesnicima, pojačane su mere zaštite pacijenata i osoblja, a rad je organizovan u skladu sa preporučenim merama. 

Od subote 7. novembra građani mogu dobiti savete lekara svakog dana od 9 do 17 časova pozivom na broj Call-centra Doma zdravlja 014/ 295-395. "

Izvor vesti

http://www.zcvaljevo.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=666&Itemid=1
Небитни пролазник