Primecujem da su ovakve teme na forumu jako redke ili cak nema ni jedne, hajde evo ja cu prvi,a verujem da i drugi clanovi imaju o ovome sta da kazu. Zima je na pragu,pa je vreme da se iskoristi u garazi-radionici dok se nista ne vozi.
Pa evo malo price iz radionice.
Vec duze vreme planiram da nesto pravim,restauiram.... napravim neki motoric za svoju dusu.
Zelja mi je bila da nadjem neki motoric od 250-500 kubika, nemacke,italijanske ili engleske proizvodnje. Sto starije to bolje,normalno.
I pre dva meseca nadjem Horexa Reginu 350....tjs samo masinu od regine

... i uz masinu jako malo delova,uglavnom dosta ne kompletan motor. Pokusavao sam da nadjem i ostatak (ram,blatobrane,tockove...) ali mrka kapa.
Sta je tu je,odlucim da uzmem to sto ima (masina

) i krenem sa pravljenjem motora 100% rucne izrade
Naravno uzevsi u obzir da tockove,gume,karburator i far..... moram od neceg iskoristiti.
Vizija mi je da napravim custom motor,koji ce zadrzati staromodan-arhaican izgled,bez modernih izraza i detalja.
Prva faza gotova... masinu detaljno uradio...od klipa,hilzne,ventila....sve do poslednjeg lezaja i semeringa stavio novo i po originalnim merama.
Na kraju uredno svaki delic ocistio pa ispolirao. Jedino sam struju i paljenje morao da izmenim jer sam imao dimanu u rifuzi, pa sam ugradio magnet od 80w ,stavio regulator paljenja(leptir) od NSU Pretisa i platine od Renoa 4.
I naravno milina za oci i dusu,sve stare srafove pobacao i stavio nove prohromske.

Trenutno je u toku izrada rama i resavanje ideje zadnje viljuske.
Prednju viljusku cu takodje da pravim,ideja je da to bude cevasti paralelogram... nesto u ruhu predratnih engleskih motora.
Dal neko zna od cega bi karburator mogao da legne, mada bi mi orginal dobro dosao ako neko ima. Pribavio sam i ja pet-sest razlicitih valjda ce na jednom lepo raditi.
Kako sta budem zavrsavao ja cu obavestavati...za sad evo slicica gotove masine i rama u izgradnji.
Ram i zadnju viljusku cu nadam se ovih dana da zavrsim,pa ce moci lepo da se vidi.
Toliko za sada.