Ovo leto sam se bas navozao po EU, sto kolima sto motorom. Hteo sam pre par nedelja da odem u Bec u Louis. Od Cetvrtka do nedelje. Cetvrtak i nedelja da su mi u putu. Hteo sam da kupim neku kacigu i jos neku sitnicu. E, sad ja stavim to na papir da vidim koliko mi treba za tu vikend turu. Put (1000km) - 150e auto mi trosi oko 10-13l, putarina - 20e, klopa i cuga na putu - 50e, smestaj za tri dana sa boravisnom taksom oko - 150e, parking - 30e, klopa i cuga u Becu - oko 100e, trosak u Louisu - 500e (kaciga i jos koja sitnica), i treba mi jos oko 300e za nedaj Boze. Tako da me racunica izadje sledece:
150 - put
20 - putarina
50 - klopa i cuga u putu
150 - smestaj
30 - parking
100 - klopa i cuga u Becu
500 - Louis
300 - Za nedaj Boze
-----------------------------------
1300e za dva dana u Becu

E, sad, moze to sve i da izadje jeftinije, ako nas ide vise u kolima, vecina mojih drugara nemaju vize, a ovi sto imaju ili nisu motorasi ili nemaju para. Ali taj trosak mozse samo da se smanji u gorivu i putarini. Ali opet mi treba od 800-1000e. U ovo sve nisam uracunao voznju kolima po Becu, oko 50km dnevno i placanje skupih dnevnih parkinga. MOze se ici i busom, ali je onda to veliko mrcvarenje i rizik da ti na granici nesto oduzmu od robe. Ja sam ove cene napisao okvirne, 5-10e gore dole, ali racunica je otprilike ta. Ko cesto putuje, zna koliko sta kosta. A, moze se ici i stopom i spavati u nekim bungalovima 50km od Beca, ali ako cu ici da se mucim i mrcvarim, onda necu ni ici. Tako da mi se najvise isplati da mi to sve lepo Sekula donese

A ostatak para potrosim u kupovinu auspuha za Motor. Ovo je neka racunica do Beca, zamislite koliko treba za Minhen ili Amsterdam.