Mart 30, 2026, 08:25:51 pre podne

Autor Tema: Nek me neko prosveti!!!!  (Pročitano 1386 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

kuratista

• Gost
Nek me neko prosveti!!!!
« poslato: Novembar 30, 2009, 04:49:29 pre podne »
Pitam danas nekoliko drugara bajkera i niko da mi da odgovor, sa koliko godina dete smem da vozim na motoru!!!!
 Moja cerke ce da napuni jos malo 7 a ja je vozam vec uveliko (zadnje dve godine) pa bi da znam da li treba da strepim i dalje ili mozemo opusteno da se vozimo!!!! ;)
« Poslednja izmena: Novembar 30, 2009, 07:40:58 pre podne od strane kuratista »

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
Odg: Nek me neko prosvetli!!!!
« Odgovor #1 poslato: Novembar 30, 2009, 06:29:15 pre podne »
12 godina.
Небитни пролазник

kuratista

• Gost
Odg: Nek me neko prosvetli!!!!
« Odgovor #2 poslato: Novembar 30, 2009, 07:37:27 pre podne »
U Evropi znam sigurno da nije tako, tamo se deca voze i sa 6 cak postoje i neki adapteri koji se montiraju na sediste od motora, dete mora da nosi kacigu i postoji ogranicenje koliko brzo smes da vozis, a kod nas .... ;)

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
Odg: Nek me neko prosveti!!!!
« Odgovor #3 poslato: Novembar 30, 2009, 09:52:14 pre podne »
Evo ovako... imao sam "situaciju" da mog klinca od 6 godina vozim ispred mene na motoru.
Obično nedeljom odemo do trga, a to je nekih dva km od kuće i tom prilikom ga provozam...
Naišla je patrola i zaustavili su nas, milicioner je bio zgranut što vozim dete na motoru iako je
imao kacigu i brzina kretanja nije bila veća od trideset na sat... Ali nije imao na osnovu čega
da me kazni jer zakon nije jasno definisao takvu situaciju, zato me je primorao da se vratim kući
tako da oni voze njega a ja da ih pratim na motoru... Morao sam da uzmem auto i tako da se
vratim do trga sve uz njihovu pratnju...  Sve sam to lepo "progutao"  uz osmeh da ne pravim
dramu pred detetom, inače se ne slažem sa takvim stavom policije da zakon kroji na licu mesta...
Moram naglasiti da po gradu izuzetni pažljivo vozim i nesećam se kada sam zadnji put napravijo
prekrašaj  sa motorom, tako da sebe ne smatram onom "rizičnom" grupom bajkera na drumu i nikad
nisam sebe dovodio u dilemu dali voziti dete na motoru ili ne...

Možda će ovaj novi zakon da pojasni slične situacije, mada mislim da je to više naša odluka
 ne mogu da se pomirim sa tim da neko može da nam zabrani da vozimo sopstvenu decu... 

Van mreže schmajser

• Moto Manijak
  • AfricaTwin , Hoerx Regina ,Triump 3SW, NSU 175 ,
« Odgovor #4 poslato: Novembar 30, 2009, 12:16:20 posle podne »
osoba mladja od 12 godina ne sme se vziti na motociklu,
na prednjem sedistu automobila cini mi se mladja od 8 godina,
u javnom saobracaju osoba mladja od 6 godina bez pratnje punoletne osobe takodje nesme.

sve je ovo zakonski regullisano!
POMPEZNI, KVANTI, CIVILNI, AERONAUTICKI MLADIC NUDI SVOJE USLUGE PRI TOM SIRECI OPTIMIZAM I ZDRAVOMENTALNO DOTICANJE SRECE U VAS ZIVOT.
NIJE SEKTA!

Uploaded with [URL=http:

kuratista

• Gost
« Odgovor #5 poslato: Novembar 30, 2009, 02:16:42 posle podne »
Cini mi se da zakonski nije regulisano nista. pitao sam saobracajca jutros kod mene na poslu kad sam izlazio iz smene (bolnica) i nije znao da mi kaze. Cak sam sinoc nasao onaj novi zakon i procitao ga i tamo pise da na motoru ne smes voziti pijanu ili neuracunljivu osobu a da sve ostale odluke propisuje resorni ministar ( koje odluke i kako ih je propisao verovatno ni on nezna a mi jos manje). Sto se tice voznje deteta na prednjem sedistu automobila to je precizno odredjeno zakonom (12 godina).
Ni ja kao ni Squi a verovatno ni mnogi od vas ne mogu da se pomirim sa tim da ne mogu da vozim svoje dete na motoru..... ;)

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #6 poslato: Novembar 30, 2009, 09:47:09 posle podne »
Cini mi se da zakonski nije regulisano nista. pitao sam saobracajca jutros kod mene na poslu kad sam izlazio iz smene (bolnica) i nije znao da mi kaze. Cak sam sinoc nasao onaj novi zakon i procitao ga i tamo pise da na motoru ne smes voziti pijanu ili neuracunljivu osobu a da sve ostale odluke propisuje resorni ministar ( koje odluke i kako ih je propisao verovatno ni on nezna a mi jos manje). Sto se tice voznje deteta na prednjem sedistu automobila to je precizno odredjeno zakonom (12 godina).
Ni ja kao ni Squi a verovatno ni mnogi od vas ne mogu da se pomirim sa tim da ne mogu da vozim svoje dete na motoru..... ;)

To što policajac nije znao da ti kaže, ne znači da nije zakonski regulisano. A jeste regulisano i dete mora imati navršenih 12 godina.