Kako bre niste imali nista? Eto ima li ste Moto reli u organizaciji MAS-a, pa voznja podrske Duhovno rehabilitacionom centru Crna reka.
Znacke , prisivace, doduse platili smo to, a ko nije mogao da ide na ove dve odlicno organizovane akcije nema sta ni da kaze, osim "sta smo dobili" od MAS-a.
Siguran sam da je bilo jos toga, kao protest ispred skupstine, na kojem sam bio, a iz opravdanih razloga nisam mogao biti na ove gore pomenute akcije.
Bilo je tu i dobrovoljnog davanja krvi, neki klubovi su samoinicijativno u okviru kluba organizovali lepe akcije, poput M.K. Extrem iz Smedereva, a oni su clanovi MAS-a.
Dakle MAS i njhovi clanovi su imali priliku da ucestvuju u akcijam, njihov je problem sto su bili spreceni, ako su bili spreceni.
MAS mora da postoji i smatram da ozbiljna organizacija koja od mene ima potpunu podrsku.
Pored ovoga što si naveo, a pod znakom MASa u okviru moto skupa (april) u Smederevu su podeljeni paketići deci zaostaloj u razvoju i njihovim vaspitačima, gde je celu akciju ispratio Noca kao predsednik i predstavnik MASa i Sveta kao organizator skupa, a mislim da je Noca i izjavu davao novinarima iz lokalnih medija baš povodom MASa i klubova koji ga čine. Takodje sa znakom MASa su deljeni i pamfleti vozačima kao upozorenje na decu u saobraćaju ove godine u septembru, tačnije 01. septembra kada su deca krenula u školu, kao i dobrovoljno davanje krvi, a pod okriljem našeg kluba.Na svim plakatima i uopšte bilo kom propagadnom, reklamnom materijalu stajao je znak MASa, na našem sajtu kluba stoji ogroman znak MASa putem koga se jednim klikom direktno konektujete na ovaj sajt. Mislim da je podrška RC Crna Reka bila sasvim dobro organizovana i da je odziv bio odličan, rely takodje (mada nismo učestvovali, samo prenosim utiske).Trudili smo se tokom cele 2009.godine da dostojno predstavimo MAS i ponosno nosili obeležje ove organizacije na svojim prslucima (svi do jednog u klubu), poštovali pravilnik MASa da ispoštujemo sve do jednog skupa koji su pravili klubovi članovi MASa u 2009.g (uvek je išlo mnogo više od 2 člana) i čak promovisali ovu našu zajednicu i na nekim skupovima klubova koji nisu u MASu kao na primer u Temerinu gde smo lokalnim medijima davali izjave sa obrazloženjem zašto MAS treba da postoji kao jedna zajednica svih moto klubova. Pričam samo o akcijama u kojima sam lično učestvovao ili gde je moj klub imao učešće i mislim da nismo malo dali MASu.
Šta očekujemo od MASa?
Mislim da nije realno očekivati nešto od zajednice koja je napravljena na dobrovoljnoj bazi i gde svi treba da daju nešto da bi cela organizacija funkcionisala. Možda bi bilo bolje predefinisati pitanje u smisli šta ne očekujemo od MASa ili šta ne očekujemo (ne želimo) da će čelni ljudi MASa odraditi.
Ne želimo autoritetno ponašanje i omalovažavanje od strane čoveka koji se predstavlja za predsednika mnogo pre skupštine u SD Palanci (pre 4 meseca sam čuo i to od prijatelja u Londonu da je Mića već predsednik), u smislu da ispruženim prstom u obliku pretnje postavlja uslove kako će biti kad on dodje za predsednika.
Ne želimo da se preterano hvalimo ali isto tako nas i vredja kad neko ko nije član MASa ustane i počne referat sa rečenicom "MAS ništa nije uradio" i izvuče kontest da nesumnjivo samo on može da ispravi situaciju i poboljša naš položaj u društvu.
Sumnjamo u iskrenost predloženog kandidata jer prilikom samog izlaganja šta će uraditi naveo je uslov za svoju kandidaturu, a to je " da ja prihvatim ovu kandidaturu, uslov je da svi do jednog podignu ruku ZA " , inače 13 kluba je podiglo ruku ZA, šta je sa ostalih 31? Da li ovo možemo tumačiti kao olako dato obećanje ili šta će biti u budućnosti ako se ovako lako daju obećnja?
Nismo fascinirani sa kancelarijom i sekretaricom MASa u Beogradu u principu MAS je funkcionisao i kod Dekija m.k. Familija u kući. Da li trebamo da budemo na Terazijama da bi bili MAS jer ovako smo bili šta?
Lepa je ideja da će neko obezbediti ugovor sa pivarom ali malo je bleda jer svaki klub koji je pravio skup zna da se vrlo lako dogovara sa pivarom i da su rabati odlični, za ovo nam nije potreban MAS
Iskreno više mi se svidja ponuda od mk Familija da potpišem ugovor za Jelen pivo, a binu, osvetljenje i ozvučenje dobijam gratis (cirka 700-800 evra)
Srbija je mala zemlja i svi se uglavnom poznajemo, način na koji se lobira je dosta napadan i mogu reći bezobrazan, a pri tom se krši statut ove organizacije koji je donet od članova ove organizacije.
Ne verujem da baš nikoga nema ko bi mogao da povede ovu našu "barku" pa moramo da prilagodjavamo statut kandidatu, a ne da se kandidat prilagodi statutu.
Šta će biti biće, pravo na vožnju, na druženje i postojanje kluba niko ne može da nam oduzme (bar za neko vreme dok ne preovladaju čapteri) i naše potpuno pravo je da se ne slažemo sa nekim od kandidata.
Naravno do 26.12. još ima vremena za razmišljanje.