Mart 30, 2026, 06:48:47 pre podne

Autor Tema: Kako pobediti novo ZLO-BS...  (Pročitano 17362 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
  • Rade-Squi
Odg: Kako pobediti novo ZLO-BS...
« Odgovor #20 poslato: Decembar 20, 2009, 12:10:38 pre podne »
Konačno da se složimo oko nečega... pozdravljam...  :)

zodiac

• Gost
« Odgovor #21 poslato: Decembar 20, 2009, 02:22:19 pre podne »
Znači...po tvom kada šuma olista prelazimo na Robin Hud  varijantu...  bez registracije i tablice...
 udri po gasovima...  :o  što brže i dalje od haračlija...  ali nismo svi za tu priču, pogotovo
 mi iz malih sredina gde se svi dobro znamo...  ::)

Pa sta cete onda? Da vozite motore 50 na sat po gradu? I do 80 van autoputa? Onda se vise isplati da pobacamo sve ovo u staro gvozdje i opremimo se automaticima i apnovima, vise i ne treba. Ja ne vidim nacina da se na motoru pridrzavas ogranicenja u gradu. Jedino da vozis u prvoj sve vreme, mada ni tako ne bi islo. Sto se mene tice, jasno je - ja cu da bezim, a oni neka jure, ako smeju. A znam da ne smeju da jure motore jer dovode u opasnost zivot onoga koga jure, pa i te presretace mogu da okace macku o rep. Inace bih voleo da vidim tog presretaca koji ce da stigne prosecnog R-a na autoputu. Ipak je to auto, jebiga.

Van mreže MIKA ARHANGEL

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #22 poslato: Decembar 20, 2009, 05:18:04 pre podne »
Zodiac nemoj da si siguran da ti presretaci nece da nas stignu,odnosno prosecnog R-a.Prva blaga krivina na autoputu a da ne pricam o nekoj dobroj krivini kakvih ima koliko hoces na autoputevima nasim i tu je kraj bilo kom motorasu.Po pravcu je O.K. ali po krivinama motor nema nikakve sanse sa autom kao sto motor nema nikakve sanse ni sa biciklistom po nekom spustu sa krivinama.Ispitano je sve.Ja sam skoro imao belaj sa presretacima na autoputu Lapovo-BG,vozio sam auto koji ide 260 km i zurio da stignem na aerodrum.Koliko sam video audijevu masku u retro iza mene daleko dok sam trepnuo eto ga penje mi se na ledja,ja raspalim brze kao da odmaknem i tako neka trka do Lozovicke cesme i posle malo prodjose me i zna se stop kad ono vozac je policajac sa kojim se znam godinama sa biciklistickih trka i on je motoras i tu je bio moj spas.Hteo sam da kazem ne treba bezati imaju opasne aute i dobro obucene momke koji voze siguran sam da im se ne moze pobeci ni sa masinom koja ide 300 i vise.

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #23 poslato: Decembar 20, 2009, 10:26:21 pre podne »

E o tome ja pričam... bravo Miko,tvoj primer govori da moramo unapred napraviti strategiju
 za situacije na auto putu... da li će to biti prepoznavanje presretača,skretanje kroz divlje
 izlaze ili nešto treće,ostaje nam da sami rešimo ili u najgorem slučaju snosimo posledice...

Evo nekoliko informacija o presretačima...

Policijski presretači na putevima

Institucija policijskih presretača, odnosno neobeleženih vozila koja patroliraju auto-putevima i kažnjavaju vozače koji širinu druma i dugačke pravce zloupotrebljavaju vozeći prebrzo.
  Za sada, pod kontrolom se nalaze deonice autoputa E75 od Subotice do Beograda, auto-put od Niša do Beograda, kao i deo do hrvatske granice. U pitanju je dakle, celokupna domaća mreža, dok je u planu postavljanje presretača i na važnijim magistralnim pravcima, kao što je Ibarska magistrala.

Većinu ljudi najviše interesuje koji su to automobili-presretači. Moramo da priznamo da MUP Srbije u ovom slučaju nije štedeo, te da su nabavljena vozila zaista adektvatna za ovu funkciju. Naime, cilj je bio napraviti flotu brzih limuzina koje će biti neupadljive po svojoj spoljašnjosti.
Izbor policije pao je na VW Passat sa motorima 2,0 TFSI i 3,2 FSI, Peugeot 607 2,7 V6, Škoda Superb 2,8 V6, BMW Serije 3 i Serije 5.

Njihovi vozači prošli su rigoroznu obuku u inostranstvu i dvostruko su više plaćeni od pripadnika obične saobraćajne policije.

Svaki od automobila koji trenutno ”kristari” auto-putevima, ima ugrađen Vascar 5000 SB uređaj sa dve kamere, od kojih je jedna montirana napred, a druga pozadi. Iako je ovaj uređaj potpuno nepoznat široj javnosti, model 5000 SB jedan je od najboljih takvih sistema koji mogu da se kupe, a pored naše policije, koristi ga većina evropskih službi, a od zemalja u okruženju, hrvatska i crnogorska policija.

Prenošenje podataka u realnom vremenu direktno u centralu još uvek je u procesu testiranja, i to preko 3G sistema prenosa podataka jer je svaki automobil opremljen i SIM karticom mobilne telefonije. Materijal iz praćenja koji se snima, poseduje i svoj sopstveni format i sopstveni codec, tako da čak i ako bi nekim slučajem ovi snimci dospeli u vaše ruke, ne biste mogli da ih gledate jer vaš računar ne bi mogao da ih prepozna.

Pored toga, hard diskovi koji beleže ove snimke čuvaju se pod ključem, a da bi se neko praćenje izbrisalo, dozvola mora doći iz samog vrha policijske strukture. Stoga je zloupotreba snimaka, njihovo neovlašćeno objavljivanje ili brisanje sprečeno, a čak i da do toga dođe, lako je moguće utvrditi gde je nastao propust.

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #24 poslato: Decembar 20, 2009, 11:18:54 pre podne »
Koliko mogu da primetim NAHEBALI smo pokupujmo kineze od 250ccm i vozi Miskooooooo.

Van mreže Pop Milan

• Vozac
  • *
  • GSX-R1000K6
« Odgovor #25 poslato: Decembar 20, 2009, 11:20:53 pre podne »
&feature=related

Van mreže WARU

• Bajker Bez Granica
  • SLOVENIJA
« Odgovor #26 poslato: Decembar 20, 2009, 01:02:27 posle podne »
VELCOME TO EU. tO SU VAM SREDILI ZBOG TOGA DA SE PRIPREMITE, DA VIDITE ŠTA VAS ČEKA KAD STIGNETE NA ODMOR U EVROPU, SAD KAD SU VAM SKIDALI VIZE.   ;D ;D ;D
:police: come in peace or stay at home *3

Van mreže SAĆO

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #27 poslato: Decembar 20, 2009, 01:36:39 posle podne »
Zajebano! Ja sam imao priliku da ih vidim na delu na auto-putu kod Nisa.
Nisam prekoracio brzinu vec imao kvar na kombiju i stao u zaustavnu traku a nisam postavio trokut,iskocili su iz BMW-a kao padobranci i jedva sam se izvukao da ne platim kaznu.
 Ocekivao sam da su im tablice BG,ali na ovom su bile SM i verovatno ih menjaju pa ih po tablama ne mozes prepoznati. :icon_scratch:

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
  • Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #28 poslato: Decembar 20, 2009, 01:58:57 posle podne »
Oduvek u svojoj opremi sam imao prvu pomoc( tacnije od Guzzi-a), 2 spreja za gume, preko nekoliko kila raznoraznog alata... od predprosle godine i 2 fluo prsluka ali ne zbog zakona( jer i u proslom zakonu je bilo da za motocikl moras da imas prvu pomoc) vec zbog samog sebe!
Isto tako nikada nisam imao problema sa "velikim" gasom jer vozim najvise do 10- 15% preko ogranicenja, a to obicno, cak, i nasi dzandari tolerisu. Sto se auto puta tice, licno ga ne volim i svaki moguci put ga izbegavam jer na njemu nema tog uzivanja, i vise gledam u retrovizore negoli napred da me neki "savesni" vozac kojekakvih automobila, dzipova i kamiona nebi izbrisali sa ovog sveta.

Posto od '82 "sam na putu"( pokojni otac napustio firmu i otisao u privatne prevoznike), pa posle toga ja i buraz nasledili a i dan danas mi je kancelarija "na tockovima" smatram da nam je trebao novi zakon o saobracaju, ali ne ovako rigorozan sa punom vlasti datoj policiji. Kadija te tuzi- Kadija ti sudi!
4 TOCKA SLUZE ZA PREVOZ TELA- 2 SU ZA DUSU!!!

Van mreže UNUCHE

• Vozac
  • *
  • Prvi predsednik MAS
    • Karburator Servis UNUCE
« Odgovor #29 poslato: Decembar 20, 2009, 02:24:06 posle podne »
Sta se sekirate ova drzava misli na vasu sigurnost i cuva vase zivote samo se opustite i polako placajte kazne a pomalo i u bajbokane ako bas zaslizite.

Rendi je u pravu...
Ne znam zbog čega se pojedini plaše i kritikuju zakon  jedino  ako misle da će ga kršiti. Poštuj zakon i nema kazni. Bezbednost svoja  je i tudja bezbednost.
Ovaj kao i svi drugi moraju da se poštuju, šta bi bilo kad bi kriminalci počeli da kritikuju krivični zakon i traže manje kazne zbog ne primerenosti plata u državi.
Zato pamet u glavu pojedinci i poštujte zakon na svoju ako ne, bar na bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju.
PS bar sam ja dobro osetio nepoštovanje ZOBSa  ali ne po džepu već  po svojoj koži i glavi

Van mreže HD

• Dobar Vozac
  • **
  • HD Dyna Low Rider
« Odgovor #30 poslato: Decembar 20, 2009, 02:36:15 posle podne »
Pa sta cete onda? Da vozite motore 50 na sat po gradu? I do 80 van autoputa? Onda se vise isplati da pobacamo sve ovo u staro gvozdje i opremimo se automaticima i apnovima, vise i ne treba. Ja ne vidim nacina da se na motoru pridrzavas ogranicenja u gradu. Jedino da vozis u prvoj sve vreme, mada ni tako ne bi islo. Sto se mene tice, jasno je - ja cu da bezim, a oni neka jure, ako smeju. A znam da ne smeju da jure motore jer dovode u opasnost zivot onoga koga jure, pa i te presretace mogu da okace macku o rep. Inace bih voleo da vidim tog presretaca koji ce da stigne prosecnog R-a na autoputu. Ipak je to auto, jebiga.

Nadam se da moj sin, (koji vec vozi motor), ne cita moto forume!
Jer ako ce iz ovakvih postova da uci kako se vozi i kako se ponasa u saobracaju, bolje da prodam motor koji sam mu tek kupio. Bolje nego da ga trazim po policijskim stanicama ili jos gore, po bolnicama..

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #31 poslato: Decembar 20, 2009, 04:22:13 posle podne »
Rendi je u pravu...
Ne znam zbog čega se pojedini plaše i kritikuju zakon  jedino  ako misle da će ga kršiti. Poštuj zakon i nema kazni. Bezbednost svoja  je i tudja bezbednost.
Ovaj kao i svi drugi moraju da se poštuju, šta bi bilo kad bi kriminalci počeli da kritikuju krivični zakon i traže manje kazne zbog ne primerenosti plata u državi.
Zato pamet u glavu pojedinci i poštujte zakon na svoju ako ne, bar na bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju.
PS bar sam ja dobro osetio nepoštovanje ZOBSa  ali ne po džepu već  po svojoj koži i glavi

OK... slažem se da treba poštovati zakon... ali ovaj zakon je toliko neprecizan da se svašta može
  tumačiti kao prekršaj.. Drugo... smatram da je registracija preskupa i da treba tražiti samnjenje
  dažbina...
  I ako se slažete... Evo iznosim ideju da opet na proleće pre prvog moto skupa napravimo protest
  ispred skupštine i blokiramo ulice... zahtevi postoje od prošlog puta samo ih treba dopuniti...
  neko će reći nemojte nije lepo... ali zamislite mlade momke koji voze neregistrovane motore 
  i beže pred milicijom pri tom prave dodatne prekršaje, oni će bežati po cenu da padnu i izgube život..
  Ako protesti uspeju svaki put taxistima zašto ne bi i nama...                                                 
  Ali da ne bude onako mlak kao prošli put nego da pokrenemo sve klubove i samostalne bajkere
  da se skupi bar dve hiljade motora... U međuvremenu valjda izaberemo rukovodstvo MAS-a da
  napravi organizaciju protesta...

« Poslednja izmena: Decembar 20, 2009, 08:19:55 posle podne od strane Squi »

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #32 poslato: Decembar 20, 2009, 04:57:50 posle podne »
Pobedicemo ga samo slozni u necemu, a ovako razjedinjeni nista uraditi necemo. Citam sve teme o ovome na raznim forumima, i postoji ideja da se napravi jedno inicijaciono telo (tu bi trebalo da budu svi. od predsednka MAS-a, preko vlasnika raznih foruma, vlasnika casopisa o motorima, predsednika AMS (asocijacija motorista Srbije), ostalih moto acosijacija, pa cak i Auto-Moto Saveza Srbije. Evo pisem, a ni sebi ne verujem da mi mozemo stvarno da se slozimo, dal stvarno svoje sujete mozemo da stavimo u sluzbu svih motorista i onih u klubovima i onih van njega. Koliko ja to volim i zalazem se za to, iskreno negde u meni stoji da je to cista utopija. Ja licno znam da cu sve podrzati i fiziski i kako god bude trebalo, ali nesto nisam siguram u ove druge koji vode sve nas motoriste da ce to uraditi.

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #33 poslato: Decembar 20, 2009, 05:18:42 posle podne »
     Pa jesi li video kako to taxisti rade?
 Blikoraju saobraćaj ne samo u Beogradu, nego u još 24 grada u Srbiji, a samo u Beogradu sa oko 1500 vozila! Pa onda kažu: ne mrdamo odavde dok nam se zahtevi ne ispune! Ti ljudi žive od toga i hrane svoje porodice, i normalno je da će dati svoj maksimum u ostvarivanju svojih prava i da samim tim njima bude bolje.
 Ne može se otići pred skupštinu sa oko 300-400 motora, predati zahtev i očekivati povoljan ishod. Mirnim putem teško šta može da se reši kod nas.
 E, to je čist primer kako se to radi.

Van mreže schmajser

• Moto Manijak
  • AfricaTwin , Hoerx Regina ,Triump 3SW, NSU 175 ,
« Odgovor #34 poslato: Decembar 20, 2009, 05:59:03 posle podne »
Ovo je ,,ZEMLJA CUDA'' , samo sto je Alisa negde u Rusiji ili Americi  ;D
POMPEZNI, KVANTI, CIVILNI, AERONAUTICKI MLADIC NUDI SVOJE USLUGE PRI TOM SIRECI OPTIMIZAM I ZDRAVOMENTALNO DOTICANJE SRECE U VAS ZIVOT.
NIJE SEKTA!

Uploaded with [URL=http:

Van mreže bokilic

• Totalni Moto Manijak
  • brmmmm brmmmm
« Odgovor #35 poslato: Decembar 20, 2009, 06:00:15 posle podne »
ako njega kazne,,,
POBEDILI SMO

brm brmmmmmmmm

Van mreže MIKA ARHANGEL

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #36 poslato: Decembar 20, 2009, 07:12:00 posle podne »
Pa kad pricamo o tome kako se organizovati uzmimo primer od nekih suseda kao naprimer Bugara koji su namestili kampove ispred skupstine u vezi placanja autoputa i resili to pitanje jrdnom zauvek,ili motorasa u hrvatskoj kad su se skupili hiljade motorasa i poceli da placaju putarinu sa najmanjim apoenom novca na rampi.Tu nema sta da se izmislja samo treba resiti dali hocemo ili necemo da se organizujemo.I jos nesto ,ja nisam siguran ili bolje receno nisam uveren da su celni ljudi, raznih sajtova i organizacija kao npr.AMS,MAS i da ne nabrajam dalje,stvarno sa nama t.j.nevladine organizacije ili su prodrzavni elementi.I tu bi trebalo malo kopati jer iskustvo me je naucilo svega.

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #37 poslato: Decembar 20, 2009, 07:49:26 posle podne »
Miko...
Koliko vidim da i ti i ja delimo isti stav... Ako smo ti ja i ovi mlađi
bajkeri pogođeni taksama i zakonom onda mislim da će ovog puta odziv na protest
biti više nego dobar... i nema više izgovora tipa evropske inegracije evropski zakoni...
Kakav to evroski zakon može da se primeni u mojoj opštini gde 80% posto zaposlenih
radi za platu od 10.000din  do 20.000din...
Od čega misle da naplate kazne kada su i ovako svi računi u minusu,jedino oko ne misle
da zatvore pretvore u radne logore pa da nas eksplatišu na račun prekršaja...

O taksama za registraciju više neću da diskutujem to je prva tačka naših zahteva...
A to dali su čelni ljudi asocijacija spremni da prihvate odgovornost, e to treba da bude
osnovni kriterijum za kandidaturu mesta predsednika istih...

Smatram da imamo dovoljno vremena da objasnimo svakom bajkeru zašto mora da se pojavi na
protestu... mada mislim da ovaj put to neće biti potrebno... "dara je prevršila meru"...

« Poslednja izmena: Decembar 20, 2009, 08:36:49 posle podne od strane Squi »

Van mreže SAĆO

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #38 poslato: Decembar 20, 2009, 08:12:23 posle podne »
 *603 *603 *603 *603 *603 *603 *603 *603 *603 *603 *603 *603 *603

Van mreže Mito_maniac

• Vozac
  • *
  • ---GSXR--- The Fastest Four Letters On The Planet
« Odgovor #39 poslato: Decembar 20, 2009, 08:16:41 posle podne »
Na poslednjem protestu smo se pojavili svi iz kluba M.K. WARRIORS ali mnogi bajkeri i klubovi se uopste nisu pojavili.
Naravno, cast izuzecima  ;)
Kao da im to nije bilo u interesu ili mozda nisu hteli da nam podje za rukom..  ???