Mart 29, 2026, 12:27:54 pre podne

Autor Tema: PLACATE LI KAZNE PANDURIMA....  (Pročitano 7339 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže TRIKES-M-D

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
  • KAWASAKI VN 800
Odg:
« Odgovor #20 poslato: Februar 11, 2008, 07:32:58 posle podne »
                                PLACATE LI KAZNE PANDURIMA....

TEMA JE KAO I STO SVI VIDITE ZAMOLIO BIH SVE KOJI PISU DA PISU SAMO O OVOJ TEMI.

A NE DA ODLAZE PREDALEKO HVALA NA RAZUMEVANJU  *527
LUMBES-TRIKES-Dača   " COPER SRBIJA "

farbach

• Gost
Odg: PLACATE LI KAZNE PANDURIMA....
« Odgovor #21 poslato: Februar 11, 2008, 08:13:51 posle podne »
Iako imam registrovan motor i dozvolu, moja prva reakcija kada ih vidim je da pobegnem. Zasto? Ne znam.
Evo i primera kako razmisljaju.
Zaustavi me Pandur jedno vece, taman sam se dobio sa 5-6 piva i krenuo da promenim kafanu. Bio sam kolima, pa sam stao. Cim me je onjusio iskomentarisao je nesto u fazonu:"Au ala si se napio." Krenu prema kolima po balon, kad mu proradi gen za grebanje i grabez koji im je malo manji nego u carinika, a veci od majstora na naplatnim rampama.
- Posto je farbabnje motora?
- Nista ,zajebem se ja nesvestan da u jedno farbanje ulazi pet kazni.
- Eto mene sutra.
Da se vratim na temu, ne placam kazne nego odradjujem.

zodiac

• Gost
« Odgovor #22 poslato: Februar 11, 2008, 08:16:34 posle podne »
Stvarno ne volim da se raspravljam ni o cemu na forumima, obicno i ne odgovorim na ponekad neukusne i nevaspitane replike, koje najcesce i nemaju veze sa temom, nego siljokurani koji nisu radili pismene zadatke onda kad je trebalo su bas sad nasli da impresioniraju ostatak foruma pamecu i opstom kulturom. Ne kazem da je to ovde slucaj, na srecu do sad nije bio, ali eto danas bas ne mogu da iskuliram.
Od prijateljske i dobronamjerne podsjetnice da ne zaboravite da ovo moze svako i uvijek da cita a da nikome nisam rekao da cuti ili da preskace ovo ili ono, neki ljudi su se nasli uvrijedjeni, ili mi bar tako djeluje. Pa da krenemo:

Citat
Do tada, termini poput 'secikese' i 'drumski razbojnici' savrsen su opis njihovih radnih mesta. I tu nema nikakve diskusije. 
Ovim si obuhvatio sve, niko nije iskljucen i to je ono sto generalizovanje znaci. Nije mi jasno da ti je promaklo. Slazem se s tobom da je iskustvo svih, ukljucujuci i nas dvojicu, da je prva asocijacija na zaustavljanje od strane saobracajne policije novac i mito. Zasto je to tako, treba da se pitaju oni i njihovi predpostavljeni. Gorka istina je da je za korupciju potrebno dvoje. Ne tvrdim da sam cist kao beba u vezi ovog, da smo nacisto. I sam radije biram alternativu za prekrsaj za koji zakon kaze da ide vozacka. OK? Ali necu ni tvrditi da sijam u mraku od cistoce niti cu se predstavljati kao super baja od cijeg x-pogleda policiji spadaju opasaci. Mozda zato sto imam 35 godina.   

Policajac koga pominjes i jeste pomenut jer ga skoro svi poznajemo. Uzivo ili preko foruma. Sem njega, trebalo bi da svako od nas u svojoj sredini poznaje jos bar po jednog koji svoj posao vrsi profesionalno i ozbiljno. Kao mala pomoc, reci cu da su u svojim sredinama takvi policajci obicno predmet viceva i "glupi" jer drze tvrdu liniju i nisu za sheme. Uglavnom su u manjini i licno ne volim da sa njima imam posla. Onda kad skrivim nesto u saobracaju, naravno. Ako neko od vas ne moze ama bas nikog takvog ili slicnog da se sjeti, sasvim se slazem da problem postoji.

Takodje vidim i dosta vapaja za demokratijom i slobodom govora. To jeste sjajna stvar. Bogatstvo razlicitosti. I na forumima sam dosta naucio iz misljenja ljudi koji su drugacije mislili od mene. Cuteci i citajuci njihove postove. Hvala im.
Siguran sam da znate da uz prava idu i obaveze, da ne kazem posledice. Mozes da kazes sve sto hoces ali budi spreman da to branis svojim uvjerenjem, cinjenicama, iskustvom itd. Budi spreman i da prihvatis i posledice koje u najcrnjoj varijanti mogu biti i zakonske. E takav stav cijenim. Takve ljude slusam.
I na svim forumima se ne predstavljam kao Demon, Rambo, Miki maus nego svojim imenom. Mozda zato i pazim sta pisem.

I ne secam se kada je ikome u zivotu poslednji put palo na pamet da me nazove siljokuranom. Svaka dalja diskusija je sasvim izlisna, dok se ne upoznamo, pa ces mi reci u lice sta mislis. Za mene mozes biti sto posto siguran da hocu, posto mene zabole koga ti slusas, cije misljenje cenis, i kakvo je uopste tvoje misljenje, kada ikom mozes na ovakav nacin da se obratis.
« Poslednja izmena: Februar 11, 2008, 08:38:54 posle podne od strane zodiac »

DEKI FAMILIJA

• Gost
« Odgovor #23 poslato: Februar 11, 2008, 09:56:11 posle podne »
Iako imam registrovan motor i dozvolu, moja prva reakcija kada ih vidim je da pobegnem. Zasto? Ne znam.
Evo i primera kako razmisljaju.
Zaustavi me Pandur jedno vece, taman sam se dobio sa 5-6 piva i krenuo da promenim kafanu. Bio sam kolima, pa sam stao. Cim me je onjusio iskomentarisao je nesto u fazonu:"Au ala si se napio." Krenu prema kolima po balon, kad mu proradi gen za grebanje i grabez koji im je malo manji nego u carinika, a veci od majstora na naplatnim rampama.
- Posto je farbabnje motora?
- Nista ,zajebem se ja nesvestan da u jedno farbanje ulazi pet kazni.
- Eto mene sutra.
Da se vratim na temu, ne placam kazne nego odradjujem.

tako sam ja rekao policajki da sam zigolo, a onda i mama i sestra snajka sve ulazi u kaznu >:D >:D >:D

paperinos

• Gost
« Odgovor #24 poslato: Februar 11, 2008, 11:21:10 posle podne »
Saobracajci nisu ni panda medvedi niti kisne sume pa da ih treba stititi.

U opisu posla im stoji da treba da se staraju o bezbednosti u saobracaju i kontroli svega sto je u vezi sa istim.
Da ne napomionjem i pomoc  koju treba da pruze svim ucesnicima u saobracju.

A sta rade, uglavnom samo vrebaju jadan i tuzan svet da kaznjavaju i otimaju.

Nema sanse da udare na nekog baju.
Pogledajte sta je blata na putevima.

Sta su oni ucnili povodom toga...nista.
Ja sam pre jedno mesec i po bas iznapusavao jednu patrolu.

Ljudi ne da je bilo kaljavo i klizavo uzas, katasrofa, pala neka kisica a blata do gushe.
Potrosio sam svu tecnost za brisace.
Naidje kamion i pljus sve musavo.

A saobracajci dremaju na parkingu kafane pored puta.

Stanem i pitam ih, pa kakav je ovo put, ne moze da se vozi zasto nesto ne ucinite.
A on ce meni, to nije tvoj problem.

A ciji je, da nije problem moga dede.
Pa mi napisemo prijavu protiv ovih sto izvlace repu i ne desi se nista to je sve od MK komerca.

Aha , kad ste zadnji put napisali prijavu voleo bih to da vidim, pocnem ja da ih provociram, i kome ste je predali da proverim , verovatno znate  da na to imam pravo.

To se tebe ne tice, odbrusi besno lik, nemoj sada da popijes jednu prijavu za prljave tablice, i prljavu signalizaciju, ti ces nama da prosipas pamet...mars odavde. :o

E i ja sad treba te likove da postujem, ma oni se izivljavaju na sirotinji a u baje ne smeju da pipnu.

I zato ljudi ne placajte im nista, kod sudije ako treba da se ide idem, ali njima ni dinara.

Samo ih jos vise motivisete da nas pljackaju.

Van mreže Vladan_BC

• Moto Manijak
  • Bela Crkva
« Odgovor #25 poslato: Februar 12, 2008, 07:08:22 posle podne »
Sto je zemlja u vecem problemu i rasulu te stvari su vidljivije i vise ih ima. Recimo u Moldaviji, koja je na samom dnu lestvice po standardu, a na samom vrhu po korumpiranosti, policija otkida vozace a narocito strance gde se licitira od 1000 evra, pa se dolazi do 10 evra i teraj dalje. Takve stvari se desavaju i u razvijenim zemljama, ali su svedene na minimum jer je kontrola i kaznjavanje ljudi koji sprovode kaznenu politiku mnogo veca.
Vratimo se na temu, placam kazne kod sudije za prekrsaje, ali me boli zato sto znam da mnogo mojih prijatelja i drugara zavrsava na putu transakciju, uz kuknjavu i moljakanje daju po 2-3000 din. :police: i odlaze srecni sto su usparali isto tolkiko para. >:( >:( >:(

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #26 poslato: Februar 12, 2008, 09:16:37 posle podne »
Ja u principu ne volim ni da im stajem i kad god mogu napravim se blesav kad me zaustavlja i okrenem glavu na drugu stranu.Na licu mesta im ne placam nikad mada ruku na srce nesto me ne zaustavl;jaju.Prosle godine za 10000 km samo jednom su me zaustavili i mada sam ih snimio iz daljine i smanjio brzinu i sve ok.Secam se jedne interesanantene situacije od pre 4-5 god. Negde oko 02  ja se vracam kuci kolima i zaustavljama me pandur u suetu sa pandurkom.Nesto sam bio nadrkan i krenem ja ostro u startu" te sta je ovo ne moze covek da ide kuci da ga neko ne zaustavi pa koj vam je djavo pa od vas ne moze da se zivi i sve najgore".Gleda me pandur naso se u nebranom grozdju ne zna stace kad ujednom momentu nesto proverava gleda licnu kartu : cek cek pa ja imam nalog za privodjenje za tebe ptico ( neka neplacena kazna u pitanju po saobracaju) pa sta cemo sad." Aj sad pa necemo valjda da se privodimo nismo valjda dotle dosli " naglo sam omeksao . I da ne duzim ispao je fer na neki nacin dao mi da platim kaznu ujutru i prosao sam bez privodjenja , mozda ga je mrzelo da pise izvestaj ko zna.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0

paperinos

• Gost
« Odgovor #27 poslato: Februar 12, 2008, 10:16:01 posle podne »
Hm razmisljam, da im na licu mesta cusnes falsifikat, onako ispod ruke.

Neka proba da te prijavi.... ;D

BOCKO

• Gost
« Odgovor #28 poslato: Februar 12, 2008, 10:33:16 posle podne »
Citat

Poslato: danas u 10:40:54 amPoslao: zodiac 
Umetnite citat
Citat: Boban  juče u 11:25:18 pm
Samo nemojte zaboraviti da je ovaj vid komunikacije jako, JAKO javan!

Nismo zaboravili, ali necemo biti politicki korektni po svaku cenu. Na ovom mestu svako moze da kaze sta misli, a cinjenica je da kod nas policija na vrlo neobican nacin obavlja svoj posao, jer im je od cele price o bezbednosti u saobracaju stalo samo do naplate. Kada budemo imali puteve kao u Evropi, i kada nam se policajci budu ponasali kao oni na zapadu, onda necu imati nista protiv policije. Do tada, termini poput 'secikese' i 'drumski razbojnici' savrsen su opis njihovih radnih mesta. I tu nema nikakve diskusije.

Ok. Slazem se da svako ima pravo na svoje misljenje. Ja licno nisam sklon generalizovanju. Time se svi trpaju u isti kos. Pada mi na pamet jedan saobracajac-bajker koji je clan foruma (nekog) i za koga mislim da je sasvim ok. Ali to nije razlog (jedini) zasto sam podsjetio da je ovo javan nacin komunikacije. Necu objasnjavati zasto.
Cast izuzetcima.
U nasem mestu panduri su oni najveci smradovi i najgori likovi kakve ih pamtim iz osnovne.
A pored toga mnogo se loze na americke filmove i sebe zamisljaju kao glavnog glumca.

paperinos

• Gost
« Odgovor #29 poslato: Februar 12, 2008, 10:42:18 posle podne »
A kod mene u zgradi komsija je pandur a sinovi mu diluju drogu >:(
Dobro za utehu je da su postali narkomani obojica.... ;D

Van mreže Brrka

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #30 poslato: Februar 13, 2008, 01:10:50 posle podne »
Imam jednu kutiiju u kojoj sam cuvao prijave kad sam bio mladji. Sad da otvorim i pocnem da brojim, pa imam ih sigurno preko 50 prijava, mozda cak i vise. Deluje nerealno i zvuci kao laz ali tako je to kad sa 14 godina vozis vec motor od 150ccm a ni PSP nisi polozio.
Za prijave sam se uglavnom javljao kod sudije za prekrsaje a posle toga sam isao u centar za socijalni rad sve dok nisam postao punoletan tako da nisam mnogo kazni platio.
Placam ih iskljucivo kad moram a to je kad stigne ona druga opomena za neplacanje u kojoj pise uput za zatvor. E tada odem i platim kaznu ili zamolim da mi daju na rate, prvu platim odmah pa opet cekam dve opomene do druge i tako sve u krug. ;D
KOREKTNOST NA PRVOM MESTU!

• Gost
« Odgovor #31 poslato: Februar 14, 2008, 03:53:39 pre podne »
Kod sudije za prekršaje sam jedno vreme bio čest gost , čak su i kafu počeli da mi kuvaju.
Ljudi ovo je strašno šta se radi , počevši od direkcije za puteve , policije pa do sudstva.Ceo sistem je postavljen tako da niko ne radi svoj posao čime namerno izazivaju nesreće pa posle smanjuju ograničenje brzine i naplaćuju kazne.
Pročitajte zakon o bezbednosti saobraćaja i zakon o prekršajima pa će te videti koliko ga ''naši'' saobraćajci i sudije poštuju. >:( >:D ;) *306

Van mreže MIKA ARHANGEL

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #32 poslato: Februar 14, 2008, 09:15:02 posle podne »
Kako da platim kaznu kad nemam kada da stanem.Ja da ne žurim nebi ni bio prekršilac.

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #33 poslato: Februar 14, 2008, 09:53:04 posle podne »
Uglavnom se cenkam s' njima, k'o na pijaci...

Van mreže kinez

• Suvozac
  • *
« Odgovor #34 poslato: Februar 23, 2008, 10:02:03 posle podne »
Platio sam 5000 na racun i isti dan za prekoracenje 1000 u kesu.Prava sreca.
Vozi da sve vidis i da te svi vide!

paperinos

• Gost
« Odgovor #35 poslato: Februar 23, 2008, 11:07:41 posle podne »
Ala su te osisali na nularicu.

Voja

• Gost
« Odgovor #36 poslato: Mart 12, 2008, 03:11:20 posle podne »
He, nikada me jos nisu ni zaustavili!
Ali i kada budu (naravno da hoce), ako mi budu pisali nesto, ne verujem da cu pare vaditi...
KEROVI!!!

Nikola

• Gost
« Odgovor #37 poslato: Mart 28, 2008, 09:15:51 posle podne »
Kakvo, bre,stajanje a kamoli plaćanje.Ovi panduri iz mog kraja navikli da mi skupljaju prašinu, pa me više i ne zaustavljaju.Kad prođem pored njih samo mi se jave. *551

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #38 poslato: Decembar 04, 2008, 03:50:58 posle podne »
Ne placam kazne zbog toga sto me uglavnom poznaju u gradu a i umem da se lepo izvinjavam

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
« Odgovor #39 poslato: Decembar 04, 2008, 06:22:18 posle podne »
ne placam i ne pricam sa zandarima. ;)