Prva ta~ka,
Usvajanje zapisnika sa predhodne sednice Skup{tine.
Zapisnik sa predhodne sednice je pre po~etka sednice podeljen svim prisutnim predstavnicima. Prigovora na zapisnik, sem na neke slovne gre{ke, nije imalo, nakon glasanja zapisnik je jednoglasno usvojen.
Druga ta~ka,
Pod drugom ta~kom se pristupilo ponovnom predlaganju kandidata za Predsednika MAS-a.
]ora, MK “^ivija” [abac, Ponovo predla`e Mi}u iz HD kluba koji je po~asni ~lan MK “^ivija” kao takav ima pravo da se kandiduje za predsednika MAS-a.
Vlada, MK “Coyoti” pocasni ~lanovi nemaju pravo glasa i ne mogu biti birani u izvr{ne organe kluba. A o njegovoj kandidaturi bi trebalo da se konsultuje neki pravnik.
Na Svetin (MK “Uli~ni borac) komentar da ne poznaje predstavnika iz Pan~eva, Vlada odgovara da je ~lan Kojota iz Pan~eva od 2001. godine.
Postavlja se pitanje koji je Mi}in interes da stane na ~elo MAS-a.
Gnjat, Lazaervac, Isti “problem” smo imali i pre dve godine u Majlovcu, ~udim se da Mi}a od tada nije na{ao za potrebno da HD klub u~lani u MAS. I na taj na~in izrazi podr{ku radu MAS-a.
]ora, MK “^ivija” [abac, Mi}a nema nameru da razbija MAS, po~asni je ~lan “^ivija” i svima dobro poznat svim bajkerima iz Srbije i {ire, po organizaciji vo`nji za Kosovo i drugim akcijama i vo`njama.
MK “^ivija” }e podr`ati i bilo kog drugog predsednika koji bude demokratski izabran. Pora`avaju}e je {to je otac Brana povukao kandidaturu za ~lanstvo u MAS-u. To nesme da se de{ava ve} moramo raditi na omasovljenju MAS-a kao i prikupljanju svih klubova u clanstvo MAS-a.
Mi}u pored ^ivija podr`ava i MK “Srem” i jo{ dosta klubova.
Buca MK “Sid”, Sta je sa clanarinom, imaju li pravo glasa i klubovi koji nisu platili clanarinu za 2010. godinu? Ina~ MK “Sid” ima svoje misljenje o Mici i to ce se videti iz glasanja.
Deki MK “Familija” Izve{taj o uplatama ~lanarine }e dati novoformirani UO jer trenutno uvid i deponovani potpis na racun MAS-a ima samo predsednik.
Sveta MK “Uli~ni borac” Pored predsednika treba jo{ neko iz UO da ima deponovan potpis.
Dane, Jagodina, rad Asocijacije je neozbiljan i trazi sve ra~une iz predhodnih godina da se daju na uvid, jer smatra da su pare tro{ene nanamenski I bespotrebno za {tampu i sli~no.
Gnjat, Lazarevac, na prosloj skup{tini je svakom ~lanu Skup{tine dat finansijski izve{taj obra|en i od{tampan. Izve{taj je jednoglasno usvojen.
Sale, Valjevo, bilo bi van pameti kopirati sve ra~une u 50 primeraka i dostaviti svakom ~lanu Skup{tine. Nadzorni odbor je taj koji treba da vr{I kontrolu rada UO i Predsednika MAS-a. Uostalom neka Dane podnese tu`bu UO MAs-a pa da se onda sve sravni I vidi dali je bilo nekih propusta u radu UO i Predsednika MAS-a.
^apo, MK “To~ak” Ivanjica, on je kao ~lan nadzornog odbora trazio od predhodnog predsednika, Ljube tra`io na uvid ra~une i to je bilo sme{no koji su i kakvi su ra~uni. U to vreme se ~lanarina napla}ivala I gotovinski a ne samo na ra~un.
MK “In|ija”, nisu obave{tavani o Skup{tinama MAS-a ni za Smederevsku Palanku a ni za Obrenovac pa zato nisu ni prisustvovali, tako|e smatra da bi zapisnik i material za Skup{tinu trebao biti dostavljen pre sednice. Tako|e nisu upoznati da su ~lanarinu morali platiti do 15. januara.
Gnjat, Lazarevac, svaki ~lan UO je zadu`en za odre|ene klubove da ih obave{tava o sastancima i aktivnostima MAS-a. Zapisnik sa Skup{tine je postavljen na zvani~nom sajtu MAS-a, jedino je Su{a iz Kraljeva tra`io da mu se po{tom {alje zapisnik i to je u nekoliko navrata i ra|eno. [to se uplate ~lanarine ti~e, to je regulisano ~lanom 11 Pravilnika Asocijacije. Tako|e podse}am i na obaveze klubova iz ~lanova 18 i 22, a odnose se na izve{taj sa odr`anog skupa i spiska ~lanova klubova. Mali broj klubova je to ispo{tovao. Trebalo bi da se pro~ita Pravilnik i Statut MAS-a.
Deki, Familija, mi nismo platili ~lanarinu jer smo doneli preko 1000 evra sponzorstva za MAS, a ja nikad nisam naplatio putne tro{kove za sednice UO.
]ora, MK “^ivija” [abac, Malo smo se odaljili od teme i ta~ke dnevnog reda. Prvi zadatak novoizabranog predsednika i UO bi trebalo da bude ~lanarina i po{tovanje pravila.
Du}a, MK “^okanlije” Baro{evac, predla`e Belog, MK “Vr{ac” za kandidata za Predsednika MAS-a
Vlada, MK “Coyoti” smatra da bi trebalo prvo proveriti mo`e li Mi}a biti kandidat da se ne do|e u sukob sa zakonom.
Ipak je odlu~eno da se private candidature Belog i Mi}e
Beli MK “Vr{ac” kao Predsednik MAS-a }e se truditi da ostvari plan MAS-a da zajedni~kim akcijama svih klubova doprinesemo boljem polo`aju motorista u Srbiji. Sam ne mo`e mnogo da uradi ali svi zajedno mo`emo mnogo toga da postignemo. Ne mo`e da obe}a kancelariju u Beogradu i jo{ neke stvari koje je Mi}a obe}ao u Smederevskoj Palanci ali }e svakako dati sve od sebe za napredak MAS-a.
MK “In|ija”, Mi}a je ~ovek sa dobrim vezama u Beogradu i mo`e vrlo kvalitetno da iz centrale void MAS. Jedina kvalitetna akcija koju je MAs organizovao pro{le godine je bila Protesna vo`nja, ali se posle stalo sa drugim akcijama.
Niko ne osporava Belovu kandidaturu ali smatra da je bolje re{enje Mi}a.
]ora, MK “^ivija” [abac, mo`e se Mi}I dati rok od dva meseca da stvrai sve {to je obe}ao a posle se mo`e zakazati i vanredna sednica pa ako treba i smeniti sa mesta Predsednika.
Dane, Jagodina, rad MAS-a je lak{e organizovati iz Beograda nago negde iz unura{njosti.
Nakon ove rasprave pristupljeno je glasanju putem prozivke.
Glasanje se zavr{ilo na slede}I na~in:
Za Mi}u je glasalo 7 predstavnika
Za Belog je glasalo 25 predstavnika
Suzdr`anih je bilo 3 predstavnika
Konstatovano je da je Predsednik MAS-a u narednom periodu od 2 godine Nikoli} Ljubi{a – Beli iz MK “Vr{ac” Vr{ac.
Za ~lanove UO od strane Skup{tine MAS-a predlo`eno je 10 kandidata od kojih po Pravilniku Predsednik bira 4 ~lana.
Predlo`eni su slede}i kandidati:
1. Mirko, MK “Titans” Kikinda
2. Vlada, MK “Coyote” Pan~evo
3. Rade, MK “Ere” U`ice
4. Gnjat, MK “La moto” Lazaervac
5. Sale, MK “Valjevo” Valjevo
6. Jan, MK “De wheels” Debelja~a
7. Dane MK “Riders” Jagodina
8. Ak{i MK “IL paradise” Isto~no Sarajevo
9. Vlada MK “NS Riders” Novi Sad
10. Bubi MK “Extrem” Smederevo
Sale, Valjevo, prilikom izbora UO trebalo bi se voditi ra~una o teritorijalnom rasporedu klubova.
Po Pravilniku MAS-a od deset predlo`enih Predsednik bira 4 ~lana UO.
Novi Predsednik je izabrao slede}i UO:
Brkanlic Mirko MK “NO limits” Kikinda,
Kojundzic Radomir – Rade MK “Ere” Uzice,
Batusic Rudolf – Bubi MK “Extrem” Smederevo i
Gnjatovic Zoran – Gnjat MK “LA moto” Lazarevac.
Ak{i MK “IL paradise” Isto~no Sarajevo je izabran za kooptiranog ~lana UO a jo{ jednog kooptiranog ~lana }e imenovati UO u narednom periodu.
Ispred Predsednika i UO predlo`eni su slede}i kandidati za Nadzorni odbor:
1. Vlada, MK “Coyote” Pan~evo
2. Dane MK “Riders” Jagodina
3. Deki MK “Familija” Beograd
4. Kao ~etvrti kandidat za nadzorni odbor se javio Sveta MK “Uli~ni borac” Smederevo.
Po{to se u NO bira tri ~lana ponovo se putem prozivke pristupilo glasanju, stim {to su se predstavnici klubova izja{njavali za kandidata za koga smatraju da ne treba da bude ~lan NO.
Glasanje je proteklo na slede}I na~in:
1. Vlada, MK “Coyote” Pan~evo dobio 3 glasa
2. Dane MK “Riders” Jagodina nije dobio ni jedan glas
3. Deki MK “Familija” Beograd dobio 23 glasa
4. Sveta MK “Ulicni borac” Smederevo dobio 3 glasa
Nakon glasanja konstatovan je sastav Nadzornog odbora,
1. Vlada, MK “Coyote” Pancevo
2. Dane MK “Riders” Jagodina
3. Sveta MK “Ulicni borac” Smederevo.
Sale MK “Valjevo” i dalje ostaje zaduzen za rad Sajta Moto asocijacije Srbije.
Kisko MK “Ere” Uzice se javio da zeli da ucestvuje u organizaciji Relija 2010. godine.