Mart 27, 2026, 06:38:57 posle podne

Anketa

Jeste li za  osnivanje inostranih Chepter i supporters klubova u SRB

Da jesam...
Ne nisam...

Autor Tema: Jeste li za ili protiv osnivanja Chepter i supporters klubova u SRB  (Pročitano 15321 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

urke

• Gost
Odg: Jeste li za ili protiv osnivanja Chepter i supporters klubova u SRB
« Odgovor #20 poslato: Februar 04, 2010, 12:21:23 pre podne »
Alo ljudi vi ste u zabludi oko funkcionisanja stranih klubova u Srbiji.
Nijedan Nemac,Austrijanac,Amerikanac itd.,nece doci u srbiju da zavodi red,niti da bilo kome preti ili nesto slicno da radi.
To se radi preko njihovih ljudi ovde,suportera,članova,čaptera i slicno.
Ko ih bude odjebao,99% da u Srbiji nece imati nikakvih problema bar narednih nekoliko godina,ali zato svakim odlaskom na neki od skupova u inostranstvu gde se može zadesiti grupacija koja je pokušala bilo koji vid ucene,rizikuju se problemi raznih vrsta.
To je scenario za prvih nekoliko godina,dok ta priča ne ojača,nadajmo se da neće.
Raspitajte se malo ko sve funkcioniše u okruženju i koji klubovi su pravili probleme.
Neko je spomenuo Rolling Wheels iz Berlina,koji imaju čepter u Boru.To su Miša Tenk,Demba,kleki itd..,da li su oni nekome pravili probleme ikada? Naravno da nisu i neće,jer su okej ljudi,a i politika kluba im nije takva.Inače jjedan od vodećih ljudi Rolling Wheels u Berlinu je Srbin iz Čačka,ako niste znali.
Nisu svi klubovi od preko crni,ali ih ima dosta.

Van mreže shorty

• Moto Manijak
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #21 poslato: Februar 04, 2010, 12:31:02 posle podne »

Neko je spomenuo Rolling Wheels iz Berlina,koji imaju čepter u Boru.To su Miša Tenk,Demba,kleki itd..,da li su oni nekome pravili probleme ikada? Naravno da nisu i neće,jer su okej ljudi,a i politika kluba im nije takva.Inače jjedan od vodećih ljudi Rolling Wheels u Berlinu je Srbin iz Čačka,ako niste znali.
Nisu svi klubovi od preko crni,ali ih ima dosta.
hvala ti Urke....
http://www.motoasocijacijasrbije.com/forumm/index.php?topic=2355.0

Izvini Gordane, zashto su ljudi koji nishta nisu napisali o podrzavanju chaptera pichke???
pa nisu ni svih 44 pisali o protivljenju???
ili zivish rock `n` roll ili ne znah shta je to

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #22 poslato: Februar 04, 2010, 12:57:41 posle podne »

Nije cilj da se prozivamo nego da se razumemo i čujemo razloge za i protiv...
Ako počnemo da se vređamo onda će nam izmaći suština ove priče...

Vidim da se podška stranim klubovima deli na one poreklom i USA iz ove druge iz RUS...
-Pitanje za one koji su upućeni... koliko će te dve grupacije da se "podnose" na našim prostorima?

gordanmg

• Gost
« Odgovor #23 poslato: Februar 04, 2010, 12:59:52 posle podne »
Ovde treba da se javno iznese svoje misljenje po tom pitanju.
Ako si vec glasao za ulazak iznesi svoje misljenje javno. Nije ovo tebi licno upuceno nego pricam uopsteno.
Nisam clan niti jedbog kluba ovdasnjeg a kamoli da se priklonim nekom od preko.
Nisam dao komentar ni na jedan post onog ko je za ulazak u takav klub jel smatram da je to njegov LICNI stav i ne pada mi na pamet da ga ubedjujem u kontra.

Van mreže shorty

• Moto Manijak
« Odgovor #24 poslato: Februar 04, 2010, 01:59:11 posle podne »
Ja mislim da je ova tema pokrenuta na temu : Da li ste za osnivanje chaptera? , a ne za ulazak u chaptere

moj opsirniji stav:

kako su nam bogu hvala ukinuli vize, planiram da obidjem okolne a i one malo dalje zemlje...
mislim da ce te se svi sloziti da je neprocenjivo imati nekoga u nekoj zemlji kakda krenete na takav put a narochito bajkera
lepo bi bilo upoznati sve te ljude...
neka dodju oni kod nas da im budemo domacini, da se predstavimo kao bajkeri, da prosirimo prijateljstva (zbog toga sam i poceo da vozim)
jednog dana ce i oni nas ugostiti

postoji josh jedna stvar, objektivno gledano inostrani moto klubovi su mnogo ozbiljnije organizovani od vecine nashih klubova
mozda i nauchimo neshto od njih
ili zivish rock `n` roll ili ne znah shta je to

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
« Odgovor #25 poslato: Februar 04, 2010, 02:31:49 posle podne »
 Nisam za.

Mi imamo slobodu da osnivamo klubove kakve hocemo i da na ladja stavljamo sta hocemo i to za kod nas nije problem. Ali...vec sam prico o tome...ako se ide preko moze da se ima problema ako se na ledjima nose trodelne boje slicne ( ili iste ) odredjenih klubova...i tu MAS nemoze nista. Kako mi trazimo da se kod nas postuju neka pravila, tako i preko postoje neka pravila koje treba postovati...

MK klubovi sa jednodelnom bojom nece imati problema....

Van mreže dejansd

• Bajker Bez Granica
  • KAWASAKI ZX-6
« Odgovor #26 poslato: Februar 04, 2010, 02:56:32 posle podne »
nisam za osnivanje bilo kojih captera,koji sprovode nasilje i represiju u moto svetu

moj licni stav je da sve sto je dobro treba da se prihvati,sve sto je lose netreba
koliko vas saradjuje poslovno sa inostranstvom pa se prihvataju medjusobna pravila
nisam za klubove koji sprovode nasilje i ostalo,ali ima i dobrih klubova,i treba saradjivati ponesto i nauciti
oni od nas i mi od njih.
ovde se uglavnom pominju klubovi koji su na losem glasu,ali takav smo mi narod

recimo da imam prijatelje u nekim klubovima preko i to su dobri ljudi.....
a klubovi su im stabilni.nepripadaju ni jednom od ovih nazovi nasilnih klubova
SMEDEREVO SRBIJA

gordanmg

• Gost
« Odgovor #27 poslato: Februar 04, 2010, 03:58:51 posle podne »
Najprostije moze da dodje do bratimljenja sa nekim klubovim za koje znamo da su istog karaktera kao nas klub.
Sve se moze proveriti obostrano.

urke

• Gost
« Odgovor #28 poslato: Februar 04, 2010, 04:11:49 posle podne »
Moje licno iskustvo je da u inostranstvu postoji mnogo vise pozitivnih klubova,izvinjavam se ako se nisam najtacnije izrazio ali shvaticete sta sam hteo da kazem,nego onih sa kriminalnim miljeom.
Isto tako postoji veliki broj klubova koji su u suporterskim ili nekim drugim odnosima,jer im je tako bilo lakse,nego da ulaze u sukobe,a koji su u osnovi najnormalniji klubovi,koji funkcionisu zarad druzenja,a ne zarad interesa.
Ako HA,BANDIDOS,ili bilo koji drugi klub hoce da dodje u Srbiju docice i mi ti ne mozemo nista.
Registrovace se u ministarstvu za omladinu i sport isto tako kako su registrovani i domaci klubovi.
Ako se odredjene grupacije budu bavile kriminalom to ce biti u direktnoj sprezi sa vlastima,jer u svakoj drugoj varijanti nece potrajati ni mesec dana.
Nasa policija ima saznanja o HA u Srbiji i verovali ili ne postoji nadzor osoba koje su se deklarisale kao suporteri i sl. unazad jedno godinu dana.
I ja sam bio zacudjen i nisam verovao dok nisam svojim ocima video sluzbenu depesu upucenu u lokalne policijske stanice,doduse sa dva meseca zakasnjenja od desavanja za koje su se raspitivali.

Dobro je da koliko toliko neko tamo gore posmatra,mozda ce sve biti prostije kasnije.

Van mreže Rendi

• Ultimate Biker
« Odgovor #29 poslato: Februar 04, 2010, 04:29:17 posle podne »
Posto poznajem dosta ljudi iz stranih klubova moram da iznesem neka svoja zapazanja.U stranim klubovima je disciplina na mnogo visem nivou nego kod nasih.Postuje se hijerarhija u klubu,a znaju se strogo pravila koja je propisao klub. Elem kod nas se u klubove primaju i odmah postanu punopravni clanovi ,dok to kod njih ima da prodje i par godina dok se dodje do tog statusa. Uglavnom je kod njih klub pa sve ostalo u zivotu. Nisam rad da se nasi klubovi i pojedinci uclanjuju u strane klubove ,ali nemam nista protiv da neko i uradi to. To je izbor svakog pojedinca a i kluba kolektivno i ne bi se mesao u njihov izbor.Misljenja sam da se u strane klubove uclanjuju oni koji nisu nasli sebe na domacoj moto sceni ili klubovi koji su tek u nastanku a mozda je tu i neki finansiski parametar u pitanju jer dosta stranih klubova hoce da pomogne clanove normalno uz neke odredjene uslove.Kod nas se sve zavrsava na nekoj prijateljskoj bazi dok se tamo zna ko finansira i klub i motomanifestacije.Zadnjih 5,6 godina i kod nas je pocela komercijalizacija moto desavanja ,sto je mozda opravdano jer su zahtevi moto populacije sve veci jer se mnogi ugledaju na zapad .Mislim da ce i nasi klubovi vremenom postati jake organizacije sto se tice poslovanja i finansija jer je to odredjeno svetskim trendovima a ne nasom zeljom / pogotovu starijih klubova i motorista/ da ostanemo u nekoj izvornoj formi lepog druzenja. Znam da ce biti komentara da hocemo da ostanemo u staroj prici ali mi se cini da je to sve dalje od nas.

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #30 poslato: Februar 04, 2010, 04:30:54 posle podne »
Urke...
Da, pravno je izvodljivo da se registruju kao takav klub...  

Mi kroz ovu anketu možemo samo jasno  da poručimo šta mislimo o takvoj odluci i  da
otvorimo oči svima koji žele da se učlane kakve su obaveze i posledice jednog takvog čina...

Van mreže marko vitez

• Moto manijak u usponu
  • Tattoo by Mare
    • ASTRAL INK TATTOO STUDIO
« Odgovor #31 poslato: Februar 04, 2010, 04:59:11 posle podne »
Posto poznajem dosta ljudi iz stranih klubova moram da iznesem neka svoja zapazanja.U stranim klubovima je disciplina na mnogo visem nivou nego kod nasih.Postuje se hijerarhija u klubu,a znaju se strogo pravila koja je propisao klub. Elem kod nas se u klubove primaju i odmah postanu punopravni clanovi ,dok to kod njih ima da prodje i par godina dok se dodje do tog statusa. Uglavnom je kod njih klub pa sve ostalo u zivotu. Nisam rad da se nasi klubovi i pojedinci uclanjuju u strane klubove ,ali nemam nista protiv da neko i uradi to. To je izbor svakog pojedinca a i kluba kolektivno i ne bi se mesao u njihov izbor.Misljenja sam da se u strane klubove uclanjuju oni koji nisu nasli sebe na domacoj moto sceni ili klubovi koji su tek u nastanku a mozda je tu i neki finansiski parametar u pitanju jer dosta stranih klubova hoce da pomogne clanove normalno uz neke odredjene uslove.Kod nas se sve zavrsava na nekoj prijateljskoj bazi dok se tamo zna ko finansira i klub i motomanifestacije.Zadnjih 5,6 godina i kod nas je pocela komercijalizacija moto desavanja ,sto je mozda opravdano jer su zahtevi moto populacije sve veci jer se mnogi ugledaju na zapad .Mislim da ce i nasi klubovi vremenom postati jake organizacije sto se tice poslovanja i finansija jer je to odredjeno svetskim trendovima a ne nasom zeljom / pogotovu starijih klubova i motorista/ da ostanemo u nekoj izvornoj formi lepog druzenja. Znam da ce biti komentara da hocemo da ostanemo u staroj prici ali mi se cini da je to sve dalje od nas.
Odlicano receno brate Rendi,svaka cast.
Izgleda da se misljenje o klubovima iz inostranstva vise svodi na losa misljenja,ovo je pravo misljenje i nemoze nikome da se nametne ako on sam to ne zeli.
Tattoo
Body Piercing
Air Brush
065-8.123.144

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #32 poslato: Februar 04, 2010, 05:51:34 posle podne »
Odlicano receno brate Rendi,svaka cast.
Izgleda da se misljenje o klubovima iz inostranstva vise svodi na losa misljenja,ovo je pravo misljenje i nemoze nikome da se nametne ako on sam to ne zeli.

Marko...

Ja sve vreme pokušavam da čujem neko pozitivno mišljenje o inostranim klubovima
i tome zašto je dobro da se osnivaju u našoj zemlji...
...ali koliko vidim sve se svodi na to da su dobri ili loši bez želje da se napravi neko
ozbiljnije obrazloženje i diskusiju...
Možda je većina u zabludi... možda svi treba da budemo nekome MC podrška da bi
se međusobno poštovali...

Van mreže marko vitez

• Moto manijak u usponu
  • Tattoo by Mare
« Odgovor #33 poslato: Februar 04, 2010, 07:30:22 posle podne »
Ja mislim da je vecina klubova OK,ali se zbog nekih stvara lose misljenje.
Tattoo
Body Piercing
Air Brush
065-8.123.144

urke

• Gost
« Odgovor #34 poslato: Februar 04, 2010, 08:15:47 posle podne »
Ja mislim da je vecina klubova OK,ali se zbog nekih stvara lose misljenje.

Koje je potpuno opravdano u nekim slucajevima.

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #35 poslato: Februar 04, 2010, 08:23:06 posle podne »
Konkretno pitanje...
Dali će HA NW i Gremijumi na našim prostorima biti u dobrim odnosima
pošto već vidim dosta razlike u nekim saopštenjima i tihe odbojnosti jednih
prema drugima...   

Van mreže marko vitez

• Moto manijak u usponu
  • Tattoo by Mare
« Odgovor #36 poslato: Februar 05, 2010, 12:11:54 posle podne »
Konkretno pitanje...
prema drugima...   
...i ko ce od nas stati izmedju njih i kaze da smo protiv nasilja i problema kod nas...MAS?...
I naravno kakav ce ishod svega toga da bude?
Tattoo
Body Piercing
Air Brush
065-8.123.144

Van mreže misa r1

• Ultimate Biker
« Odgovor #37 poslato: Februar 05, 2010, 12:12:51 posle podne »
Konkretno pitanje...
prema drugima...   

To ce se videti vremenom ja licno mislim da nece.

urke

• Gost
« Odgovor #38 poslato: Februar 05, 2010, 02:54:17 posle podne »
Otvorena netrpeljivost izmedju HA i Gremiuma,isto kao izmadju HA i BANDIDIOSA je neminovna

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #39 poslato: Februar 05, 2010, 06:14:58 posle podne »
Otvorena netrpeljivost izmedju HA i Gremiuma,isto kao izmadju HA i BANDIDIOSA je neminovna

Ako tako stoje stvari između  HA i Gremiuima...  dolazimo u situaciju  da nam se na
skupu nađu ta dva tabora i naravno da će alkohol da utiče na toleranciju i ponašanje
gde će neka mala čarka ili čak slučajni incident dovesti do masovnog obračuna između
sukobljenih strana...
Takvi scenariji  su već viđeni u HR nakon čega se klub kome se desio takav događaj
na skupu bukvalno ugasio...

Ovo je prvi razlog zbog čega MAS mora da preduzme hitne mere i zaštiti svoje klubove
pre nego što dođemo u takvu situaciju...