Mart 31, 2026, 12:12:12 posle podne

Autor Tema: Pitanje za Predsednika i UO MASa  (Pročitano 11759 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Odg: Pitanje za Predsednika i UO MASa
« Odgovor #20 poslato: Februar 25, 2010, 12:00:23 pre podne »
Na pocetku ove teme je Ivta postavio 2 pitanja na koje mu je odgovoreno! Cemu sad rat Smedereveca? Ne znam samo da li je meni ili i svim ostalim jasan statut MAS-a (a ocigledno nije)?? Ne znam sad otkud to odjednom da se ovde pokazuje neprijateljstvo medju bajkerima? Ko hoce da menja statut misleci da ce doprineti boljem radu MAS-a moze za pocetak da u nekoj posebnoj rublici kaze sta bi tacno menjao i zbog cega a ako nece to javno da prikaze neka to sve osmisli i da svoje novine na nekoj od skupstina na glasanje pa ako prodje prodje!

Druže nema rata jer jednostavno nema sa kim da se ratuje... Postavljam konkretna pitanja PREDSEDNIKU I UO MASa, ko se indetifikovao neka odgovara, ja ne učestvujem u raspravci, pitam argumentovano i sa razlogom, a da bi i drugima bilo jasnije jedan od članova NO je sam sebe prijavio za tu funkciju što nije praksa. Znači nepravilan izbor jer je praksa da te neko predloži i da te skupština izglasa, a ako bi i to zanemarili samo pitam da li će i ubuduće biti praksa da se krši statut i da MASom rukovodi, odnosno učestvuje u rukovodstvu član kome po statutu nije mesto tu gde se gura.
Ovo je vrlo važno pitanje jer ako se nastavi praksa da NO učestvuje u odlučivanju zajedno sa UO, to se uveliko kosi sa onim za šta se moto klub EXTREM zalaže i zašta se borio poslednjih par meseci dok se nije izborio sa bratskim klubovima za ovakvo rukovodstvo MASa, a bilo je u suprotnosti sa članovima NO koji su podržavali drugog kandidata i pretili sa njim javno preko ovog foruma. Znači, apsolutno se ne slažemo sa time da NO učestvuje u odlukama UO i ako se nastavi ovakva praksa nećemo sedeti skrštenih ruku.
Vrlo sam zadovoljan dosadašnjim odgovorima predsednika i neću više da polemišem na ovu temu, a svako novo pitanje koje postavim tiče se direktno PREDSEDNIKA I UO MASa, naravno vreme će pokazati da li će ili ne da se pridržavaju statuta ubuduće

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #21 poslato: Februar 25, 2010, 12:44:46 pre podne »
 *603 tako je i slagali se mi ili ne jasno si naveo sta podrazumeva clan 18. i bude li se to krsilo a ne znam zbog cega bi ni MK Vrsac nece sedeti skrstenih ruku!!!

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #22 poslato: Februar 25, 2010, 01:11:06 pre podne »
Ovaj STATUT MAS od Predsednika  NOVICE TRIFUNOVICA koji je postavljen 2008 godine ne stima u nekim stavkama iz MINISTARSTVA! Zamolio bih naseg Predsednika Belog da to malo preispita ne da neki priucen bajker izbacuje neke nebuloze. U napred Hvala

Van mreže NOCA

• Vozi da sve vidis i da te svi vide!
  • Bajker Bez Granica
« Odgovor #23 poslato: Februar 25, 2010, 02:02:28 pre podne »
 UH jebo te... sta napravih...

NO moze da prisustvuje ( ako ih pozove predsednik ) ali nema pravo da glasa , predlaze i odlucuje. Ako ima nekih nejasnoca moze da trazi ( obicno pismeno ) od UO neka objasnjenja ( pre svega za finansije) .
  Izabrali smo predsednika i UO i oni treba da vode ovu nasu pricu i imaju moju punu podrsku!

Van mreže EXTREM

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #24 poslato: Februar 25, 2010, 10:22:14 pre podne »
Ne treba mi Sveto da izbacimo nadzorni odbor.Dovoljno je samo da procitate statut i problem resen.Kada vam treba neki izvod iz banke ili racun obratite se pismeno predsedniku i to cete dobiti.I tu se vasa nadleznost zavrsava.Sve ostalo sta odluci U.O. saznacete kada i ostali clanovi nase Asocijacije.Pozdrav.

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #25 poslato: Februar 25, 2010, 10:27:19 pre podne »
ODE MAS U PROPAS! SRAMOTA sta se radi! Beli daj da te smenimo da postavimo bubija ili ... posto vidis kad neko dobije funkciju vidis kakav je i kako ponasanje ima!!!SRAMOTA sto ce MAS da ode u PROPAST zbog priucenih i ... Sto se mene tice RAZJEBITE to sto pre pa da krenemo iz pocetka 90 godina.

Van mreže EXTREM

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #26 poslato: Februar 25, 2010, 10:32:27 pre podne »
Ko da cita statut kada je dosadan a i nema slicica  :D :D :D :D :D

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #27 poslato: Februar 25, 2010, 10:34:45 pre podne »
Ko da cita statut kada je dosadan a i nema slicica  :D :D :D :D :D
Bubi ti si se stvarno opasno primio u ulogu UO da sjebete bajk pricu >:( Na kraju krejeva VAS ce da pljuju clanovi ne nas! pozdrav i SRETNO

• Ultimate Biker
« Odgovor #28 poslato: Februar 25, 2010, 05:33:10 posle podne »
Izveštaj o brojnom stanju kluba od strane MK EXTREM, poslat na e-mail koji je Beli postavio.
Nadam se da će javno biti prezentovano na sledećoj skupštini MASa tačno brojno stanje svih članova klubova, samim tim i članova MASa, mada ne vidim razlog da se otvori tema u kojoj svaki klub može da izbaci spisak članova, time bi se uklonila svaka sumnja u dupliranje članova kluba (za koje postoji sumnja) i moglo bi se tačno videti da li klubovi imaju realne članove kao motoriste koji se voze ili je to samo na papiru, a ustvari su rodjaci ili sl...

Po pravilniku i statutu MASa, pitam predsednika i UO u vezi člana 1. koji glasi
PRAVILNIK:

Clan 1.

Clan MAS-a moze postati svaki moto klub koji je registrovan u nadleznim institucijama i prihvata odredbe Statuta i Pravilnika MAS-a;

STATUT:

CLAN 1.
   Sportsko motociklisticki savez moto klubova Srbije, pod nazivom MAS je drustvena , sportska, vanstranacka motociklisticka organizacija u kojoj se udruzuju moto klubovi Srbije radi ostvarivanja licnih I zajednickih ciljeva I zadataka utvrdjenih ovim Statutom.

Pojašnjenje u sledećem pravcu:
1. Koji pravni vid registracije kluba se podrazumeva pod terminom MOTO KLUB koji je u MASu ?
a) udruženje gradjana na saveznom nivou (10 i više člana ujedinjenih ka istoj aktivnosti ) ?
b) udruženje gradjana na lokalnom nivou- registrovani od Opštine, Grada ili MUPa da smeju da se okupljaju
c) udruženje gradjana ljubitelja motorcikla koji su u nadležnosti MUPa na lokalnom nivou (ovaj vid udruženja daje mogućnost i manje od 10 istomišljenika)
d) klasičan Moto klub koji ima svoj statut, predednika UO i registrovane članove
e) neka druga organizacija....

Mislim da je vreme da se stane na rep lakrdiji i javašluku pa upravo iz tog razloga i pitam u kom pravcu idemo dalje (ako mislimo ozbiljno i pravno da učestvujemo u radu) i da li će novi UO da razreši konačno pravnu regularnost klubova članova, odnosno da svima naloži preregistraciju ili doregistraciju kako bi bili ravnopravni.

Ovo nije ni malo naivno pitanje jer po članu 3. statuta, odnosno uredjenju MASa

CLAN 3.
   MAS ima svojstvo pravnog lica, I to sa pravima,  obavezama I odgovornostima koji proisticu iz Ustava, Zakona I Statuta. MAS predstavlja organ upravljanja-predsednik, a zastupaju ga predsdnik, podpredsednik I sekretar.

MAS je pravno lice koje ima obaveze da posluje u skladu sa zakonom i pridržava se državnih akta, a država je ukinula ljubitelje odredjenih stvari i udruženja gradjana, odnosno dala rok za preregistraciju od 18 meseci (Službeni glasnik RS”, broj 80/09 sajt  www.apr.gov.rs   link  http://www.drzavnauprava.gov.rs/pages/article.php?id=75) dolazim do zaključka da u slučaju inspekcijske kontrole MASa, može doći do kažnjavanja asocijacije ili ne daj Bože prestanka rada(suspenzije uz veliku novčanu kaznu-za pravna lica od 100.000 do 1.000.000 dinara)  jer vrši protivzakonito udruženje klubova odnosno udruženje klubova koji ne ispunjavaju zakonske  uslove da postoje.
Treba razgraničiti drugarstvo i neke stare zasluge sa zakonom (jer pred zakonom smo svi isti), samim tim jer želimo da protestujemo i da se borimo za prava bajkera, a u tim situacijama moramo da budemo spremni na "kontra udarac" odnosno proveru poslovnosti i legitimiteta.

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #29 poslato: Februar 25, 2010, 05:40:54 posle podne »
A uu ode mas u propas, na koje smo mi grane spali da diriguje neki ... auuuu >:(SRAMOTA od sad samo gledam da ne budu smederevci najgori! Nek paradiraju ovi .... :D :D :D

Van mreže Djox

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #30 poslato: Februar 25, 2010, 06:28:04 posle podne »
Vidim ja da nazalost vi smedervci ne prestajete ali ok vasa stvar....nego ja bi da se nadovezem na Ivtin citat. Slazem se da uopste nije naivno to sto se MAS nije preregistrovao a ja dodouse sad prvi put cujem za to i mislim da ce upravni odbor u najkracem roku resiti i taj problem...zar ne? Samo ne razumem da li je ta preregistarcija i doregistracija koja se odnosi na klubove u MAS-u obavezna ili bi ti voleo da se to odradi zbog kako kazes lakrdije i javasluka?

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #31 poslato: Februar 25, 2010, 07:01:39 posle podne »
E onda ce doci sve na svom mestu pocev od statuta pa ..... :D

• Ultimate Biker
« Odgovor #32 poslato: Februar 25, 2010, 07:05:56 posle podne »
Vidim ja da nazalost vi smedervci ne prestajete ali ok vasa stvar....nego ja bi da se nadovezem na Ivtin citat. Slazem se da uopste nije naivno to sto se MAS nije preregistrovao a ja dodouse sad prvi put cujem za to i mislim da ce upravni odbor u najkracem roku resiti i taj problem...zar ne? Samo ne razumem da li je ta preregistarcija i doregistracija koja se odnosi na klubove u MAS-u obavezna ili bi ti voleo da se to odradi zbog kako kazes lakrdije i javasluka?

Brate u kom delu nije jasno moje pitanje.
Ovde je veliki problem u klubovima koji su članovi asocijacije, a nemaju ispravne papire jer time ugrožavaju asocijaciju- automatski se pravi zakonski prestup samim isticanjem članstva tih klubova pravno neuredjenih. Asocijacija podrazumeva udruženje više klubova, a ti klubovi i sama asocijacija moraju da budu u zakonskim normama jer će trpeti kaznu u slučaju kontrole. Normalno je da neko neće nikad da preregistruje svoj klub i to je njegov problem ali ako MAS ističe njegovo članstvo, može da ugrozi sam sebe, jer MAS ne sme da ga drži bez ispravne dokumentacije, to je potpuno jasno definisano za pravna lica kao što je MAS ili bilo koje pravno telo. Ne prejebavam se ja ni sa kim jer jednostavno je apsurdno pričati sa ljudima koji nisu pitani za mišljenje i nemaju ama baš nikakve indirence da odgovaraju na pitanja upućena drugima, a to je već tudj problam ne moj (možda moderatora ili admina). Naravno ako smatra UO i sam predsednik da pitanje nije na mestu bilo koje postavljeno nek zaključa temu, namera mi je samo da napomenem ono što znam i da naš klub bude ravnopravan učesnik boljitka MASa i bajkera uopšte, a moje iskustvo u ovom delu želim nesebično da podelim i doprinesem boljem funkcionisanju.

Van mreže pucko

• Suvozac
  • *
« Odgovor #33 poslato: Februar 25, 2010, 07:15:08 posle podne »
E onda ce doci sve na svom mestu pocev od statuta pa ..... :D
Pa kad tako kaze stari bajker nemozemo da sumnjamo poznat kao Sveta istina.Pozdravio te Mica.

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #34 poslato: Februar 25, 2010, 07:18:59 posle podne »
 UPRAVNI ODBOR nije ni poceo sa radom! A neko dize prasinu i paradira mislim stvarno ova prica odlazi u skroz suprotan pravac rada MAS a nazalost >:( Neki pojedinci naj verovatnije TO namerno rade! Nemogu da cutim .Beli daj bre urgiraj i krenite sa radom inace ode MAS u propas neizvadi ga niko A nekom ce to odgovarati RAZMISLITE STA SE RADI!!

Van mreže EXTREM

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #35 poslato: Februar 25, 2010, 08:12:45 posle podne »
Upravni Odbor je radio i u Pancevu dok su svi bili na zurci.I opet ima sastanak do kraja meseca .I sve krece na bolje a ne na gore kao sto bi neki voleli.Problem je i sto najveci klubovi u MASu NECE da plate clanarinu.Ali i to cemo resiti.

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #36 poslato: Februar 25, 2010, 08:28:12 posle podne »
Upravni Odbor je radio i u Pancevu dok su svi bili na zurci.I opet ima sastanak do kraja meseca .I sve krece na bolje a ne na gore kao sto bi neki voleli.Problem je i sto najveci klubovi u MASu NECE da plate clanarinu.Ali i to cemo resiti.
Jel to bese kad ste POBEGLI od nadzornog odbora ili >:(A naj veci klubovi se pitaju sta ciniti odma saseci u korenu ili pustiti pa posle uza zid :D

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #37 poslato: Februar 25, 2010, 10:02:12 posle podne »
 Rekao bih da opet imamo informacije sa one strane duge !
 Iako se ne slazem sa prvim postupcima/akcijama UO MAS-a,u smisli prioriteta,potpuno ih podrzavam u pogledu autonomije u radu!
 UPRAVNI ODBOR MAS-a je organ koji rukovodi MAS-om samostalno i za svoj rad odgovara iskljucivo Skupstini MAS-a,a NO je zaduzen za kontrolisanje finansijskog poslovanja MAS-a,te u slucaju nepravilnosti,duzan je da iste predoci Skupstini MAS-a !!!
 NO MAS-a nije pretpostavljen UO-u,tako da ovaj moze da se sastaje i radi bez obavestavanja,a pogotovu,bez pozivanja NO na svoje sastanke !!!!!
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Sveta SD

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #38 poslato: Februar 25, 2010, 10:34:22 posle podne »
 Iako se ne slazem sa prvim postupcima/akcijama UO MAS-a,u smisli prioriteta,potpuno ih podrzavam u pogledu autonomije u radu!
 UPRAVNI ODBOR MAS-a je organ koji rukovodi MAS-om samostalno i za svoj rad odgovara iskljucivo Skupstini MAS-a,a NO je zaduzen za kontrolisanje finansijskog poslovanja MAS-a,te u slucaju nepravilnosti,duzan je da iste predoci Skupstini MAS-a !!!
 NO MAS-a nije pretpostavljen UO-u,tako da ovaj moze da se sastaje i radi bez obavestavanja,a pogotovu,bez pozivanja NO na svoje sastanke !!!!!
Po cijem statutu  >:(

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #39 poslato: Februar 25, 2010, 10:56:59 posle podne »
Po cijem statutu  >:(

A sta odgovoriti na ovo pitanje ?

VALJEVSKA PODVALA