Mart 30, 2026, 11:39:24 pre podne

Anketa

U cemu je  problem sa oglasima

Nije napisana cena
0 (0%)
Nije napisan broj telefona
0 (0%)
Cena je nerealna
7 (38.9%)
Nesto drugo
11 (61.1%)

Ukupno glasova: 15

Autor Tema: U cemu je problem  (Pročitano 3139 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže RoaD GunneR

• Profi Vozac
  • **
U cemu je problem
« poslato: April 29, 2010, 01:54:00 posle podne »
Da li ja negde gresim u prodaji motora pa niko da se javi bar da proba da spusta cenu, gde nestadose oni inzenjeri koji su mi dolazili kada sam prodavao prethodni motor, koji su vecali oko svega i svacega i onda odustajali zbog ocesanog vrha retrovizora?!  *541

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
  • Rade-Squi
Odg: U cemu je problem
« Odgovor #1 poslato: April 29, 2010, 02:00:23 posle podne »

Generalno je kriza glavni krivac za slabu prodaju svega i svačega ne samo motora, tako da i ono što je daleko ispod stvarne tržišne vrednosti u ovim nestabilnim vremenima teško nalazi kupca.

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #2 poslato: April 29, 2010, 02:06:48 posle podne »
PARE !!!!!!!!! NEMA !!!!!
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #3 poslato: April 29, 2010, 03:56:21 posle podne »
Šta je stvarna tržišna vrednost???
 Da za nešto što je u drugim zemljama 1000 evra, kod nas se traži 2000? Pa tako i sa motociklima. Plus što je i kriza dala svoj doprinos svemu tome. Pitam se dokle će kultni srpski automobil - Golf II, koji u nemačkoj se prodaje na kilo za 100-150 evra, kod nas vredeti 1500 - 2000?

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #4 poslato: April 29, 2010, 04:04:47 posle podne »
 Da za nešto što je u drugim zemljama 1000 evra, kod nas se traži 2000? Pa tako i sa motociklima. Plus što je i kriza dala svoj doprinos svemu tome. Pitam se dokle će kultni srpski automobil - Golf II, koji u nemačkoj se prodaje na kilo za 100-150 evra, kod nas vredeti 1500 - 2000?

Jel ti meni da skidas cenu auta  :icon_scratch: ;D ;D ;D
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #5 poslato: April 29, 2010, 04:32:10 posle podne »
a para nema.........

problem je što je sada već toliko motora uveženo,da jednostavno nema više ni kupaca.........
već i prošle godine nije bilo neke preterane prodaje ili kupovine motora.....obično su to neke zamene...sa raznoraznim doplatama i sl.
sad su već i kod nas počeli motori da manje vrede,pa nek se uvredi ko god hoće.......
npr.jedan moj prijatelj,ne bih da ga imenujem....uveze dominatora 650...93-94 god,koji se ovde ceni oko 1800-2000e.......plati ga 400e,ima tu mogućnost da ga doveze sam(100e),carina+porez 300e......e sad jednostavnom matematikom to ti dodje 800e.....ali takav motor se kod nas ceni 1800-2000.....e sad,koja će budala da bude skromna pa da ajde zaradi malko....pa da ga prodaje za recimo 1000e?

ne tu se kod nas ode na www.motoberza.com.....pogledaš kolko ljudi traže......ih,moj je lepši.....moj je od prvog vlasnika.....ma moj vredi barem 200 više......i automatski ljudi zaboravljaju koliko su taj isti motor platili....i ko kaže da je uvezao motor,i prodaje ga a da neće da uhvati na njemu barem 600-700e,taj laže...

a onaj ko zato uvozi da bi od toga živeo zarađivao(ne kažem da je to sa tobom slučaj,stoga nemoj da se osetiš uvređenim).....taj nek traži onolko koliko taj motor "vredi".......vremenom će verovatno doći neko,ko ne zna da na stranim sajtovima nađe isti taj,upola cene,da se malko iz organizuje i doveze ga,ocarini i uštedi 600-700 e

druga stvar.....od kada više nisu potrebne vize,ne znam da li se zna,ali ja provereno znam jer sam bio,čak sam i kupio motor.....oko granice,horgoš,kanjiža,subotica(pogotovo horgoš)ispred svake,ali baš svake kuće,minimum 5 automobila,5-6 motora.....svako je bio pametan pa je hteo da se obogati......sad prodaju sva ta vozila jeftinije nego što su preko.....valjda računaju bolje da izgubi 200-300e,nego da mu ostane....
ja sam tamo kopio yamahu tt600r,97mo god za 1000e(ocarinjenu),a taj motor kod nas "vredi" 2500......(bio je i jedan cbr f3 za 1300,al mi falilo 300 ;D)
tako da odgovor na to tvoje pitanje je da kao prvo nema se para,a kao drugo,ukoliko ga ne prodaješ po to koliko te košta,teško da će se proda,jer sad već ljudi odrade to lepo sami....nadju jeftino,makar i u mozambiku,uvezu....i imaju motor koji ovde kod nas"vredi" mnogo više....al samo na papiru

bez uvrede,ovo je samo moje mišljenje

Peki

• Gost
« Odgovor #6 poslato: April 29, 2010, 04:44:20 posle podne »

pazi, golf II '86 godište....al' decembar  :D :D

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #7 poslato: April 29, 2010, 04:45:55 posle podne »
 Tvoje misljenje  :icon_scratch: ...
 Na zalost ili na srecu - tacno.
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže RoaD GunneR

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #8 poslato: April 29, 2010, 04:58:12 posle podne »
@ dencse1

Nemam ja druze zbog cega da se ljutim  ;)

Bas zato sto pratim cene preko i kod nas se i pitam.

Van mreže jevta

• Vozac
  • *
« Odgovor #9 poslato: April 29, 2010, 09:59:14 posle podne »
Tržišna cena .Šta je to u Srbiji gde ne postoji tržište.U principu tržišna cena je ono što je neko spreman da plati za određenu robu ,a ne ono što prodavac misli da treba da dobije.
Mi imamo problem što smo svi redom pomalo emotivno vezani za svoje motore pa ih zato precenjujemo.Ili profesionalni prodavci imaju problem da zarade manje od 500 e po komadu
Najsmešniji su mi prodavci koji se ljute i besne na ponuđenu cenu neshvatjući pri tome da je to prilika za prodajuu ,a ne ucena.

Van mreže RoaD GunneR

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #10 poslato: April 30, 2010, 09:54:23 pre podne »
Posto je trenutni odnos glasova 50% za nerealna cena, 50% za nesto drugo, ja cu da izvedem cenu sa najnizom ponudom koju sam nasao.

Posto kad neko prodaje kod nas on je emotivno vezan i njegov motor vredi bar 200e vise nego bilo koji drugi takav na motoberzi, a druga strana medalje ja bih dodao ako ima jedan negde preko jeftiniji onda je cena odmah nerealna.

Evo ja cu ovde sada izvesti racunicu sa minimalnim troskovima koji su po meni i po mojim navikama ispod realnih al ko zna mozda neko ide vozom da trazi motor, svercuje se i spava u satoru.

1. Najejftiniji motor tog godista koji sam uspeo da nadjem je 2200e nalazi se u Laciju u Italiji, a ima ih u oglasima skupljih nego sto su u Srbiji.

2. Neka put sa svercovanjem, spavanjem u satoru i ruckom iz konzerve kosta 300e i to u oba pravca, znaci u to ulazi benzin, putarine.....

3. Carina, porez, troskovi speditera 600e

4. Registracija 175e

1+2+3+4= 3275e

A to sve racunajuci da ti Italijan da ovlascenje za motor, pa da mozes da ga dovezes do Srbije pa onda da te na granici ceka drugar koji moze da vozi strane tablice kroz Srbiju ili da te ceka na granici drugar sa kolima i prikolicom, uz sve to jos da se razumes u motore jer za 300 e tesko da ces moci da povedes i drugara mehanicara. Treba i taj drugar da dodje na granicu da te saceka i nesto da pojede popije, to je jos jedno 50e koje ne racunam u troskove.

A gde je redovan servis, svecice, akumulator, pa gume ili sam ja glup pa ne znam da za 2200e kad platis italjanu motor on te odvede u radnju da biras koje hoces nove gume o njegovom trosku, uraditi komplet servis i natoci ti pun rezervoar benzina, plati rucak i da ti jos 20-30e za vinjetu.

Postoji i ona varjanta da Vam neko doveze motor u kombiju ali to vam je minimum 200-250e, treba jos samo da nadjete nekoga ko ce vam transportovati motor a to sto ce te kupiti macku u dzaku jer covek samo vozi kombi a i da se razume u motore pitanje je da li bi vi kupili taj motor kada bi ste ga videli uzivo.

E sad mozda ja gresim u racunici pa bih voleo da mi neko predlozi koja realna cena za ovaj motor a i jos kada bi mi izveo ove troskove sa nizim cenama pa da kupim jos jedan isti takav, posto sam lala pa nek pukne selo od zavidi sto ja imam dva ista motora.

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #11 poslato: April 30, 2010, 11:09:06 pre podne »
ne druže,ok je sve to što si ti tu napisao,i verujem da je i tako kako si sračunao......
nisam ja specijalno ukazivao na tvoj motor....već na uopšte prodaju motora iz uvoza.......

ali evo da se pozabavim jednim sličnim motorom......http://hasznaltmotorok.hu/hirdetesek/31923/suzuki-gsx-600-f-1998-2005

580.000 forinti,to ti je 1600e(još ako je madžaru hitno,može da bude i manje),da sve odeš kombijem,jer je 35km od granice.....viza ne treba,100e put(a ujutro da kreneš,popodne si kući)....e sad dodaj tih 750(špedicija+registracija), i dolaziš do neke cene od 2450e

sad tvoj jeste mladji 2 god,pregledan,servisiran,sa novim gumama....i po meni da imam te pare pre bih uzeo od tebe,jer tebe kolko -tolko poznajem,makar preko foruma.....i ne kupujem "mačku u džaku".....ali jednostavno nema se para,i gleda se da je što mlađe i što jeftinije

opet ponavljam,nije problem u tvom motoru,i lepo si sračunao da te je toliko izašao,ali jednostavno se traže neki kompromisi,da se uštedi makar i 50e.....što se mnogo puta pokaže čak i kao loše,jer bude tu i neplaniranih troškova,ali ipak svi nešto pokušavaju....nekom uspe nekom ne

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #12 poslato: April 30, 2010, 11:10:49 pre podne »
znači jednostavno,nemoj da tražiš problem,već ga prodavaj i dalje,jedino je potrebno malo strpljenja......
 ;)

Van mreže RoaD GunneR

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #13 poslato: April 30, 2010, 11:39:19 pre podne »
ne druže,ok je sve to što si ti tu napisao,i verujem da je i tako kako si sračunao......
nisam ja specijalno ukazivao na tvoj motor....već na uopšte prodaju motora iz uvoza.......

ali evo da se pozabavim jednim sličnim motorom......http://hasznaltmotorok.hu/hirdetesek/31923/suzuki-gsx-600-f-1998-2005

Evo ti primer sa istog sajta da je 2003 kosta 790000 sto mu dodje nege 3000e

http://hasznaltmotorok.hu/hirdetesek/34494/suzuki-gsx-600-f-1998-2005

580.000 f
orinti,to ti je 1600e(još ako je madžaru hitno,može da bude i manje),da sve odeš kombijem,jer je 35km od granice.....viza ne treba,100e put(a ujutro da kreneš,popodne si kući)....e sad dodaj tih 750(špedicija+registracija), i dolaziš do neke cene od 2450e

580.000foritni je oko 2200e znaci tvoja racunica ide oko 600e gore sto ce reci oko 3000e i to motor stariji 2 godine + nisam znao da je Budimpesta na 35km od granice?!
Ako uzmemo da motor 2003 u madjarskoj kosta oko 3000e koliko ce da izadje u Srbiji debelo preko 3500e

PS
Ako iznosis argumente nemoj da menjas kurs i da selis Budimpestu na granicu sa Srbijom

PS 2

Konkurs da mi se nadje jos jedan takav motor da ga kupim dosta jeftinije je i dalje otvoren
« Poslednja izmena: April 30, 2010, 01:05:33 posle podne od strane RoaD GunneR »

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #14 poslato: April 30, 2010, 12:22:02 posle podne »
za tvoju informaciju prijatelju 580000 ft je tačno 1560e..... ;)
37000 forinti je 100e

iliti grubo računato 1 din =0.37217 forinti

a pošto vidim da ne znaš mađarski,ne piše budimpešta,već da motor može da se pogleda u budimpešti i okolini,znači čovek ga dotera ako treba i do granice,jer veruj mi,a znam,da mađari radi prodaje preteruju motore i preko granice,čisto da olašaju.....

Van mreže RoaD GunneR

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #15 poslato: April 30, 2010, 12:42:47 posle podne »
za tvoju informaciju prijatelju 580000 ft je tačno 1560e..... ;)
37000 forinti je 100e

iliti grubo računato 1 din =0.37217 forinti

a pošto vidim da ne znaš mađarski,ne piše budimpešta,već da motor može da se pogleda u budimpešti i okolini,znači čovek ga dotera ako treba i do granice
I mozda sam ja opet budala pa mislim da je Budimpesta oko 200km od Subotice i mozda ne znam madjarski pa nisam procitao da je Budimpesta i okolina al ne ako uzmem prost racun da je od Subotice do Budimpeste oko 200km i da si ti rekao da je od granice 35km dobijem prostim izracunavanjem da je to oko 165km neka bude 150km po tom tvom racunu okoline ispadne da je Novi Sad na periferiji Beograda.

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #16 poslato: April 30, 2010, 12:48:37 posle podne »
 ;D ;D ;D

mislim da nije tema uopšte brukanje.....nego matematika..... ;D ;D ;D
bolje nemoj više da računaš....
i bolje pogledaj još jednom kurs,jer je 100 dinara 37 forinti ;D ;D ;D

i nikad,za nikad 1 forinta nije bila skuplja od jednog dinara......a po tvome,još malo pa će prestigne dolar..... ;D ;D ;D

izvini ponovo ali stvarno nisi dobro preračunao.... ;)

probaj opet,ova matematika ti je za sada za 1- ;)

Van mreže RoaD GunneR

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #17 poslato: April 30, 2010, 01:03:38 posle podne »
Odlicno greska je u konverteru ja sam lepo uneo 580000 foritni, prebacio u evre, jer nemam potrebe da racunam pesaka,
stom matematikom smo onda rascistili ja sam pogresio izvinjvam se  ;)
Ostaje racunica oko okoline Budimpeste, i motora koji je 2003 sto je opet stariji od 2004
Ako uzmem cene motora koji su priblizniji mom godistu dobijam preko 3000e i opet negde preko gde ne znas ni kako izgleda licna karta ni kako izgleda saobracajna pa moze sve i svako da ti proda

Dakle konkurs da mi se nadje motor po dosta nizoj ceni toga godista i stanja i dalje otvoren, nek crknu komsije od muke al cu da imam dva identicna

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #18 poslato: April 30, 2010, 01:07:08 posle podne »
ma ok,prijatelju,ja nisam ništa loše ni rekao...ja sam ,samo rekao da sličan motor,koji je "mačka"u  džaku,može da se uzme za manje pare....isto sam rekao i da imam pare kupio bih tvoj....ali ljudi jednostavno imaju tu matematiku i zbog toga se teško prodaje.... ;)

Van mreže RoaD GunneR

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #19 poslato: April 30, 2010, 01:13:56 posle podne »
ma ok,prijatelju,ja nisam ništa loše ni rekao...ja sam ,samo rekao da sličan motor,koji je "mačka"u  džaku,može da se uzme za manje pare....isto sam rekao i da imam pare kupio bih tvoj....ali ljudi jednostavno imaju tu matematiku i zbog toga se teško prodaje.... ;)
Znaci problem je u nemanju a ne u ceni, drago mi je da smo to pojasnili posto sam poceo da sticem utisak da sam ispao budala kada sam prosle godine kupio ovaj motor za sebe.

PS nisam druze uopste pomislio da si rekao nesto lose za mene  *109

PS Stopiracu porudzbinu novog motora samo da bi kupio jos jedan isti ovakav po znato nizoj- realnoj ceni, meni je isto komsije ce zavide i sto imam nov motor i sto imam 2 ista a kod nas lala je bitno samo da ti komsija zavidi i da mozes da ga podjebavas  ;D