polako sa kupovinom,
imao sam model 08, 1000 VA ( sa ABS-om),bordo- kao sa druge slike.
Odmah mu ugradio i MRA vizir sa krilcem koji je pružio mnogo bolju zaštitu od vetra od fabričkog. Takodje su neophodni rol-barovi,
nezgrapan je motor, pri kretanju i stajanju- da se preduprede eventualna oštećenja plastike. Prešao sa njim oko 12000 , uglavnom sa
suprugom, na vožnjama van grada. U odnosu na drugarov model sa karburatorima, potrošnja se kretala oko 6,5 litara, recimo 1l manje od njegovog. U odnosu na DL 1000, koji sam vozio pre njega, kočnice su neuporedivo bolje, mnogo bolje leži u krivinama, i pri vecim brzinama je stabilniji (nema podizanja ,,nosa" preko 150 km/h, po autoputu). Snaga ti je poznata, istu mašinu voziš.
Visok sam 184 cm, i ko je niži od recimo 1,80 - ne bi trebao da razmišlja o kupovini ovog motora....imao bi problema pri kretanju i stajanju....Postoji mogućnost da se promeni ,,trougao", i motor spusti za par cm, ali onda natovaren može da kači u ,,krivinama" pri normalnoj vožnji. Prilikom jedne takve vožnje, natovaren( supruga i koferi) oko 230 kg(dozvoljena nosivost 215 kg) procureo mi je zadnji amortizer, (teški smo-znam..ali sam zato i kupio ovaj motor).Skupa zamena, motor je kupljen preko, ko će da juri garanciju).Odlučio da ga prodam posle jedne vožnje od 1000 km u dva dana (nisam mogao 5 min. da ustanem sa njega, po meni jako tvrdo sedište,potreban pajser da te odlepe sa sica...ili gel-ani Bagster)...a i dosadilo mi da na semaforu gledam sa ,,visine" vozače kombija i njihovu kabinu.Sve u svemu to je enduro motor koji nije za skretanje sa asfalta, pa zašto ga onda kupiti,(ako izuzmemo modni trend big endura) kad recimo postoji Pan-Europa...ili BMW K1200LT ,koji sada vozim sa zadovoljstom...jeste veći ali upravljiviji, lakši za obaranje...a i posle varadera..nemam problem stani.. kreni...a motor teži 100 i kusur kilograma.
Vudu... pravi izbor...ne treba ti vara..