Mart 31, 2026, 12:40:30 pre podne

Autor Tema: Nastavak rada na smanjenju troškova registarcije  (Pročitano 24605 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

joksa

• Gost
Odg: Nastavak rada na smanjenju troškova registarcije
« Odgovor #80 poslato: Maj 19, 2010, 07:32:37 posle podne »
Ima, ima... Sanjao sam san...al nije bas za iznosenje javno ;)
To sa skidanjem table je jedna od mogucnosti i sasvim je na mestu. Medjutim, nisam sklon da verujem da ce reakcija nadleznih na to uslediti brzo. I mislim da je tesko izvesti da bude masovna, sem u situacijama voznje u vecim grupama. ;)
Pritisak se mora vrsiti kombinacijom celog spektra mogucnosti. ;)

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #81 poslato: Maj 19, 2010, 07:35:38 posle podne »
Ili, da se stampa jedinstvena nalepnica, da se osmisli izgled pa da sami stampamo ko hoce, na kojoj bi pisalo nesto kao  "protest"  ili "dokle vise"  ili "pljacka"  ili nesto slicno, pa da se to prelepi preko tablice (ili postavi umesto tablice).

To bi imalo i propagandni uticaj na ostale motocikliste da se pridruze, a i svima ostalima bi bilo jasno o cemu se radi.
Bilo bi zanimljivo i za novinare, slika dva-tri motora na semaforu (sa zadnje strane), sa jasno ispisanom porukom preko tablice.

Treba razmisliti i o ovome kao jednom vidu kontinuiranog protesta, koji nije ogranicen ni vremenom trajanja ni mestom odrzavanja.
I moto skupovi, narocito defile je pogodan za tako nesto. Defile sa protesnom porukom na tablicama. Sve se pripremi, a deli se nezvanicno, i niko nije odgovoran kao organizator.
...

Van mreže zzz

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #82 poslato: Maj 19, 2010, 07:43:21 posle podne »
Ideja sa nalepnicama je dobra, ali manje grupice motora su vrlo "ranjive", tj. mogu lako popiti prekrsajne prijave i biti iskljucene iz saobracaja, to je izvodljivo samo organizovano, tj. u velikim grupama. U svakom slucaju, moraju se na neki nacin "nositi transparenti" i pokazati sugradjanima koji je razlog za voznju.

joksa

• Gost
« Odgovor #83 poslato: Maj 19, 2010, 07:43:32 posle podne »
Jedna vrlo korisna stvarcica, primenljiva i u slacajevima "nasilnickog" provlacenja na semaforu pokrivenom kamerom. ;)
http://www.trydeal.com/

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #84 poslato: Maj 19, 2010, 07:45:53 posle podne »
Ideja sa nalepnicama je dobra, ali manje grupice motora su vrlo "ranjive", tj. mogu lako popiti prekrsajne prijave i biti iskljucene iz saobracaja, to je izvodljivo samo organizovano, tj. u velikim grupama. U svakom slucaju, moraju se na neki nacin "nositi transparenti" i pokazati sugradjanima koji je razlog za voznju.

Pa neki rizik u svakoj nelegalnoj akciji ce postojati.
Ako se ne vidi broj, "ranjivost" se visestruko smanjuje tj. ne moras bas da stanes.
...

Van mreže flstf

• Suvozac
  • *
  • LIVE & RIDE RIDE & LIVE
« Odgovor #85 poslato: Maj 19, 2010, 08:30:02 posle podne »
Ne smatram mnogo pametnim nikakve nalepnice koje bi pojedince ili manje grupe kostale velikih kazni i krivicnih prijava a narocito ne podrzavam bezanje od policije i takav nacin protesta bi samo unazadio dosadasnje napore da se  problem resi.
Predlazem da se saceka i tih 6o dana od podnosenja zahteva a potom da upravni odbor MAS-a donese odluku o masovnom izlasku na blokadu .
Smatram da od svih dosadasnjih blokada puteva ( a bilo ih je , ojhaaaa ) najvece pravo na takvu vrstu protesta imamo mi.
Mislim da je velika odgovornost na ljudima iz upravnog odbora MAS-a a verovatno postoji i strah od toga sta moze biti ali Ja ne vidim drugo resenje. Mislim da kad prodje i ovih 60 dana , dalje je besmislena bilo kakva mirna voznja u znak protesta . Nego lepi moji porcijice u bisagice pa na putic do resenja problema . Pitam se da li bi to bio naj veci skup bajkera Srbije ??

SsnMarko

• Gost
« Odgovor #86 poslato: Maj 20, 2010, 12:04:56 pre podne »
Znaci, predlazes da cutimo i trpimo sve namete? Velikog manevarskog prostora nema.

Daleko od toga da ja predlazem da podvijemo svi rep i cekamo drzavu da se smiluje. Ali ako krenemo da ih **bemo, i oni ce nas...
Bolje kulturno da im ga zavucemo! Nesto mora da se smisli a da nije blokiranje ulica i takve slicne stvari. Ovo sa nalepnicama je sasvim ok stvar, moze da se iskoristi na nekom defileu skupa. Meni je motor registrovan pa mi je tablica ispod zadnjeg sedista... :) Skinuo sam zadnji drzac tablice i pravim se lud... Do sada me nisu nesto preterano zajebavali oko toga.
naj protest je bio sasvim ok, ali ja sve mislim da od tog posla nema nista... Jbg, kada smo usrana drzava. Umesto da nam zahvale sto smanjujemo guzve oni nas udaraju po usima jer je motor "luksuz"...Da ima neki normalan covek u vladi koji voli motore i razume celu stvar a ne da svako od njih ima svog vozaca, lakse bi nama bilo...

Van mreže zzz

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #87 poslato: Maj 20, 2010, 07:11:17 pre podne »
Taksisti malo malo pa zatvore grad, i niko ih ne j...e zbog toga, uglavnom se moze videti scena gde taksista okrece polukruzno na punoj liniji ispred pandura koga zabole.

Bez malo rizika sigurno nista necemo postici.

Van mreže Fantom69

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #88 poslato: Maj 20, 2010, 08:27:45 pre podne »
Cinjenica: Ponavljanje mirne masovne protestne voznje ili ti mirne masovne voznje podrske zahtevima (defile kroz Bg) sumnjam da ce uroditi plodom. Vidim da i ostali to uvidjaju.
Dosli smo opet do kljucne tacke i ponovo moramo da revidiramo put "a sta dalje?".
Vidim dva moguca puta:
1. U org. MAS-a zvanicno i ostro zaposedanje puteva (blokade), spavanje ispred skupstine u satorima...
2. Nenosenje tablica ili ti njihovo prekrivanje bilo cime a moze i sa rec "PROTEST" ali samo kad smo u relativno vecim grupama (10+...). Organizovana nezvanicno gradjanska (bajkerska) neposlusnost...
Pisao sam o psiholoskom modusu ovakve akcije, i ponovicu:
"...I ljudsko ponasanje kao jedinke u odnosu na policajca koji ga zaustavlja... Covek ce se uplasiti i postati nesiguran, odustace. Usput na takvog jednog ce doci 10-ak koji imaju tablice i registrovan motor i vozaju se slobodno pa ce se ovaj jos vise osecati "promaseno". Takva su psiholoska pravila... Ova moja procena od 10 prema 1 je cak i optimisticna. Na zalost svest proseka je otprilike takva...
Medjutim, sasvim drugacije se manifestuje kad su vece grupe ljudi okupljene zajedno (masa, rulja...) Tada se pojedinci osecaju jace pa samim tim i hrabrije jer vise nije on-pojedinac vec mi-masa (identifikacija...) i oseca se x puta jace sto uistinu i jeste tacno. Tada je/su jaci realno x puta.
Znaci da bi trebalo "organizovano" raditi na okupljanju ljudi u vecu grupu i tako se manifestovati.
Npr. "Marsovac" zaustavi grupu tj. kolonu motociklista koji ne nose tablice ili su ih prekrili i pocne da zakera trazi isprave da bi pisao prijave... Motociklista mu ne da. Ostali motociklisti se priblizavaju i okruzuju marsovca. Pocinju prepirku... Marsovac odustaje, ili motociklisti samo jednostavno krenu dalje (a ovaj ne moze nista, bukvalno)... Jer je on pojedinac (slabiji) a motociklista grupa (jaci)...
Cak iskreno mislim da ne bi ni zaustavljao... Obrnula su se pravila...
Razmisljajte o ovome... Nisam ja ovime otkrio toplu vodu. Svi vi ovo vec znate ili bar osecate. Ja vas samo podsecam... ;)"

Svaka od ovih opcija ima uglavnom prednosti i ponesto mana...
Da bi znali sta dalje, moramo biti nacisto dokle je MAS kao org. spreman da ide?
Zar nismo svesni da je ocigledna nepravda nad nama? A mi se bojimo da nama ne pisu prijave (MAS, pojedinci...)???
Oni treba i moraju da se boje nas a ne mi njih!!! Zar ste zaboravili zasto smo sve ovo i pokrenuli?!
Otkud sad taj strah i moralni pad medju nama? Dizite glave braco!
Ponovicu...
Mi ne trazimo nista nerealno i neposteno, oni moraju da se boje nas a ne mi njih!!!
Svako ko drugacije kaze, psiholoski minira i otupljuje akciju. Ja to necu dozvoliti, suprotstavicu se!!!
« Poslednja izmena: Maj 20, 2010, 08:55:05 pre podne od strane Fantom69 »

Van mreže Phobos

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #89 poslato: Maj 20, 2010, 03:11:25 posle podne »
Ima, ima... Sanjao sam san...al nije bas za iznosenje javno ;)
To sa skidanjem table je jedna od mogucnosti i sasvim je na mestu. Medjutim, nisam sklon da verujem da ce reakcija nadleznih na to uslediti brzo. I mislim da je tesko izvesti da bude masovna, sem u situacijama voznje u vecim grupama. ;)
Pritisak se mora vrsiti kombinacijom celog spektra mogucnosti. ;)

Za pocetak bi MAS mogao na svakom moto skupu tokom defilea da podeli natpise za tablice sa natpisom PROTEST.
Nije nesto ali bi bez ulaganja i rizika po ucesnike u skoro svakom gradu ljudi videli da smo u protestu.
Yamaha TDM 850

jrlotpi

• Gost
« Odgovor #90 poslato: Maj 20, 2010, 08:15:23 posle podne »
Da li ovo cutanje i ne preduzimanje nikakvih akcija ,mislim na okupljanja i proteste, MAS  sada kalkulise da bi privukao sto vise clanova da bi preuzeo vodecu ulogu u Srbiji (nemam nista protiv )ako je to jedan od razloga opet je po ledjima svih nas zarad interesa svih vec pomenutih nas.
Molio bih da se ne ljutite na moje konstatacije ali posle onakvog protesta vi nista ne pokrecete, vec radite na sirenju clanstva u ime  Protesta.

Svi koji su bili na protestu su vam da li do znanja da stojimo iza   zahteva i sada trazimo ajmo dalje.
MAS ce da dozivi expanziju tek posle ove akcije ,Ja takodje niisam clan nijednog kluba rado cu nositi grb MAS

Van mreže Squi

• MK Uzice
  • Ultimate Biker
  • Rade-Squi
« Odgovor #91 poslato: Maj 20, 2010, 08:23:38 posle podne »
jrlotpi... pozdrav brate,
Naravno da se radi samo treba vreme da se neke procedure sprovedu do kraja a od ishoda zavise naše dalje aktivnosti...

Molio bih sve učesnike u diskusiji za strpljenje... ma koliko brzo mi hteli promene moraćemo prvo da iza sebe ostavimo pokušaje da na pravno legalne načine dođemo do cilja a na tome se intezivno radi... posle toga će svako od nas morati lično da preuzme odgovornost za dalji razvoj događaja.

darinjo

• Gost
« Odgovor #92 poslato: Maj 20, 2010, 10:21:58 posle podne »
Taksisti malo malo pa zatvore grad, i niko ih ne j...e zbog toga, uglavnom se moze videti scena gde taksista okrece polukruzno na punoj liniji ispred pandura koga zabole.

Bez malo rizika sigurno nista necemo postici.

Prica oko taxista je isto kao i predaja zahteva od strane AMSa. AMS nema podrsku motorciklista, jer ih nije ni pitao niti su ih ovi delegirali, a kod taxista je jos gluplji ali slican problem. I u jednom i u drugo slucaju je bez direktne (a i indirektne) podrske pojedinaca. Njih (taxiste)  zastupaju vlasnici udruzenja ciji su interesi uglavnom u suprotnosti sa interesima taxista. i eto vam i slicnosti te dve grupe. Cesto strajkuju, sve im obecaju , nista ne dobijaju...i zato ih i na miru (i panduri) ostavljaju. Treba (taxiste) malo primiriti, pa kad im opet dosadi ti strajkuj, ali od toga nista.....e tu je i slicnost izmedju motorciklista i taxista. Ono sto upada u oci je mogucnost te dve grupe (AMS i vl. udruzenja) da zastupaju "clanstvo" pred drzavom..meni je to  ?? ??. Verovatno je zakonski moguce, ali se postavlja pitanje: Da li bih ja mogao da zastupam pekare (iako to nisam) jer boze moj, ja bar volim burek?

joksa

• Gost
« Odgovor #93 poslato: Maj 21, 2010, 11:34:50 pre podne »
@jrlotpi
Druze, jako si nestrpljiv, toliko da... ??? :icon_scratch:
Prebacujes MAS-u(nisam clan MAS-a, al voleo bih biti...i ima me na spisku ;)) pasivnost, bavis se kalkulacijama koje po meni ne postoje, pises o nekom sirenju clanstva(valjda je tebi jasno i imas informacije koje mi nemamo ::))...

Ali...
Nisi se udostojio ni da se upises na spisak(sa tacnim i preciznim podatcima ;)) za prijem u clanstvo MAS-a, a kazes da bi voleo nositi grb... ???
Kakav ti je to nik? Dal te zna neko sa ovog foruma? Nema adrese, imena i prezimena, broja tel... ;) :icon_scratch:

Van mreže Husar - MC DeWheels

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #94 poslato: Maj 22, 2010, 12:13:56 pre podne »
   Juce je u nasoj opstini bilo neko predavanje o saobracaju. Bili su i neki ministri i ljudi zaduzeni za bezbednost saobracaja u R. Srbiji.
   Kasnije su bili u Debeljaci na veceri a nas clan koji je opstinski funkcioner je malo porazgovarao sa celnicima policije i ministrom. U razgovoru o visini dazbina slozili su se da su previsoke i da ih treba uskladiti sa budzetom gradjana.
   Znaci policija ima razumevanja za nase zahteve... jos da ubedimo i ministarstvo finansija.
nosim rock'n'roll u srcu kilometre osvajam

Van mreže pedriic

• Suvozac
  • *
« Odgovor #95 poslato: Maj 22, 2010, 08:41:06 pre podne »
   Juce je u nasoj opstini bilo neko predavanje o saobracaju. Bili su i neki ministri i ljudi zaduzeni za bezbednost saobracaja u R. Srbiji.
   Kasnije su bili u Debeljaci na veceri a nas clan koji je opstinski funkcioner je malo porazgovarao sa celnicima policije i ministrom. U razgovoru o visini dazbina slozili su se da su previsoke i da ih treba uskladiti sa budzetom gradjana.
   Znaci policija ima razumevanja za nase zahteve... jos da ubedimo i ministarstvo finansija.

I da oni misle ono što pričaju okolo...

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #96 poslato: Maj 22, 2010, 08:53:54 pre podne »
Nase je da pokusamo da ih ubedimo. Argumenata imamo da pricamo ceo dan. Ali, trebace i nesto vise od price....
...

Van mreže popaj

• Suvozac
  • *
« Odgovor #97 poslato: Maj 23, 2010, 08:47:16 pre podne »
 Pozdrav.
  Drago mi je sto vidim da ovde nije splasnuo entuzijazam
  Mislim da bi predstavnici MAS-a kad odu na razgovor mogli da im priprete (ali najozbiljnije) Hrvatskim modelom. Obzirom da je turisticka sezona na pragu verujem da bi se itekako zamislili. Treba im reci da cemo svakoga dana - ali bas svakoga dana slati stotinak motorciklista na naplatne rampe kako bi javnosti na taj nacin skrenuli paznju na nas problem ukoliko u najskorije vreme nesto ne pokrenu po tom pitanju.
  U tome ne bi bilo niceg nelegalnog. Ustavom niko nema prava da ti ogranici slobodu kretanja niti da ti zabrani da placas putarinu sitnim metalnim novcem

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #98 poslato: Maj 23, 2010, 12:21:40 posle podne »
Da ali imaju pravo da pošalju pubove koji će ti reći 'prođi bez plačanja' i šta češ onda? Do stotinu motociklista je kao 'zero', ma dovoljno je da ih izdvoje u stranu i počne kontrola svega i svačega...
U toku ranih jutarnjih sati, blokira se Dedinje i propustimo radni narod a gospodični neka vide kako je to živeti u logoru, blokirani sa nekoliko strana! Naičićemo na simpatije naroda, razumevanje...ali molim vas ko nije spreman za posledice neka ne nagovara ostale što valja činiti...ovaj protest će biti samo organizovan od svakog pojedinca. dovoljno je nekoliko incidenata kod radikalnijeg protesta i odoše organizatori u bajbok! Ovako će mo svako za sebe pa dokle doguramo.
Normalno, trebate i dalje slati predloge jer jedan će biti nama potaman!!

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #99 poslato: Maj 23, 2010, 05:49:18 posle podne »
Naravno da za sve buduce akcije koje budu radikalnijeg oblika, nece postojati zvanicna organizacija, bice malo teze za dogovore, ali snaci cemo se nekako.

Sto kaze popaj, da im kazemo da cemo svakog dana slati sto motorista, taj koji bi to rekao mogao bi da dobije prijavu zbog organizovanja neprijavljenog ili neodobranog skupa.

To naravno ne znaci da nece biti akcija. Samo, neke nece biti organizovane zvanicno.
...