Cinjenica: Ponavljanje mirne masovne protestne voznje ili ti mirne masovne voznje podrske zahtevima (defile kroz Bg) sumnjam da ce uroditi plodom. Vidim da i ostali to uvidjaju.
Dosli smo opet do kljucne tacke i ponovo moramo da revidiramo put "a sta dalje?".
Vidim dva moguca puta:
1. U org. MAS-a zvanicno i ostro zaposedanje puteva (blokade), spavanje ispred skupstine u satorima...
2. Nenosenje tablica ili ti njihovo prekrivanje bilo cime a moze i sa rec "PROTEST"
ali samo kad smo u relativno vecim grupama (10+...). Organizovana nezvanicno gradjanska (bajkerska) neposlusnost...
Pisao sam o psiholoskom modusu ovakve akcije, i ponovicu:
"...I ljudsko ponasanje kao jedinke u odnosu na policajca koji ga zaustavlja... Covek ce se uplasiti i postati nesiguran, odustace. Usput na takvog jednog ce doci 10-ak koji imaju tablice i registrovan motor i vozaju se slobodno pa ce se ovaj jos vise osecati "promaseno". Takva su psiholoska pravila... Ova moja procena od 10 prema 1 je cak i optimisticna. Na zalost svest proseka je otprilike takva...
Medjutim, sasvim drugacije se manifestuje kad su vece grupe ljudi okupljene zajedno (masa, rulja...) Tada se pojedinci osecaju jace pa samim tim i hrabrije jer vise nije on-pojedinac vec mi-masa (identifikacija...) i oseca se x puta jace sto uistinu i jeste tacno.
Tada je/su jaci realno x puta.Znaci da bi trebalo "organizovano" raditi na okupljanju ljudi u vecu grupu i tako se manifestovati.
Npr. "Marsovac" zaustavi grupu tj. kolonu motociklista koji ne nose tablice ili su ih prekrili i pocne da zakera trazi isprave da bi pisao prijave... Motociklista mu ne da.
Ostali motociklisti se priblizavaju i okruzuju marsovca. Pocinju prepirku... Marsovac odustaje, ili motociklisti samo jednostavno krenu dalje (a ovaj ne moze nista, bukvalno)... Jer je on pojedinac (slabiji) a motociklista grupa (jaci)...
Cak iskreno mislim da ne bi ni zaustavljao... Obrnula su se pravila...
Razmisljajte o ovome... Nisam ja ovime otkrio toplu vodu. Svi vi ovo vec znate ili bar osecate. Ja vas samo podsecam...

"
Svaka od ovih opcija ima uglavnom prednosti i ponesto mana...
Da bi znali sta dalje, moramo biti nacisto dokle je MAS kao org. spreman da ide?
Zar nismo svesni da je
ocigledna nepravda nad nama? A mi se bojimo da nama ne pisu prijave (MAS, pojedinci...)

Oni treba i moraju da se boje nas a ne mi njih!!! Zar ste zaboravili zasto smo sve ovo i pokrenuli?!
Otkud sad taj strah i moralni pad medju nama? Dizite glave braco!
Ponovicu...
Mi ne trazimo nista nerealno i neposteno, oni moraju da se boje nas a ne mi njih!!!Svako ko drugacije kaze, psiholoski minira i otupljuje akciju. Ja to necu dozvoliti, suprotstavicu se!!!