Obzirom da nas niko na putu ne tretira 5% rešio sam da poradim na prevenciji tj. zaštiti od ludaka u autima.Od ove svirene se drmaju,verujte mi.

On je najkompaktnija na svetu i pravljena je najviše za motore a može i za uatomobile.
Stebel Nautilus je veoma mocna i kompaktna vazdusna svirena,koja se koristi za automobile ali i za motorcikle jer zbog svoje velicine moze da se ugradjuje na ovakva vozila.Postoji pravilo kako se ova svirena montira i to sam ovde izbacio u slici.Znaci ugao kacenja i smer trube,kao i pozicija u odnosu na prskanje vodom.Mislim da je na slici sve jasno.

Uploaded with
ImageShack.usJA sam svirenu postavio.
MOj otac je majstor bravarije pa je u svojoj radionici odradio drzac za svirenu.Ostalo je da odlucim poziciju svirene.Odlucio sam se za mesto iza Fara jer ima najvise prostora,svirena je zasticena od kiše i pljuskanja i tu je nevidljiva(ne smatram je lepom za moj tip motora).
NA slici je mesto,koje sam odabrao:

Uploaded with
ImageShack.usMoj Otac,pravi drzac za svirenu.Konstatovali smo da prilozeni drzac,koji dolazi uz NAutilus nema sigurnosni stepen i kvalitet koji je meni treba pa smo prisli pravljenju posebnog drzaca.
Drzac mora biti oblikovan prema obliku svirene a pogotovo mora se ispod njega staviti stos guma jer je jedan deo svirene plastican(deo za ulaz vazduha) i držač ga može veoma lako polomiti.

Uploaded with
ImageShack.us