Mart 28, 2026, 10:47:30 posle podne

Autor Tema: Slupao sam se juce predvece 14.05.2010 (posle 8 godina...)  (Pročitano 3467 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Fantom69

• Profi Vozac
  • **
Slupao sam se juce predvece 14.05.2010 (posle 8 godina...)
« poslato: Maj 15, 2010, 09:16:25 pre podne »
Krenuli Darinjo i ja za Novi Sad da kupi Darinjo jaknu za motocikl. Kupi on jaknu pa krenusmo za Beograd (usce) da se vidimo sa ekipom. Tamo smo se druzili i dobro zezali sa Motoklasikom, Zlajom, Zemuncem, Popsyjem... Krenuli nazad, i znaci preziveli Beograd (dolazak i odlazak i sve ostalo usput). Moram da pohvalim Darinja: On je u saobracaju kao riba u vodi (12 godina taksista u beogradu...) Retko kvalitetno iskustvo... Bio sam opusten dok sam ga pratio...
Razidjemo se ispred Karlovaca...
U Karlovcima iznenada BAAAAM!!! Sudarih se. Padoh sa motora...

Detaljni opis dogadjaja:
Kola koja su isla ispred mene se zaustavila u svojoj traci, ja usporim. Ona i dalje stoje vec par sekundi. Ja dam zmigavac i krenem da ih obilazim. Na par metara sam od kola ona odjednom daju zmigavac na levo i krenu na levo. Ja na kocnicu ali preblizu sam (vozio sam oko 40 na sat...) Udarac, ja padam.
U neverici sam, u soku, besan sam, ustajem nekako, psujem ga, derem se na njega... On mi nesto nudi da popunimo onaj list od osiguranja. Ja ga teram u ... :-X i kazem mu da mi plati licno on ili da zovemo miliciju. Usput nailazi jedna cura, prilazi nam i obraca nam se: Ja sam sve videla, on (pokazuje na mene) je mnogo pre dao zmigavac... Lik u kolima odgovara, pa nema potrebe ja sam policajac... Nakrivim ja glavu... On dodaje, pa znamo se... iz teretane... Ja se priblizim, gledam ga (par sekundi...) i prepoznah ga. Nisam ga odmah prepoznao, valjda zbog soka... Pocnem da se smejem... Sklonimo se mi u stranu (100-inak metara dalje)...

Saldo: Neverovatno...
Mom motoru nista, sem iskrivljena oba retrovizora. Bukvalno nista drugo. Proveravam dalje i sve ne verujem sam sebi...
Na njegovim kolima vrata ubijena tj. iskrivljena i pocepana (bukvalno pocepana). Moraju druga, nova...
Mene boli desna noga (od udarca u kola) i zglob leve sake (docekao se pri padu na nju) ali nista strasno...
Njemu naravno nista.

Rekao sam mu: Ma zaboravi, oprastam... Jebi ga, znamo se. A i bio je fin...

Bitno je da meni i motoru ipak nije nista znacajno falilo. Sreca u nesreci...  :)

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
Odg: Slupao sam se juce predvece 14.05.2010 (posle 8 godina...)
« Odgovor #1 poslato: Maj 15, 2010, 09:37:45 pre podne »
 Dešava se, dobro je da je sve prošlo bez težih posledica.
  Znate onu našu: ili smo pali, ili ćemo pasti. Ostalo je čista lutrija, pa kako ko prodje.

TA96

• Gost
« Odgovor #2 poslato: Maj 15, 2010, 09:51:47 pre podne »
Vazno je da se nisi povredio a kad ni motor nije ostecen onda da se i zalije  ;)
U tim situacija gde vozilo stoji ili se krece malom brzinom ne krecem u obilazenje ili preticanje dok nisam svirao i blicao i video da me vozac posmatra u retrovizoru, mada nekada ni to nije dovoljno  >:(

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #3 poslato: Maj 15, 2010, 10:00:23 pre podne »
Dobro je! Bitno je da nisi povredjen, a i motor je ok. Sve drugo je nebitno. Hvala Bogu.
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

Van mreže zlajabgd

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #4 poslato: Maj 15, 2010, 10:07:54 pre podne »
dobro si prosao...tj. odlicno

p.s.mada cekaj da vidimo sta je sa rukom kad se oladi.

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #5 poslato: Maj 15, 2010, 10:48:04 pre podne »
Kakav maler!
Dobro je da te ima, malkice si pozamašan pa se sve ublažilo! Šta je sa retrovizorima, ogledala ili nosači?

Sve u svemu dobro je, barem si stigao kući! Ja ni ne padnem pa zaboravim gde stanujem! *3

Van mreže pit

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #6 poslato: Maj 15, 2010, 11:35:22 pre podne »

Dobro si prosao ...mada naslov teme me je malo strecnuo.
deaktiviran 08.12.2010.g
po sopstvenom izboru
http://forum.motoasocijacijasrbije.com/index.php?topic=6552.0

Crven Ban

• Gost
« Odgovor #7 poslato: Maj 15, 2010, 12:10:03 posle podne »
Dobro je, naslov je stvarno bio uznemiravajuci, hvala bogu da nema nekih tezih povreda,pu, pu, pu, pu. I od sada sviraj, ja sviram non stop, bolje da me psuje, nego da mi kaze nisam te video.

joksa

• Gost
« Odgovor #8 poslato: Maj 15, 2010, 01:03:38 posle podne »
Da si ti nama ziv i zdrav. :)

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #9 poslato: Maj 15, 2010, 02:14:01 posle podne »
To je klasican slucaj amatera vozaca. *46
Nema dobro podesen levi retrovizor.Naime, svi dunsteri misle da na levom retrovizoru treba da vide zadnji levi ugao svog auta a zapravo ugao mora biti mnogoooo siri jer imaju tzv"mrtvi ugao gledanja".Mada,mozda nije ni gledao *44
Zato ja njemu zveknem 140 decibela vazdusne svirene  *4 pa obrati paznju...
Bitno je da si OK.
SUPER TEŠKA DOŽIVOTNO :)
MIXED MARTIAL ARTS.....GENERACIJA 1972.

http://picasaweb.google.com/112617047077522863095/MEMENTOMORI?authkey=Gv1sRgCPrTzu7Z0NPC8wE#

deyan76

• Gost
« Odgovor #10 poslato: Maj 15, 2010, 09:00:34 posle podne »
dobro si prosao  :) :) :)

darinjo

• Gost
« Odgovor #11 poslato: Maj 15, 2010, 11:24:43 posle podne »
 Uuf, a ja jos mislio da kazem: javi se kad stignes, ali velim blizu je sto da ga mucim. A trebao sam. Drago mi je za tebe sto nije nista, a i dobro je sto je motor ostao citav.
 A ovi sto ne gledaju....e stavicu sirenu kao moj drug Zabac, jaku, i od alarma...sam mi rece da se strecaju kad je aktivira. Pa nek slusaju ako ne gledaju.

Van mreže Fantom69

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #12 poslato: Maj 16, 2010, 08:02:08 pre podne »
Hvala svima na razumevanju, podrsci i savetima. Znam ja sve to (saveti) ali izgleda da ce me ovo naterati da ih ozbiljnije i cesce koristim...  :) Da, kao glineni golubovi smo... :-\
@zlajabg: U pravu si za ruku, sada vise boli (oladila se skroz)
@Zemunac: Samo su nosaci iskrivljeni.
@Pit & @Crven ban: Bio sam pod "utiskom" udarca pa sam spontano napravio naslov sprem sopstvenog emotivnog "stanja". U stvari, imao sam ipak puno srece... Verovatno sad nema smisla da ga menjam (naslov teme)...
@MILJAN: "svi dunsteri"...  :D Vozac je inace policajac... :D Da, nije me ni video...

Zakljucak: U pravu ste. Sirena!!! Cesto! Nisu dovoljna samo upaljena svetla, narocito sto ih sad svi imaju (automobili)...

Jos jedna stvar mi je pala na pamet. Motor mi je suvise tih. Odlicno fabricko stanje prigusivaca + mala kubikaza... = Ne cuju me!!! Razmisljam da ga malo otvorim (da se dernja...) iako je to u suprotnosti sa zakonom. Mi na motoru moramo da se cujemo... inace... (moj primer...) I o ovome mozda treba razmisljati u predlozima zahteva za izmenu zakona... :icon_scratch:

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #13 poslato: Maj 16, 2010, 10:53:49 pre podne »
Otvori auspuh, mnogo više obraćaju pažnju kad čuju motor, a sad je i lepo vreme otvoreni prozori..

Libero

• Gost
« Odgovor #14 poslato: Maj 16, 2010, 11:58:54 pre podne »
Evo nešto slično, samo su sva vozila u pokretu...
Šta reći za ove ''profesionalce'' koji sankcionišu naše prekršaje...
Ombudsman po glavi stanovnika...inače ::)

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #15 poslato: Maj 16, 2010, 12:07:00 posle podne »
Evo nešto slično, samo su sva vozila u pokretu...
Šta reći za ove ''profesionalce'' koji sankcionišu naše prekršaje...
Ombudsman po glavi stanovnika...inače ::)

E to je taj mrtvi ugao o kome sam pisao a kako oni napisase "blind spot".
SUPER TEŠKA DOŽIVOTNO :)
MIXED MARTIAL ARTS.....GENERACIJA 1972.

http://picasaweb.google.com/112617047077522863095/MEMENTOMORI?authkey=Gv1sRgCPrTzu7Z0NPC8wE#

Van mreže Popsy

• Suvozac
  • *
  • Come to the dark side. We have cookies...
« Odgovor #16 poslato: Maj 16, 2010, 12:19:29 posle podne »
Idi bre prepade me... još razmišljam, kad bre kad smo sedeli na Ušću... dobro je da si dobro prošao i skinuo maler za ovu godinu... najgore su te varijante kad te "iznenade" ... što se auspuha tiče efekat da te čuju oni kojima dolaziš je relativno minoran (ako te ne vidi još teže da će te čuti sem ako si toliko glasan što znači da si ti već ogluveo na motoru  ;D ;D ;D ) zato samo sirena pod gestom
"bolje da me psuju nego da mi se izvinjavaja i daju mi evropski list o šteti..."   ;)
Never underestimate the power of the dark side ...

Van mreže Jašim

• Suvozac
  • *
« Odgovor #17 poslato: Maj 16, 2010, 05:54:26 posle podne »
Kako je moglo biti , dobro je ...
Želim brz oporavak...
Bolje da te mrze zbog onoga što jesi , nego da te vole zbog onoga što nisi.

Van mreže Fantom69

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #18 poslato: Maj 31, 2010, 09:50:08 pre podne »
Nisam hteo da otvaram novu temu jer je sve ovo sveze u mojoj glavi (par nedelja...) a na neki nacin se sve to svodi pod isto...
Neki mrak ozbiljno provejava iz mene!

Pre jedno nedeljak dana prvi put u zivotu naletim na dva odvojena sudara koja su se desila otprilike istovremeno, na samo 80-ak metara razdaljine.
U prvom, lancani sudar 3 kola, a na 80-ak metara dalje sudar motocikliste i kola...
Niko nije poginuo.
Opet motociklistu vozac iz kola nije video...

Juce, sin od rodjene sestre moje zene koji ima samo 16 godina je podleteo skuterom pod kombi-kamionet. U bolnici je, plase se unutrasnjeg krvarenja... Ziv je.
Ne znam detalje, tj. ko je prvi dao zmigavac i imao prednost... Identicna situacija kao sto se desilo meni. Dok ga je klinac skuterom obilazio, kamiondzija je skrenuo ulevo...
Vozac kombija ga nije video.
Naknadno sam saznao da vozac kamioneta nije bio kriv...

Moja procena je da 80-90 posto sudara se zasniva na "nisam ga video". Skroz sam siguran u to.

Sedim ovde i kucam vam... Skenjan sam. Previse toga se desilo za kratko vreme i pocinjem sad ozbiljno da se preispitujem u vezi voznje motocikla...
Guzve su velike, kultura saobracaja (a i ostalog...) je niska, ljudi su postali mracni, nervozni i rasejani...
Ovo vise nije saobracaj vec ratiste, ruski rulet...!!!

Da li ste znali da je u bosni  nakon rata poginulo vise ljudi u saobracaju nego za vreme rata? Kladim se da niste. Nije humor. :(
A mi mislimo da je rat strasan i opasan...
« Poslednja izmena: Maj 31, 2010, 11:26:12 pre podne od strane Fantom69 »

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #19 poslato: Maj 31, 2010, 10:10:14 pre podne »
Brate,
odmori jedno 20-tak dana od motora, moj ti je savet. Svakome se ovo dešavalo u životu i te nesreće  koje se dešavaju oko tebe malte ne naslutiš ih. Dolaziš u situaciju da mnogo više uočavaš šta se sve dešava i koliko ljudi padaju... Idi malo pecaj igraj basket,fudbal... nemoj ni da se okreneš za motorom kad prodje ulicom, nateraj sebe, teško je ali probaj. Svaka nova vožnja motora praviće ti dodatni problem u smislu neke vrste straha ili nesigurnosti. Videćeš da kad središ malo misli i osećanja sve će biti ok.Veruj mi da sam ovakvu priču čuo bar jedno 50 puta u životu do sad i to od ljudi koji su po mnogo godina na motoru, a da ti ne pričam da posle toga dolazi trip da ti je kontejner na putu, da ti je auto prešao na tvoju traku.... Odmori videćeš...
Držim palčeve tvom sestriću