Mart 31, 2026, 07:15:37 pre podne

Autor Tema: Moto-skupovi, odavno izgubili dušu...  (Pročitano 12753 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
  • Pol: Muškarac
Moto-skupovi, odavno izgubili dušu...
« poslato: Maj 16, 2010, 03:46:17 posle podne »
  Ni sam ne znam odakle da počnem, ali sećam se kad sam krajem '90.-tih išao prvi put na moto skup, ovde kod nas u Valjevu, kod Savine vodenice na reci Gradac. Pa sam bio oduševljen kao prvo atmosferom na skupu pa zatim upoznavanjem i druženjem. Malo mestašce, sviralo se na kamionu umesto sa bine itd.
  Svestan sam činjenice da se vremena menjaju, da je motociklista sve više, da se podižu i standardi organizacije ali isto tako današnji skupovi sve više počinju da mi liče na vašare. Nema one draži više kao nekada, sve se svodi da komercijalizaciju, uglavnom  se gleda finansijski efekat, što povlači za sobom i svadje ili ti još gore stvari,  nema više one opuštenosti, organizatori više gledaju u nebo da li će pasti kiša nego u goste koji su došli, dovode se trubači i da ne nabrajam dalje.
  Želim da kažem da ne generalizujem stvari, skupovi i dalje možda jesu jedino mesto gde ću kompletno društvo videti na okupu. Možda sam malo nostalgičan ali to je izgleda neminovnost...

gordanmg

• Gost
Odg: Moto-skupovi, odavno izgubili dušu...
« Odgovor #1 poslato: Maj 16, 2010, 04:00:57 posle podne »
Godine bato i nista drugo....zasitili smo se a novi mladi dolaze!!!!

farbach

• Gost
« Odgovor #2 poslato: Maj 16, 2010, 04:02:08 posle podne »
meni smeta buka i dok se ne razdvoje koncerti od moto skupova, nema me. Staje sledeca inovacija? Ringispil?

Van mreže MISIRAC

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #3 poslato: Maj 16, 2010, 04:10:10 posle podne »
meni smeta buka i dok se ne razdvoje koncerti od moto skupova, nema me. Staje sledeca inovacija? Ringispil?

secerna pena i liciderska srca + pola zena pola zmija i orla kondora sa rasponom krila od 6 metara.
godine te ne cine mudracem nego starcem :)

gordanmg

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Maj 16, 2010, 04:15:23 posle podne »
secerna pena i liciderska srca + pola zena pola zmija i orla kondora sa rasponom krila od 6 metara.
Os reci orla kondora bengalkoga lava...risa iz sibira....lava kako spava i misha kako pisha.
Dara, Mara, Sara tri sestre iz Drvara...ovde nije, ovde nije ...aj pogodi dije :D :D :D :D :D

farbach

• Gost
« Odgovor #5 poslato: Maj 16, 2010, 04:20:56 posle podne »
vidi se da ste iz Sapca.

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #6 poslato: Maj 16, 2010, 04:21:47 posle podne »
Ako je dobra svirka,pivo i drustvo, meni je skup OK.Smaraju me malo pucachi ali jbg.to je ono "ja imam motorrrrr..,vidite meeee..."..boys will be boys...Pa sam se nekako navikao...
SUPER TEŠKA DOŽIVOTNO :)
MIXED MARTIAL ARTS.....GENERACIJA 1972.

http://picasaweb.google.com/112617047077522863095/MEMENTOMORI?authkey=Gv1sRgCPrTzu7Z0NPC8wE#

gordanmg

• Gost
« Odgovor #7 poslato: Maj 16, 2010, 04:24:41 posle podne »
vidi se da ste iz Sapca.
Dobro je tiiiiii  u Fila patikama >:D >:D >:D

farbach

• Gost
« Odgovor #8 poslato: Maj 16, 2010, 04:29:02 posle podne »
moj klinac je ekipu na skupu u Mitrovici prokomentarisao sa: ''Da imaju bolju pickolovku, ne bi nikada vozili motore.''

Van mreže Raja

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #9 poslato: Maj 16, 2010, 04:43:48 posle podne »
Ja mislim da ste mi vi maalo ostarili,pa vam skupovi nisu vise dozivljaj.Pa nikad nisu bili bolji nego sad.Vidim ja da cu da stampam puno onih mojih majica.Vremena se menjaju ide na bolje pa i koncerti ,sta smeta.Ako je ono sto ja slusam odlicno ako nije kupim pinkle i zdravo-ima ko voli i to.Sta smeta vasar neka ga.Sacuvaj me boze samo od onih skupova gde je blato do kolena gde je wc tu negde u kukuruzu,gde neko skici sa nekog kamiona.Ovo mi lici kao dobar je moj motor iz 1981 nevalja mi XX ma nije nego

Van mreže Moto Laci

• Bajker Bez Granica
  • Stara Pazova
« Odgovor #10 poslato: Maj 16, 2010, 04:44:18 posle podne »
Skupovi se prave po meri posetilaca. I bajkeri nisu kao sto su bili.
a sta reci na sve to mogao bi se praviti elaborat.
Nista ni je k'o sto je bilo[pa ni mi].jbg.

Van mreže Pera-Sopot

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #11 poslato: Maj 16, 2010, 04:54:44 posle podne »
Delim misljenje sa Sekijem i Gordanom.Poceo sam u poslednje vreme da ne idem na dosta skupova.
Ljute se nasi drugari domacini ali ja im se lepo izvinem,dosadilo mi da stalno idem na ista mesta,ista muzika,iste striptizete,isti pucaci,.............sto rece Seki kupanje u hladnom Gradcu,pa Hajducka cesma,Marinkoviceva jaruga......bese nekad lepo a i valjda smo se zasitili.
Vise mi odgovaraju putovanja sa par drugara i naravno suvozacica(nase zene).Napravimo plan i krecemo.
Sve je odavno preslo u veliku komercijalu tako da me to nesto posebno vise i ne privlaci.
Mogao bih  dosta o tome pisem ali nema svrhe.Mladjima je to jos interesantno ali vremenom ce im dosaditi,verovatno.
Na kraju,nije bajker samo onaj koji ide po skupovima,ima dosta razloga za druzenja i voznje.
pali gumu a ne dusu!

Van mreže Pera-Sopot

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #12 poslato: Maj 16, 2010, 05:01:24 posle podne »
Ja mislim da ste mi vi maalo ostarili,pa vam skupovi nisu vise dozivljaj.Pa nikad nisu bili bolji nego sad.Vidim ja da cu da stampam puno onih mojih majica.Vremena se menjaju ide na bolje pa i koncerti ,sta smeta.Ako je ono sto ja slusam odlicno ako nije kupim pinkle i zdravo-ima ko voli i to.Sta smeta vasar neka ga.Sacuvaj me boze samo od onih skupova gde je blato do kolena gde je wc tu negde u kukuruzu,gde neko skici sa nekog kamiona.Ovo mi lici kao dobar je moj motor iz 1981 nevalja mi XX ma nije nego
Rajo,tvoje misljenje nije objektivno jer ti to sve gledas iz drugog ugla a ne kao mi ostali bajkeri.
Kada si poslednji put bio bajkom na skupu?
pali gumu a ne dusu!

Van mreže mitri

• Vozac
  • *
  • Transalp 650
« Odgovor #13 poslato: Maj 16, 2010, 05:12:44 posle podne »
Sta je sledeca inovacija? Ringispil?

Nisi u toku , takva "inovacija" je vec vidjena ...  ;D

Uploaded with ImageShack.us
UMS

Van mreže Lemmy

• Vozac
  • *
    • motoRRi.com
« Odgovor #14 poslato: Maj 16, 2010, 05:23:09 posle podne »
 ;D ;D ;D

farbach

• Gost
« Odgovor #15 poslato: Maj 16, 2010, 05:34:56 posle podne »
 ;D
lep ringispil

Van mreže Fantom69

• Profi Vozac
  • **
« Odgovor #16 poslato: Maj 16, 2010, 05:47:06 posle podne »
Delim misljenje sa Sekijem i Gordanom.Poceo sam u poslednje vreme da ne idem na dosta skupova.
Ljute se nasi drugari domacini ali ja im se lepo izvinem,dosadilo mi da stalno idem na ista mesta,ista muzika,iste striptizete,isti pucaci,.............sto rece Seki kupanje u hladnom Gradcu,pa Hajducka cesma,Marinkoviceva jaruga......bese nekad lepo a i valjda smo se zasitili.
Vise mi odgovaraju putovanja sa par drugara i naravno suvozacica(nase zene).Napravimo plan i krecemo.
Sve je odavno preslo u veliku komercijalu tako da me to nesto posebno vise i ne privlaci.

Mogao bih  dosta o tome pisem ali nema svrhe.Mladjima je to jos interesantno ali vremenom ce im dosaditi,verovatno.
Na kraju,nije bajker samo onaj koji ide po skupovima,ima dosta razloga za druzenja i voznje.

Otprilike bas tako...

Ajd da preciziram tacno... (moj licni dozivljaj...) Nadam se da me niko nece uzeti na nisan zbog toga...
Ne mogu da se setim tacno koje je to godine bilo (pre 5-6 god ili...)
Prvi motoskup na tvrdjavi u Petrovaradinu. Nista gore... Ajd sto se meni nije tu nista, ali bas nista svidelo, nego je otprilike tada sve i svuda pocelo da dobija tu notu. Sve i svuda u drustvu je pocelo da se komercijalizuje = gubi dusu, sto kaze Seki...

Van mreže vudu

• Ultimate Biker
  • YAMAHA FJR 1300A
« Odgovor #17 poslato: Maj 16, 2010, 06:07:00 posle podne »
 Meni zao,ali od tada me nema u Novom Sadu  >:(
 Kamenicki park...eh...
VALJEVSKA PODVALA

Van mreže Pera-Sopot

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #18 poslato: Maj 16, 2010, 06:37:16 posle podne »
Tada su naplacivali 400 dinara po osobi......ni ja od tada nisam isao.Mislim da je bilo 2004-te.
pali gumu a ne dusu!

Van mreže Raja

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #19 poslato: Maj 16, 2010, 07:21:31 posle podne »
Ja bih dodao da su organizatori ove godine,bar ovo sto je do sada vidjeno,podigli organizaciju skupova na jedan visi nivo,jednu stepenicu ka gore,bravo.Poznavajuci i organizatore ovih prestojecih nesumnjam da ce i oni biti mnogo bolje organizovani.Sve je stvar sopstvenog izbora volis -nevolis,ides-neides,dali si se umorio ili nisi..Ja neidem na fudbalske utakmice i nepostoji dovoljno dobra utakmica na koju bih pozeleo da odem,sto neznaci da su one los dozivljaj za nekoga ko u tome uziva najgora stvar mi je odem pa posle pricam kakvo je ovo sranje.Sama pojava sve veceg br.motora na skupovima govori u prilog tome da to nemoze da bude nesto losije nego sto je bilo samo mi tu negde treba da pronadjemo sebe ili da se uopste netrazimo