Mart 30, 2026, 01:12:52 posle podne

Autor Tema: CRVENA LINIJA NA EKRANU LAP-TOPa!!  (Pročitano 5281 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže sandra

• Profi Vozac
  • **
  • Pol: Žena
Odg: CRVENA LINIJA NA EKRANU LAP-TOPa!!
« Odgovor #20 poslato: Maj 18, 2010, 08:19:40 posle podne »
imala sam isti problem s linijama. one su se pojavljivale i nestajale nakon nekog vremena. Problem je bio u nekakvom kontaktu. kakvom, ne znam. Popravka nije zahtevala novi displej ili vec neke druge delove.  Posle 9 meseci od popravke, sve funkcionise kako treba...

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #21 poslato: Maj 18, 2010, 08:51:09 posle podne »
Sečam se jedne od privih lekcija kada sam učio formu u slikarstvu...Leonardov (Da Vinci) Traktat...negde pre oko cento cinqe anni stari slikari su posmatrali mrlje koje su stvorene vlagom na starim kučama...Posmatrajući ih, u glavi su stvarali velelepne kompozicije.
Šta mi drugo preostaje nego, da se dohvatim štafelaja i išamaram neko platno, doduše ostala mi, siromahu još samo dva!
E kada ih budem zavalio nekom forumašu, zaradiću za novi lap-topće! ;D ;D

Van mreže Bobysha

• Moto manijak u usponu
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #22 poslato: Maj 18, 2010, 09:21:51 posle podne »
imala sam isti problem s linijama. one su se pojavljivale i nestajale nakon nekog vremena. Problem je bio u nekakvom kontaktu. kakvom, ne znam. Popravka nije zahtevala novi displej ili vec neke druge delove.  Posle 9 meseci od popravke, sve funkcionise kako treba...

Normalno, navlažili se kontakti pa brljaju, samo neka se lepo osuši i ne brini brigu, pirinač izvlači vlagu  ;)

zodiac

• Gost
« Odgovor #23 poslato: Maj 18, 2010, 11:57:06 posle podne »
Ovo nema veze sa ekranom, vec se natopio kontakt izmedju flat kabla i ekrana. Nikakvi fenovi i mikrotalasne pecnice, nego zaboravi na laptop na pet-sest dana, smesti ga na suvo i toplo mesto, pa ce biti u redu. Ovako rizikujes svaki put kad ga upalis da sjebes displej. Ako ni to ne pomogne, u servis, ili ako si vican, rastavi ekran pa poprskaj Kontakt 60 sprej po konektoru i sacekaj da se osusi, pa pustaj u pogon. Gde to ima lcd panel za notebook za 40 eur? Kao rezervni deo ne moze preko distributera da se naruci za manje od 2 glave, nikakav. Nemoj da se zanosite. A i nije ekran u pitanju, kao sto rekoh. Ovakvih 'kvarova' sam se nagledao.

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #24 poslato: Maj 19, 2010, 12:01:48 pre podne »
samo ti slušaj ivtu......i dok duva fen....skokni po novi lap top *302 *302 *302 *302 *302

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #25 poslato: Maj 19, 2010, 12:04:24 pre podne »
Mali  *116

Kod mene je upalilo, a vi kako hoćete  :-*

zodiac

• Gost
« Odgovor #26 poslato: Maj 19, 2010, 12:06:30 pre podne »
Dexxter mu je dao najbolji savet. Mozda je promaja smrtni neprijatelj svakog Srbina, ali je za mokar notebook terapija iz snova :D

Van mreže grunf014

• Bajker Bez Granica
  • Yamaha XJ 900s Diversion Streetfighter
    • M.K.Valjevo
« Odgovor #27 poslato: Maj 19, 2010, 12:07:58 pre podne »
Mali  *116

Kod mene je upalilo, a vi kako hoćete  :-*

Kod tebe je svasta nesto upalilo... ::)
4 TOCKA SLUZE ZA PREVOZ TELA- 2 SU ZA DUSU!!!

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #28 poslato: Maj 19, 2010, 12:09:16 pre podne »
Pali ko Suzuki, uvek i na prvu  ;)

Van mreže dencse1

• Moto manijak u usponu
    • mwp
« Odgovor #29 poslato: Maj 19, 2010, 12:10:21 pre podne »
Dexxter mu je dao najbolji savet. Mozda je promaja smrtni neprijatelj svakog Srbina, ali je za mokar notebook terapija iz snova :D

ma sačekaš jedan sunčani dan.....vežeš ga za afriku mesto top-case a.....obiđeš dvaput oko munze i gotovo :)

a ako ne uspe u povratku svratiš u neki servis ;D ;D

zodiac

• Gost
« Odgovor #30 poslato: Maj 19, 2010, 12:11:47 pre podne »
Zato verovatno notebook pali na kurblu >:D

Van mreže PECA BMW

• Ultimate Biker
« Odgovor #31 poslato: Maj 19, 2010, 12:12:01 pre podne »

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
"Naša glavna svrha u životu je da pomognemo drugima. A ako nekome ne možeš pomoći, onda mu bar ne čini zlo"

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #32 poslato: Maj 19, 2010, 12:43:57 pre podne »
Ovo nema veze sa ekranom, vec se natopio kontakt izmedju flat kabla i ekrana. Nikakvi fenovi i mikrotalasne pecnice, nego zaboravi na laptop na pet-sest dana, smesti ga na suvo i toplo mesto, pa ce biti u redu. Ovako rizikujes svaki put kad ga upalis da sjebes displej. Ako ni to ne pomogne, u servis, ili ako si vican, rastavi ekran pa poprskaj Kontakt 60 sprej po konektoru i sacekaj da se osusi, pa pustaj u pogon. Gde to ima lcd panel za notebook za 40 eur? Kao rezervni deo ne moze preko distributera da se naruci za manje od 2 glave, nikakav. Nemoj da se zanosite. A i nije ekran u pitanju, kao sto rekoh. Ovakvih 'kvarova' sam se nagledao.

Očigledno da nema veze jer linije polako nestaju ali dok mi je nočas bio isključen ostale su a danas dok je radio ceo dan, povlače se. Verovatno zbog same toplote uređaja koj ga suši!
Konektoor nemam u blizini tog mesta (jedino ako je neka konekcija pri dnu ekrana u samom plastičnom okviru)!
Bad pixeli takođe nisu jer strelica se šeta ispodlinija sasvim vidljiva!
Tnx!

zodiac

• Gost
« Odgovor #33 poslato: Maj 19, 2010, 01:18:49 pre podne »
Naravno da je konektor na tesko dostupnom mestu. Rekao sam, ako si vican, ako nisi, bolje nista ne diraj. I nemoj da koristis notebook, skini bateriju i sacekaj do servisa. Sjebaces ekran tako, veruj mi. Poslacu ti na PM broj servisera koji ce to da ti resi, da te ne deru ovi 'ovlasceni'.

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #34 poslato: Maj 19, 2010, 01:36:09 pre podne »
OK priključiču se na desk top!