Ali kad malo bolje pogledam, tako je i kod nas.
U pravu si, taj talas je vec stigao.
Evo nekih starih raznisljanja o tome:
"Oni samo imaju drugu percepciju, ne losiju ili bolju samo drugaciju, a nasa greska je sto ocekujemo da se ponasaju ljudski, onako kako mi zamisljamo da izgleda ljudski. To je stvar vaspitanja i sistema vrednosti. Nece proci puno vremena i kod nas ce dolar-euro istisnuti neke druge vrednosti, pa cemo biti isti.
Jednaki u sebicnosti, u simulaciji zivota, gde drugi ljudi nisu aktivni ucesnici nego kulise. Gde svaka vreca govana misli da je nesto posebno, jednostavno tako, po defaultu. Nema veze sto srice kada cita i ne moze da potrci, sto od obrazovanja ima gomilu naparbicenih informacija koje ne ume da poveze u celinu i sto nista ama bas nista ne ume sam da uradi. Obucen da je da radi proste radnje koje bi moj Dzeki naucio. I jos je nadobudan i superioran. E nek je. A svugde bi ga radije turio nego u ribu koja ce mu roditi dete, i u seku i u bracu i kucu i macu i igracku ako treba samo da nema dece da ne mora da brine o nekom i da mu ne trosi pare.
Kakvi su izgledi takve jedne civilizacije u neizbeznom buducem sukobu sa Kinezima koji imaju kolektivnu pcelinju svest nije tesko pogoditi.''