Mart 27, 2026, 08:19:59 posle podne

Autor Tema: Medjunarodna vozacka dozvola  (Pročitano 3735 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

gedza

• Gost
Medjunarodna vozacka dozvola
« poslato: Maj 24, 2010, 02:36:15 posle podne »
Nadam se da sam na provo mesto postavio temu.Elem planiram da ove godine putujem za Grcku i do Nemacke pa me interesuje dali  je za putovanje van Srbije potrebna medjunarodna vozacka dozvola  i dali to neko trazi na granici ili mozda policija kad vas zaustavi u inostranstvu ???

Van mreže Dexxter

• Ultimate Biker
  • Pol: Muškarac
Odg: Medjunarodna vozacka dozvola
« Odgovor #1 poslato: Maj 24, 2010, 03:01:47 posle podne »
Koliko sam ja upucen obavezna je.

SsnMarko

• Gost
« Odgovor #2 poslato: Maj 24, 2010, 03:18:14 posle podne »
Bio sam u Minchenu u Februaru, jednom su me zaustavili kripovci (njihovi inspektori) i jednom zeleni (saobracajci), nisu mi trazili ali kazu da je obavezna... Bolje izvadi, kosta 2 hiljade. Trebaju ti dve slike i 5 minuta vremena.

Van mreže miško_kolo

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #3 poslato: Maj 24, 2010, 04:07:18 posle podne »
I vadi se u svakom predstavništvu Auto-moto saveza.
...

Van mreže MILJAN

• Moto manijak u usponu
  • SUZUKI V STROM K8
« Odgovor #4 poslato: Jun 06, 2010, 11:55:13 pre podne »
A gde se vadi zeleni karton?
SUPER TEŠKA DOŽIVOTNO :)
MIXED MARTIAL ARTS.....GENERACIJA 1972.

http://picasaweb.google.com/112617047077522863095/MEMENTOMORI?authkey=Gv1sRgCPrTzu7Z0NPC8wE#

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #5 poslato: Jun 06, 2010, 12:31:18 posle podne »
U tvom osiguranju gde si osigurao motor, 1.000 dindži, važi do isteka registracije. Nemoj da se predješ da vadiš na granici, 15 dana je ohohohoooo

Van mreže ACO610

• Suvozac
  • *
  • MC IL PARADISO
« Odgovor #6 poslato: Decembar 15, 2010, 11:36:45 pre podne »
Od  danas  15  decemra  i  nas  sa  BiH  pasošima  će  interesovati  ova  tema,  konačno  i  mi  možemo  bez  viza  u  EU.

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
« Odgovor #7 poslato: Decembar 15, 2010, 03:50:44 posle podne »
Zeleni karton odavno ne kosta 1000, nego je "simbolicno" poskupeo za svega 100% - na 2000 dinara.

Sto se tice medjunarodne vozacke, nikad u zivotu mi je niko i nigde nije trazio. Ove godine prodjoh Makedoniju, Grcku, Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Italiju - niko me nigde nista nije pitao osim na granici za zeleni karton.

;)

Van mreže DebeliZmaj

• deaktivirani korisnici
  • Moto manijak u usponu
  • *
« Odgovor #8 poslato: Decembar 15, 2010, 05:02:53 posle podne »
pre 2 godine na rafting u Srbinje kad sam ishao usput
mi jeep zaustavljali jedno 4 puta, svaki put komplet dokumenta
trazili :)

Van mreže Ivta - MK Smederevo

• Ultimate Biker
« Odgovor #9 poslato: Decembar 15, 2010, 07:21:45 posle podne »
зато

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #10 poslato: Decembar 15, 2010, 10:19:35 posle podne »
 Imam je i uvek je nosim sa sobom kad idem van.
  Ali mi je niko, nikad nije tražio na uvid  ;)

Van mreže kuglica14

• Suvozac
  • *
« Odgovor #11 poslato: Januar 30, 2011, 11:53:08 posle podne »
Zeleni karton odavno ne kosta 1000, nego je "simbolicno" poskupeo za svega 100% - na 2000 dinara.

Sto se tice medjunarodne vozacke, nikad u zivotu mi je niko i nigde nije trazio. Ove godine prodjoh Makedoniju, Grcku, Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Italiju - niko me nigde nista nije pitao osim na granici za zeleni karton.

;)

ni sam ne znas koliko si srece imao kad ti kazem da sam ja u grckoj ove godine za prekoracenje brzine od 10 km/h platio kaznu 250 eura sve ti je jasno zamisli kolika je za nemanje dokumenata ,a pri tom mi je gazda hotela u leptokariju objasnio da imaju pravo da te drze dok im ambasada pored svih dokumenata ne dostavi i potvrde da nisi na poternicama ili da nemas neka ne razjasnjena krivicna dela koja nisu sudski resena ,e sad najgora stvar je papirologija i to sve na tvoj trosak, i najduze traje pa ti vidi, ne vredi se cimati zbog 1000 ili 2000 kad si vec krenuo na put to ti nista ne znaci a mnogo zivaca , vremena i para stedi.
Honda je ipak Honda

Van mreže Šeki

• Bajker Bez Granica
« Odgovor #12 poslato: Januar 31, 2011, 08:10:42 pre podne »
ni sam ne znas koliko si srece imao kad ti kazem da sam ja u grckoj ove godine za prekoracenje brzine od 10 km/h platio kaznu 250 eura sve ti je jasno zamisli kolika je za nemanje dokumenata ,a pri tom mi je gazda hotela u leptokariju objasnio da imaju pravo da te drze dok im ambasada pored svih dokumenata ne dostavi i potvrde da nisi na poternicama ili da nemas neka ne razjasnjena krivicna dela koja nisu sudski resena ,e sad najgora stvar je papirologija i to sve na tvoj trosak, i najduze traje pa ti vidi, ne vredi se cimati zbog 1000 ili 2000 kad si vec krenuo na put to ti nista ne znaci a mnogo zivaca , vremena i para stedi.

250 evra???  Verovatno nisi ni probao da im spustiš cenu. Trebao si se goditi  :D

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
« Odgovor #13 poslato: Januar 31, 2011, 12:09:32 posle podne »

Pa ja obicno vozim po propisima, jer u Grcku obicno idem kolima sa decom pa je sve po zakonu da mi ne bi zagorcavali zivot i upropastili letovanje.

A Sheki je u pravi, trebalo se cenkati i pozvati se da im radar nije ipsravan - samo 10 km i 250 eura....mnogo je...

;)

Van mreže kuglica14

• Suvozac
  • *
« Odgovor #14 poslato: Januar 31, 2011, 12:34:00 posle podne »
problem je sto oni sve olako shvaataju kao mito , pa nisam hteo da mi i to pakuju ,ja sam ipak sa bg tablama svoje pustaju,i znaju koga smeju koga ne smeju da diraju ,znam ja za fazone ovde i to nije problem 10 godina sam vec stalno na tockovima , ali oni tamo se tako postavljaju da prosto ne mozes da im pridjes stalno te odaljava da se vratis do kola , nesto upozorava , tako da sam se malo i zbunio , kad je napisao dao mi da potpisem , naravno  da nisam potpisao, platio ,i to je bilo to posto je bio toliko dobar da mi kaze da ako ne platim mogu da me drze na granici do uplate.
Honda je ipak Honda