Mart 30, 2026, 01:37:58 pre podne

Autor Tema: enduro vs cruzer  (Pročitano 5300 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže PedjaR

• Suvozac
  • *
  • Pol: Muškarac
  • Honda Pantheon 150
enduro vs cruzer
« poslato: Maj 31, 2010, 08:52:00 posle podne »
Zeleo bih da cujem vase misljenje, ponarocito ako neko ima iskustva u obe kategorije, mane i prednosti svake kategorije.

Meni su se oduvek cruzeri dopadali ali su mi rekli da su enduro prijatniji za voznju, a posto nisam od onih sto vole da probaju tudje motore, kupio sam enduro  (Yamahu Tenere xtz660) al kad god vidim cruzera zamislim se da se nisam zaj... (ciljam na Shedow vt600). Nemam bas visinu za enduro (174cm) pa mi manervisanje i parkiranje prestavlja problem (razmisljam i da sediste stanjim na teneri).

izvolite ako zelite da pomognete jednom svezem "bajkeru"

Van mreže Gremlin

• Totalni Moto Manijak
  • BMW R-1200 GS Adventure
Odg: enduro vs cruzer
« Odgovor #1 poslato: Maj 31, 2010, 08:56:11 posle podne »
Pedja,

Odluka je najvise na tebi, ne moze ti niko drugi pomoci da "preseces" i doneses odluku, a neke smernice za razmisljanje mogu biti:

Koliko se vozis ? Krace ili duze ture ?
Da li volis da vozis off road ?
Da i vozis po losem vremenu/cele godine ?
Koliko ti je vazna udobnost, kruzeri su udobniji od endur motora.

;)

Van mreže Popsy

• Suvozac
  • *
  • Come to the dark side. We have cookies...
« Odgovor #2 poslato: Maj 31, 2010, 09:06:07 posle podne »
nisi se prevario... kruzeri su lepi za videti, lepi za provozati (po gradu) ali mnogo teže praštaju greške vozača imaju zahtevniju ciklistiku  i nisu tolerantni na rupe kao enduro motori... ima vremena za kruzere, samo lagano i uživaj  ;)
Never underestimate the power of the dark side ...

Van mreže serbduck

• Bajker Bez Granica
  • MK VALJEVO / HONDA CBR 1000 F
« Odgovor #3 poslato: Maj 31, 2010, 09:06:12 posle podne »
Brate, odes lepo na moto skup ( bilo koji) i tamo nadjes vlasnika nekog kruzera i zamolis ga da ti sve objasni , a i da provozas "krug"... Tek tada ( nije sigurno ) ces videti razliku.
 Treba na motoru provesti bar jednu sezonu ( bar 10000km ) da bi ga upoznao.

Ja krenuo da kupim Intrudera a kupio VTR-a. Dijametralna razlika, al sta ces...ima to svojih cari.
 Po meni enduro ispred kruzera.
...baba Kurana pojede pet metara drva... i ne trazi vode...

www.mkvaljevo.com

farbach

• Gost
« Odgovor #4 poslato: Maj 31, 2010, 09:44:21 posle podne »
Kruzer je vise stil zivota nego prevozno sredstvo, jer kao prevoz ima ozbiljnih nedostataka, pogotovo na nasim putevima. Mozda za koju godinu. Za sada to gledam ovako. Kruzer moze da krene, sporo staje, a tesko skrece i to mu je sve. Enduro zacas moze da bude i supermoto i zna da ide na prednji, zadnji, postrance. Zna i po ovim nasim krivinama, sa puno rupa i talasa...Sve je stvar stelovanja u glavi . To sto mi je danas lepo sutra nece biti.

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #5 poslato: Maj 31, 2010, 10:02:22 posle podne »
Zeleo bih da cujem vase misljenje, ponarocito ako neko ima iskustva u obe kategorije, mane i prednosti svake kategorije.

Meni su se oduvek cruzeri dopadali ali su mi rekli da su enduro prijatniji za voznju, a posto nisam od onih sto vole da probaju tudje motore, kupio sam enduro  (Yamahu Tenere xtz660) al kad god vidim cruzera zamislim se da se nisam zaj... (ciljam na Shedow vt600). Nemam bas visinu za enduro (174cm) pa mi manervisanje i parkiranje prestavlja problem (razmisljam i da sediste stanjim na teneri).

izvolite ako zelite da pomognete jednom svezem "bajkeru"

Zbog istih razloga sam se odlucio za Hondu Shadow, nisam se zajebo, a ne moram sediste da remetim.  ;)
Небитни пролазник

Van mreže Zemunac

• Bajker Bez Granica
  • AFRIKA TWIN XRV 650 RD 03
« Odgovor #6 poslato: Maj 31, 2010, 10:15:38 posle podne »
Nisam stručan, ne dajem savet ali da sam u subotu bio na kruzeru u istoj situaciji....vadili bi me ispod kamona!!
Prvom prilikom ču ti pokazati koliko se može Afrika oboriti u krivini a za kruzer ne znam! Uglavnom, ka Mokroj Gori nisu nam bili ni blizu...

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #7 poslato: Maj 31, 2010, 10:26:07 posle podne »
Nisam stručan, ne dajem savet ali da sam u subotu bio na kruzeru u istoj situaciji....vadili bi me ispod kamona!!
Prvom prilikom ču ti pokazati koliko se može Afrika oboriti u krivini a za kruzer ne znam! Uglavnom, ka Mokroj Gori nisu nam bili ni blizu...
Moguce je da enduro mozes oboriti vise od kruzera, logicno, visok motor  ;). Ma mislim da je samo stvar teknicke prirode. Normalno je da visok covek 178+ izgleda smesno na kruzeru i siguran sam da mu je neudobniji od bilo kog endura, kao sto bi meni bilo strasno da stanem i da se na pravdi Boga preturim zato sto ne dohvatam celim stopalom vec samo prstima.(proverio sam na vise modela enduro motora, pa cak i Afriku) Sto se voznje tice, znam gde smem, a gde ne smem da opletem ma sta god da vozim, cak i skuter!
Небитни пролазник

Van mreže PedjaR

• Suvozac
  • *
  • Honda Pantheon 150
« Odgovor #8 poslato: Maj 31, 2010, 10:48:34 posle podne »
ni ja ne dohvatam celim stopalom vec samo prstima  :( za sad sam presao 2000km na enduru i lep je osecaj u voznji al treba stati i manervisati visok motor

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #9 poslato: Maj 31, 2010, 10:57:25 posle podne »
ni ja ne dohvatam celim stopalom vec samo prstima  :( za sad sam presao 2000km na enduru i lep je osecaj u voznji al treba stati i manervisati visok motor
O tome ti pricam. Meni je problem u garazu da ga uteram, moram u rikverc zato sto ne mogu da ga unutar garaze okrenem, onda jos veca muka, a tezak. Hajde neka je tezak, a gde jos i visok da bude. Dakle, uvek treba uzeti onaj motor sa kojim mozes da manevrises i kad sednes na njega da ti oslonac imas sa obe noge punim stopalom.
Mozda ima ljudi koji se nece sa mnom sloziti, ali moj izbor sa vise aspekata je urodio izborom nizeg motora.
 Prema mojoj gradji.
Небитни пролазник

Van mreže miško_kolo

• Dobar Vozac
  • **
« Odgovor #10 poslato: Maj 31, 2010, 11:09:40 posle podne »
Moje iskustvo sa Hondom Shadow je trajalo od Beograda do Banatskog novog sela (oko 30-40 km) i bilo mi je dosta za ceo život. Jako tvrd motor, pri tom sedenje na krstima (a ja operisao diskus herniju), ruke visoko postavljene pa sva krv ode iz njih, nezgodan u krivinama (odnosno moja nenaviknutost na poziciju sedenja)... A inače- lep k'o lutka! Ja bi' ga kupio samo da stoji preda mnom i da ga uglancanog gledIm!
...

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #11 poslato: Maj 31, 2010, 11:21:22 posle podne »
Moje iskustvo sa Hondom Shadow je trajalo od Beograda do Banatskog novog sela (oko 30-40 km) i bilo mi je dosta za ceo život. Jako tvrd motor, pri tom sedenje na krstima (a ja operisao diskus herniju), ruke visoko postavljene pa sva krv ode iz njih, nezgodan u krivinama (odnosno moja nenaviknutost na poziciju sedenja)... A inače- lep k'o lutka! Ja bi' ga kupio samo da stoji preda mnom i da ga uglancanog gledIm!
Istina je da je Honda Shadow tvrd motor. Mozda je bilo potrebno vreme da se malo naviknes, kao i meni. Ja nema problem sa kicmom, pa mi ne smeta sedenje na krstima, kako ti kazes. Polozaj ruku se regulise promenom polozaja ili zamenom guvernale, kako kome odgovara. Eto, proslog vikenda sam se sam, bez suvozaca vozio, pa sam sebi podesio kako ce mi biti najudobnije, veruj mi ni jednog trenutka nisam osetio bilo kakav bol ili zategnutost misica. Uzivao sam. Mozda zato sto sam sebi tank torbu postavio iza ledja, pa sam sedeo kao u fotelji.

;)

Небитни пролазник

Van mreže PedjaR

• Suvozac
  • *
  • Honda Pantheon 150
« Odgovor #12 poslato: Maj 31, 2010, 11:34:38 posle podne »
valjda ja kao vozac treba da kontrolisem motor a ne on mene... a sto se tice udobnosti videcu da probam od nekog... mada ja bas sad i ne putujem neke daljine max oko 150 km tako da mislim da mogu izdrzati malo i tvrdje sediste

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #13 poslato: Maj 31, 2010, 11:49:20 posle podne »
valjda ja kao vozac treba da kontrolisem motor a ne on mene... a sto se tice udobnosti videcu da probam od nekog... mada ja bas sad i ne putujem neke daljine max oko 150 km tako da mislim da mogu izdrzati malo i tvrdje sediste
Svaki motor moras ti da kontrolises, a ne on tebe. Samo je pitanje koliko mozes koji motor da kontrolises.
BMW 1200GS, KTM 990, 640, Super Teneru, ja na njih ne smem ni da pomislim da sednem. Ako sednem i krenem, kako cu da stanem?
Tada mene motor kontorlise, a ne ja njega. Zar ne? Zato takav luksuz sebi necu da dozvolim, bas taj da mene motor kontrolise!
Небитни пролазник

Van mreže Bobysha

• Moto manijak u usponu
« Odgovor #14 poslato: Jun 01, 2010, 12:02:20 pre podne »
Ja sam za enduro, nije zbog toga što ga imam već sam promenio do sada svšta od motora i enduro se pokazao kao naj korektnija varijanta, motor koji dosta prašta i prilično je udoban. A što se visine tiče, pa jbg ja sam kao klinac vozao tomosa ctx 80 a morao sam da stanem na stepenicu da bi stajao u mestu ili da sedim na njemu na semaforu sa malte ne kolenom na sedištu da bih dohvatio drugom nogom asfalt i bez ikakvih problema sam ga vozio i uz stepenice i niz stepenice i skakao i budalio se kao blesav i nikad nisam imao problema sa držanjem i vožnjom motora tokom vožnje sem kada stanem. Doduše sada sam porastao  ;D
 Opet kažem nije greška što si uzeo enduro, ako imaš priliku zameni se sa nekim drugarom koji ima kruzer pa otidjite negde zajedno u vožnju i vidi sam... A i ribe se nešto više ne lepe na kruzere, prošlo to vreme u Svrbiji nekako, turbo im u modi pa zato gledaj sebe  ;)

Uploaded with ImageShack.us

Van mreže Splinter

• Bajker Bez Granica
  • Harley Davidson FLSTF
    • FB
« Odgovor #15 poslato: Jun 01, 2010, 12:04:57 pre podne »
Ako je do riba, onda R1 svim srcem!
Небитни пролазник

Van mreže PedjaR

• Suvozac
  • *
  • Honda Pantheon 150
« Odgovor #16 poslato: Jun 01, 2010, 12:12:18 pre podne »
ma kakve ribe, ja vozim motor za sebe a ne za druge  :)

zodiac

• Gost
« Odgovor #17 poslato: Jun 01, 2010, 12:15:05 pre podne »
CBR ili GSXR, ovo ostalo su igracke, kakav kruzer i enduro ;D

Van mreže motoklasik

• Nedostizni Vozac
« Odgovor #18 poslato: Jun 01, 2010, 12:50:17 pre podne »
Volim off-roud voznju, ali isto teko i opustajuce krstarenje kruzerom.
Te dileme sam razresio kupovinom i jednog i drugog.  Ko ima mogucnosti, to je resenje, ne postoji univerzalan motor.
...

Van mreže mitri

• Vozac
  • *
  • Transalp 650
« Odgovor #19 poslato: Jun 01, 2010, 01:08:23 pre podne »
Imao sam kruzer (Dragstar 650) , pa posle sport-turer (Kawa z750s) , pa sad teram enduro (Transalp 650) ...i sad kad me neko pita koji od ta tri je najbolji - ne umem da odgovorim , svaki je dobar na svoj nacin ...  :)
UMS