Prvo bicikl, da vidis sta je vaga.
Posle skuter, laksi je u kg. Skuter nekom ide, nekom ne.
Spusti zadnju kocnicu za 1-2cm dole, ako ne, kada podignes na zadnji bice ti visoko. Neko vreme koci samo zadnjom po gradu, da steknes osecaj.
Podigni na zadnji, prvom pri maloj brzini. Bez pustanja gasa zakoci zadnjom i tako spusti motor. Ne mora da ide previsoko, bitno je da steknes refleks, da se motor spusta zadnjom i da radnja postane automatska. Ako na tocku moras da razmisljas gde je zadnja pao si. Ja potrosim dvoje zadnjih plocica zajedne prednje, posto ga svo vreme voznje gnjavim kocnicom.
Tacka preko koje nema povratka, ako ne zakocis naravno, je kada su stapovi paralelno sa zemljom. Neka te neko fotografise na tocku i videces da nema pravog razloga za paniku. Sto manji gas i sto manja brzina. To kada se savlada lako je juriti na zadnjem. Obrnuto ne ide lako. Daj gas, pusti i ponovo naglo daj. Ja krecem sa kvacilom i sa kvacilom i saltam na zadnjem, tako mi je lakse i mekse. Vecina vozi samo na gas,bez kvacila. Probaj razne nacine, da vidis sta ti bolje lezi. U ranoj fazi vezbaj i stojeci i sedeci. Kada naucis na jedan nacin, najcesce sedeci, stojeci je kao da kreces iz pocetka.
Kada ovo navezbas idemo dalje.